You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Φουσκωτό vs Πολυεστερικό
- Μέλος που άνοιξε το νήμα kokoss
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 60
- Εμφανίσεις 15K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
hustleraki
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Δεκ 2007
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
μια πρόταση!!!!
μαζευόμαστε πλαστικα φουσκωτα και παμε μια Μηλο οταν γυρισουμε αποφασιζουμε!!!!!
* Καλη ιδέα...αλλα να χρησιμοποιείς παρακαλώ Ελληνικούς χαρακτήρες
μαζευόμαστε πλαστικα φουσκωτα και παμε μια Μηλο οταν γυρισουμε αποφασιζουμε!!!!!
enoxlitikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 6
- Like
- 7
- Πόντοι
- 6
Ένας φίλος μου είχε ένα φουσκωτό Mostro 12 μέτρων αν δεν κάνω λάθος.Είχε επάνω 2 volvo τεράστιες αλλά δε θυμάμαι την ιπποδύναμη (πριν 3 χρόνια το είχε),και είχαμε πάει από Λαύριο μέχρι Πάτμο.Φοβερή εμπειρία.Καλοκαίρι αλλά είχε λίγο κυματισμό,και ο ήχος της γάστρας να σκάει κύμα όλα τα λεφτά!Αλλά είχε επάνω gps ραντάρ ναυτιλίας,2 πολυθρόνες άνετες.Μου είχε πει να το έπαιρνα με 12000€ αλλά είχα άλλες προτεραιότητες τότε,και δεν το πήρα.Μετά το μετάνιωσα όμως διότι μου άρεσε πολύ!
geopon
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2006
- Κριτικές
- 18
- Like
- 0
- Πόντοι
- 2.007
μια πρόταση!!!!
εγω ειμαι μεσα εαν μαζευτουμε παρεαα με σκαφη και σε λιγο εχομε και αλκιονηδεσ μερεσ......
[size=10pt]...φουσκωτό Mostro 12 μέτρων αν δεν κάνω λάθος.
...2 volvo τεράστιες
...να το έπαιρνα με 12000€ [/size]
Μάλλον κάνεις λάθος....
είτε στο μήκος, είτε στο ποσό!
12.000 κάνει η κάθε μια Volvo (μεταχειρισμένη εννοώ)...
Χωρίς πόδι, προπέλλα, κλπ!
enoxlitikos
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 6
- Like
- 7
- Πόντοι
- 6
Για τα μέτρα μπορεί να κάνω λάθος.Για το ποσό δεν κάνω...Μου είχε πει άλλωστε ότι η τιμή ήταν δώρο,αλλά αφενός μεν δεν τα είχα τότε,αφετέρου δε θα μπορούσα να το δικαιολογώ στην εφορία.Εντάξει ήταν και κάπου 10 ετών.Δεν ήταν καινούριο,αλλά σε άριστη κατάσταση.Τελικά το πούλησε σε έναν ξένο.Πάντως θα το έδωσε σε μεγαλύτερη τιμή.Αλλά ακριβώς δεν ξέρω.
Για τα μέτρα μπορεί να κάνω λάθος.Για το ποσό δεν κάνω...Μου είχε πει άλλωστε ότι η τιμή ήταν δώρο,αλλά αφενός μεν δεν τα είχα τότε,αφετέρου δε θα μπορούσα να το δικαιολογώ στην εφορία.Εντάξει ήταν και κάπου 10 ετών.Δεν ήταν καινούριο,αλλά σε άριστη κατάσταση.Τελικά το πούλησε σε έναν ξένο.Πάντως θα το έδωσε σε μεγαλύτερη τιμή.Αλλά ακριβώς δεν ξέρω.
Φίλε,
12μετρα φουσκωτά 1-2 εταιρείες βγάζουν, και ίσως η mostro να έβγαζε προ 10ετίας, δε το γνωρίζω.
Επίσης, έχω συναντήσει φουσκωτό (νομίζω mostro) που ήταν 12m ύστερα από πρόσθεση "τσόντας", δηλαδή είχε γίνει μετατροπή (κόψιμο και πρόσθεση κομματιού).
Αυτό το συγκεκριμένο ήταν κάποιας κυρίας (ο άντρας της ήταν χωμένος μέσα για χρόνια) που ήταν μπερδεμένη (και οι δυό) σε διακίνηση λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας... Το συγκεκριμένο είχε 1.000 lt τεπόζιτα για καύσιμα, και μπορούσε να κουβαλήσει καμιά 80ριά άτομα (ξαπλωμένους και σκεπασμένους).
Οι ιστορίες αυτές όμως δεν είναι για εμάς τους "χομπίστες". Είναι για αυτά τα κυκλώματα.
Δυο μηχανές ντίζελ που κινούν φουσκωτό 10μετρο κάνουν περί τις 30-35.000 ευρά η καθε μιά, και το σκάφος άλλες 100-130.000. Σύνολο κάτι λιγότερο απο 200χ.
Το 12.000 ακούγεται εξωπραγματικό (για μια συνηθισμένη περίπτωση), έστω και 10 ετών.
Είτε κάτι κρύβεται (κλεμμένο, ύποπτο για λαθρεμπόριο, κλπ), είτε κάνεις κάποιο λάθος.
Αυτό μόνο λέω.
hustleraki
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Δεκ 2007
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
σοστα πολυ σοστα
το 12 μετρα μοστρο ηταν με μαιμου χενη εταιρια και πηγε για δουλια και το κασχεσε το λιμενικο οποσ λενε [ ειχε φοτογραφιτηι] και το πουλαγαν 10- 12000.
το 12 μετρα μοστρο ηταν με μαιμου χενη εταιρια και πηγε για δουλια και το κασχεσε το λιμενικο οποσ λενε [ ειχε φοτογραφιτηι] και το πουλαγαν 10- 12000.
Επισκέπτης
αν θεs καλη πλευση και ανετο ταξιδι παs για φουσκοτο 7,5 και πανω αν παs για πολυεστερικο παs απο 8 μετρα και πανω για να εχει μια αξιοπρεπη καμπινα. αν παλι δε σε νοιαζει η ανεση και τα ψαρεματα εισαι για φουσκοτο.
Γνώμες για PVC και των άλλων υφασμάτων;
Ξέχνα το PVC (όπως και το βινύλιο).
Τα φουσκωτά είναι από Hypalon-Neopren.
Τα υπόλοιπα υλικά δεν είναι για βάρκες. Είναι για παιδικά παιχνίδια (μπρατσάκια, μπάλες, στρώματα θάλασσας κλπ).
maximos555
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Νοε 2007
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Απο την ελαχιστη εμπειρια μου εχω να πω απλα οτι ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ συμφωνα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ του καθενος. Ολοι οι φιλοι τα ειπαν παρα πολυ σωστα,σε σχεση με τις γενικες διαφορες μεταξυ φουσκωτου-πολυεστερικου, αλλα ειναι σημαντικο και δυσκολο ειδικα για την πρωτη αγορα σκαφους να ξερει ο καθενας τι θελει και τι χρειαζεται. Εγω παντως συστηνω την αρχη με ενα μικρο σχετικα, μεταχειρισμενο σκαφος (4-4,5 μ.) για μικρο κοστος και εξοικειωση με ενα σκαφος, τη θαλασσα, τις τεχνικες οδηγησης σκαφους, αυτοκινητου με τρειλερ, ανελκυση-καθελκυση κ.λ.π.
βαση της εμπειρειας που εχω, αρκετα χρονια μπορω να πω, το ολο θεμα θελει υπομονη γιατι το κασε ειναι αρκετο καθως και τα παρελκομενα. Η αποψη μου ειναι η εξης: Κατ'αρχην ποσο χρονο εχετε; γιατι αν δεν εχετε, θα βλεπετε ενα σεβαστο κεφαλαιο παρκαρισμενο συνεχεια, για χρηση 10 μερες το καλοκαιρι.Σπαστικο ε; Ποσα σας περισευουν; αυτα να δωσετε γιατι σιγουρα θα προκυψουν και αλλα που δεν τα εχετε προβλεψει.θα μου πεις, ρε φιλε εγω κανω κεφι εστω και 10 μερες τι να κανουμε; ωραια, το παθος σβηνει και με 10.000 και με 100.000. ποια η διαφορα; φαινεται. Παιζει ρολο και η οικογενεια αν υπαρχει, τα παιδια κλπ. ακολουθουν; και αν ναι για που ; μεχρι Αιγινα ας πουμε η μεχρι Κρητη για 1 εβδομαδα; με το γκομενακι κανενα προβλημα. Φουσκωτο, τεντα δωματιο, ντουσιερα, ναυτικο camping κλπ.με 5 μετρα πας παντου, ε λιγη ταλαιπωρια και λιγο βρεξιμο δεν βλαπτει κιολας.Με οικογενεια αλλαζουν τα πραγματα. η φουσκωτο για βολτες costa-costa αντε και κοντινα νησια αυθημερον η αλλιως polyester και σιγουρα πανω απο 8 μετρα. Αυτο που απεχθανομαι σ'αυτη την κατηγορια ειναι η μια μηχανη.και μου κοτσαρουν και μια 9,9 βοηθητικη, που να συρει ρε φελε 3-4 τονους σκαφος το 9,9 σε ακυβερνητο με ορτσα 6αρι; εκει ο καλος ο καπετανιος στο καφενειο φαινεται αν βγει βεβαια.ασε τα ετησια κοστη. βαλε-βγαλε, μουραβια, service, ελλημενισμος, και αν δεν το ξερετε ποσο, κανει μια προπελλα για ενα 10μετρο; χα χα χα χα χα ρωτηστε να μαθετε. και πολυ ευκολα την καταστρεφεις αμα λαχει μεσα απο ξερες.Συμπερασμα: βολτες, αναψυχη ψαρεματακι, ψαροντουφεκο = φουσκωτο. οικογενειακες διακοπες, μεγαλες αποστασεις με ανεση = πολυεστερικο ( για μεγαλες τσεπες ). βολτουλες και πιο πολυ ψαρεμα μικρο πολυεστερικο.
Επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με την θάλασσα και έχουν περάσει από τα χέρια δίάφορα σκάφη πολυεστερικά και φουσκωτά...τελικά κατέληξα στα πολυεστερικά
'Αλωστε φαίνεται και από την φωτό στο άβαταρ μου.
Έιναι ένα magna onda 38 πόδια με 2 μηχανές yanmar 315hp.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε με έπιασε καιρός και ταξίδευα με 22-28 knts με 6-7 μποφώρ.
Το συγκεκριμένο σκάφος έχει σχεδιαστεί για το ΛΣ (Λιμενικό Σώμα) καθώς και για Ασθενοφόρα,τα οποία σημαίνει ότι ταξιδεύουν με ότι καιρό να έχει .
Σας παραθέτω και μια φωτό να την δείτε
Μιλάμε για σκάφος περίπου στα 13 μέτρα με φάρδος 2.90 και βάρος στους 5 τόνους
Δηλαδή μια σφήνα
Εάν το αλλάξω θα πάω σε cigaret για όσους γνωρίζουν
Οπότε για να κλείνω σιγά σιγά είμαι ΥΠΕΡ του ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟΥ !!!!!!!!!!!!!
Το καλοκαίρι που μας πέρασε με έπιασε καιρός και ταξίδευα με 22-28 knts με 6-7 μποφώρ.
Το συγκεκριμένο σκάφος έχει σχεδιαστεί για το ΛΣ (Λιμενικό Σώμα) καθώς και για Ασθενοφόρα,τα οποία σημαίνει ότι ταξιδεύουν με ότι καιρό να έχει .
Δηλαδή μια σφήνα
Συνημμένα
To cigaret του εφοπλιστή Μαρίνου το έχεις δει?Εάν το αλλάξω θα πάω σε cigaret για όσους γνωρίζουν
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 866
για μας τους εφοπλιστές σταύρο τα σκαφάκια είναι το στρώμα θαλάσσης μας.... Που βου σου και ξερό ψωμί.....Ξέχνα το PVC (όπως και το βινύλιο).
Τα φουσκωτά είναι από Hypalon-Neopren.
Τα υπόλοιπα υλικά δεν είναι για βάρκες. Είναι για παιδικά παιχνίδια (μπρατσάκια, μπάλες, στρώματα θάλασσας κλπ).
jasonbecker
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Ιαν 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 5
- Πόντοι
- 6
για μας τους εφοπλιστές σταύρο τα σκαφάκια είναι το στρώμα θαλάσσης μας.... Που βου σου και ξερό ψωμί.....
Φουσκωτό???
Το μονο θρεντ που λειπει πλεον απ αυτο το site ειναι συμβουλες για κατασκευη επιταχυντή ηλεκτρονιων.
Επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με την θάλασσα και έχουν περάσει από τα χέρια δίάφορα σκάφη πολυεστερικά και φουσκωτά...τελικά κατέληξα στα πολυεστερικά
Δηλαδή μια σφήνα
Οπότε για δώσε μας και μας τα φώτα σου
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 204
- Εμφανίσεις
- 8K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 70
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις