Νέα

Ευθανασία..λύτρωση ή έγκλημα ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 248
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά της ευθανασίας ;

• Υπέρ

Ψήφοι: 2 100,0%
  • Κατά

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν έχω άποψη

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Στο χώμα πάει το υλικό σώμα. Ξενέρωσαν γιατί όπως εγκατέλειπαν τον κόσμο και το σώμα τους αισθανόντουσαν μία γαλήνη και όρεξη να φύγουν χωρίς να σκέφτοντε τι αφήνουν πίσω και μετά η απότομη επιστροφή.
τραβάτε με κι ας κλαίω ένα πράμα δηλαδή... Και να σου πω για να χουμε καλό ερώτημα... Αφού δεν τους άρεσε που γύρισαν γιατί δεν ξανάκοψαν εισιτήριο;

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα, μπορεί να δει και μία σχετική ταινία, τη Mar adentro (στα ελληνικά "η θάλασσα μέσα μου" νομίζω την έχουν μεταφρασμένη), ισπανική του Alejandro Amenábar όπου πρωταγωνιστεί ο Javier Bardem.
Και παρακαλώ πολύ να προσέξετε την απάντηση του javier στον παπά όταν ο δεύτερος πάει σπίτι του για να τον μεταπείσει.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
τραβάτε με κι ας κλαίω ένα πράμα δηλαδή... Και να σου πω για να χουμε καλό ερώτημα... Αφού δεν τους άρεσε που γύρισαν γιατί θα ξανάκοψαν εισιτήριο;
Μα δεν κατάλαβες. Αυτοί κάποι στιγμή για κάποιο λόγο πέθαναν και κάποιος τους επανέφερε. Εάν πχ δεν υπήρχε γιατρός κοντά κάποιοι θα την έκαναν για πάντα. απλά το ανέφερα το γεγονός και την εκπομπή γιατί λέμε εάν είναι για καλό ή όχι το θέμα της ευθανασίας. Ε όσοι πήραν γεύση της άλλης πλευράς και γύρισαν σπάστικαν που γύρισαν. Άρα ένας άρρωστος βαριά με ανίατη ασθένεια ίσως είναι καλύτερο να του δίνουμε το εισιτήριο παρά να ταλαιπωρείται εδώ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Άρα ένας άρρωστος βαριά με ανίατη ασθένεια ίσως είναι καλύτερο να του δίνουμε το εισιτήριο παρά να ταλαιπωρείται εδώ.
εγώ λέω καλύτερα να τον αφήνουμε να επιλέξει μόνος του απ το να το παίζουμε νταβάδες του Θεού.....

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
εγώ λέω καλύτερα να τον αφήνουμε να επιλέξει μόνος του απ το να το παίζουμε νταβάδες του Θεού.....
με βάση έρευνες που έδειξαν στην εκπομπή εγκεφαλικά νεκροί ή πολυτραυματίες στους οποίους μετρούσαν την ενέργεια τους σώματος κατεγράφησαν δείκτες που δείχνονυ ότι η ενέργεια σιγά σιγά έφευγε. Άρα με βάση τις εμπειρίες όσων γύρισαν και αυτών που λέει η έρευνα πιο πολύ τυρανιέται η ψυχή παρά προσφέρουμε στο σώμα. Συγκεκριμένα είπαν και για περιστατικό όπου μετά από τροχαίο το κρανίο και ο εγκέφαλος είχε διαλυθεί όμως το σώμα ζούσε με μηχανές 3 μέρες.....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
με βάση έρευνες που έδειξαν στην εκπομπή εγκεφαλικά νεκροί ή πολυτραυματίες στους οποίους μετρούσαν την ενέργεια τους σώματος κατεγράφησαν δείκτες που δείχνονυ ότι η ενέργεια σιγά σιγά έφευγε. Άρα με βάση τις εμπειρίες όσων γύρισαν και αυτών που λέει η έρευνα πιο πολύ τυρανιέται η ψυχή παρά προσφέρουμε στο σώμα. Συγκεκριμένα είπαν και για περιστατικό όπου μετά από τροχαίο το κρανίο και ο εγκέφαλος είχε διαλυθεί όμως το σώμα ζούσε με μηχανές 3 μέρες.....
πιλότε όλα αυτά είναι εικασίες... Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί αναξαρτήτως του εγκεφάλου......... Ο εγκέφαλο δίνει εντολές..... Μπορείς με τεχνική υποστήριξη να διατηρήσεις το σώμα σε λειτουργία ακόμα και χρόνια.......Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια ποια η χρησιμότητα ενός σώματος χωρίς αυτόβουλες εντολές.....

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
πιλότε όλα αυτά είναι εικασίες... Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί αναξαρτήτως του εγκεφάλου......... Ο εγκέφαλο δίνει εντολές..... Μπορείς με τεχνική υποστήριξη να διατηρήσεις το σώμα σε λειτουργία ακόμα και χρόνια.......Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια ποια η χρησιμότητα ενός σώματος χωρίς αυτόβουλες εντολές.....
κάνεις λάθος.πηγή ζωής είναι ο εγκέφαλος.αυτός δίνει τα ηλεκτρικα σήματα να λειτουργούν όλα τα όργανα...ακόμα και η καρδια

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
κάνεις λάθος.πηγή ζωής είναι ο εγκέφαλος.αυτός δίνει τα ηλεκτρικα σήματα να λειτουργούν όλα τα όργανα...ακόμα και η καρδια
η καρδία είναι μια βαλβίδα που λειτουργεί ανεξαρτήτως του εγκεφάλου.... Η καρδία δε λειτουργεί με ηλεκτρικά σήματα. Είναι απλός νόμος της φυσικής... όταν το ένα διαμέρισμα φουσκώνει το άλλο ξεφουσκώνει και τούμπαλιν....... Γι αυτό εάν διατηρήσεις τη λειτουργία των πνευμόνων δε σταματά. Καμμιά σχέση δεν έχει η καρδιά με τον εγκέφαλο με την έννοια που το παρουσιάζεις.. Ο εγκέφαλος λαμβάνει το απαραίτητο οξυγόνο μέσω αγγείων από την καρδιά προκειμένου να στέλνει τις υπόλοιπες εντολές στα νεύρα....  Στην τεχνητή καρδιά υπάρχει απλά ο βηματοδότης γιατί δεν υπάρχει φυσική λειτουργία πίεση αποσυμπίεσης......

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Εν ολίγοις να πω ότι ο javier είναι κατάκοιτος και έχει δηλώσει ότι θέλει να θέσει τέλος στη ζωή του. Και πάει στο σπίτι του ενας ιερωμένος - κι αυτός τετραπληγικός (αν θυμάμαι καλά) - για να του αλλάξει γνώμη. Οπότε μεταξύ τους διαδραματίζεται ο εξής διάλογος, με τη βοήθεια ενός ατόμου που τρέχει από τον έναν στον άλλο γιατί το καροτσάκι του παπά δεν μπορεί να ανέβει τις σκάλες ως το δωμάτιο του javier:

j = javier
p = priest

p - Εφόσον ζούμε αιώνια, η ζωή δεν ανήκει σε μας. Υιοθετήσαμε τη μεσοαστική άποψη της ιδιωτικής περιουσίας σε έναν έσχατο παραλογισμό.

j - (με μειδίαμα) Η εκκλησία πάντα στήριζε την ιδιωτική περιουσία....

p - ... άνευ όρων δεύσμευση στη ζωή...

j - (ερώτηση προς το μεσάζοντα) Γιατί εμμένουν τόσο στη μεθόδευση φόβου στο θάνατο; Θα χάσουν πελατεία αν δε φοβάται ο κόσμος;......
Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις το 67% των Ισπανών στηρίζει την ευθανασία...

p - (στο παιδί) Πες του ότι τα ηθικά θέματα δε λύνονται με έρευνες.

μπλαμπλαμπλα

j - (στον παπά κατευθείαν) Μην μπερδεύεις τα μπούτια σου. Άσε τη ρητορεία. Οι Ιησουίτες έχετε την ικανότητα.

p - Δε νομίζω. Εφόσον το αναφέρεις δεν είναι ρητορικό να λες ότι "πεθαίνεις αξιοπρεπώς"; Άσε τους ευφημισμούς και φώναξε δυνατά με όλη σου τη βαρβαρότητα "σκοτώνω τον εαυτό μου!"

j - Εκπλήσσομαι που ευαισθητοποιείσαι τόσο πολύ όταν το δόγμα σου στηρίζει τη θανατική ποινή. Έστειλε ανθρώπους στην πυρά που διαφωνούσαν μαζί τους.

p - Αυτό είναι ρητορεία.

j - Δεν είναι όμως ευφημισμός. Αυτό θα μου έκαναν. Θα μ έκαιγαν ζωντανό. Για την προάσπιση της ελευθερίας μου.

.........

p - Φίλε Ραμόν, ελευθερία που κοστίζει μια ζωή δεν είναι ελευθερία.

j - Και ζωή χωρίς ελευθερία δεν είναι ζωή!

Ο παπάς αποχωρεί μετά από αυτό το διάλογο.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Ευχαριστώ οχιά. Μου τάϊσες την περιέργεια. Δε νομίζω να λειτουργεί η καρδια έτσι όπως λες 1personanongrata γιατί με την ίδια λογική οποιαδήποτε βαλβίδα δημιουργώντας διαφορά πίεσης στα άκρα θα δούλευε χωρίς ενέργεια.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ευχαριστώ οχιά. Μου τάϊσες την περιέργεια. Δε νομίζω να λειτουργεί η καρδια έτσι όπως λες 1personanongrata γιατί με την ίδια λογική οποιαδήποτε βαλβίδα δημιουργώντας διαφορά πίεσης στα άκρα θα δούλευε χωρίς ενέργεια.
πιλότε δε θέλω να σε απογοητεύσω... Η καρδία λειτουργεί με απλούς νόμουε της φυσικής.... Οταν σου κάνουν CPR τη λεγόμενη τεχνητή αναπνοή ο εγκέφαλος δε στέλνει κανένα σήμα....... Απλά προσπαθούν να επαναφέρουν την καρδιά με πίεση και πλήρωση των πνευμόνων ώστε να επανακυκλοφορήσει το αίμα και να αρχίσει η καρδιά τις συστολοδιαστολές από μόνη της..... Εάν δεν προλάβεις μέσα σε 2-3 λεπτά να οξυγονώσεις τον εγκέφαλο με "καθαρό" αίμα ο εγκέφαλος νεκρώνει... Η ανάνηψη μετά από 10-15 λεπτά είναι εφικτή, απλά δεν έχει νόημα γιατί ο εγκέφαλος έχει νεκρώσει......

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
πιλότε δε θέλω να σε απογοητεύσω... Η καρδία λειτουργεί με απλούς νόμουε της φυσικής.... Οταν σου κάνουν CPR τη λεγόμενη τεχνητή αναπνοή ο εγκέφαλος δε στέλνει κανένα σήμα....... Απλά προσπαθούν να επαναφέρουν την καρδιά με πίεση και πλήρωση των πνευμόνων ώστε να επανακυκλοφορήσει το αίμα και να αρχίσει η καρδιά τις συστολοδιαστολές από μόνη της..... Εάν δεν προλάβεις μέσα σε 2-3 λεπτά να οξυγονώσεις τον εγκέφαλο με "καθαρό" αίμα ο εγκέφαλος νεκρώνει... Η ανάνηψη μετά από 10-15 λεπτά είναι εφικτή, απλά δεν έχει νόημα γιατί ο εγκέφαλος έχει νεκρώσει......
Δεν απογοητευομαι όταν μαθαινω κατι καινουργιο.Ο εγκέφαλος μέχρι και 10 λεπτά αντέχει ίσως και 15 με μικρές βλάβες.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Διάβασε όμως και αυτό: "Η λειτουργία όμως του αυτόματου σύστημα παραγωγής και αγωγής των διεγέρσεων ρυθμίζεται με το νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα με τέτοιο τρόπο, ώστε η λειτουργία της καρδιάς να προσαρμόζεται κάθε στιγμή προς τις απαιτήσεις του οργανισμού μας"

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Διάβασε όμως και αυτό: "Η λειτουργία όμως του αυτόματου σύστημα παραγωγής και αγωγής των διεγέρσεων ρυθμίζεται με το νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα με τέτοιο τρόπο, ώστε η λειτουργία της καρδιάς να προσαρμόζεται κάθε στιγμή προς τις απαιτήσεις του οργανισμού μας"
πιλότε αυτό δεν έχει καμμιά σχέση. Μπορείς πλέον να έχεις τεχνητή καρδιά και να ζεις μια χαρά χωρίς καν ο εγκέφαλος να πάρει γραμμή......Οταν μιλάει για απαιτήσεις εννοεί ότι όταν χρειάζεται ο οργανισμός σου περισσότερο αίμα, θα αυξάνεται και ο ρυθμός συστολοδιαστολής της καρδιάς σου. Η καρδιά σου λειτουργεί ως αέναη βαλβίδα, αλλά ο εγκέφαλος δεν έχει καμμιά ουσιαστική επικοινωνία με αυτήν. Με άλλα λόγια εάν είχες τη δυνατότητα να πεις τώρα χτύπα πιο γρήγορα, μόνο τότε θα ίσχυε αυτό... Η καρδιά σου χτυπάει πιο γρήγορα επειδή αυξάνεται από τη μυική δραστηριότητα η ανάγκη για περισσότερο οξυγόνο....

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Μα δε λέω για εγκέφαλο.απλα ότι δε λειτουργει εντελώς ξεχωριστά από το υπόλοιπο σώμα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μα δε λέω για εγκέφαλο.απλα ότι δε λειτουργει εντελώς ξεχωριστά από το υπόλοιπο σώμα.
Ορθόν. Αλλά είπες:

"κάνεις λάθος.πηγή ζωής είναι ο εγκέφαλος.αυτός δίνει τα ηλεκτρικα σήματα να λειτουργούν όλα τα όργανα...ακόμα και η καρδια"

Εδώ λοιπόν σου παραθέτω κομμάτι αυτούσιο:

Όταν ο οργανισμός παρουσιάζει υπέρταση, γιατί ο εγκέφαλος δεν δίνει εντολή στην καρδιά, με τους αισθητήρες που διαθέτει, να μειωθούν οι χτύποι της και κατά συνέπεια να ελαττωθεί η πίεση του αίματος ή, όταν ο οργανισμός παρουσιάζει υπόταση, ο εγκέφαλος γιατί επίσης δεν δίνει εντολή για αύξηση των χτύπων της καρδιάς, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση του αίματος;
Όταν, ενώ οι χτύποι της καρδιάς είναι στον αριθμό μέσα στα φυσιολογικά όρια, πλην όμως η κυκλοφορία του αίματος παρουσιάζεται άτονη, γιατί ο εγκέφαλος δεν δίνει εντολή στην καρδιά να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος; 
Εάν ο εγκέφαλος καθόριζε με ερεθίσματά του τους χτύπους της καρδιάς, πώς και γιατί μεταβάλλεται ο αριθμός τους στον ίδιο οργανισμό  ανάλογα με την ηλικία, την σωματική του διάπλαση και γιατί δεν είναι σταθερός καθ΄ όλη την διάρκεια της ζωής;
Ποιους παράγοντες λαμβάνει υπόψη του ο εγκέφαλος και με ερεθίσματά του δίνει εντολή για μεταβολή των χτύπων της καρδιάς ανάλογα με τη ηλικία και τη σωματική διάπλαση ενός οργανισμού;
          'Oλα τα προαναφερόμενα καταδεικνύουν ότι, η καρδιά δεν λειτουργεί αυτόνομα και ο εγκέφαλος δεν ρυθμίζει με ερεθίσματά του τους κτύπους της , όταν ο οργανισμός λειτουργεί ή περιέρχεται σε διάφορες καταστάσεις.

freddie krueger

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2008
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
16
Εγώ θα ήθελα να διατυπώσω μια απορία μου σχετικά με την άποψη ότι η ευθανασία δεν πρέπει να επιτραπεί σε κάποιον που το επιθυμεί, ειδικά όταν εκείνος υποφέρει.
Σε ποιον ανήκει η δική μου ζωή για να μου πει τι θα την κάνω;
Θέλω να πω, για ποιους λόγους κάποιος να μου απαγορεύσει να τελειώσω τη ζωή μου αν αυτή είναι η απόφασή μου; :idiot: :idiot: :huh: :huh:
Καλη μου ΟΧΙΑ,αλλα και συναγωνιστες που διατυπωνετε παρομοιες αποψεις:Το να θελει να θεσει τερμα καποιος στη ζωη του και να το πρατει λεγεται ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ...φυσικα την καταδικαζω αλλα εδω η ουσια το θεματος ειναι λιγακι διαφορετικη...να ζηταει καποιος υποφερων απο ανιατη ασθενεια και αβασταχτους πονους 'λυτρωση'μεσω της ευθανασιας...Εχετε αναφερει πολλες φορες πως καποιος προσπαθει να σας πει τι θα κανετε με τη ΔΙΚΗ σας ζωη...και λετε πως ειναι αμαρτια,σαδιστικο η οτιδηποτε παρεμφερες να μην του τερματιζεται η ζωη αν το ζητα απο καποιον...ε,δεν ειναι ομως και απο την αντιστροφη 'σαδιστικο'και 'αυταρχικο'η 'καταπιεστικο'της ελευθεριας ενος ατομου να του επιβαλλεται να τερματισει τη ζωη καποιου?Εσυ μπορει να θες να πεθανεις,οκ,ομως εγω δεν θελω να σε βοηθησω...ποιος με υποχρεωνει?...α,και για το αν η ζωη ειναι δικη μας ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα προς συζητηση...τι ειναι δικο μας?Δικο μας πχ ειναι κατι για το οποιο καταναλωσαμε κοπο να το αποκτησουμε...ειτε χειρονακτικο,ειτε πνευματικο εργο,που πληρωσαμε καποιο 'αντιτιμο' τελοσπαντων για να το εχουμε...αν τωρα μας ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ κατι, γι αυτο και λεγεται χαρισμα,σημαινει πως καποιος αλλος 'αφανης ηρωας'?πες τον, θεο τον λενε καποιοι,'ανεξιχνιαστες δυναμεις' αλλοι,κοκ δουλεψε για να το παραγει και με καποιο τροπο να μας το προσφερει...ενα απο αυτα τα χαρισματα ειναι και η ζωη...τωρα αν ειναι 'θειο'δωρο που λεει και η θρησκεια,η αν ειναι δωρο μιας αλλης ανωτερης και ακατανοητης δυναμης προς εμας,δε το γνωριζω και ουτε ειμαι σε θεση να το απαντησω...η ουσια ειναι πως η ζωη καλως η κακως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ....Κλεινοντας θελω να ξανατονισω προς αποφυγη παρεξηγησεων πως παρολα αυτα ειμαστε ελευθεροι,οπως πολυ σωστα τονιζει πιο πανω ο φιλος Civ Sota και γι αυτο το λογο η τοποθετηση μου ειναι η εξης:Εγω αν μου το ζητησεις να σου κανω ευθανασια κε βαρεως πασχοντα,θα διεκδικησω την ελευθερια μου και το δικαιωμα μου ως ελευθερος ανθρωπος που ειμαι να αρνηθω να σου κανω τη χαρη...εσυ αν εισαι μονος σου καποια στιγμη και δεν ειμαι εγω εκει να το αποτεψω δινοντας σου απλα μια ευκαιρια να ξανασκεφτεις τι κανεις( και οχι να σου επιβαλλω τη ζωη με το ζορι),απλα καντο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom