Νέα

Φουσκωτό vs Πολυεστερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kokoss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 60
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Excalibur

Τιμημένος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
55
Like
5.108
Πόντοι
15.565
Α μάλιστα ένα ενδιαφέρον θέμα ..
Εγώ το σκέφτομαι 3-4  χρόνια τώρα αλλά δεν επειδή ηρθαν καναδυό στραβές το ανέβαλα συνέχεια .
Αν και στην αρχή ήμουν υπέρ των φουσκωτών ( εκεί γύρω στα 6 μέτρα ) ίσα να καβαλάει το κύμα δηλαδή , τελικά , κατέληξα ότι το πολυεστερικο είναι  η ιδανική λύση
Όταν δε είδα από φίλο με ένα nova Jolly τι τραβάει με την συντήρηση για 15- 20 μέρες είπα άσε καλλίτερα

Κόστος για ένα εξάμετρο φουσκωτό 40.000 συν εξοπλισμό συν τρειλερ αστα να πάνε
Κόστος για πολύ καλό πλαστικό στα ιδία μέτρα ( marinello eden 20 ) 25.000 και έχει επάνω παπάδες
Καλό και για ψάρεμα και για καμιά μικρή βολτούλα με την οικογένεια costa costa πάντα ….

Βέβαια για το fairline το 34 ή ένα cigarette δεν θα έλεγα όχι , αλλα μου λειπουν κάτι ψιλα  :think: :think: για να τα αγοράσω και εκει που εχουν παει τα καυσιμα , μάλλον θα περιμένω τις εκπτώσεις  :2funny: :2funny: :2funny:

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
Οπότε για δώσε μας και μας τα φώτα σου :) Έχω φουσκωτό, αλλά κάνω το βήμα για cruiser. Έχω δει μερικά, μου άρεσε το regal 3360. Άλλες επιλογές στα 30-35 πόδια ?
τα  ρεγκαλ ειναι πολλυ αξιοπιστα σκαφη  3360 για μενα εινα απο τα κορυφεα μοντελα

sta144365

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Στα 30-35ft οι επιλογες ειναι πολλες αναλογα το βαλαντιο απο 25.000 ενα παλιο ημιεκτοποσματος εως 200.000 για ενα Azimut. Παντος σκεψου το κοστος 200-300 για Αιγινα και πισω.
Σε φουσκοτο το βαλε-βγαλε ειναι ολοκληρη ιστορια  μια που γλυστρες δεν υπαρχουν πολλες οπως και στο Cruiser η θεση κοστιζει 100-200 το μηνα λιμανιατικα αν εισαι μελος σε ομιλο, αλλιος στο Καλαμακι σε γδερνουν. Υστερα ειναι η ασφαλεια,μουραβιες,κλπ 
Αν δεν εχεις χρονο και χρημα ΦΟΥΣΚΟΤΟ αλλιος ενα καλο Cruiser ειναι οτι πρεπει....
Οσο για της σφηνες πολυ καλες αλλα στο Αιγαιο η μικρες 28-34 ft καρφωνουν ασχημα στο κυμα και γενικα θελουν προσοχη στον καιρο οταν εχει κοφτο κυμα (Ιουλιο-Αυγουστο)

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
οχι για αιγηνα και πισω τα ημιπλαναρησματοσ............. πασ οπου θεσ..........

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
και οσο για την θεση αξιζει πασ με ενα μπετονι βενζινη και το πενρεισ οτι ωρα θεσ .......ενω οι γλιστρεσ με την δυση του ηλιου τελοσ τα λευτα 200 το μηνα εγω πιστευω αξιζουν οσο αν παρεισ ενα σκαφοσ τα λιμανιατικα ειναι τα μικροτερα εξοδα

sta144365

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Σε μεγέθη μέχρι 30ft δεν πας όπου θες, οτι κι αν ειναι εκτος απο ιστιοπλοϊκό.
Μην το βλέπεις έτσι γιατί θα δεις οτι τα έξοδα που δεν υπολογιζεις ειναι τα πολλα (το λεω μετα λογου γνωσεις)
Αν ειναι φουσκοτο και το αφηνεις μεσα σε 2 χρονια max θα θες μπαλονια και το σκαφος σουργελέυει συνολικα
Παντος τα ημιεκτοπισματος ειναι οντος πιο καραβοσκαρα και ασφαλη ειδικα αυτα με δυο μηχανες Trojan η Bentram

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
ασχολουμε χρονια  και εχω αλλαξει αρκετα σκαφη ...............

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
και οταν λεω οπου θεσ ενοω αιγαιο ,ιονιο  δεν ενοω να πασ στησ κανεσ....

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
και οσο για την θεση αξιζει πασ με ενα μπετονι βενζινη και το πενρεισ οτι ωρα θεσ .......ενω οι γλιστρεσ με την δυση του ηλιου τελοσ τα λευτα 200 το μηνα εγω πιστευω αξιζουν οσο αν παρεισ ενα σκαφοσ τα λιμανιατικα ειναι τα μικροτερα εξοδα

Και ειδικά ένα σκάφος άνω των 25ft έχεις την μαγκιά και την άκρη να το βγάλεις επαγγελματικό το κόστος είναι ΜΗΔΕΝ !

sta144365

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2007
Like
0
Πόντοι
0
ασχολουμε χρονια  και εχω αλλαξει αρκετα σκαφη ...............
Και λες οτι πας με 25ft Cruiser ΑΙΓΑΙΟ μαλλον με μπουνατσα-μετριο εννοεις γιατι αν σε βρει ενα 7αρι θα σε φανε τα ψαρια
Και ειδικά ένα σκάφος άνω των 25ft έχεις την μαγκιά και την άκρη να το βγάλεις επαγγελματικό το κόστος είναι ΜΗΔΕΝ !
Και την 100 μερες ναυλα την σεζον πως θα της κανεις τον λογιστη; Το ΤΕΒΕ;
Και καλα να εισαι στο ΙΚΑ να κανεις εναρξη με το οποιοκοστος στην εφορια..... αν εισαι στο δημασιο????
Ξερεις ποσους κορους πρεπει να ειναι ενα επαγγελματικο?????

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Και λες οτι πας με 25ft Cruiser ΑΙΓΑΙΟ μαλλον με μπουνατσα-μετριο εννοεις γιατι αν σε βρει ενα 7αρι θα σε φανε τα ψαριαΚαι την 100 μερες ναυλα την σεζον πως θα της κανεις τον λογιστη; Το ΤΕΒΕ;
Και καλα να εισαι στο ΙΚΑ να κανεις εναρξη με το οποιο κοστος στην εφορια..... αν εισαι στο δημασιο????
Ξερεις ποσους κορους πρεπει να ειναι ενα επαγγελματικο?????

Ελα μωρέ τώρα, όλοι αυτοί που λένε ότι "θα το βγάλουν επαγγελματικό και θα είναι τσάμπα" είναι σαν αυτούς που λένε εδώ μέσα ότι θα ανοίξουν δικό τους μπουρδέλο για να τους έρχεται το γαμίσι τσάμπα (ή κάπως πιό φτηνά από τα €20 που το πληρώνουν τώρα).

Λες και οι "άλλοι" (εφορίες, σκαφάκιδες, πετρελαιάδες, κλπ) δε το έχουν σκεφτεί.

Λες και η αγορά δεν ξέρει να δουλεύει μόνη της, και όπου υπάρχει περιθώριο να το αναδεικνύει και να το εκμεταλεύεται...

Λες και αυτοί που ΕΧΟΥΝ επαγγελματικά σκάφη, κάνουν διακοπές το καλοκαίρι! (Μπουαχα-χα)

Αλλά ο Ελληναράς, ΠΑΝΤΑ θα πρέπει να δείξει ότι είναι "πιο" έξυπνος απο τον δίπλα του.
Και θα την πει την παπαριά του.

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
+ αν το κανεις επαγγελματικο θα πρεπει να δινεισ ρεπορτο ποτε φευγεισ που πασ λιστα επιβατων.............

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
με 25f χωρισ δυνατο μοτερ σε τρωνε τα ψαρια αν εχεισ υποδυναμη στον μοτερ δηλαδη 2 260hp δεν σε τρωνε τα ψαρια  βεβαια  αυτο δεν σημενει οτι δεν θα ταξιδευψεισ χωρισ δυσκολια αλλα θα μπορεισ να ανταπεξελφεισ οσο για τετοιο καιρο αν εχεισ και φλαπσ το πολεμασ .........
καιδηλαδη με το φουσκωτο θα ταξιδεψεισ τοσο ανετα με 7αρι????????? δεν νομιζω...........

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
76
Πόντοι
1
Τι διαβαζω εδω μεσα ρε παιδια!!! πολυ χρημα κυκλοφορεικαι εγω εχω ενα 4.40 με 50 αρα μηχανη και νομιζα οτι ημουν καλυμενος και οτιειχα φουσκωτο βεβαια το κυκλοφορω Ιονιο που ειναι πιο κουλ τα πραγματα.Παω να του βαλω φωτια και να το πεταξω.

sta144365

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2007
Like
0
Πόντοι
0
με 25f χωρισ δυνατο μοτερ σε τρωνε τα ψαρια αν εχεισ υποδυναμη στον μοτερ δηλαδη 2 260hp δεν σε τρωνε τα ψαρια  βεβαια  αυτο δεν σημενει οτι δεν θα ταξιδευψεισ χωρισ δυσκολια αλλα θα μπορεισ να ανταπεξελφεισ οσο για τετοιο καιρο αν εχεισ και φλαπσ το πολεμασ .........
καιδηλαδη με το φουσκωτο θα ταξιδεψεισ τοσο ανετα με 7αρι????????? δεν νομιζω...........
1. Η μεγαλη-μεγαλες μηχανες κανουν το σκαφος πισωβαρο κατι που δεν ειναι οτι καλυτερο ειδικα στον καιρο flaps κλπ κανουν μικρη διαφορα σε χαμηλες ταχυτητες (βλεπεις εχουμε καιρο) που αν ειναι ορτσα ειναι ακομα χειροτερα.
2. Ναι αν εχεις κατι καλο (ΝΑΥΤΙΚΟ αξιοπλοο)και καλα ζυγισμενο AVON,TORNADO,RIBCRAFT απο αυτα που βγαζουν λιγα "ντουλαπια" αλλα καλο ταξιδι και δεν ψαρωνει ο διπλα-γκομενα μια που δεν καταλαβαινει συνηθως την διαφορα
3. Το καλο σκαφος θα το χρειαστης μια- δυο φορες το πολυ (γιατι οταν ο καιρος ειναι κακος δεν κανουμε μαγκιες και οποιος ξερει καταλαβαινει τι λεω) αλλα αν δεν το εχεις τοτε  θα σε γραψουν στις ειδησεις .
Καλο το γκαζι οπως και το να κουβαλαμε την προικα μας αλλα δεν γινονται ολα

Αυτα τα λιγα ειχα να πω

kokoss7

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ποιά περιοδικά διαβάζετε και θεωρείτε αξιόπιστα;

sta144365

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2007
Like
0
Πόντοι
0
ΚΑΝΕΝΑ[size=10pt][/size]
Kανουν κυριος προμοσιον με βαση την διαφημιση που περνουν. Αν εχεις γνωστο σε ομιλο η γραφτης μελος ισως βγαλεις ακρη...
Συνηθος πληρωνεις μεχρι να μαθης

kokoss7

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
:2funny:Σταμάτησα να αγοράζω περιοδικά για να πάρω φουσκωτό... :dancing:

Stories

Νέο!