Νέα

Εργασιακές σχέσεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα theofilos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 200
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
4. Υπάρχει Ελλάδα πολλαπλών ταχυτήτων; Ή είναι θεωρητικό σχήμα;

Ναι, υπάρχει και οικουμένη πολλαπλών ταχυτήτων. Ο όρος είναι της μοδός τελευταία. Και Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων και άλλα πολλά.
 

Επισκέπτης
και οταν φιντο δεν ξερεις τον αλλον μην κρινεις τη ζωη που κανει!!δεν εισαι σε θεση να ξερεις τι κανω εγω στη ζωη μου!!και οπως θα εχεις παρατηρησει δεν εχω ασχοληθει καθολου με τα δικα σου οικονομικα και τα δικα σου πολιτικα πιστευω!!
 

stunt

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Μαρ 2006
Μηνύματα
1.136
Like
4
Πόντοι
16
εγω δεν κανω ρεβεγιον σε πετρεληκαι γενικα μπουζουκια!!ή θα παω σε μπαρακι να πιω κανενα ποτο ή θα κατσω σπιτι με παρεα!!δεν οδηγω πορσε αλλα suzuki jimny το οποιο αγορασα με τον ιδρωτα ΜΟΥ!!δεν παιρνω σιτυ τουρς γιατι θεωρω οτι κοστιζουν παρα πολλα λεφτα!!το ρολοι που φοραω κανει 90 ευρω και οχι 500 ευρω!!ψευτοαριστεριλικι δεν πουλαω πουθενα!!εχω αριστερες πεποιθησεις και πορευομαι με τα πιστευω μου!!και επισης οταν εσυ επαιζες με  επιτρεπεζια εγω ημουν στο μεροκαματο και δεν ντρεπομαι που εχω δουλεψει απο μικρος!!και σπουδασα και δουλεψα!και ΞΑΝΑΛΕΩ!!ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΔΙΑΦηΜιΣΗ ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΠΕΛΑΤΕΣ!!

αρχηγε μου χαλαρωσε! σε παρακολουθω απο τα πρωτα βηματα σου εδω και εσυ, οπως και οι περισσοτεροι, αναφερθηκες απλα στο επαγγελμα σου και τιποτε περισσοτερο! καμμια διαφημιση δεν υπεπεπεσε στην αντιληψη μου! (βεβαια η Πιτσια πινει νερο στο ονομα σου!!! )
 

Επισκέπτης
Νομίζω ότι σε αυτό μπορούν καλύτερα να απαντήσουν οι διάφοροι εποχιακοί-συμβασιούχοι. Αυτοί πήραν (κατά κανόνα) τις θέσεις των επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ, όταν κάποια στιγμή έγιναν μόνιμοι. Και το κακό βέβαια συνεχίζεται.
+10000
 

Επισκέπτης
σταντ ο φιντο εχει εκθεσει τον εαυτο του με αυτα που ειπε!!βεβαια ξερει οτι ειναι της φαντασιας του αυτα αλλα οτι μπορει κανει και αυτος!!
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
αρχηγε μου χαλαρωσε! σε παρακολουθω απο τα πρωτα βηματα σου εδω και εσυ, οπως και οι περισσοτεροι, αναφερθηκες απλα στο επαγγελμα σου και τιποτε περισσοτερο! καμμια διαφημιση δεν υπεπεπεσε στην αντιληψη μου! (βεβαια η Πιτσια πινει νερο στο ονομα σου!!! )

+1
 

stunt

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Μαρ 2006
Μηνύματα
1.136
Like
4
Πόντοι
16
ελα. war, σκεψου την πιτσια και ασε τα παραπονα!!!
 

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Μηνύματα
885
Like
11
Πόντοι
6
1. Πόσους και ποιούς χωράει η Μονεμβασιά, ο Παρνασός, το Κολωνάκι και η Μύκονος;

Όπως διαπιστώνει κανείς αν κάνει μία μικρή επίσκεψη ΠΟΛΛΟΥΣ και με διάφορες προελεύσεις οικονομικές και κοινωνικές. Το ερώτημα σου δεν πρέπει να είναι πόσοι χωράνε αλλά γιατί συναθροίζονται όλοι εκεί και τι τους ωθεί να πάνε.

2. Μπορεί το πάθος του Lifestyle να παραμορφώνει τον ορθολογιστικό καταμερισμό εξόδων σε σχέση με πραγματικές ανάγκες και την εικόνα του μέσου εισοδήματος;
Βεβαίως και μπορεί. Αρκετοί άλλωστε προχωράνε σε δανειοληψία για να αποκτήσουν αγαθά τα οποία σε πρώτη ανάγνωση δεν τους είναι απαραίτητα. Από την άλλη αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Ο καθένας είναι άρχοντας του εαυτού του.

3. Η παραγωγικότητα είναι μόνο θέμα έντασης & διάρκειας εργασίας; Ή και ενορχήστρωσης;

Η παραγωγικότητα είναι θέμα διάθεσης, ικανότητας, διάρκειας, έντασης, ορθών κατευθυντήριων γραμμών (άρα ενορχήστρωσης) κατάλληλης αξιοποίησης ικανοτήτων κλπ. Αλλά επειδή συζητάμε επί του ατομικού επιπέδου περιοριζόμαστε στα ατομικά χαρακτηριστικά.

4. Υπάρχει Ελλάδα πολλαπλών ταχυτήτων; Ή είναι θεωρητικό σχήμα;
Προφανώς και υπάρχει. Δεν ισχυρίστηκε κανείς ότι στην Ελλάδα υπάρχει αταξική και ισοβαρής οικονομικά κοινωνία  και ότι όλοι περνάνε καταπληκτικά. Το ότι υπάρχει όμως κόσμος που δεν περνάει καλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αισθανθώ τύψεις.
ʼλλωστε το χρέος μου προς την Ελληνική κοινωνία μέσω των φόρων μου το κάνω και μάλιστα με το παραπάνω.

Δεν ήταν επι προσωπικού οι ερωτήσεις.

Για το 1. Νομίζω ότι ο αριθμός είναι σημαντικός για να δούμε στατιστικά αν το εντυπωσιακό φαινόμενο καλύπτει ή οχι κεντρική παράσταση της κοινωνίας μας. ʼν είναι π.χ. 100.000 άτομα (όχι παράλογος αριθμός σε σχέση με την χωρητικότητα των τόπων αυτών) τότε μιλάμε όχι για λαό αλλά για τάξη - τάση.

Για το 2. Η εξηγησή σου περιλαμβάνει μερικώς απάντηση και στο ερώτημα του 'γιατί πάνε' στο 1. (Δεν μιλάμε για το άν είναι προβλημά μας, εξετάζουμε μια εικόνα).

Για το 3. Δεν μπορούμε να μιλάμε σε ατομικό επίπεδο για το θέμα της παραγωγικότητας, ταπινή μου γνώμη. Έχω διαπιστώσει στην Ευρώπη και ειδικά στη Γερμανία χαλαρότερους ρυθμούς και περισσότερες αργίες. Π.χ. άν σκοτωθεί ένας πωλητής στην Ελλάδα να καπαρώσει ένα 40ρι container στην αγορά και αυτό μείνει στο ντόκο γιατί δεν έχει λυθεί το λιμενεργατικό, υπάρχει παραγωγή αποτελέσματος; Μάλλον οι πελάτες του θα λυπηθούν και θα ψωνίσουν αλλού. Και άν βρούν αλλού, αγάπησαν. Οι Γερμανοί μιλούν με τα προϊόντα τους και όταν αργούν σου λένε 'έτσι είναι'. Δομές και πρωταρχική παραγωγή δεν έχουμε εδώ. Βασικά κολλυώμενες υπηρεσίες πουλάμε. Δουλεύουμε πολύ για άνισο αποτέλεσμα στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είμαστε καλοστημένη αγορά σε ορθά λειτουργικό περιβάλλον. Επίσης τα στελέχη μας είναι κατα βάση λίγα
σε ικανότητα να μας λύνουν τα χέρια. Κυρίως απαιτούν.

Για το 4. Μαζί σου, σαφώς όποιος πληρώνει τους φόρους του είναι κύριος. Δεν είναι όμως απίθανο άλλοι πολλοί γύρω μας να ζούν μια άλλη πραγματικότητα. Πρέπει να μιλάμε σφαιρικά νομίζω και χωρίς προσωπικά φίλτρα, άν μας ενδιαφέρει η παραγωγή συμπεράσματος.
 

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.134
Like
26
Πόντοι
16
αρχηγε μου χαλαρωσε! σε παρακολουθω απο τα πρωτα βηματα σου εδω και εσυ, οπως και οι περισσοτεροι, αναφερθηκες απλα στο επαγγελμα σου και τιποτε περισσοτερο! καμμια διαφημιση δεν υπεπεπεσε στην αντιληψη μου! (βεβαια η Πιτσια πινει νερο στο ονομα σου!!! )

Φίλε stunt, πάντα επίκαιρος !

+1.......
Για αφήστε ήσυχο τον warhol παιδάκια !
Δεν νομίζω να σας ενόχλησε....
ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ : ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΘΡΕΝΤ ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ !!
 

Επισκέπτης
πανο σε ευχαριστω για τα καλα λογια και χαιρομαι ειδικα οταν προερχονται απο ατομα σαν και εσενα!!οπως ευχαριστω και τους αλλους !!!να στε καλα παιδια και καλες γιορτες!!ασχετα με τον αν υπαρχουν διαφωνιες ,πρεπει πανω απο ολα να σεβομαστε τον αλλο χωρις να γινομαστε αδικοι και να λεμε κακοηθειες!!
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Παντως στον "κοσμο μου" :
υπαρχει 80-90% ιδιωκατοικηση , η συντριπτικη πλειοψηφια των Ελληνων εχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 αυτοκινητα (ακομα και οι πραγματικα φτωχοι) , 52% αγοραζουν επωνυμα ρουχα , πωλουνται καθε μερα 1,5 Porsche Cayenne ,επισης  την προηγουμενη χρονια ανεβηκαν οι τιμες μεταχειρισμενων (πολυτελων εννοειται) στη Γερμανια λογω υψηλης ζητησης απο Ελλαδα , οι Ελληνες αλλαζουν κινητο τελευταιας τεχνολογιας περιπου ανα ετος , τα δημοφιλη-ακριβα νησια εμφανιζουν 90-100% πληροτητα κυριως απο Ελληνικο τουρισμο , οποιο τριημερο μεσα στο χειμωνα  δοκιμαζω να κλεισω δωματιο σε Μονεμβασια , Ναυπλιο , λιμνη Πλαστηρα κλπ ΟΛΑ ειναι κλεισμενα , τωρα που αλλαζουν τα διαβατηρια γινονται 5000 αιτησεις/ημερα αντικαταστασης διαβατηριου (αληθεια θα μεινει κανενας Ελληνας να κανει γιορτες εδω???) , οι περισσοτεροι φτωχοι συνταξιουχοι με καποιο τροπο βρισκουν να δινουν 50-100Ε τουλαχιστον χαρτζιλικι στα εγγονια , τα μπουζουκια/club  κανουν περιπου 1.000.000Ε τζιρο καθε βραδια , η συντριπτικη πλειοψηφια των οικογενειων μπορουν και στελνουν τα παιδια τους να σπουδασουν ακομα και επαρχεια και εξωτερικο , ειμαστε οι καλυτεροι πελατες πανεπιστημιων εξωτερικου και πτυχειων ξενων γλωσσων (Proficiency , DELF κλπ) σιγουρα πανευρωπαικα και πιθανον και παγκοσμιως.Αυτα και αλλα πολλα!

Ευτυχως που βρηκα εσας ρε παιδια για να δω τον αληθινο κοσμο , που ολοι ντυνονται με κινεζικα , κανεις δεν εχει παρει φραγκο απο τους γονεις του, ολοι εργαστηκαν οικοδομοι για να σπουδασουν (αληθεια που ειναι οι ελληνες οικοδομοι , εγω ολο αλβανους βλεπω) οι αστυνομικοι σταματανε και δερνουν αθωους περαστικους , ολοι οι αξιοι αδικουνται και δεν βρισκουν δουλεια ή πληρωνονται με ψιχουλα σε σχεση με αυτο που αποδιδουν και γενικα υπαρχει τοση μιζερια ωστε οπου να'ναι θα ξαναβγουμε ολοι στους δρομους με τα "κονσερβοκουτια" να παρουμε την κατασταση στα χερια μας.

τωρα εσυ νομιζεις οτι απεδειξες οτι οι ελληνες ειναι παμπλουτοι,ή οτι μια μειοψηφια ελληνων μπορει και τα κανει ολα αυτα?Κοιταξε να δεις.....σαφως εν μερει εχεις δικιο....αλλα αν αναλυσεις πιο λεπτομερεστατα καποια πραγματα θα αντιληφθεις οτι η ελλαδα σαν χωρα εχει καποιες ιδιαιτεροτητες που δεν υπαρχουν αλλου.......και πρωτα απ'ολα κοιτα τα ποσοστα δανεισμου......κοιτα τις κατασχεσεις αυτοκινητων και σπιτιων καθε ετος........απο την αλλη πλευρα παρα πολλοι ελληνες εχουν μεγαλες ακινητες περιουσιες ιδιως εκτος αθηνων.....οικοπεδα παρα πολλα........αγροι ακομη περισσοτεροι.....ακινητα στις πολεις παρα πολλα.......μην ξεχναμε και τον τουρισμο μας που ειναι ενα σημαντικο εσοδο για καθε οικογενεια που ασχολειται επιχειρηματικα με αυτον τον κλαδο....τωρα αν δεν παραγουμε ουτε καρφιτσες αυτο χρηζει ερευνας.......μην νομιζεις λοιπον οτι ολοι οι ελληνες που κανουν αυτα που κανουν ειναι ολοι παμπλουτοι...ενα μερος τους ναι...ολοι οι αλλοι?νομιζω πως σου απαντησα....το δυστυχημα για μας τους νεοελληνες που θελουμε να κανουμε ισως μια επιχειρηση με κατι φρεσκο και ιδιαιτερο(μεσα σε αυτα μπορω να προσθεσω και την κατασκευη καρφιτσων κλπ...)ειναι οτι η φορολογια αμεση και εμμεση καθως και τα εργατικα ιδιαιτερα σου τρωνε μεγαλο μεριδιο απο το κερδος σου.....ενω αν πας στα σκοπια,βουλγαρια κλπ....εχεις πολυ μεγαλυτερο κερδος και χωρις τις μαλακισμενες ελληνικες "περαιωσεις","τακτικους ελεγχους","κλεισιμο βιβλιων ΙΚΑ","Σ.Ε.Π.Ε.","ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ" κλπ.....που ουσιαστικα ποτε τους δεν κυνηγησαν με σωστο τροπο ουτε τη φοροδιαφυγη,ουτε την εισφοροδιαφυγη,ουτε καν για τα ματια του κοσμου να ασχοληθουν σοβαρα με εργασιακες σχεσεις παρα μονο μετα απο επιμονες καταγγελιες κ.ο.κ...Δεν λεω οτι δεν ειμαστε καλυτερα απο αλλους λαους αλλα σκεφτειτε και τις ιδιαιτεροτητες που εχουμε σαν κουλτουρα,νεοπλουτισμο,υπερκαταναλωση σε ορισμενα μονο ειδη και αλλα πολλα...
 

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Μηνύματα
647
Like
14
Πόντοι
6
Κανονικά θα ήθελα κι εγώ να σχολιάσω κάτι, και μόνο όμως που σκέφτομαι τον απαιτούμενο κόπο ύστερα από όοοοοοολα που ειπώθηκαν προς σχολιασμό, λέω να το αφήσω.. Εσείς ρε αλήτες γιατί δεν δουλέυετε και καθόσαστε και ασχολείστε με μπουρδελοσάιτ στο ίντερνετ  :grin:

Αυτό που θα πώ γιατί είναι σύντομο, είναι ότι ειδικά ο yorgos και ο str8 έθεσαν κάποια πολύ σωστά , κατ εμέ, points, και ότι ο warhol μπορεί να είναι σκουλήκι από τα χείριστα, σούπερ 3 κι έτσι  :grin:, αλλά διαφήμιση δεν έκανε ποτέ.. παρά μόνο στην πίτσια και στην janine  ;)
 

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Μηνύματα
885
Like
11
Πόντοι
6
Respect στο war, δεν είναι αριστεροκάπηλος. Καλή χρονιά σε όλους!
 

Επισκέπτης
ροπ κερναω ουισκακι στο γνωστο μαγαζι!!και με πανο φυσικα!!
 

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Μηνύματα
885
Like
11
Πόντοι
6
Κανονικά θα ήθελα κι εγώ να σχολιάσω κάτι, και μόνο όμως που σκέφτομαι τον απαιτούμενο κόπο ύστερα από όοοοοοολα που ειπώθηκαν προς σχολιασμό, λέω να το αφήσω.. Εσείς ρε αλήτες γιατί δεν δουλέυετε και καθόσαστε και ασχολείστε με μπουρδελοσάιτ στο ίντερνετ  :grin:

Αυτό που θα πώ γιατί είναι σύντομο, είναι ότι ειδικά ο yorgos και ο str8 έθεσαν κάποια πολύ σωστά , κατ εμέ, points, και ότι ο warhol μπορεί να είναι σκουλήκι από τα χείριστα, σούπερ 3 κι έτσι  :grin:, αλλά διαφήμιση δεν έκανε ποτέ.. παρά μόνο στην πίτσια και στην janine  ;)

Ένσταση! Και στην Αντριάνα!!!!!!!!!  :knockinb:
 

stunt

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Μαρ 2006
Μηνύματα
1.136
Like
4
Πόντοι
16
συγγνωμη ρε φιλε fk...εμενα που με αναγκασε να μοιραζω δωρεαν διαφημιστικα του καταστηματος χρονιαρες μερες με ρωτησες;;;  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Μηνύματα
647
Like
14
Πόντοι
6
Ναι αλλά τι αφισοκόλληση.. αφίσες του Χαβίτο, του Νεμπεγλέρα και του Ραούφ..

Γι αυτό σου λέω stunt,  φτηνά τη γλίτωσες
 
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom