Νέα

Φορολογία από το στοίχημα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 92
  • Εμφανίσεις 3K
  • Ετικέτες
    στοίχημα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
Καλημέρα. Έχω μια ερώτηση όσον αφορά την φορολογία σε ένα θέμα και σκέφτηκα ανοίξω αυτό το θέμα εάν θα έχει και κάποιος άλλος οποιαδήποτε απορία πάνω σε αυτό.
Η ερώτηση μου είναι πως φορολογούνται τα κέρδη από το στοίχημα στο ίντερνετ. Αμα κερδίσω π.χ. 1000 ευρώ σε διαδικτυακή εταιρεία και ζητήσω ανάληψη στον τραπεζικό μου λογαριασμό υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα διότι το 2016 δήλωσα μηδενικό εισόδημα; Βέβαια τα 1000 ευρώ είναι κάτω από το αφορολόγητο αλλά άμα ήταν περισσότερα π.χ. 10.000 ευρώ;

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
Καλημέρα. Έχω μια ερώτηση όσον αφορά την φορολογία σε ένα θέμα και σκέφτηκα ανοίξω αυτό το θέμα εάν θα έχει και κάποιος άλλος οποιαδήποτε απορία πάνω σε αυτό.
Η ερώτηση μου είναι πως φορολογούνται τα κέρδη από το στοίχημα στο ίντερνετ. Αμα κερδίσω π.χ. 1000 ευρώ σε διαδικτυακή εταιρεία και ζητήσω ανάληψη στον τραπεζικό μου λογαριασμό υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα διότι το 2016 δήλωσα μηδενικό εισόδημα; Βέβαια τα 1000 ευρώ είναι κάτω από το αφορολόγητο αλλά άμα ήταν περισσότερα π.χ. 10.000 ευρώ;

θα σου σκισουν τον κωλο αδερφε

δεν θα μεινει σαλιο

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
4.895
Σοβαρά τώρα, απευθύνεσαι στο bou αντί να απευθυνθείς σε κάποιο λογιστή;;;;  Πέρα από την πλάκα, απευθύνσου στο λογιστή σου.  Από κει και πέρα, νομίζω ότι κάποια ποσά είναι αυτομάτως αυθέρετα, όμως, άμα ψαχτεί η δήλωση, εκεί έχεις θέμα γιατί δεν έχεις δηλώσει άλλα.  Έτσι δλδ, τα κέρδη μπορεί να εμφανιστούν ως κέρδη από τυχερά παίγνια, το εισόδημα όμως θα πρέπει να το δικαιολογεί.  Π.χ. δεν μπορεί το '16 να είχες μηδενική και το '15 να μην έδειχνες κάτι παραπάνω από μηδενικό.  Σε κάθε περίπτωση, ότι δεν δικαιολογείται, φορολογείται ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
απλα μαγκες επειδη ο ορος "φορολογια" ποναει στην Ελλαδα απο μονος τους ας βαζετε αστερακια καλυτερα επειδη συγκεκριμενα στην Ελλαδα μας εχουνε ΣΚΙΣΕΙ την κωλοτρυπιδα στους φορους

η μονη λυση ειναι αλλαγη φορολογικης κατοικιας

OP
OP
kiriakoboy

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
Τα 2013, 2014, 2015 είχα δηλώσει πόσα ως εισόδημα αλλά ήταν κάτω από το αφορολόγητο.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
Τα 2013, 2014, 2015 είχα δηλώσει πόσα ως εισόδημα αλλά ήταν κάτω από το αφορολόγητο.

φιλε επειδη δεν εχεις δηλωσει τιποτα και τα προηγουμενα χρονια αν δεν μπορεσεις να δικαιολογησεις το ποσο θα σου παρουνε και την κωλοτρυπιδα μαζι !

για τυχερα παιχνιδια εμενα προσωπικα μου εκατσαν τα 5 του τζοκερ στην προ-προηγουμενη κληρωση (5 αριθμοι χωρις το τζοκερ) τα μοιραστηκαμε δια 7 τα κερδη και ητανε 10.000 ευρω και μου πηρανε 2.000 ευρω δηλαδη το 20% αλλα η φορολογικη μου δηλωση ητανε κομπλε

τωρα αν εσυ δεν μπορεις να τα δικαιολογησεις μπορει να σου παρουνε και το 80-90%

OP
OP
kiriakoboy

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
[
νομίζω ότι κάποια ποσά είναι αυτομάτως αυθέρετα, όμως, άμα ψαχτεί η δήλωση, εκεί έχεις θέμα γιατί δεν έχεις δηλώσει άλλα.  Έτσι δλδ, τα κέρδη μπορεί να εμφανιστούν ως κέρδη από τυχερά παίγνια, το εισόδημα όμως θα πρέπει να το δικαιολογεί.  Π.χ. δεν μπορεί το '16 να είχες μηδενική και το '15 να μην έδειχνες κάτι παραπάνω από μηδενικό.
quote author=Spiler notid=62823 link=topic=262957.msg7718355#msg7718355 date=1501469420]

Τι εννοείς αυθέρετα ποσά; Δεν κατάλαβα δεν μπορώ να κερδίσω στο στοίχημα άμα εχω μηδενικές τις τελευταίες δηλώσεις;

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
4.895
απλα μαγκες επειδη ο ορος "φορολογια" ποναει στην Ελλαδα απο μονος τους ας βαζετε αστερακια καλυτερα επειδη συγκεκριμενα στην Ελλαδα μας εχουνε ΣΚΙΣΕΙ την κωλοτρυπιδα στους φορους

η μονη λυση ειναι αλλαγη φορολογικης κατοικιας
Καλά, αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα, το πρόβλημα όμως ξεκινάει με την απλή εξής λογική, ο καθένας ΔΕΝ πληρώνει αυτό που του αναλογεί.  Έτσι, έχεις π.χ. ένα 20% που το σκίζουν (βλ. ελ. επαγγελματίες & επιχειρήσεις), ένα 30% που το ημισκίζουν (βλ. ιδιωτικοί υπάλληλοι), και ένα 50% που απλά έχει έκπτωση στο ποσό που του δίνει το άλλο 50% (βλ. συνταξιούχοι, δημ. υπάλληλοι).  Επίσης, από αυτό το 100%, ένα σημαντικό ποσοστό ΔΕΝ πληρώνει φόρους γιατί είναι κάτω από ένα Χ εισόδημα, οπότε ομοίως αυξομοιώνονται τα ποσοστά των αντίστοιχων φόρων ή/και εκπτώσεων στους υπολοίπους.  Οι δε συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι δε νοώ ότι έχουν φόρο, απλά έχουν μια μείωση στο μισθό/σύνταξη που τους δίνει το κράτος, καθώς δεν παράγουν πραγματικό κέρδος από την εργασία τους (δλδ κ 1 δις μισθό να τους δίνανε, και μετά τους το παίρνανε, το ίδιο κ το αυτό θα ήταν για το κράτος, γιατί η λογιστική του εγγραφή θα ήταν 0), σε αντίθεση με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και τους επαγγελματίες, που παράγουν κέρδος για το κράτος, κι άρα η φορολογία τους αφαιρεί εισόδημα που θα μπορούσαν να ξοδέψουν διαφορετικά κι αλλού.

Όσον αφορά την αλλαγή φορολογικής κατοικίας, αυτή γίνεται υπό προϋποθέσεις, και πρέπει να κατατεθούν ένα σκασμό χαρτιά, καθώς και να την αποδεχτεί η οικεία ΔΟΥ.  Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εύκολο για υπαλλήλους εντός Ελλάδος.

OP
OP
kiriakoboy

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
Φίλε kostasasxim για το 2016 είχα μηδενικό τα 3 προηγούμενα δηλαδή 2013 2014 2015 είχα δηλώσει ποσα περίπου 2000. αλλά τη σημασία έχουν αυτά άμα πιάσω στοίχημα το 2017; δηλαδή για να πληρωθώ πρέπει να εχωα και εισόδημα;

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
Καλά, αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα, το πρόβλημα όμως ξεκινάει με την απλή εξής λογική, ο καθένας ΔΕΝ πληρώνει αυτό που του αναλογεί.  Έτσι, έχεις π.χ. ένα 20% που το σκίζουν (βλ. ελ. επαγγελματίες & επιχειρήσεις), ένα 30% που το ημισκίζουν (βλ. ιδιωτικοί υπάλληλοι), και ένα 50% που απλά έχει έκπτωση στο ποσό που του δίνει το άλλο 50% (βλ. συνταξιούχοι, δημ. υπάλληλοι).  Επίσης, από αυτό το 100%, ένα σημαντικό ποσοστό ΔΕΝ πληρώνει φόρους γιατί είναι κάτω από ένα Χ εισόδημα, οπότε ομοίως αυξομοιώνονται τα ποσοστά των αντίστοιχων φόρων ή/και εκπτώσεων στους υπολοίπους.  Οι δε συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι δε νοώ ότι έχουν φόρο, απλά έχουν μια μείωση στο μισθό/σύνταξη που τους δίνει το κράτος, καθώς δεν παράγουν πραγματικό κέρδος από την εργασία τους (δλδ κ 1 δις μισθό να τους δίνανε, και μετά τους το παίρνανε, το ίδιο κ το αυτό θα ήταν για το κράτος, γιατί η λογιστική του εγγραφή θα ήταν 0), σε αντίθεση με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και τους επαγγελματίες, που παράγουν κέρδος για το κράτος, κι άρα η φορολογία τους αφαιρεί εισόδημα που θα μπορούσαν να ξοδέψουν διαφορετικά κι αλλού.

Όσον αφορά την αλλαγή φορολογικής κατοικίας, αυτή γίνεται υπό προϋποθέσεις, και πρέπει να κατατεθούν ένα σκασμό χαρτιά, καθώς και να την αποδεχτεί η οικεία ΔΟΥ.  Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εύκολο για υπαλλήλους εντός Ελλάδος.

φιλε εχεις απολυτο δικιο
συμφωνω σε ολα οσα εγραψες

οσον αφορα την αλλαγη φορολογικης κατοικιας εγω προσωπικα μαζεψα ολα τα χαρτια οτι χρειαζοτανε και θα ειμαι πλεον φορολογικος κατοικος Κυπρου
οποιος θελει μπορω να τον βοηθησω
μου πηρε καποιο διαστημα αλλα δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο

παντως εγω Ελλαδα φορολογουμενος αλλο δεν παιζει
βαρεθηκα να μου σκιζουνε την κωλοτρυπιδα

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
4.895
Τι εννοείς αυθέρετα ποσά; Δεν κατάλαβα δεν μπορώ να κερδίσω στο στοίχημα άμα εχω μηδενικές τις τελευταίες δηλώσεις;
Εννοώ ότι άμα από τις δηλώσεις σου, και τα εισοδήματά σου γενικότερα, ΔΕΝ προκύπτει ότι έχεις φορολογηθεί για κάποια ποσά που έχεις δαπανήσει, αυτά φορολογούνται με την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών, συν κάποια πρόστιμα που μπορεί να πέσουν.  Γενικά να ξέρεις ότι στη φορολογία ελευθέρων επαγγελματιών ΔΕΝ υπάρχει αφορολόγητο και φορολογείσαι ΚΑΙ με τεκμήρια.  Οπότε μίλα με το λογιστή σου.  

OP
OP
kiriakoboy

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
Εννοώ ότι άμα από τις δηλώσεις σου, και τα εισοδήματά σου γενικότερα, ΔΕΝ προκύπτει ότι έχεις φορολογηθεί για κάποια ποσά που έχεις δαπανήσει, αυτά φορολογούνται με την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών, συν κάποια πρόστιμα που μπορεί να πέσουν.  Γενικά να ξέρεις ότι στη φορολογία ελευθέρων επαγγελματιών ΔΕΝ υπάρχει αφορολόγητο και φορολογείσαι ΚΑΙ με τεκμήρια.  Οπότε μίλα με το λογιστή σου. 
Τι σχέση έχει αυτό με τα κέρδη από το στοίχημα;

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326

τσεκαρε το οπως σου λεει ο φιλος με τον λογιστη σου

και εμενα απο κατι αντιστοιχο σαν στοιχημα ητανε , στην συγκεκριμενη περιπτωση τζοκερ (5 αριθμοι) και μου πηρανε το 20%

αλλα οι φορολογικες μου υποχρεωσεις ητανε ακεραιες μεχρι και το τελευταιο ευρω

OP
OP
kiriakoboy

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
τσεκαρε το οπως σου λεει ο φιλος με τον λογιστη σου

και εμενα απο κατι αντιστοιχο σαν στοιχημα ητανε , στην συγκεκριμενη περιπτωση τζοκερ (5 αριθμοι) και μου πηρανε το 20%

αλλα οι φορολογικες μου υποχρεωσεις ητανε ακεραιες μεχρι και το τελευταιο ευρω
Τα μεγάλα κέρδη στον οπαπ έτσι και αλλιώς με 20% φορολογούνται αυτόματα ανεξαρτητου δήλωσης. Εγώ λέω άμα ζητήσω από την ιντερνετικη εταιρεία να μου βάλει τα κέρδη στην τράπεζα 1 άμα ελέγχει η εφορία τι μπαινοβγαίνει στον λογαριασμό μου και πως μπορώ να τα δικαιολογήσω με μηδενικο εισόδημα.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ το φορο τον πληρωνεις απο ΠΡΙΝ.
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΥΡΩ 10%
ΣΤΑ 500 15%
ΚΑΙ ΑΠΟ 500 Κ ΑΝΩ 20%...
ΣΤΟ ιντερνετ πχ αν ενα στοιχμημα κερδισει ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.
ΚΑΙ σου δινει το ποσο που επαιξες κ κερδισες ΜΕΙΟΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ.
------------
ΑΚΟΜΗ Κ στο τζοκερ η λαχειο π.χ...την επιταγη που θα παρεις στο χερι ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ.

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
4.895
Στο ότι τα κέρδη από το στοίχημα δικαιολογούνται ως κέρδη από τυχερά παίγνια, αλλά το πρωταρχικό εισόδημα (δλδ. έστω και το 1 ευρώ που χρησιμοποίησες), μπορεί να μην δικαιολογείται.  Τραβηγμένη περίπτωση, αλλά επειδή ψάχνουν λεφτά αυτήν την περίοδο, δε θα μου φανεί κουλό να βγεις και χαμένος στο τέλος, και να πρέπει να πληρώσεις κερατιάτικα.  Σε κάθε περίπτωση μίλα με το λογιστή σου!  Δεν είμαι ούτε λογιστής, ούτε φοροτεχνικός για να σου δώσω την απάντηση, απλά σου λέω τι ισχύει, και σε προετοιμάζω για το χειρότερο σενάριο.

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
4.895
ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ το φορο τον πληρωνεις απο ΠΡΙΝ.
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΥΡΩ 10%
ΣΤΑ 500 15%
ΚΑΙ ΑΠΟ 500 Κ ΑΝΩ 20%...
ΣΤΟ ιντερνετ πχ αν ενα στοιχμημα κερδισει ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.
ΚΑΙ σου δινει το ποσο που επαιξες κ κερδισες ΜΕΙΟΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ.
------------
ΑΚΟΜΗ Κ στο τζοκερ η λαχειο π.χ...την επιταγη που θα παρεις στο χερι ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ.
Ωραία, μαζί σου σε αυτό, και εγώ λοιπόν σαν κακός έφορος σε ρωτάω...
Φίλε μου ωραία και καλά, σου πήραμε τα λεφτά από το στοίχημα, το κεφάλαιο για να παίξεις πού το βρήκες με ΜΗΔΕΝΙΚΟ εισόδημα;;;;; Πώς ζούσες;;;; Τι έτρωγες;;;; Τι ρεύμα κατανάλωνες και πως το πλήρωνες;;;; 

Κάποια πράγματα ΔΕΝ είναι για να παίζουμε μαζί τους, ειδικά με την εφορία, οπότε ας ρωτήσει το λογιστή του, κι αυτός ας τον καθοδηγήσει. 

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Τα μεγάλα κέρδη στον οπαπ έτσι και αλλιώς με 20% φορολογούνται αυτόματα ανεξαρτητου δήλωσης. Εγώ λέω άμα ζητήσω από την ιντερνετικη εταιρεία να μου βάλει τα κέρδη στην τράπεζα 1 άμα ελέγχει η εφορία τι μπαινοβγαίνει στον λογαριασμό μου και πως μπορώ να τα δικαιολογήσω με μηδενικο εισόδημα.
----------
bet 365, pokerstars k alles...
τα ποσα που θα σου βαλουν εχουν ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
ΔΕΣ ΕΝΑ στοιχημα π.χ...υπολογισε το κερδος θα δεις αναλογα την κλιμακα σου ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ.
πριν 2 χρονια οσοι επαιζαν ποκερ ΚΛΑΙΓΑΝ γιατι ΜΠΗΚΕ ΦΟΡΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...10%,15% Κ 20%..
Η POKERSTARS ΠΧ εδινε τον φορο στο ελληνικο ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΟΚ?
---------------------------
ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι αλλου καταγραφονται τα ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ...
ΠΧ αν παιζεισ χοντρα 3,4 χιλιαρικα το μηνα...σε βαθος χρονου..με χασουρα..
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ...
κ δηλωνεις 7-8 χιλιαρικα....
μπορει σε ελεχο να σου πει δηλωνεις 600 το μηνα ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙΣ 3000 ΕΥΡΩ??
ΛΟΓΙΚΟ Κ ΑΠΛΟ.
αν κ αυτοι που χουν μαυρα παιζουν σε λεσχες η παρανομο μπουκ...

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Ωραία, μαζί σου σε αυτό, και εγώ λοιπόν σαν κακός έφορος σε ρωτάω...
Φίλε μου ωραία και καλά, σου πήραμε τα λεφτά από το στοίχημα, το κεφάλαιο για να παίξεις πού το βρήκες με ΜΗΔΕΝΙΚΟ εισόδημα;;;;; Πώς ζούσες;;;; Τι έτρωγες;;;; Τι ρεύμα κατανάλωνες και πως το πλήρωνες;;;; 

Κάποια πράγματα ΔΕΝ είναι για να παίζουμε μαζί τους, ειδικά με την εφορία, οπότε ας ρωτήσει το λογιστή του, κι αυτός ας τον καθοδηγήσει. 
----------
δες τι εγραψα παραπανω...
πηρες ενα χιλιαρικο πχ...
ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΡΕ ΤΥΠΕ...
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΝΤΑΡΕΣ 100 ΕΥΡΩ...
ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΕΥΡΩ...

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
4.895
Οι τράπεζες έχουν in-out από το Υπ. Οικονομικών, και προφανώς ΌΤΙ μπαίνει εκεί, εμφανίζεται και στη δήλωση και πρέπει να δικαιολογείται αντίστοιχα.  Σε κάθε περίπτωση ο λογιστής σου ξέρει καλύτερα από όλους εμάς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom