Αν έξω βγάζεις 2-3 χιλιόμετρα τρέξιμο στο διάδρομο μπορεις να βγάλεις 4-5. Είναι πιο ευκολο στον διαδρομο το τρέξιμο.
Όταν θα εισαι τελειως υγιης και θα μπορείς να κάνεις προπονήσεις θα βγεις έξω και θα ξεκινήσεις σιγά σιγά για 1 μήνα ζέσταμα. Εγω στη θέση σου θα έκανα 15 - 20 λεπτά τζοκιν και μετά διατάσεις και θα ολοκληρωνα.
Μετα από αυτό το μήνα θα έβγαινα να τρέξω 15 λεπτά ζέσταμα και αλλα 10 με κάποια ένταση. Οπου βλέπεις ότι σε παιρνει πιεσε λιγο τον οργανισμο σου δεν θα πάθεις κάτι αμα παθολογικά εισαι οκ. Σιγα σιγα θα ξαναβρείς την φορμα σου.
Αν τρέχεις χωρις να σταματήσεις 25λεπτά μπορεις να το κρατησεις κανα δυο μηνες αυτό και μετά βλέπεις αναλογα. Μια μέρα με κέφι και ξεκούραστος μπορεις να κάνεις 27 λεπτά κ.ο.κ.
- Πάρε ένα ζευγαρι καλά παπούτσια για να φροντισεις τα ποδια σου. Επιπρόσθετα μπορεις να προμηθευτείς και ειδικους πάτους από ένα φαρμακειο.
- Πριν το τρέξιμο να έχεις φάει 2 ώρες πριν ένα κυριο γευμα εμενα μου καθοταν καλά το μπιφτέκι με τα λαχανικά και το ρυζάκι. Έτρεχα σαν τούρμπο μετά. Όταν όμως έτρωγα γιαουρτια ή οσπρια και πηγαινα να τρέξω μετα από 1-2 ώρες ενιωθα ότι θα μου έρθουν πάνω.
- Φροντισε όπως σου έγραψα και πιο πανω η προοδος να είναι αργή και μεθοδικη. Ετσι θα δωσεις στον οργανισμο την ευκαιρια να αποκαταστησει το σώμα σου. Μην κανεις υπερβολες. Πάντα διατάσεις μετά το τρέξιμο και αφιερωσε και 3-4 λεπτά αποθεραπεια πχ μην κοψεις αμεσως αλλα βαθμιαια.
Αυτά αμα θυμηθώ και τιποτα άλλο