Οταν μιλάμε για GPS αυτοκινητου εννοουμε TomTom και μόνο TomTom. Τα άλλα ειναι απλως οδοντόκρεμες. Εχω ενα που ειχα παρει απο το e-shop πριν 3 χρονια για να αντικαταστησω παλι το παλιο μου TomTom. Καπου 120 ευρα με χαρτες ολης της Ευρωπης. (τωρα πανε γυρω στα 160 ευρα) Ειχα δοκιμάσει διαφορα, αλλα οταν κινομουν σε δρόμους εκτος Ελλάδος ηταν άπειρες οι φορες που βγηκα εκτός δρόμου. Το TomTom πρωτο απο όλα (τωρα το κάνουν και αλλα) ειχε το συστημα εγκαιρης προειδοπίησης λωρίδων. Αλλα το βασικότερο είναι το άλλο, που εκει την πατουσα. Οταν βγαινεις απο μια έξοδο και σου ειναι εντελως αγνωστος ο δρόμος, και μετα την έξοδο εχει ο δρομος καμια διχάλα, εκει την πάτησες. Το TomTom σου λέει. "Χρησιμοποιηστε την έξοδο και μετα κρατηθητε αριστερα". Εχει βεντουζα ενσωματωμενη και καπου 2 ωρες αυτονομια. Μπορεις να κανεις ανανεωση χαρτων εφ ορου ζωης (ετσι λενε). Επειδη δεν μπορω να το κουβαλω συνεχεια μαζι μου (Νοικιαζω συχνα αυτοκινητα) κατεβασα την εφαρμογη στο τηλεφωνο μου και αγορασα χαρτες οι οποιοι δεν ειναι και πολυ φτηνοι. (καπου 40 ευρω για Ελλαδα). Παντως μια πολυ φτηνη και αξιόπιστη λυση ειναι να κατεβασετε στο κινητο την εφαρμογη MAPS.ME Καπου 2-3 ευρω την πληρωσα για συσκευη android.Ισως να μην ειναι το καλυτερο προγραμμα πλοήγησης, αλλα μπορει να σε ξελασπωσει σε μια δυσκολη στιγμη. Υπαρχει συχνη ανανεωση χαρτων, και δεν χρειαζεται ενεργο νετ κατα την χρηση. Αυτα.....