Παιδες καλημέρα....Τα φωτα των εμπειρων παρακαλώ...
Ειμαι 36 ετων εκανα 8 χρονια κιck boxing αλλα λόγω υποχρεώσεων εδω και 1,5 χρονο εχω κοψει....
Αποτέλεσμα ειναι να φορτωσω πανω μου 15 ολοκληρα κιλα....Ειμαι 180 113 κιλα....
Θελω να ξαναμπω στην άσκηση γενικότερα αλλά θέλω μαζι με την διατροφη ποθ κανω και την ασκηση να πάρω κατι το οποιο θα με βοηθησει να χάσω
τα κιλα πιο ευκολα...
Δε ξέρω τι έχετε να προτείνετε...
Ευχαριστώ
Φίλε μου με χαρά να σε βοηθήσω σε ότι χρειαστείς.
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω κάτι. Για μένα δεν υπάρχει αυτό που λες..."να πάρω κάτι". Δε θα πάρεις τίποτα. Όπως μπήκαν τα κιλά έτσι και θα φύγουν. Ματζούνια και χημείες δεν υπάρχουν για αυτά που θες. Εκτός αν πάμε σε πιο επικίνδινα πράγματα.
Αλλα για σένα και για τα κιλά που είσαι δε χρειάζονται. Στο πλεόνασμα που βρίσκεσαι θα τα χάσεις πιο εύκολα από ότι εγώ ή ένας αδύνατος ή κανονικός. Όσο αδυνατίζεις τόσο δυσκολεύονται τα κιλά να χαθούν.
Είπες ότι κάνεις διατροφή. Δε ξέρω τη διατροφή κάνεις αλλά αν θέλεις μπορείς να μου τη στείλεις για να σου πω για διορθώσεις.
Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να καίς περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις. Έτσι αν έχεις έλειμμα θερμιδών χάνεις κιλά.
Ελάτωσε τον υδατάνθρακά σου γιατί έχει τις περισσότερες θερμίδες, αύξησε πολύ την πράσινη σαλάτα σου για να νιώθεις κορεσμό και να παίρνεις έστω και λίγο υδατάνθρακα από εκεί, και τρώγε αρκετή πρωτείνη.
Να θυμάσαι.. αν έχεις σώμα αχλάδι και κάνεις μόνο αερόβια... το σώμα σου θα γίνει ένα μικρότερο αχλάδι. Μόνο με γυμναστική με αντιστάσεις θα δώσεις και σχήμα.
Στην παρούσα φάση πρέπει οπωσδήποτε να χάσεις κιλά, οπότε χρειάζεσαι και τα δύο.
Απλά έχε στο μυαλό σου να τρώς ότι χρειάζεσαι. Δηλαδή μετά την προπόνησή σου που υπάρχει το αναβολικό παράθυρο τρώγε υδατάνθρακα αμέσως. Σε μέρες που έχεις αερόβιο βγάλτον τελείως και αύξησε τα λιπαρά σου. Carb Cycling λέγεται. Με λίγα λόγια τρώγε ότι χρειάζεσαι. Άλλαξε τρόπο ζωής. Δεν υπάρχουν δίαιτες 2μηνου και 3βδόμαδου. Αυτά τελειώσανε. Άλλαξε τρόπο ζωής και ράψε το στόμα σου.
Πιο πολλή σημασία έχει το τι τρώς παρά η αερόβια σου. Σκέψου ότι μια κούπα ρύζι έχει πχ 200 θερμίδες. Για να κάψεις 200 θερμίδες πρέπει να τρέξεις 3,5 χιλιόμετρα. Όπως καταλαβαίνεις δεν παίζει τόσο ρόλο η αερόβια όσο το φαγητό.
Α και προσοχή στο λάδι στη σαλάτα... πολλοί ρίχνουν και αέρα πατέρα. Μια κουταλιά της σούπας.
Καλή επιτυχία στον στόχο σου.
Ότι θες είμαστε εδώ.