Νέα

Φυτά - Λουλούδια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Dawn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 55
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης

Συνημμένα

• Copy of DSCN1592.jpg
    Copy of DSCN1592.jpg
    236,2 KB · Εμφανίσεις: 51

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ο___Ο

εχμ ναι εντάξει, τόσο πάγο δεν έχει εδώ...

Nα σου στήλω ένα βαζάκι;;; να γλυκάνεις το δοντάκι ;)

Κάνει η πεθερούλα μου κάθε χρόνο - σπιτικόβιολογικό
προς το παρόν έχω πορτοκάλι της γιαγιάς  :rockon:

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
Ποσο κατω απο το μηδεν αντεχει το κουμκουατ? το φυτο, οχι ο καρπος.

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
δεν εχουν ολα τις ιδιες προδιαγραφες. Το μανταρινι αντεχει σαν φυτο περισσοτερο απο το λεμονι και το πορτοκαλι, αλλα σα καρπος λιγοτερο απο ολα.

Επισκέπτης
Το κουμκουατ έχει πρόβλημα στον παγετό.
Από 0 και κάτω ξυλοποιούνται οι βλαστοί..

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
έτσι κι αλλιώς δε βάζεις λίπασμα όμως?
Προσοχη με τα λιπασματα και ελεγχετε το Ph συχνα. Τα φυτα σε γλαστρες υποφερουν απο το ριζικο συστημα περισσοτερο απο ολους τους υπολοιπους εχθρους.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Προσοχη με τα λιπασματα και ελεγχετε το Ph συχνα. Τα φυτα σε γλαστρες υποφερουν απο το ριζικο συστημα περισσοτερο απο ολους τους υπολοιπους εχθρους.

πώς ελέγχω το πεχά?  :huh:

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
με πεχαμετρο καβλα. χωστο στο χωμα ομως, οχι αλλου. και ριχνε διασυστηματικο χαλκουχο και εντομοκτονο εδαφους αν δεις σκουλικια.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
το διασυστηματικό είναι αυτό το μπλε? ρίχνω απ'το μπλε (μία φορά το τρίμηνο περίπου) και σίδηρο (δύο φορές το τρίμηνο)
θα το πάρω κι αυτό το πεχάμετρο...

Επισκέπτης
καθε χρονο κανω αλλαγη στο χωμα παιχτη..πλεον εμπειρικα ξερω τι θελει το καθε φυτο σε σχεση με το λιπασμα,ποτισμα,θεση αναλογα την εποχη..
εχω χαλασει πολυ χρημα για να μαθω,αλλα πλεον κατι ξερω..

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
πεχάμετρο λέγεται ή θα γίνω ρόμπα στον κυριούλη?  :think:

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
Οχι, αυτο ειναι ο χαλκος πετρα. αμα εισαι τακτικη σε αυτο, γαμα το το δαισυστηματικο εκτος αν σου βγαλει προβλημα. Τα προβληματα απο την ριζα τα βλεπεις στις μυτες των φυτων. Εκει που αναπτυσεται δλδ. Καλο ειναι να κανεις ενα μιγμα νερου κανονικου με βροχινο. Στη βρωμοπολη σας πρεπει να εχετε νερο χωρις πολλα αλατα. Ενα φυτοφαρμακο που θα εσπαγε την αλατοτητα θα βοηθουσε.
Διαβασε και λιγο για Ph εδαφους σε σχεση με λιπασματα και φυτα σε γλαστρες. Καλο ειναι οταν κανεις γλαστρα, να βαζεις κατω 2-3 ποντους ψιλο χαλικι, και το χωμα να περιλαμβανει τυρφη, επεξεργασμενη κοπρια-σκουλικια κλπ μικροοργανισμους και υποχρεωτικα ενα 10% περλιτη για καλυτερη αναπνοη ριζων.

Επισκέπτης
Καλο ειναι οταν κανεις γλαστρα, να βαζεις κατω 2-3 ποντους ψιλο χαλικι, και το χωμα να περιλαμβανει τυρφη, επεξεργασμενη κοπρια-σκουλικια κλπ μικροοργανισμους και υποχρεωτικα ενα 10% περλιτη για καλυτερη αναπνοη ριζων.
:rockon: :rockon: :rockon:

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
56
Πόντοι
16
Και αν εχεις φυτα που θελουν υγρασια ή ειναι μικρα καχανει την υγρασια το χωμα βαλε 5% βερμικουλιτη.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
έχω μελέτη λοιπόν....  :rockon:

αχαχαχαχαααα πλέζουρ δε θα είναι πρώτη φορά αλλά μην το χεσουμε κιόλας, να μου βγει το όνομα της βλαμμένης της περιοχής

mkaposan

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
16
έχω μελέτη λοιπόν....  :rockon:

αχαχαχαχαααα πλέζουρ δε θα είναι πρώτη φορά αλλά μην το χεσουμε κιόλας, να μου βγει το όνομα της βλαμμένης της περιοχής
Τι εγινε???
Το λουλουυδι στα λουλουδια??? :grin:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ναι, το χοντρό μπιζέλι χορεύει τσιφτετέλι χορεύει τσιφτετέλι στο χορό των μπιζελιών  :s&m_3:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom