θέλω να ρωτήσω κάτι, για όποιον μπορεί να βοηθήσει, άρσεις θανάτου το θέμα.
ποιες είναι οι σωστές κινήσεις? ή η σωστή στάση σώματος για την άσκηση, αν θέλετε...
έχει κανείς υπ' όψιν του?
συγκριτικό τεστ κάνω γιατί βλέπω διαφορετικές γνώμες ακόμη και ανάμεσα σε γυμναστές, υποτίθεται...
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους που μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν είτε δημοσίως, είτε με πμ.
Δεν ασχολούμαι με bodybuilding με την στενή έννοια του όρου. Μου αρέσει η γυμναστική πρώτα απ' όλα και θέλω να έχω ένα δυνατό και υγιές σώμα πλέον.
Αυτό που μου συνέβει ήταν ότι τα προοηγούμενα 3-3,5 χρόνια λίγο η δουλειά και κυρίως οικογενειακοί και προσωπικοί λόγοι με είχαν θέσει σε μια παρατεταμένη εσωστρέφεια και το μόνο που δεν είχα στο μυαλό μου ήταν η γυμναστική. Τώρα απλώς θέλω να ξαναφτιάξω το σώμα μου, να χάσω κιλά και να είμαι σε καλή φόρμα γενικώς. Αυτά μου φτάνουν.
Ίσως λίγο αργότερα να πιάσω το κομμάτι τρίαθλο, αν μπορώ φυσικά, αν υπάρχουν οι συνθήκες...
Ο λόγος της ερώτησής μου ήταν γιατί με τα σκουώτ είδα πολύ εντυπωσιακή αλλαγή και θέλω να βάλω και τις άρσεις θανάτου στο πρόγραμμα μου σιγά σιγά, παλιότερα το απέφευγα....
Με μπέρδεψαν πολλά που είδα ή άκουσα, αλλά και επειδή υπάρχει και μια ευαισθησία στην μέση μου. Όσες φορές είχα ενοχλήσεις ήταν επειδή προηγουμένως είχα λάθος στάση.
Όσες φορές συνέβει αυτό την πλήρωσα πολύ άσχημα, πχ ένα μήνα εκτός φέτος το καλοκαίρι, λάθος στάση σε οριζόντιες πιέσεις ποδιών με 280 κιλά περίπου... Παλιότερα η αποχή είχε φτάσει και το εξάμηνο...
Ευχαριστώ και πάλι...