Την θυμάμαι την συζήτηση. Δεν έχει σημασία αν την ξεκίνησε ο gianevan ή άλλος.
Ναι η σύγκριση δεν άρεζε στην Εύα και προσπαθούσε να σταματήσει την συζήτηση, αλλά δεν την άρεζε επειδή η σύγκριση δεν ήταν υπέρ της.
Ας έγραφε ο γιατρός η Εύα είναι για 10 και η Βερόνικα για 8 να δεις πως θα την τρέναρε την συζήτηση.
Ούτε η διαφορά ηλικίας την ενοχλούσε ούτε τίποτα. Την ενοχλούσε που η σύγκριση ήταν με την Βερόνικα απέναντι στην οποία είναι εμπαθής και πετάει υπονοούμενα.
Ύστερα δεν είναι ανόμοια πράγματα. Είναι σε ένα site όπου εκδιδόμενες κρίνονται και βαθμολογούνται. Δεν μπορεί να την αρέσει το site όταν ψαρεύει πελάτες και να θέλει να επιβάλει και τι θα γράφεται και με ποιο ύφος θα γράφετε.
Το έχω παρακολουθήσει το νήμα επειδή το ήξερα το δεσποινάριο. Μπήκε με τουπέ χιλίων καρδιναλίων, αλλά προσγειώθηκε απότομα όταν άρχισαν να γράφονται κριτικές.
Βγαίνουν τώρα οι αγαπούληδες, οι σαβουρογάμηδες, οι γκάβακες, οι «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», οι «φθηνά να ‘ναι κι ότι να ‘ναι» και διαστρεβλώνουν ότι γράφεται.
Το 6 σε εμφάνιση ήταν από κριτική σαλιάρη που σιροπιάζει, δεν ήταν δική μου εκτίμηση.
Και ο μέσος όρος σε εμφάνιση είναι 7 όχι κάτι μαγικά νούμερα που ανέφερε ο άλλος ο μύωψ.
Το 7 μέσος όρος με τους πελάτες να μην θέλουν να την δυσαρεστήσουν δείχνει ότι εμφανισιακά είναι για πολύ παρακάτω.
Παράδειγμα είναι το παρακάτω post που δείχνει πως γράφονται οι κριτικές:
Εγώ το μόνο που έγραψα σήμερα είναι ότι η άποψη του Nickou99 για την εμφάνιση δεν απέχει και πολύ από ενός καλού πελάτη της.
Και μαζεύτηκε το σκυλολόι να κάνει τζερτζελο.
Σε τι ακριβώς την μείωσε το δικό μου post?
Προσπαθεί να την μειώσει ο Nickos99? Συμφωνώ, μαζί σου.
Εγώ απλώς επισήμανα 2 απόψεις μελών, ενός που την κράζει και ενός που την λιβανίζει.
Και σε ότι αφορά την εμφάνιση της Εύας οι απόψεις των 2 αυτών δεν είχαν σημαντική απόκλιση.
Βλέπεις τον λόγο να μου επιτεθούν οι εξυπνάκηδες του νήματος?
Δεν μου αρέσει η περιπτωσιολογία ούτε και η πιθανολογία. Συνεπώς, κρίνω τη συγκεκριμένη αντίδραση της Εύας σε μια δεδομένη κατάσταση, που δημιούργησε από το πουθενά ο gianevan. Tην αντίδρασή της, την κρίνω σωστή, για τους
σωστούς λόγους, και κυρίως στη σωστή βάση. Από τη δεδομένη αντίδραση, δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα π.χ. ότι
στράβωσε που δεν πήρε 9-10 ή κάτι άλλο ή τι θα έγραφε αν υπήρχαν άλλοι συσχετισμοί. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι εξαρχής δεν της αρεσε η λογική της σύγκρισης των ανόμοιων. Μένω εκεί λοιπόν, και δεν πάω στην πιθανολογία, ούτε ασχολούμαι με τα "ενδοοικογενειακά" των κοριτσιών, είτε έχουν -όπως λες- αντιζηλείες και προηγούμενα, είτε έχουν νταλαβέρια και τζιβιτζιλίκια. Κρίνω μόνο με τα όποια δεδομένα έχω μπροστά μου. Συμφωνώ μαζί σου, ότι δεν είναι καλό ούτε το λιβάνισμα, ούτε και το κραξιμο. Και φυσικά αν κάποιος ισχυριζόταν, για δικούς του λόγους, ότι η Εύα υπερτερεί εμφανησιακά της Βερόνικας (δεν κρίνουμε την απόδοση στον αγώνα) θα ήμουν ο πρώτος που θα έπαιρνα τη μαγκούρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ και να δεχτώ λ.χ. ότι η Εύα αξίζει για 3 ή 4 ή χαρακτηρισμούς για γίδια και μαντριά, εφόσον έχω δεί φωτογραφία της με πρόσωπο, που για μένα βαραίνει πολύ στην τελική άποψη, και μου άρεσε. Και γενικώς, είμαι εναντίον των βαθμολογιών και ειδικά όταν αυτές γίνονται με κριτήρια ανάμεσα σε διαφορετικές κοπέλες. Κάθε κοπέλα είναι ξεχωριστή περίπτωση, και πάντα μπαίνει και ο υποκειμενικός παράγοντας και το προσωπικό γούστο, καθώς και η χημεία. Νομίζω, ότι ένα μάτι που μπορεί και κόβει, δεν έχει ανάγκη τις βαθμολογίες για να καταλάβει που κινείται μια περίπτωση (με μικρότερη ή μεγαλύτερη απόκλιση) όταν έχει δεί άλφα φωτογραφίες σε προφίλ και νήμα, για να ξέρει αν του κάνει ή να πάει παρακάτω.
Εδώ, μπαίνει και μια άλλη σοβαρή παράμετρος. Στο φινάλε, ποιός κρίνει τον κριτή;
Μα φυσικά τα γραφόμενά του, εφόσον εκτίθεται, και ο καθένας μπορεί πλέον να διακρίνει τον ενθουσιασμό, την υπερβολή ή ενδεχομένως την υστεροβουλία μέσα από όσα παρουσιάζονται. Από την άλλη όμως, καταλαβαίνω κι αν κάποιος πέρασε καλά με μια κοπέλα, να θέλει κάπως να υποβαθμίζει μερικά πράγματα που ίσως δεν του άρεσαν, και να αναδεικνύει κυρίως τα θετικά που του έμειναν πιο έντονα και σαν ρεζουμέ. Εκεί επιβραβεύεται η συνολική προσπάθεια και ο τελικός θετικός απολογισμός.
Δεν είναι τραγικό κάτι τέτοιο, εφόσον ένα έμπειρο μάτι, μπορεί και πάλι να διακρίνει αυτή την πρόθεση σε μια τέτοια κριτική. Δεν είναι τραγικό, επίσης, και αν κάποιος, που μια ζωή "κουκιά τρώει, και κουκιά μαρτυράει" βγαίνει και
αποθεώνει εύκολα τα πάντα, επειδή ακριβώς έχει στενή οπτική. Αυτός, φανερώνεται ακόμα πιο εύκολα από τον προηγούμενο.
Θέλω να καταλήξω, ότι σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει ούτε κίνδυνος παραπλάνησης, ούτε και καμμιά
ουσιαστική ανισορροπία, εφόσον όποιος θέλει όντως να ενημερωθεί για μια κοπέλα, διαβάζει όλες τις κριτικές και δίνει, κυρίως, έμφαση σε όσες γράφονται από έγκυρους και σοβαρούς παίχτες, που έχουν "ευρύτερο ορίζοντα" ή ξέρει ότι ταιριάζουν
στα γούστα και στα "χνώτα". Οπότε θεωρώ άσκοπη και σε λάθος βάση οποιαδήποτε συζήτηση πατάει σε βαθμολογίες.
Ο Νικολάκης, που ανέφερες, είναι κλασική περίπτωση θρασύδειλου και τον θεωρώ άνανδρο να βγαίνει
σε νήματα άλλων κοριτσιών και να θάβει, ειδικά την Εύα. Τον έχω προ(σ)καλέσει αρκετές φορές, να έρθει εδώ να κάνουμε κουβέντα, αλλά προτιμάει να κακαρίζει από μακριά. Και για να το κλείσω: ποσώς με ενδιαφέρει με ποιόν βαθμό
κρίνουν κάποιοι την εμφάνιση της Εύας. Είτε 10, είτε 6, είτε 3. Με ενδιαφέρουν άλλα, πιο ουσιαστικά ζητήματα
και κυρίως η γενική αίσθηση που μου αποπνέει η συγκεκριμένη, αλλά και όποια άλλη κοπέλα. Δεν είμαστε παιδάκια για να δεχόμαστε άκριτα ό,τι γράφεται από τρίτους. Πρέπει σαφώς να ενημερωνόμαστε ενδεικτικά, αλλά να εμπιστευόμαστε μόνο τη δική μας κρίση και το ένστικτό μας. Η αξιοπιστία, εξάλλου, είναι κάτι που χτίζεται με τη γενικότερη στάση, και όχι επειδή όλοι μπορούμε να πηγαίνουμε με εργαζόμενες και άρα να έχουμε έπειτα το ίδιο δικαίωμα να ανεβάζουμε κριτικές.
Εννοείται ότι, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας. Και φυσικά, όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε.