Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    30

Επισκέπτης
αληθεια τί νιωθετε οτι σας προσφερει ο μυικος ογκος?

Προσωπικά δεν κάνω προπονήσεις όγκου οπότε το σώμα μου δεν είναι ντουλάπα, αλλά άλλο ένα γυμνασμένο σώμα. Το γυμνασμένο σώμα κακά τα ψέματα σου δίνει αυτοπεποίθηση.

Επισκέπτης
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι, κρεατίνη μόνο για προπόνηση. Extra συμπλήρωμα πρωτεΐνης χρειάζεται, γιατί όσα βάρη και να κάνεις, άμα δεν υπάρχει η ανάλογη πρωτεΐνη στον οργανισμό δε δημιουργείται μυική μάζα. Προσοχή στη υπερκατανάλωση/ποιότητα.

Και στις περιπτώσεις υπερκατανάλωσης ο οργανισμός αποβάλει μόνος του τα αποθέματα περίσιας πρωτείνης, βέβαια βγήκαν και πρωτείνες οι οποίες είναι άμεσης απορρόφησης και θέλουν προσοχή και περιορισμένη χρήση. 

Επισκέπτης
παιδια μια ερωτηση. πηγαινω 2 φορες την εβδομαδα γυμναστηριο. πριν φυγω παιρνω μια 30αρα πρωτεινη και μια κρεατινη. Και γυρνοντας ξανα το ιδιο. αν καποιος ξερει απο αυτα ας μου πει την καταλληλη δοσολογια. η πρωτεινη ειναι απο την performance turbo mass gainer,  και η κρεατινη (συμπλεγμα) ειναι απο την n.o.-xplode

Θα συμφωνήσω με τον cena και θα πρότεινα να κοιτάξεις και καμία Nitrotech αμερικάνικη ή καμία super stuf γερμανική

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
487
Πόντοι
6.045
Καταρχην νασαι καλα .

Αν ειχα ενα ευρω για καθε φορα που ακουγα  " εγω δεν θελω να φουσκωσω " δεν θα χρειαζοταν να ξαναδουλεψω . ( και εχω και καλη δουλεια ) .
Αλλα μετα αντιφασκεις . Αυξηση 5 κιλων σε 2 μηνες ειναι σημαντικη βελτιωση που αααααν το καταφερεις τοτε θα φαινεσαι "φουσκωμενος " ( χρησιμοποιω δικη σου εκφραση ) . Φυσικα θεωρω οτι τα 5 κιλα ειναι μυικη μαζα , ετσι ?

Αλλα ας ερθουμε σε επαφη με την πραγματικοτητα . 5 κιλα μυικης μαζας σε δυο μηνες ειναι ΜΗ ρεαλιστικος στοχος . Με κανα δυο φαρμακαποθηκες ισως κατι καταφερεις .

Ρεαλιστικος στοχος ειναι το 1 κιλο μυικης μαζας ανα μηνα . Μεγαλυτερος ρυθμος σημαινει και αυξηση του λιπους κατι που δεν θελει κανενας .

Παντως να σου πω οτι δεν θεωρω την ζυγαρια αξιοπιστο μετρο προοδου . Καλυτερο εργαλειο εκτιμησης της σωματικης διαπλασης ειναι ο καθρεφτης . Γιαυτο ασε την ζυγαρια και αν σε 1 μηνα φαινεσαι καλυτερα τοτε εισαι στο σωστο δρομο .

Εχεις διαβασει καποια ερευνα που να δειχνει οτι η κρεατινη ή πρωτεινη ειναι επιζημιες ? Εγω ακομα περιμενω .

Και κατι τελευταιο . Παιρνεις 30αρα πρωτεινη . Το αλλο 70% τι ειναι ? Θα σου απαντησω : απλοι υδατανθρακες και κακης ποιοτητας λιπη . Τα κιλα που παιρνεις απο "mass gainer" ειναι συνηθως λιπος . Γιαυτο και προτιμω πιο καθαρες πρωτεινες . Τα αλλα θρεπτικα στοιχεια ειναι σε επιπεδο mgr και υπαρχουν σε ολα τα συμπληρωματα .

Μεχρι να μαθουμε να διαβαζουμε και καμια ετικετα συσκευασιας ,
Μα υγειαινουμε και να γυμναζομαστε .

δεν νομιζω πως αντιφασκω. ειμαι σε ενα επιπεδο που και να βαλω 5 κιλα, παλι δεν θα εχω προβλημα στο βαρος μου. το οτι δεν θελω να γινω γομαρι, δεν σημαινει πως δεν θελω να φουσκωσω σε ενα επιθυμιτο σημειο. (πλατες κυριως, ποδια και χερια). αυτο το σκευασμα πρωτεινης μου το προτεινε ο πωλητης (φιλος μου) ως μια πρωτεινη που ειναι και μια πληρης διατροφη. πιο κατω σου παραθετω το αρθρο που διαβασα.

Η κρεατίνη, συμπλήρωμα διατροφής που χρησιμοποιείται από αθλητές, είναι καρκινογόνο.
27-01-2001

Αθλητές σε αγώνα.

Η Γαλλική Διεύθυνση για την Ιατρική Ασφάλεια της Διατροφής ( AFSSA ),  εξέδωσε στις 24.1.2001 ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι η ουσία κρεατίνη που χρησιμοποιείται ευρέως από τους αθλητές για σκοπούς αύξησης και ενδυνάμωσης των μυών μπορεί να είναι δυνητικό καρκινογόνο.

Η ουσία αυτή χρησιμοποιείται ευρέως από τους αθλητές, δεν απαγορεύεται, πωλείται ελεύθερα χωρίς συνταγή γιατρού, θεωρείται ότι αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και δεν προκαλεί τις γνωστές ανεπιθύμητες επιπλοκές που προκαλούν τα αναβολικά στεροειδή.

Οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες βασίζουν τη σύστασή τους σε μελέτες που έδειξαν ότι η παρατεταμένη χρήση της κρεατίνης μπορεί να προκαλέσει επί πλέον παθήσεις στο καρδιοαγγειακό, στο πεπτικό, στο μυϊκό σύστημα και εισηγούνται την απαγόρευσή του.

Σε μια εποχή που τα διάφορα σκευάσματα που διαφημίζονται ότι δυναμώνουν τον οργανισμό και ότι συμπληρώνουν την διατροφή αυξάνονται ραγδαία, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προειδοποιήσεις από σοβαρούς διεθνούς φήμης οργανισμούς και εγνωσμένου επιστημονικού κύρους πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψη για την προστασία των καταναλωτών από βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανεπιθύμητες παρενέργειες. 

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Medlook. Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Μedlook. Copyright Medlook® All rights reserved.

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
487
Πόντοι
6.045
ενα αλλο κειμενο που βρηκα

Αντενδείξεις
Κυριότερες αρνητικές επιδράσεις της χρήσης κρεατίνης αναφέρονται οι μυϊκές κράμπες και κάποιες γαστρεντερικές δυσλειτουργίες(διάρροια, πόνοι), χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται σε μεγάλος εύρος. Το 1999 ο FDA ανακοίνωσε 32 περιπτώσεις όπου η χρήση κρεατίνης σχετίσθηκε με καρδιακές αρρυθμίες, καρδιομυοπάθειες, φλεβική θρόμβωση ακόμα και θάνατο. Το γεγονός αυτό καθιστά τη χρήση τους ιδιαίτερα προσεκτική.

Συμπερασματικά η κρεατίνη αποτελεί σήμερα ίσως την πιο διαδεμομένη εργογόνο ουσία με θετικές επιδράσεις στην αθλητική απόδοση. Η χρήση της όμως δεν αφορά όλους τους αθλητές και για όλα τα αθλήματα, ενώ έχει αποδειχθεί ότι άσκοπη χρήση έχει επιζήμια αποτελέσματα τόσο στην αθλητική απόδοση όσο και στην υγεία. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η συμβουλή του ειδικού ώστε η κρεατίνη να έχει ευεργετική δράση και σε καμιά περίπτωση άσκοπη και αλόγιστη λήψη της, ειδικά με τον τρόπο που γίνεται σε διάφορα γυμναστήρια ή άλλους χώρους.

το οτι επιβαρυνει σε καποιο βαθμο το σικωτι, ειναι η προσωπικη αποψη καποιων γνωστων μου που ασχολουνται χρονια με την γυμναστικη και παιρνουν ολες αυτες τις ουσιες.

cena

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
" δεν σημαινει πως δεν θελω να φουσκωσω σε ενα επιθυμιτο σημειο "
Τελικα συμφωνουμε .  :) Κανε την προπονηση σου και πιστεψε με σε δυο μηνες δεν θα γινεις σαν τον Αρνολντ .

Η θεση μου ειναι οτι η ΧΡΗΣΗ κρεατινη στα ΟΡΙΑ που αναγραφονται στην ετικετα ειναι αποτελεσματικη και ασφαλης .

Οι παρενεργειες της μονουδρικης κρεατινης στο 30% - 40% των χρηστων της ειναι στομαχικες και γαστρεντερικες διαταραχες . Συνηθως υποχωρουν μετα την πρωτη βδομαδα χρησης . Αν καποιος για οποιοδηποτε λογο εχει τα παραπανω προβληματα , πολυ απλα δεν χρησιμοποιει μονουδρικη κρεατινη .
Οι κραμπες χωραν πολυ συζητηση . Εγω ποτε δεν ειχα κραμπες . Οι κραμπες σχετιζονται και με την αφυδατωση και με την ελλειψη καποιων ηλεκτρολυτων . Αμεση συσχετιση κρεατινης - κραμπων δεν εχει αποδειχτει .
Οι γνωστοι σου μαλλον σου ειπαν για τα νεφρα . Αμμεση συσχετιση δεν υπαρχει .
Μακροχρονιες παρενεργειες δεν εχουν αποδειχτει .
Το 10% των ανθρωπων δεν ειναι ανεκτικοι στην λακτοζη . Αυτο σημαινει οτι τα γαλακτομικα ειναι επικυνδυνα ?

Τι λεν οι Γαλλοι :

"Η κρεατίνη, συμπλήρωμα διατροφής που χρησιμοποιείται από αθλητές, είναι καρκινογόνο "

Στο κειμενο γραφει : " ... μπορεί να είναι δυνητικό καρκινογόνο " και λιγο μετα "μπορεί να προκαλέσει επί πλέον παθήσεις στο καρδιοαγγειακό, στο πεπτικό, στο μυϊκό σύστημα και εισηγούνται την απαγόρευσή του. "

Ο τιτλος ειναι παραπλανητικος . Το κειμενο λεει ΜΠΟΡΕΙ ( πιθανον ) και ΔΥΝΗΤΙΚΑ ( εχει την δυνατοτητα ) . Δυνητικα καρκινογονα ειναι ο αερας της πολης που αναπνευουμε , τα κινητα τηλεφωνα , τα πλαστικα που μας περιβαλλουν και ενα σωρο αλλες ουσιες . Και μαλλον συμφωνουμε οτι τα παραπανω ειναι περισσοτερο καρκινογονα απο την κρεατινη .
Στην συνεχεια λεει οτι προκαλει παθησεις στο καρδιοαγγειακό, στο πεπτικό και στο μυϊκό σύστημα .
Και καρκινογο και βλαπτει την καρδια και το στομαχι και τους μυς . Μαλλον καποιος υπερβαλλει . Αν ηταν τοσο επικυνδυνο αυτοι που τη χρησιμοποιουν ( και ειναι παρα πολλοι ) θα πεθαιναν σαν τις μυγες .

" Το 1999 ο FDA ανακοίνωσε 32 περιπτώσεις όπου η χρήση κρεατίνης σχετίσθηκε με καρδιακές αρρυθμίες, καρδιομυοπάθειες, φλεβική θρόμβωση ακόμα και θάνατο. Το γεγονός αυτό καθιστά τη χρήση τους ιδιαίτερα προσεκτική. "
Απο τους εκατονταδες χιλιαδες χρηστες , 32 ειχαν προβλημα και εστω 1 πεθανε . Στατιστικα ο κινδυνος ειναι αμελητεος .
Καθε χρονο στην Αμερικη πεθαινουν 50000 ατομα απο ασπιρινη . Με βαση την παραπανω αναλυση η ασπιρινη ειναι εξαιρετικα πιο επικυνδυνη απο την κρεατινη .

Και μερικα αρθρακια στα γρηγορα :
Εδω εχει 53 αρθρα . Καλο διαβασμα .
Ιδιαιτερα αξιζει αυτο :
Παρα πολλες ερευνες και αναφορες .

Και κατι τελευταιο .

Κυκλοφορει , διαφημιζεται και καταναλωνεται κατα κορον το αλκοολ και η νικοτινη , ουσιες που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ .
Ας απαγορευτουν αυτες και μετα να πιασουμε πρωτεινες , κρεατινες και λοιπα συμπληρωματα .

Καλη ανασταση και τα λεμε .

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
487
Πόντοι
6.045
εννοειται πως υπαρχουν πιο επιβλαβη πραγματα τριγυρο μας. το οτι υπαρχουν ομως αντενδείξεις για ενα προιον, τοτε με κανει να ειμαι πιο προσεκτικος στην χρηση και συγκεκριμενα στην δοσολογια του. καλη ανασταση

Nikkos

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια σας πολλά!

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση και να απαντήσουν όσοι πραγματικά γνωρίζουν και όχι όσοι έχουν ακούσει κτλ...

Μία κουταλιά 90άρας πρωτείνης με τι μπορεί να την αντικαταστήσει κάποιος μέσα από την διατροφή? πχ με 1,2,3 ασπράδια αυγου? και αν γινεται αυτό έχει την ίδια αξία?

Σας ευχαριστώ
Καλό Βράδυ

cena

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1

H πρωτεινη ειναι ΤΡΟΦΗ σε διαφορετικη μορφη .

Αρα η απαντηση και στις δυο ερωτησεις ειναι , ναι .

Nikkos

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Κανείς άλλος?

Πχ. 1 κουταλιά πρωτείνης με πόσα ασπράδια αυγού θα μπορούσε να αντικατασταθεί?

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Αν εννοεις 1 scoop,τοτε καμια 8αρια ασπραδια υπολογιζε χοντρα χοντρα..

Επισκέπτης
Γυμναστήριο? Χεχε, thanks but no thanks! Μπασκετάκι, 5x5 και καλή διατροφή. Και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο!

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Σωστο σε βρισκω απλα υπαρχουν ατομα που θελουν να αποκτισουν "οπτικα" γυμνασμενο σωμα,στο οποιο η μονη λυση ειναι το γυμναστηριο.Μπασκετακι και 5Χ5 μπορουν να προστεθουν σαν αεροβια και το κυριοτερο η σωστη διατροφη την οποια υποστηριζεις και πολυ καλα κανεις..

Επισκέπτης
Σωστο σε βρισκω απλα υπαρχουν ατομα που θελουν να αποκτισουν "οπτικα" γυμνασμενο σωμα,στο οποιο η μονη λυση ειναι το γυμναστηριο.Μπασκετακι και 5Χ5 μπορουν να προστεθουν σαν αεροβια και το κυριοτερο η σωστη διατροφη την οποια υποστηριζεις και πολυ καλα κανεις..
βρε εχω εγω εναν οικογενειακο φιλο που ειναι 67 χρονων και δουλευε στα νταμαρια 40 χρονια...τι γυμναστηρια...

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
H πρωτεινη ειναι ΤΡΟΦΗ σε διαφορετικη μορφη .
Αρα η απαντηση και στις δυο ερωτησεις ειναι , ναι .
H πρωτεινη ΔΕΝ ειναι τροφη.
Ειναι συμπληρωμα διατροφης και σε καμια περιπτωση δεν μπορει να εκλειφθει η
να αντικαταστησει την τροφη!
Η πρωτεινη ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ την τροφη μας,η οποια προφανως δε μπορει να μας δωσει
επαρκη ποσοτητα πρωτεινης αν δεν κανουμε ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Σε περιπτωση που καποιος κανει 6-8 γευματα τη μερα και εχει το χρονο να προετοιμαζει
την τροφη του στη δοσολογια και την ποικιλια που πρεπει τοτε η πρωτεινη(σκευασμα) ειναι
ΑΧΡΗΣΤΗ.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Καλα δεν αντιλεγω η καλυτερη γυμναστικη ειναι η οικοδομη και το φτυαρι.Βρες μου ομως ενα νεο να τα κανει αυτα.Προτιμουν το γυμναστηριο οπου μπορει συν τις αλλοις να ριξουν καμια γκομενα,γιατι σοβαρη γυμναστικη δε κανουν..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom