Νέα

Φορολογία από το στοίχημα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 92
  • Εμφανίσεις 3K
  • Ετικέτες
    στοίχημα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Spiler, ό,τι μπούρδα θέλεις γράφεις.
Κατ’ αρχήν που βρήκες τα 621 δις? Τι είναι αυτά? Του Σώρρα?

Ο λογαριασμός που εννοούσα εγώ είναι πολύ πιο απλός:
Ξέρεις τι είναι το ΑΕΠ?
Είναι το σύνολο της παραγωγής της χώρας, η σοδειά, όλα όσα παράγουν όλοι, αθροιζόμενα και μετρούμενα σε χρηματική αξία. Σε ευρώ, δολλάρια, κάτι τέτοιο.
Το ΑΕΠ μας λοιπόν είναι €170-180 δις (τώρα - και βαίνει μειούμενο με την ύφεση).
ΑΝΕΚΑΘΕΝ, οι φόροι επί της σοδειάς έπεφταν, δεν έπεφταν επί του -δεν ξέρω τι είναι αυτό που έβγαλες και πως το υπολογίζεις.

Τι γίνονται οι φόροι?
Γίνονται εθνικός (κρατικός) προϋπολογισμός. Και απ’ αυτόν πληρώνονται οι διάφορες δαπάνες του κράτους.
Πόσος είναι αυτός (κάθε χρόνο), ξέρεις?
Είναι περί τα 85-90 δις.
Είναι δηλαδή ΤΑ ΜΙΣΑ του ΑΕΠ. 50-55% του ΑΕΠ είναι ο προϋπολογισμός του κράτους στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο.

Επί αιώνες, οι φόροι που επέβαλλε «ο Άρχοντας» (είτε αυτός ήταν βασιλιάς, είτε αυτοκράτορας, είτε σουλτάνος, είτε τσάρος, είτε ό,τι σκατά θέλεις να λέγεται) ήταν ΤΟ 10% ΤΗΣ ΣΟΔΕΙΑΣ. Η «δεκάτη», αν θυμάσαι τον όρο από το σχολείο (που μάλλον έχεις πάει).

«Η δεκάτη» λοιπόν (των προηγουμένων αιώνων) έχει γίνει «πεντηκοστή» και βάλε.
«Η διοίκηση» έχει την αξίωση να εισπράττει λοιπόν τώρα (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - δεν το εξετάζω τώρα αυτό, είναι δευτερεύον) ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΟΔΕΙΑ για να κάνει αυτά που κάνει.

Και αν έκανε αυτά που κάνουν οι διοικήσεις της Σουηδίας, της Δανίας, και άλλων τέτοιων χωρών, που επίσης εισπράττουν το 50-60% του ΑΕΠ σε φόρους, να το καταλάβω, και να το αποδεχτώ.
Αλλά έχουν καμία σχέση οι παροχές αυτών των διοικήσεων προς τους πολίτες τους με τις δικές μας? Όχι βέβαια, γιατί οι δικοί μας (διοικούντες) είναι κατσαπλιάδες, άρπαγες, απατεώνες, ψεύτες, κλέφτες.

Θα μου πεις: «Εμείς τους εκλέγουμε».
Είναι το μόνο στο οποίο έχεις δίκιο.
Αλλά επειδή εγώ (προσωπικά) ΔΕΝ έχω συμμετάσχει σ’ αυτή την εξέλιξη, και επειδή πρέπει να προστατέψω τον εαυτό μου (και την οικογένεια μου) - δύο οι λόγοι - από τους κατσαπλιάδες, άρπαγες, απατεώνες, ψεύτες και κλέφτες, θα κάνω αυτό που σου είπα στο προηγούμενο:
Όπου μπορώ να κρύβω, μαύρα, κλπ (χωρίς να κινδυνεύω, εννοείται) τα κάνω. Φανατικά μάλιστα. Ακόμα κι αν δεν έχω άμεσο όφελος. Αρκεί να μην καταλήγει φράγκο σ' αυτές τις συμμορίες των (νόμιμων) ληστών.

ΔΕΝ έχω σκεφτεί ποτέ «να μπω στο δημόσιο» (ούτε το είχα πιο νέος - γιατί τα έχω τα χρονάκια μου), αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ αν οι δημόσιοι τραφούν ή όχι, και ποιο μακρύτερο από τα πόσα θα πάρουν επειδή εγώ «κρύβω» εισοδήματα. Να πάρουν αυτό που έχουν πάρει οι 1,5 εκ. άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, να βγουν έξω στην πιάτσα να ψάχνουν για δουλειά, για να δουν τη γλύκα.

Άντε πια, κάποιος πρέπει να τα λέει όπως είναι.

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
όσο το 40% του πληθυσμού είναι κρατικοδίαιτο, φοροδιαφυγή παντού

για πάντα δηλαδή ...

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.837
Πόντοι
4.895
Spiler, ό,τι μπούρδα θέλεις γράφεις.
Κατ’ αρχήν που βρήκες τα 621 δις? Τι είναι αυτά? Του Σώρρα?

Ο λογαριασμός που εννοούσα εγώ είναι πολύ πιο απλός:
Ξέρεις τι είναι το ΑΕΠ?
Είναι το σύνολο της παραγωγής της χώρας, η σοδειά, όλα όσα παράγουν όλοι, αθροιζόμενα και μετρούμενα σε χρηματική αξία. Σε ευρώ, δολλάρια, κάτι τέτοιο.
Το ΑΕΠ μας λοιπόν είναι €170-180 δις (τώρα - και βαίνει μειούμενο με την ύφεση).
ΑΝΕΚΑΘΕΝ, οι φόροι επί της σοδειάς έπεφταν, δεν έπεφταν επί του -δεν ξέρω τι είναι αυτό που έβγαλες και πως το υπολογίζεις.

Τι γίνονται οι φόροι?
Γίνονται εθνικός (κρατικός) προϋπολογισμός. Και απ’ αυτόν πληρώνονται οι διάφορες δαπάνες του κράτους.
Πόσος είναι αυτός (κάθε χρόνο), ξέρεις?
Είναι περί τα 85-90 δις.
Είναι δηλαδή ΤΑ ΜΙΣΑ του ΑΕΠ. 50-55% του ΑΕΠ είναι ο προϋπολογισμός του κράτους στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο.

Επί αιώνες, οι φόροι που επέβαλλε «ο Άρχοντας» (είτε αυτός ήταν βασιλιάς, είτε αυτοκράτορας, είτε σουλτάνος, είτε τσάρος, είτε ό,τι σκατά θέλεις να λέγεται) ήταν ΤΟ 10% ΤΗΣ ΣΟΔΕΙΑΣ. Η «δεκάτη», αν θυμάσαι τον όρο από το σχολείο (που μάλλον έχεις πάει).

«Η δεκάτη» λοιπόν (των προηγουμένων αιώνων) έχει γίνει «πεντηκοστή» και βάλε.
«Η διοίκηση» έχει την αξίωση να εισπράττει λοιπόν τώρα (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - δεν το εξετάζω τώρα αυτό, είναι δευτερεύον) ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΟΔΕΙΑ για να κάνει αυτά που κάνει.

Και αν έκανε αυτά που κάνουν οι διοικήσεις της Σουηδίας, της Δανίας, και άλλων τέτοιων χωρών, που επίσης εισπράττουν το 50-60% του ΑΕΠ σε φόρους, να το καταλάβω, και να το αποδεχτώ.
Αλλά έχουν καμία σχέση οι παροχές αυτών των διοικήσεων προς τους πολίτες τους με τις δικές μας? Όχι βέβαια, γιατί οι δικοί μας (διοικούντες) είναι κατσαπλιάδες, άρπαγες, απατεώνες, ψεύτες, κλέφτες.

Θα μου πεις: «Εμείς τους εκλέγουμε».
Είναι το μόνο στο οποίο έχεις δίκιο.
Αλλά επειδή εγώ (προσωπικά) ΔΕΝ έχω συμμετάσχει σ’ αυτή την εξέλιξη, και επειδή πρέπει να προστατέψω τον εαυτό μου (και την οικογένεια μου) - δύο οι λόγοι - από τους κατσαπλιάδες, άρπαγες, απατεώνες, ψεύτες και κλέφτες, θα κάνω αυτό που σου είπα στο προηγούμενο:
Όπου μπορώ να κρύβω, μαύρα, κλπ (χωρίς να κινδυνεύω, εννοείται) τα κάνω. Φανατικά μάλιστα. Ακόμα κι αν δεν έχω άμεσο όφελος. Αρκεί να μην καταλήγει φράγκο σ' αυτές τις συμμορίες των (νόμιμων) ληστών.

ΔΕΝ έχω σκεφτεί ποτέ «να μπω στο δημόσιο» (ούτε το είχα πιο νέος - γιατί τα έχω τα χρονάκια μου), αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ αν οι δημόσιοι τραφούν ή όχι, και ποιο μακρύτερο από τα πόσα θα πάρουν επειδή εγώ «κρύβω» εισοδήματα. Να πάρουν αυτό που έχουν πάρει οι 1,5 εκ. άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, να βγουν έξω στην πιάτσα να ψάχνουν για δουλειά, για να δουν τη γλύκα.

Άντε πια, κάποιος πρέπει να τα λέει όπως είναι.
Επειδή μάλλον δεν έχεις ιδέα, τα νούμερα είναι αριθμοί από το Υπ. Οικ.  Τα δε 621 δις είναι ο προϋπολογισμός των εξόδων του κράτους (όλου του κράτους). ( & ) Τόσο μας κοστίζει λοιπόν το σπάταλο δημόσιο σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του '17.  Τα έσοδά μας είναι ΟΡΙΑΚΑ λίγο παραπάνω από τα έξοδα, με όλη αυτήν την φορολογία.  Δε σου αρέσουν τα νούμερα; Πρόβλημά σου, δημοσιευμένα είναι και προσβάσιμα από τον καθένα.

Το τι εννοεί ο καθένας, δε με αφορά, με ρώτησες πόσο κοστίζει στον καθένα, σου απάντησα, αν δε σου αρέσει, στη γωνιά σου με το σανό που σας πετάνε οι κυβερνήσεις. 

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Επειδή μάλλον δεν έχεις ιδέα, τα νούμερα είναι αριθμοί από το Υπ. Οικ.  Τα δε 621 δις είναι ο προϋπολογισμός των εξόδων του κράτους (όλου του κράτους). ( & ) Τόσο μας κοστίζει λοιπόν το σπάταλο δημόσιο σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του '17.  Τα έσοδά μας είναι ΟΡΙΑΚΑ λίγο παραπάνω από τα έξοδα, με όλη αυτήν την φορολογία.  Δε σου αρέσουν τα νούμερα; Πρόβλημά σου, δημοσιευμένα είναι και προσβάσιμα από τον καθένα.

Το τι εννοεί ο καθένας, δε με αφορά, με ρώτησες πόσο κοστίζει στον καθένα, σου απάντησα, αν δε σου αρέσει, στη γωνιά σου με το σανό που σας πετάνε οι κυβερνήσεις.  
εχουν φυγει 1 μηδενικο παραπανω στο προυπολογισμο και 1 στα εσοδα σε όλα τα ποσα που ποσταρεις. τυπογραφικο λαθος προφανως. κοιτα εδώ για να εχεις μια ιδεα για το ελληνικο αεπ και χρεος και προυπολογισμο.
δεν γιναμε ξαφνικα 1000 φορες πιο πλούσιοι ,
χοντρικα το αεπ μας πριν την κριση ηταν 200 δις και το χρεος μας 200 δις και ο προυπολογισμος 50 δις
με την κριση το αεπ επεσε στα 150 δις, χρεος ανεβηκε στο 300 δις και ο προυπολογισμος παραμενει στα 50 δις.
για αυτό ακους οτι σαν ΠΟΣΟΣΤΟ το χρεος εκει που ηταν κατω από το 100% του αεπ ανεβηκε στο 170φευγα%.
αν τα νουμερα που ποσταρες κατά τα αλλα είναι σωστα ο προϋπολογισμος φετος είναι 62 δις ευρω.

αποδειξη ότι είναι 1 μηδενικο παραπανω τυπογραφικο λαθος κανε μονος σου το αθροισμα στα ποσα που ποσταρες. αμεσοι φοροι 18 και εμμεσοι φοροι 25 και μη φορολογικα εσοδα 3 = 46. αν βαλεις και καμμμια 20αρια εσοδα κατω από 1 δις που αναφέρονται στον πινακα μας κανει 56 δις εσοδα ΟΧΙ 560 που γραφει ο πίνακας στα συνολικα εσοδα.

εν κατακλείδι εχουμε 56 εσοδα και 62 εξοδα. εφόσον το πρωτογενες πλεονασμα αναμενεται οριακα θετικο, αυτά τα 6 παραπανω δις είναι δανεια που πρεπει να πληρωσουμε μεσα στην χρονια με αλλα δανεια προφανως που πρεπει να παρουμε για αυτό κανουμε τεμενάδες σε εε και ΔΝΤ ή θα πρεπει να μας δωσουν ξανα ιδιωτες (οι περιβόητες "αγορες") με μεγαλυτερο τοκο.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δεν είναι τυπογραφικό λάθος, nik, απλά σ' αυτή τη μορφή γράφουν και τα "πιστωτικά έσοδα" (€563.055.375.000) και ο δικός μας εδώ μπερδεύτηκε, έτσι που τα έχει στο κεφάλι του.
Τα "πιστωτικά έσοδα" δεν είναι ούτε φόροι, ούτε δαπάνες, κάτι έχουν να κάνουν με τα δάνεια της χώρας, που πρέπει να απεικονίζονται κι αυτά.
Αντισταθμίζονται (σ' αυτή τη μορφή προϋπολογισμού) με τα έξοδα του υπουργείου οινονιμικών (προχώρα μια σελίδα πιο κάτω, στα έξοδα) που είναι €576.272.055.000.
Τι κάνει δηλαδή το οικονομικών και έχει έξοδα 10 φορές όσο όλα τα άλλα υπουργεία μαζί?

Αν πας στη σελίδα 123, κωδικός 200, στις "δαπάνες Υπ.Οικ." θα δεις να λέει "Γενικές κρατικές δαπάνες" €575.539.000.000,00

Είναι εντελώς πλασματική εγγραφή. Και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν έτσι, προφανώς κάτι κρύβουν, ή γράφοντας μεγαλύτερα (αέρα) νούμερα μειώνουν τις εντυπώσεις για το τι ξοδεύουν (κανονικά, όχι αέρα) στις διάφορες μαλακίες τους και τους κοπρίτες τους.

Καταλαβαίνεις (ενώ ο spiler δεν το καταλαβαίνει) ότι σε έναν "προϋπολογισμό" 621 δις, το να ΜΗΝ αναλύεις που πανε τα 576δις είναι εντελώς κουφό, έτσι?

Από τις 179 σελίδες (που μας έδειξε ο spiler) όλες αναλύουν με το νι και με το σίγμα που πάνε τα 45 δις, και για τα 576 αναφέρεται μια γραμμή!

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.837
Πόντοι
4.895
Δεν είναι τυπογραφικό λάθος, nik, απλά σ' αυτή τη μορφή γράφουν και τα "πιστωτικά έσοδα" (€563.055.375.000) και ο δικός μας εδώ μπερδεύτηκε, έτσι που τα έχει στο κεφάλι του.
Τα "πιστωτικά έσοδα" δεν είναι ούτε φόροι, ούτε δαπάνες, κάτι έχουν να κάνουν με τα δάνεια της χώρας, που πρέπει να απεικονίζονται κι αυτά.
Αντισταθμίζονται (σ' αυτή τη μορφή προϋπολογισμού) με τα έξοδα του υπουργείου οινονιμικών (προχώρα μια σελίδα πιο κάτω, στα έξοδα) που είναι €576.272.055.000.
Τι κάνει δηλαδή το οικονομικών και έχει έξοδα 10 φορές όσο όλα τα άλλα υπουργεία μαζί?

Αν πας στη σελίδα 123, κωδικός 200, στις "δαπάνες Υπ.Οικ." θα δεις να λέει "Γενικές κρατικές δαπάνες" €575.539.000.000,00

Είναι εντελώς πλασματική εγγραφή. Και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν έτσι, προφανώς κάτι κρύβουν, ή γράφοντας μεγαλύτερα (αέρα) νούμερα μειώνουν τις εντυπώσεις για το τι ξοδεύουν (κανονικά, όχι αέρα) στις διάφορες μαλακίες τους και τους κοπρίτες τους.

Καταλαβαίνεις (ενώ ο spiler δεν το καταλαβαίνει) ότι σε έναν "προϋπολογισμό" 621 δις, το να ΜΗΝ αναλύεις που πανε τα 576δις είναι εντελώς κουφό, έτσι?

Από τις 179 σελίδες (που μας έδειξε ο spiler) όλες αναλύουν με το νι και με το σίγμα που πάνε τα 45 δις, και για τα 576 αναφέρεται μια γραμμή!
Βρε ξύπνιε, το δάνειο τι είναι;;; Έξοδο δεν είναι;; Δεν πρέπει να αποπληρωθεί κάποια στιγμή; Καλά κάνουν και το αναφέρουν λοιπόν οι κύριοι.  Ομοίως αναφέρουν και τα έσοδα, τα οποία είναι εξίσου υψηλά.  Ο προϋπολογισμός είναι κατατεθειμένος στη βουλή, κι όπως είπα, αν δε σου αρέσει, τα παράπονά σου στην Καραγιώργη Σερβίας, όχι σε μένα.  Προφανώς για να το αναφέρουν ως Έξοδο κάποιο λόγο έχει, από κει και πέρα, εμφανίζεται, θεωρείται έξοδο, και λογίζεται ως έτσι όταν υπολογίζεις το ποσό.  Γκε γκε;;;;

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Βρε ξύπνιε, το δάνειο τι είναι;;; Έξοδο δεν είναι;;

Γκε γκε;;;;

Τι έξοδο βρε μαλάκα? Έξοδο για το 2017 είναι? Μέχρι το 2117 θα τα πληρώνουμε αυτά! Γιατί τα γράφουν (όλα) στον προϋπολογισμό του 2017?

Όταν όλο το Υπ.Εθ.Α. έχει προϋπολογισμό 3.15δις (σελίς 85), τι είναι οι "Γενικές κρατικές δαπάνες" €575.539.000.000,00 του Υπ.Οικ.?
Πόσο επί τέλους τις πληρώνει αυτές τις καθαρίστριες που πήρε ο τσίπης όταν πρωτοβγήκε?

Άτε και γαμήσου, πρωϊνιάτικα!

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.837
Πόντοι
4.895
Τι έξοδο βρε μαλάκα? Έξοδο για το 2017 είναι? Μέχρι το 2117 θα τα πληρώνουμε αυτά! Γιατί τα γράφουν (όλα) στον προϋπολογισμό του 2017?

Όταν όλο το Υπ.Εθ.Α. έχει προϋπολογισμό 3.15δις (σελίς 85), τι είναι οι "Γενικές κρατικές δαπάνες" €575.539.000.000,00 του Υπ.Οικ.?
Πόσο επί τέλους τις πληρώνει αυτές τις καθαρίστριες που πήρε ο τσίπης όταν πρωτοβγήκε?

Άτε και γαμήσου, πρωϊνιάτικα!
Γιατί πρέπει, προϋπολογισμός λέγεται, αν αύριο αποφασίσουν να τα πληρώσουν, θα πρέπει να βρεθούν αυτά τα λεφτά, απλό είναι το πράγμα.  Αν σε νοιάζει γιατί το βάζουν και τι στο διάολο είναι αυτό, τράβα ρώτα στην Καραγιώργη Σερβίας.  Σιχτήρια πρωινιάτικα. 

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Βρε ξύπνιε, το δάνειο τι είναι;;; Έξοδο δεν είναι;; Δεν πρέπει να αποπληρωθεί κάποια στιγμή; Καλά κάνουν και το αναφέρουν λοιπόν οι κύριοι.  Ομοίως αναφέρουν και τα έσοδα, τα οποία είναι εξίσου υψηλά.  Ο προϋπολογισμός είναι κατατεθειμένος στη βουλή, κι όπως είπα, αν δε σου αρέσει, τα παράπονά σου στην Καραγιώργη Σερβίας, όχι σε μένα.  Προφανώς για να το αναφέρουν ως Έξοδο κάποιο λόγο έχει, από κει και πέρα, εμφανίζεται, θεωρείται έξοδο, και λογίζεται ως έτσι όταν υπολογίζεις το ποσό.  Γκε γκε;;;;
το δανειο ΔΕΝ είναι φετινο εξοδο.
εξοδο είναι το μερος του δανειου που αποπληρώνεις φετος.
εσυ αν εχεις ένα δανειο 200 και πληρωνεις κάθε χρονο τα 40. εξοδα σου είναι τα 40 όχι τα 200 που θα πληρωσεις συνολικα μετα από χρονια. ΕΛΕΟΣ.

μην μας σπατε τα αρχιδια προσπαθοντας να μπαλωσετε λαθη που κανατε και ντρεπεστε να παραδεχτείτε.
η χωρα λοιπον εχει εξοδα 46 και εσοδα 46.
το ότι γραφουν 300 τα δανεια που πηραμε τα τελευταια 50 χρονια και αλλα 200 οι τοκοι τους που ΘΑ αποπληρώσουμε σε οριζοντα 40 χρονων ΔΕΝ είναι φετινα εξοδα του προυπολογισμου και ΚΑΚΩΣ τα γραφουν πλασματικα για να μπερδευουν τον κοσμο.

εσυ λοιπον τωρα που το εμαθες ότι δεν είναι εξοδα του προυολογισμου πραγματικα δηλαδή μισθοι-συνταξεις-υλικα-αποπληρωμη δανειων.
μην μας πρηζεις άλλο .
πες ένα συγγνωμη δεν το ηξερα τωρα το εμαθα. δεν τρωνε 600 στο δημοσιο 50 τρωνε και τα αλλα είναι παλια δανεικα που ΔΕΝ θα αποπληρωθουν με τον φετινο προυπολογισμο

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Γιατί πρέπει, προϋπολογισμός λέγεται, αν αύριο αποφασίσουν να τα πληρώσουν, θα πρέπει να βρεθούν αυτά τα λεφτά, απλό είναι το πράγμα.  Αν σε νοιάζει γιατί το βάζουν και τι στο διάολο είναι αυτό, τράβα ρώτα στην Καραγιώργη Σερβίας.  Σιχτήρια πρωινιάτικα. 
αν αυριο λοιπον γινει αυτό τοτε θα γινει εξοδο και θα εχεις δικιο.
περσι ειχες αδικο,
προπερσι αδικο,
όλα τα προηγουμενα χρονια αδικο.
και φετος αναμενεται να εχεις παλι αδικο.

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.837
Πόντοι
4.895
το δανειο ΔΕΝ είναι φετινο εξοδο.
εξοδο είναι το μερος του δανειου που αποπληρώνεις φετος.
εσυ αν εχεις ένα δανειο 200 και πληρωνεις κάθε χρονο τα 40. εξοδα σου είναι τα 40 όχι τα 200 που θα πληρωσεις συνολικα μετα από χρονια. ΕΛΕΟΣ.

μην μας σπατε τα αρχιδια προσπαθοντας να μπαλωσετε λαθη που κανατε και ντρεπεστε να παραδεχτείτε.
η χωρα λοιπον εχει εξοδα 46 και εσοδα 46.
το ότι γραφουν 300 τα δανεια που πηραμε τα τελευταια 50 χρονια και αλλα 200 οι τοκοι τους που ΘΑ αποπληρώσουμε σε οριζοντα 40 χρονων ΔΕΝ είναι φετινα εξοδα του προυπολογισμου και ΚΑΚΩΣ τα γραφουν πλασματικα για να μπερδευουν τον κοσμο.

εσυ λοιπον τωρα που το εμαθες ότι δεν είναι εξοδα του προυολογισμου πραγματικα δηλαδή μισθοι-συνταξεις-υλικα-αποπληρωμη δανειων.
μην μας πρηζεις άλλο .
πες ένα συγγνωμη δεν το ηξερα τωρα το εμαθα. δεν τρωνε 600 στο δημοσιο 50 τρωνε και τα αλλα είναι παλια δανεικα που ΔΕΝ θα αποπληρωθουν με τον φετινο προυπολογισμο
Βρε ξύπνιε #2, είναι απαίτηση 3ων απέναντι στη χώρα; Ακόμη κι αν απαιτηθεί να αποπληρωθεί σε 1000 χρόνια, απαίτηση είναι, οφείλει βάσει Συντάγματος να εμφανίζεται στον προϋπολογισμό.  Το τι ξοδεύει και τι όχι το κράτος ποσώς με ενδιαφέρει, το ποσό που μας αναλογεί στον καθένα είναι στάνταρ, συμπεριλαμβανομένου της απαίτησης αυτής.  Σε οποιοδήποτε ισολογισμό/προϋπολογισμό αναφέρονται τα δάνεια, και οι απαιτήσεις 3ων απέναντι στην εταιρεία ή στο κράτος, είτε αυτά είναι βραχυχρόνια, είτε μακροχρόνια.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
σπιλερ εδώ γραφεις "Αν δεν το κατάλαβες, είναι 166μισι χιλιάρικα περίπου το άτομο ανά χρόνο"
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΧΡΟΝΟ, ανα χρονο είναι γυρω στα 10 με 15 χιλιαρικα.
δεν ηξερες κατι
το εμαθες
μην κανεις τον εξυπνο.
και εγω το πηρα στην αρχη για τυπογραφικο λαθος.
δεν ηταν.
ΔΕΝ συνεχισα για να κανω τον εξυπνο.
αυτος που κανει τον εξυπνο και δεν παραδεχεται το λαθος του ξερεις πως λεγεται?

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Το δανειο ανηκει στο παθητικο και τα εξοδα στην κατασταση αποτελεσματων χρησης. Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο;

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
φορολογια = ληστεια πολιτων

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
αυτος που κανει τον εξυπνο και δεν παραδεχεται το λαθος του ξερεις πως λεγεται?
Νικ,
Ούτε αυτό το ξέρει.
Εγώ του το είπα (πολύ σπάνια βρίζω, ίσως είναι η πρώτη φορά εδώ μέσα), αλλά ούτε τώρα το καταλαβαίνει.
Τι έξοδο βρε μαλάκα?

Άσ' τα φίλε, το δράμα μας είναι ότι κάτι τέτοια άτομα ΨΗΦΙΖΟΥΝ.
Και οι αποφάσεις (περί φορολογίας, όπως και πολλές άλλες) που βγαίνουν, βγαίνουν από "εκπροσώπους μας" που έχουν εκλεγεί από τέτοιους.
Δεν είναι ο μόνος, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.
Αλλά επειδή όλοι αυτοί έχουν δικαίωμα ψήφου (και βγάζουν αυτούς που βγάζουν), γι' αυτό εγώ:

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
711
Πόντοι
96
Βρε ξύπνιε, το δάνειο τι είναι;;; Έξοδο δεν είναι;; Δεν πρέπει να αποπληρωθεί κάποια στιγμή; Καλά κάνουν και το αναφέρουν λοιπόν οι κύριοι.  Ομοίως αναφέρουν και τα έσοδα, τα οποία είναι εξίσου υψηλά.  Ο προϋπολογισμός είναι κατατεθειμένος στη βουλή, κι όπως είπα, αν δε σου αρέσει, τα παράπονά σου στην Καραγιώργη Σερβίας, όχι σε μένα.  Προφανώς για να το αναφέρουν ως Έξοδο κάποιο λόγο έχει, από κει και πέρα, εμφανίζεται, θεωρείται έξοδο, και λογίζεται ως έτσι όταν υπολογίζεις το ποσό.  Γκε γκε;;;;

Επειδή επέμενες στην βλακεία σου, δες ΚΑΙ εδώ, λες και δεν μπορούσες να το βρεις μόνος σου

Με άτομα που αρχίζουν με το επιχείρημα ότι το κατά κεφαλή ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι και πολύ μεγαλύτερο του Κατάρ, τι συζήτηση να κάνεις;

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
711
Πόντοι
96
ευκολακι ειναι
μεσω εταιρειας με 1.300 ευρω μονο αλλαζεις φορολογικη κατοικια στην Κυπρο
το εψαξα εστειλα τα χαρτια σε χρονο dt
δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται

Αν έχεις εταιρεία υπηρεσιών, ετοιμάσου στον φορολογικό έλεγχο των πελατών σου να σου χαρακτηρίσουν τα τιμολόγιά σου εικονικά και να τρέχεις εσύ ΑΝ μπορείς, να αποδείξεις ότι ερχόσουν από την Κύπρο για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου...... 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom