καλως τον straight!!εγω μιλησα για τους κινεζους που ΠΟΥΛΑΝΕ τα παντελονια και γενικα τα ειδη ρουχισμου!!τρεχα λοιπον μια μερα και κοιτα στις λαικες αγορες ποσοι ανθρωποι ψωνιζουν ρουχα απο εκει!!φαινεται οτι ζεις σε αλλον κοσμο και δεν εχεις καταλαβεις ή μαλλον δεν θες να καταλαβεις τα προβληματα που υπαρχουν!!και κατι αλλο!!στις μαρκες που αγοραζεις εσυ και κοστιζουν και αρκετα παραπανω ,κοιτα που ειναι κατασκευασμενα!!ή τα παπουτσια που αγοραζεις!!ολα ειναι στην ΚΙΝΑ!!!!!και αυτο γιατι εκει εχουν παρα πολυ φθηνο εργατικο δυναμικο και δουλευουν και παρα πολλες ωρες!!!το να μου κανεις εσυ μαθημα ,ειναι τουλαχιστον αστειο!!!
Καλώς σε βρήκα war!
Επί προσωπικού: Δεν κάνω μαθήματα σε κανέναν- λέω την άποψή μου και σχολιάζω τις αποψεις των άλλων..Τώρα το "αστείο" που λες δεν το πολυκαταλαβαίνω...Υπονοείς ότι έχεις ζήσει τόσα πολλά ώστε κανείς να μην ξέρει την πιάτσα και τον ντουνιά όσο εσύ; Και πού ξέρεις τί έχω ζήσει εγω ή ο κάθε φίλος που γράφει στο site;
Το 'υφος "έχω φάει τη ζωή με το κουτάλι" (διανθισμένο με λίγη οικοδομή και λίγη εργασία ως ανήλικος) που κατα κόρον χρησιμοποιείς παραπέμπει στο Νίκο Ξανθόπουλο ή στο Βασιλάκη Καϊλα και όχι σε έναν προβληματισμένο άνθρωπο που πιστεύω ότι είσαι και σε αδικεί...
Σε τελική ανάλυση δεν κρίνω κανέναν από τα βιογραφικά που παραθέτει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορώ να τα επαληθεύσω...Κρίνω όμως με βάση τις απόψεις που εκφράζει και τη δομή του λόγου που χρησιμοποιεί...
Μείνε στην ουσία και άσε το τι έχεις ζήσει - ουδόλως με ενδιαφέρει..Προσωπικά πάντως δεν εντυπωσιάζομαι από τις "περγαμηνές" σου...
Επί της ουσίας:
Οι κινέζοι στις λαϊκές και στα κινεζάδικα πουλάνε φθηνά αφενός λόγω του υπερβολικά χαμηλού κόστους παραγωγής στην Κίνα (και σου εξήγησα γιατί είναι χαμηλό) αφετέρου διότι ακόμη και στην Ελλάδα δεν πληρώνουν μισθούς, δεν πληρώνουν ΙΚΑ, δεν κόβουν αποδείξεις, δεν ασφαλίζουν τους εργαζομένους..Οι οποίοι ζουν ανα 10δες σε άθλια διαμερίσματα χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονοι σκλάβοι, υπό τις διαταγές του εδώ μαφιόζου- τοποτηρητή τους...
Μαύρη εργασία, μάυρα έσοδα, χαμηλές τιμές, είτε πρόκειται για αυτά που κατασκευάζονται στην Κίνα είτε αυτά που πωλούνται στην Ελλάδα, υπό τις ευλογίες του ΚΚ Κίνας, το οποίο εισπράττει συνάλλαγμα και ενδεχομένως ξεπλένει και χρήμα...
Όσο για τις δυτικές εταιρείς που έχουν εργοστάσια στην Κίνα, δεν σε προβληματίζει ότι κάνουν σε ένα δήθεν φιλεργατικό κομμουνιστικό καθεστώς όσα δεν τολμούν να κάνουν στα άνδρα του καπιταλισμού χώρες του δυτικού κοσμου;
Γι' αυτό τα κινέζικα δεν είναι λύση, κατάντια είναι και ευθύνονται και για τις απώλειες πολλών θέσεων εργασίας όπως σου απέδειξε ο Γιώργος..
Και σε τελική ανάλυση και ο έλληνας αν τα αγόραζε τσάμπα, δεν είχε ΙΚΑ, εφορία, μισθούς, στην ίδια τιμή με τους κινέζους θα τα πουλούσε...