You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Friedrich Nietzsche
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Nearxos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 203
- Εμφανίσεις 10K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
Σε τιμωρούν για όλες τις αρετές σου. Σου συγχωρούν πρόθυμα μόνο τις γκάφες σου.
… … … … … … … … … …
Φυλάξου λοιπόν από τους μικρούς!
Μπροστά σου νιώθουν μικροί, και η ποταπότητά τους κρυφοκαίγεται και φλέγεται εναντίον σου με αόρατη εκδίκηση.
… … … … … … … … … …
Ναι φίλε μου, είσαι η κακή συνείδηση των πλησίον σου: γιατί είναι ανάξιοί σου.
Για αυτό σε μισούν και θα ήθελαν ευχαρίστως να σου πιούν το αίμα
… … … … … … … … … …
Φυλάξου λοιπόν από τους μικρούς!
Μπροστά σου νιώθουν μικροί, και η ποταπότητά τους κρυφοκαίγεται και φλέγεται εναντίον σου με αόρατη εκδίκηση.
… … … … … … … … … …
Ναι φίλε μου, είσαι η κακή συνείδηση των πλησίον σου: γιατί είναι ανάξιοί σου.
Για αυτό σε μισούν και θα ήθελαν ευχαρίστως να σου πιούν το αίμα
Σε τιμωρούν για όλες τις αρετές σου. Σου συγχωρούν πρόθυμα μόνο τις γκάφες σου.
Γαμάει λέμε
Και υπάρχουν άλλοι που ονομάζουν αρετή την τεμπελιά που πιάνει τα ελαττώματά τους. … …
Και υπάρχουν άλλοι που μοιάζουν με ξυπνητήρια που κουρντίζονται, κάνουν το τικ-τακ τους και θέλουν να ονομάζεται αρετή αυτό το τικ-τακ.
… … … … … …
Αχ πόσο αηδιαστικά τρέχει η λέξη «αρετή» από το στόμα τους! Και όταν λένε «είμαι δίκαιος» αυτό ηχά πάντα σαν «εκδικήθηκα»
Με την αρετή τους θέλουν να βγάλουν τα μάτια των εχθρών τους , και υψώνονται μόνο για να χαμηλώσουν τους άλλους.
Και υπάρχουν άλλοι που μοιάζουν με ξυπνητήρια που κουρντίζονται, κάνουν το τικ-τακ τους και θέλουν να ονομάζεται αρετή αυτό το τικ-τακ.
… … … … … …
Αχ πόσο αηδιαστικά τρέχει η λέξη «αρετή» από το στόμα τους! Και όταν λένε «είμαι δίκαιος» αυτό ηχά πάντα σαν «εκδικήθηκα»
Με την αρετή τους θέλουν να βγάλουν τα μάτια των εχθρών τους , και υψώνονται μόνο για να χαμηλώσουν τους άλλους.
Για πάρα πολύ καιρό ένας σκλάβος και ένας τύραννος ήταν κρυμμένοι μέσα στη γυναίκα. Γι ‘ αυτό η γυναίκα δεν είναι ικανή για τη φιλία: γνωρίζει μόνο την αγάπη.
Στην αγάπη της γυναίκας υπάρχει αδικία και τυφλότητα απέναντι σε καθετί το οποίο δεν αγαπάει.
Στην αγάπη της γυναίκας υπάρχει αδικία και τυφλότητα απέναντι σε καθετί το οποίο δεν αγαπάει.
Μοιάζουν με ενθουσιώδεις: αυτό που ενθουσιάζεται όμως δεν είναι η καρδιά – αλλά η εκδίκηση. Όταν γίνονται λεπτοί και ψυχροί, δεν τους κάνει λεπτούς το πνεύμα – αλλά ο φθόνος.
… … … … …
Σε κάθε παράπονό τους ηχεί η εκδίκηση, και σε κάθε έπαινό τους υπάρχει η πρόθεση να κάνουν κακό• και το να είναι δικαστές τους φαίνεται ευτυχία.
Σας δίνω λοιπόν αυτήν τη συμβουλή, φίλοι μου: να δυσπιστείτε απέναντι σε όλους στους οποίους είναι ισχυρό το ένστικτο να τιμωρούν!
Να δυσπιστείτε απέναντι σε όλους που μιλούν πολύ για τη δικαιοσύνη τους !
… … … … …
Σε κάθε παράπονό τους ηχεί η εκδίκηση, και σε κάθε έπαινό τους υπάρχει η πρόθεση να κάνουν κακό• και το να είναι δικαστές τους φαίνεται ευτυχία.
Σας δίνω λοιπόν αυτήν τη συμβουλή, φίλοι μου: να δυσπιστείτε απέναντι σε όλους στους οποίους είναι ισχυρό το ένστικτο να τιμωρούν!
Να δυσπιστείτε απέναντι σε όλους που μιλούν πολύ για τη δικαιοσύνη τους !
Όταν βγάλεις από τον καμπούρη την καμπούρα του, του βγάζεις και το πνεύμα του – έτσι διδάσκει ο λαός.
Αυτός όμως που κάνει το χωλό να τρέξει, του κάνει το μεγαλύτερο κακό: γιατί μόλις μπορέσει να τρέξει, θα τρέξουν μαζί του και τα ελαττώματά του.
Αυτός όμως που κάνει το χωλό να τρέξει, του κάνει το μεγαλύτερο κακό: γιατί μόλις μπορέσει να τρέξει, θα τρέξουν μαζί του και τα ελαττώματά του.
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 18
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 114
- Εμφανίσεις
- 11K