Χωρίς να μ απασχολεί το θέμα,απλά να γράψω ορισμένα πράγματα για την χώρα που
με φιλοξενεί τον
τελευταίο ενάμιση χρόνο μιας που έχω έρθει για να προσπαθήσω αυτό που στην Ελλαδίτσα δεν κατάφερα
μιας που δεν είχα μεγάλη γλώσσα (βασικά καθόλου) να γλύψω και γω καμμιά κατουρημένη ποδιά να
βολευτώ οπουδήποτε.
Άποψή μου ότι θα γράψω:Η Γερμανία λοιπόν μετά τον παγκόσμιο πόλεμο που η ίδια δημιούργησε,
οι σύμμαχοι (ρώσσοι-αμερικάνοι-αγγλοι-γάλλοι) την χώρισαν στα δύο.Ανατολική-Δυτική Γερμανία
χτίζοντας ένα πελώριο τοίχος και απαγορεύοντας τους μεν να βρεθούν με τους δε.Αν κάποιος χωρίς
λόγο και ενημέρωση στις αρχές το έκανε εκτελούνταν εν ψυχρώ.
Οι Γερμανοί κάναν λάθος και το διδάσκουν στην Ιστορία τους (ή έστω σ αυτή που μαθαίνουν οι μετανάστες
όπως εγώ,μιας που δε φοίτησα και σε γερμανικό σχολείο τα μαθητικά μου χρόνια) και ξεκινάν την Ιστορία
του απ το 1933 όταν και εμφανίστηκε το κόμμα του Αδόλφου στο προσκήνιο.
Η Γερμανοί κάναν λάθος,ναι,το παραδέχτηκαν,βάλαν κάτω το κεφάλι και σήμερα είναι η τρίτη οικονομική
δύναμη παγκοσμίως.Το να μην βρεί κάποιος δουλειά,που έχει όρεξη να εργαστεί και σκληρά κάποιες φορές,
στην Γερμανία μοιάζει ανέκδοτο.Ο Αντίστοιχος ΟΑΕΔ,(job center) μπορεί να σε πληρώνει για πολλά χρόνια
αλλά σου πρήζει τα αρχίδια από συνεντεύξεις για δουλειά και στη συνέχεια θέλουν τα αποδεικτικά και τον λόγω
που κάποιο μέλος του δεν απασχολείται σ αυτή τη δουλειά,εν συνεχεία στην επόμενη.
Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα είναι άπιαστο όνειρο,το μόνο που κάνουμε είναι να συγκρινόμαστε με τους αρχαίους
Έλληνες
και να λέμε για τους μαλάκες τους Γερμανούς.Για το πραγματικό πρόβλημα,το πόσο
μαλάκες είμαστε,πόσο γουστάρουμε να γλύφουμε,να το αντιληφθούμε και να το αλλάξουμε αυτό αντ αυτού λέμε ότι όλοι
οι άλλοι μας φταίνε,εμείς είμαστε οι μόνοι αθώοι και φυσικά σε περιόδους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου,μιας που ελλάδα
πλέον κυριαρχείται από ΜΑΛΑΚΕΣ βρίσκουν τόπο οι ακραίες μορφές έκφρασης,ακροαριστερά και ακροδεξιά.