Επισκέπτης
Πήγαινε εσύ , και μη σε νοιάζει !Θα έρχεσαι να μου φέρνεις τσιγάρα;
Θα σου φέρω οτι θές ! Αλλά πήγαινε πρώτα ...
Πήγαινε εσύ , και μη σε νοιάζει !Θα έρχεσαι να μου φέρνεις τσιγάρα;
τραβάτε με κι ας κλαίω ένα πράμα δηλαδή... Και να σου πω για να χουμε καλό ερώτημα... Αφού δεν τους άρεσε που γύρισαν γιατί δεν ξανάκοψαν εισιτήριο;Στο χώμα πάει το υλικό σώμα. Ξενέρωσαν γιατί όπως εγκατέλειπαν τον κόσμο και το σώμα τους αισθανόντουσαν μία γαλήνη και όρεξη να φύγουν χωρίς να σκέφτοντε τι αφήνουν πίσω και μετά η απότομη επιστροφή.
τραβάτε με κι ας κλαίω ένα πράμα δηλαδή... Και να σου πω για να χουμε καλό ερώτημα... Αφού δεν τους άρεσε που γύρισαν γιατί δεν ξανάκοψαν εισιτήριο;
Μα δεν κατάλαβες. Αυτοί κάποι στιγμή για κάποιο λόγο πέθαναν και κάποιος τους επανέφερε. Εάν πχ δεν υπήρχε γιατρός κοντά κάποιοι θα την έκαναν για πάντα. απλά το ανέφερα το γεγονός και την εκπομπή γιατί λέμε εάν είναι για καλό ή όχι το θέμα της ευθανασίας. Ε όσοι πήραν γεύση της άλλης πλευράς και γύρισαν σπάστικαν που γύρισαν. Άρα ένας άρρωστος βαριά με ανίατη ασθένεια ίσως είναι καλύτερο να του δίνουμε το εισιτήριο παρά να ταλαιπωρείται εδώ.τραβάτε με κι ας κλαίω ένα πράμα δηλαδή... Και να σου πω για να χουμε καλό ερώτημα... Αφού δεν τους άρεσε που γύρισαν γιατί θα ξανάκοψαν εισιτήριο;
Τι να βάλω στο λουκάνικο που θα πάρω μαζί μου Δημήτριε;Πήγαινε εσύ , και μη σε νοιάζει !
Θα σου φέρω οτι θές ! Αλλά πήγαινε πρώτα ...
εγώ λέω καλύτερα να τον αφήνουμε να επιλέξει μόνος του απ το να το παίζουμε νταβάδες του Θεού.....Άρα ένας άρρωστος βαριά με ανίατη ασθένεια ίσως είναι καλύτερο να του δίνουμε το εισιτήριο παρά να ταλαιπωρείται εδώ.
με βάση έρευνες που έδειξαν στην εκπομπή εγκεφαλικά νεκροί ή πολυτραυματίες στους οποίους μετρούσαν την ενέργεια τους σώματος κατεγράφησαν δείκτες που δείχνονυ ότι η ενέργεια σιγά σιγά έφευγε. Άρα με βάση τις εμπειρίες όσων γύρισαν και αυτών που λέει η έρευνα πιο πολύ τυρανιέται η ψυχή παρά προσφέρουμε στο σώμα. Συγκεκριμένα είπαν και για περιστατικό όπου μετά από τροχαίο το κρανίο και ο εγκέφαλος είχε διαλυθεί όμως το σώμα ζούσε με μηχανές 3 μέρες.....εγώ λέω καλύτερα να τον αφήνουμε να επιλέξει μόνος του απ το να το παίζουμε νταβάδες του Θεού.....
πιλότε όλα αυτά είναι εικασίες... Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί αναξαρτήτως του εγκεφάλου......... Ο εγκέφαλο δίνει εντολές..... Μπορείς με τεχνική υποστήριξη να διατηρήσεις το σώμα σε λειτουργία ακόμα και χρόνια.......Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια ποια η χρησιμότητα ενός σώματος χωρίς αυτόβουλες εντολές.....με βάση έρευνες που έδειξαν στην εκπομπή εγκεφαλικά νεκροί ή πολυτραυματίες στους οποίους μετρούσαν την ενέργεια τους σώματος κατεγράφησαν δείκτες που δείχνονυ ότι η ενέργεια σιγά σιγά έφευγε. Άρα με βάση τις εμπειρίες όσων γύρισαν και αυτών που λέει η έρευνα πιο πολύ τυρανιέται η ψυχή παρά προσφέρουμε στο σώμα. Συγκεκριμένα είπαν και για περιστατικό όπου μετά από τροχαίο το κρανίο και ο εγκέφαλος είχε διαλυθεί όμως το σώμα ζούσε με μηχανές 3 μέρες.....
κάνεις λάθος.πηγή ζωής είναι ο εγκέφαλος.αυτός δίνει τα ηλεκτρικα σήματα να λειτουργούν όλα τα όργανα...ακόμα και η καρδιαπιλότε όλα αυτά είναι εικασίες... Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί αναξαρτήτως του εγκεφάλου......... Ο εγκέφαλο δίνει εντολές..... Μπορείς με τεχνική υποστήριξη να διατηρήσεις το σώμα σε λειτουργία ακόμα και χρόνια.......Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια ποια η χρησιμότητα ενός σώματος χωρίς αυτόβουλες εντολές.....
η καρδία είναι μια βαλβίδα που λειτουργεί ανεξαρτήτως του εγκεφάλου.... Η καρδία δε λειτουργεί με ηλεκτρικά σήματα. Είναι απλός νόμος της φυσικής... όταν το ένα διαμέρισμα φουσκώνει το άλλο ξεφουσκώνει και τούμπαλιν....... Γι αυτό εάν διατηρήσεις τη λειτουργία των πνευμόνων δε σταματά. Καμμιά σχέση δεν έχει η καρδιά με τον εγκέφαλο με την έννοια που το παρουσιάζεις.. Ο εγκέφαλος λαμβάνει το απαραίτητο οξυγόνο μέσω αγγείων από την καρδιά προκειμένου να στέλνει τις υπόλοιπες εντολές στα νεύρα.... Στην τεχνητή καρδιά υπάρχει απλά ο βηματοδότης γιατί δεν υπάρχει φυσική λειτουργία πίεση αποσυμπίεσης......κάνεις λάθος.πηγή ζωής είναι ο εγκέφαλος.αυτός δίνει τα ηλεκτρικα σήματα να λειτουργούν όλα τα όργανα...ακόμα και η καρδια
πιλότε δε θέλω να σε απογοητεύσω... Η καρδία λειτουργεί με απλούς νόμουε της φυσικής.... Οταν σου κάνουν CPR τη λεγόμενη τεχνητή αναπνοή ο εγκέφαλος δε στέλνει κανένα σήμα....... Απλά προσπαθούν να επαναφέρουν την καρδιά με πίεση και πλήρωση των πνευμόνων ώστε να επανακυκλοφορήσει το αίμα και να αρχίσει η καρδιά τις συστολοδιαστολές από μόνη της..... Εάν δεν προλάβεις μέσα σε 2-3 λεπτά να οξυγονώσεις τον εγκέφαλο με "καθαρό" αίμα ο εγκέφαλος νεκρώνει... Η ανάνηψη μετά από 10-15 λεπτά είναι εφικτή, απλά δεν έχει νόημα γιατί ο εγκέφαλος έχει νεκρώσει......Ευχαριστώ οχιά. Μου τάϊσες την περιέργεια. Δε νομίζω να λειτουργεί η καρδια έτσι όπως λες 1personanongrata γιατί με την ίδια λογική οποιαδήποτε βαλβίδα δημιουργώντας διαφορά πίεσης στα άκρα θα δούλευε χωρίς ενέργεια.
Δεν απογοητευομαι όταν μαθαινω κατι καινουργιο.Ο εγκέφαλος μέχρι και 10 λεπτά αντέχει ίσως και 15 με μικρές βλάβες.πιλότε δε θέλω να σε απογοητεύσω... Η καρδία λειτουργεί με απλούς νόμουε της φυσικής.... Οταν σου κάνουν CPR τη λεγόμενη τεχνητή αναπνοή ο εγκέφαλος δε στέλνει κανένα σήμα....... Απλά προσπαθούν να επαναφέρουν την καρδιά με πίεση και πλήρωση των πνευμόνων ώστε να επανακυκλοφορήσει το αίμα και να αρχίσει η καρδιά τις συστολοδιαστολές από μόνη της..... Εάν δεν προλάβεις μέσα σε 2-3 λεπτά να οξυγονώσεις τον εγκέφαλο με "καθαρό" αίμα ο εγκέφαλος νεκρώνει... Η ανάνηψη μετά από 10-15 λεπτά είναι εφικτή, απλά δεν έχει νόημα γιατί ο εγκέφαλος έχει νεκρώσει......
πιλότε αυτό δεν έχει καμμιά σχέση. Μπορείς πλέον να έχεις τεχνητή καρδιά και να ζεις μια χαρά χωρίς καν ο εγκέφαλος να πάρει γραμμή......Οταν μιλάει για απαιτήσεις εννοεί ότι όταν χρειάζεται ο οργανισμός σου περισσότερο αίμα, θα αυξάνεται και ο ρυθμός συστολοδιαστολής της καρδιάς σου. Η καρδιά σου λειτουργεί ως αέναη βαλβίδα, αλλά ο εγκέφαλος δεν έχει καμμιά ουσιαστική επικοινωνία με αυτήν. Με άλλα λόγια εάν είχες τη δυνατότητα να πεις τώρα χτύπα πιο γρήγορα, μόνο τότε θα ίσχυε αυτό... Η καρδιά σου χτυπάει πιο γρήγορα επειδή αυξάνεται από τη μυική δραστηριότητα η ανάγκη για περισσότερο οξυγόνο....Διάβασε όμως και αυτό: "Η λειτουργία όμως του αυτόματου σύστημα παραγωγής και αγωγής των διεγέρσεων ρυθμίζεται με το νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα με τέτοιο τρόπο, ώστε η λειτουργία της καρδιάς να προσαρμόζεται κάθε στιγμή προς τις απαιτήσεις του οργανισμού μας"
Ορθόν. Αλλά είπες:Μα δε λέω για εγκέφαλο.απλα ότι δε λειτουργει εντελώς ξεχωριστά από το υπόλοιπο σώμα.
Καλη μου ΟΧΙΑ,αλλα και συναγωνιστες που διατυπωνετε παρομοιες αποψεις:Το να θελει να θεσει τερμα καποιος στη ζωη του και να το πρατει λεγεται ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ...φυσικα την καταδικαζω αλλα εδω η ουσια το θεματος ειναι λιγακι διαφορετικη...να ζηταει καποιος υποφερων απο ανιατη ασθενεια και αβασταχτους πονους 'λυτρωση'μεσω της ευθανασιας...Εχετε αναφερει πολλες φορες πως καποιος προσπαθει να σας πει τι θα κανετε με τη ΔΙΚΗ σας ζωη...και λετε πως ειναι αμαρτια,σαδιστικο η οτιδηποτε παρεμφερες να μην του τερματιζεται η ζωη αν το ζητα απο καποιον...ε,δεν ειναι ομως και απο την αντιστροφη 'σαδιστικο'και 'αυταρχικο'η 'καταπιεστικο'της ελευθεριας ενος ατομου να του επιβαλλεται να τερματισει τη ζωη καποιου?Εσυ μπορει να θες να πεθανεις,οκ,ομως εγω δεν θελω να σε βοηθησω...ποιος με υποχρεωνει?...α,και για το αν η ζωη ειναι δικη μας ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα προς συζητηση...τι ειναι δικο μας?Δικο μας πχ ειναι κατι για το οποιο καταναλωσαμε κοπο να το αποκτησουμε...ειτε χειρονακτικο,ειτε πνευματικο εργο,που πληρωσαμε καποιο 'αντιτιμο' τελοσπαντων για να το εχουμε...αν τωρα μας ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ κατι, γι αυτο και λεγεται χαρισμα,σημαινει πως καποιος αλλος 'αφανης ηρωας'?πες τον, θεο τον λενε καποιοι,'ανεξιχνιαστες δυναμεις' αλλοι,κοκ δουλεψε για να το παραγει και με καποιο τροπο να μας το προσφερει...ενα απο αυτα τα χαρισματα ειναι και η ζωη...τωρα αν ειναι 'θειο'δωρο που λεει και η θρησκεια,η αν ειναι δωρο μιας αλλης ανωτερης και ακατανοητης δυναμης προς εμας,δε το γνωριζω και ουτε ειμαι σε θεση να το απαντησω...η ουσια ειναι πως η ζωη καλως η κακως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ....Κλεινοντας θελω να ξανατονισω προς αποφυγη παρεξηγησεων πως παρολα αυτα ειμαστε ελευθεροι,οπως πολυ σωστα τονιζει πιο πανω ο φιλος Civ Sota και γι αυτο το λογο η τοποθετηση μου ειναι η εξης:Εγω αν μου το ζητησεις να σου κανω ευθανασια κε βαρεως πασχοντα,θα διεκδικησω την ελευθερια μου και το δικαιωμα μου ως ελευθερος ανθρωπος που ειμαι να αρνηθω να σου κανω τη χαρη...εσυ αν εισαι μονος σου καποια στιγμη και δεν ειμαι εγω εκει να το αποτεψω δινοντας σου απλα μια ευκαιρια να ξανασκεφτεις τι κανεις( και οχι να σου επιβαλλω τη ζωη με το ζορι),απλα καντο...Εγώ θα ήθελα να διατυπώσω μια απορία μου σχετικά με την άποψη ότι η ευθανασία δεν πρέπει να επιτραπεί σε κάποιον που το επιθυμεί, ειδικά όταν εκείνος υποφέρει.
Σε ποιον ανήκει η δική μου ζωή για να μου πει τι θα την κάνω;
Θέλω να πω, για ποιους λόγους κάποιος να μου απαγορεύσει να τελειώσω τη ζωή μου αν αυτή είναι η απόφασή μου;