Νέα

Εργασιακές σχέσεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theofilos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 200
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
Και ας μη μιλήσουμε για εργασιακά δικαιώματα, οπότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

....δεν χρειαζεται, ηδη γελαμε και τουλαχιστον εμεις δεν ειμαστε και πικραμενοι, ΟΥΤΕ ψωρολιγούρια.....

Επισκέπτης
ας με πειτε και ψευτοαριστερο ,δεν με ενδιαφερει!!εγω θα πω αυτα που πιστευω!!καποιοι συνταξιουχοι παιρνουν συνταξη 500 ευρω!!οταν βγηακν στους δδρομους να φωναξουν ειχαν αδικο?και τους δειραν και οι αστυνομικοι!!εσεις κυριοι μου μπορειτε να ζησετε με 500 ευρω το μηνα?οι επιτυχοντες του ΑΣΕΠ των προηγουμενων χρονων ακομα περιμενουν τον διορισμο τους!τι θα γινουν ολοι αυτοι?

Επισκέπτης
Ο ιδιωτικός τομέας αποτελείται μόνο απο πωλητές;
Όχι αλλά αν δεν μπορείς εσύ να κατανοήσεις την έννοια του παραδείγματος (υπάρχει και ένα π.χ. στη πρόταση αν δεν το πρόσεξες) εγώ αδυνατώ να σου την εξηγήσω.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Παντως στον "κοσμο μου" :
υπαρχει 80-90% ιδιωκατοικηση , η συντριπτικη πλειοψηφια των Ελληνων εχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 αυτοκινητα (ακομα και οι πραγματικα φτωχοι) , 52% αγοραζουν επωνυμα ρουχα , πωλουνται καθε μερα 1,5 Porsche Cayenne ,επισης  την προηγουμενη χρονια ανεβηκαν οι τιμες μεταχειρισμενων (πολυτελων εννοειται) στη Γερμανια λογω υψηλης ζητησης απο Ελλαδα , οι Ελληνες αλλαζουν κινητο τελευταιας τεχνολογιας περιπου ανα ετος , τα δημοφιλη-ακριβα νησια εμφανιζουν 90-100% πληροτητα κυριως απο Ελληνικο τουρισμο , οποιο τριημερο μεσα στο χειμωνα  δοκιμαζω να κλεισω δωματιο σε Μονεμβασια , Ναυπλιο , λιμνη Πλαστηρα κλπ ΟΛΑ ειναι κλεισμενα , τωρα που αλλαζουν τα διαβατηρια γινονται 5000 αιτησεις/ημερα αντικαταστασης διαβατηριου (αληθεια θα μεινει κανενας Ελληνας να κανει γιορτες εδω???) , οι περισσοτεροι φτωχοι συνταξιουχοι με καποιο τροπο βρισκουν να δινουν 50-100Ε τουλαχιστον χαρτζιλικι στα εγγονια , τα μπουζουκια/club  κανουν περιπου 1.000.000Ε τζιρο καθε βραδια , η συντριπτικη πλειοψηφια των οικογενειων μπορουν και στελνουν τα παιδια τους να σπουδασουν ακομα και επαρχεια και εξωτερικο , ειμαστε οι καλυτεροι πελατες πανεπιστημιων εξωτερικου και πτυχειων ξενων γλωσσων (Proficiency , DELF κλπ) σιγουρα πανευρωπαικα και πιθανον και παγκοσμιως.Αυτα και αλλα πολλα!

Ευτυχως που βρηκα εσας ρε παιδια για να δω τον αληθινο κοσμο , που ολοι ντυνονται με κινεζικα , κανεις δεν εχει παρει φραγκο απο τους γονεις του, ολοι εργαστηκαν οικοδομοι για να σπουδασουν (αληθεια που ειναι οι ελληνες οικοδομοι , εγω ολο αλβανους βλεπω) οι αστυνομικοι σταματανε και δερνουν αθωους περαστικους , ολοι οι αξιοι αδικουνται και δεν βρισκουν δουλεια ή πληρωνονται με ψιχουλα σε σχεση με αυτο που αποδιδουν και γενικα υπαρχει τοση μιζερια ωστε οπου να'ναι θα ξαναβγουμε ολοι στους δρομους με τα "κονσερβοκουτια" να παρουμε την κατασταση στα χερια μας.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Τωρα για τους δηθεν αριστερους που κλαιγονται , αν εισαι αληθινος αριστερος και στη θεωρια , αλλα και στη πραξη 600-900Ε σου φτανουν και σου περισσευουν για να ζησεις συμφωνα με τα προτυπα των πιστευω σου.
Αν θελεις ομως πρωτο τραπεζι στο πετρελη ,Luis Viton και 911 , θα πρεπει να εχεις τις ικανοτητες και να ιδρωσεις σαν τον Logical...

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
warhol εγω δεν ειμαι εναντιον σου και εγω αυτο που κανεις και εσυ θα προσπαθησω να εφαρμoσω στη επαγγελματικη μου ζωη , να πουλαω αριστεριλικι σε ατομα που το χρειαζονται στυλ theofilos , todok κλπ και να τους τα παιρνω χοντρα!

Αληθεια σε παραδεχομαι δεν το λεω ειρωνικα!

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Α! και για οσους βαριουνται να διαβασουν οτι εγραψα , αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι η κατασταση μου θυμιζει περυσι το πασχα που εβλεπα ειδησεις και υστερα απο ολα τα λαικιστικα ρεπορταζ που ειχε για μισθους,συνταξεις και ακριβεια ειχε ενα ρεπορταζ που ελεγε οτι για τις γιορτες του πασχα υπηρχε 100% πληροτητα σε Μυκονο +Σαντορινη και πολλες κρατησεις για ταξιδια στο εξωτερικο και οταν ρωτησαν ενα τουριστικο πρακτορα γιατι συμβαινει αυτο απαντησε: "Εεε με ολη αυτη την ασχημη οικονομικη κατασταση που υπαρχει στην Ελλαδα , τι του εχει μεινει του Ελληνα , μονο ενα ταξιδακι που και που  για να ξεχνιεται..."

:2funny: :2funny: :2funny:

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Δηλαδή αν έχεις τελειώσει π.χ μόνο το λύκειο,μπορείς να διδάξεις στο ΙΕΚ αν έχεις την υπουργό παιδείας ή κάποιον άλλο υπουργό;Αν το νομίζεις αυτό,εμπρός κάνει αίτηση και τρέξε γλύψε κάνα βουλευτάκο ή υπουργό να πάρεις τη θέση.Για ρωτήστε γνωστούς σας τι καθηγητές είχαν να πάρετε μια γεύση από τα προσόντα.Και όσοι θέλετε να τα μάθετε επισήμως,ρωτήστε στον ΟΕΕΚ.Μη θέλετε μασημένη τροφή.

Ώστε ο οεεκ είναι υπόδειγμα αξιοκρατίας; Και μιλάς για προσόντα όταν τα αποτελέσματα παραμένουν κρυφά και δεν ανακοινώνονται και φιλόλογοι γίνονται διευθυντές; Έχεις κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον για να υπερασπίζεσαι τόσο πολύ τα ιεκ, όταν όσοι έχουν περάσει από εκεί ξέρουν την κατάσταση που επικρατεί και έχουν δει τον κάθε άσχετο να το παίζει καθηγητής;

Επισκέπτης
Πες τα ρε Fido γιατί εδώ θα μας τρελάνουν.
Και δεν είναι μόνο η Μονεμβασιά και τα ρέστα, για κάνε μία βόλτα πλατεία Κολωνακίου και πες μου θα βρεις να παρκάρεις ακόμα και σε πάρκινγκ; (για τραπέζι άστο να πάει καλύτερα) ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο Central είχανε προσθέσει τραπέζια για να χωρέσει το σύστημα...

Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι πάντως το φταίει το σύστημα που μας απομυζεί και μας φτύνει σαν στημένες λεμονόκουπες. Όσο για τους συνδικαλιστές που αντιδρούν και αγωνίζονται για τις δίκαιες (πάντα σύμφωνα με τη δική τους θεώρηση για το κόσμο) κοινωνίες και συνθήκες εργασίας τους είδα όλους στην υπόθεση με την κατάργηση μονιμότητας στον ΟΤΕ. Μόλις ικανοποιήθηκαν οικονομικά οι συνδικαλιστές με την εθελουσία συμφώνησαν σε όλα...

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Δηλαδή αν έχεις τελειώσει π.χ μόνο το λύκειο,μπορείς να διδάξεις στο ΙΕΚ αν έχεις την υπουργό παιδείας ή κάποιον άλλο υπουργό;Αν το νομίζεις αυτό,εμπρός κάνει αίτηση και τρέξε γλύψε κάνα βουλευτάκο ή υπουργό να πάρεις τη θέση.Για ρωτήστε γνωστούς σας τι καθηγητές είχαν να πάρετε μια γεύση από τα προσόντα.Και όσοι θέλετε να τα μάθετε επισήμως,ρωτήστε στον ΟΕΕΚ.Μη θέλετε μασημένη τροφή.

Δεν λέω αυτό πτυχίο εσύ πτυχίο εγώ. Βύσμα δεν έχεις βύσμα έχω. Ποιός μπαίνει;Και ας έχεις προϋπηρεσία. Αν δεν έχεις επαρκή προϋπηρεσία δεν είσαι ποτέ σίγουρος!Γι αυτό σου λέω. Μαζί με τα πτυχία και μία υπεύθυνη δήλωση για το ποιόν έχεις γνωστό! Δεν χρειάζεται υπουργός ή βουλευτής δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Κανένα διευθυντή ή υποδιευθυντή του ΙΕΚ είσαι ΟΚ.
Καλά κάνετε και τα λέτε αλλά είναι διαφορετικό να είσαι στο σύστημα και άλλο να κινείς το ίδιο το σύστημα. Και πιστέψτε με έχω δει πάρα πολλά...ο εκ των έσω...Vanzel

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Μου δημιουργήθηκαν 4 απορίες.

1. Πόσους και ποιούς χωράει η Μονεμβασιά, ο Παρνασός, το Κολωνάκι και η Μύκονος;

2. Μπορεί το πάθος του Lifestyle να παραμορφώνει τον ορθολογιστικό καταμερισμό εξόδων σε σχέση με πραγματικές ανάγκες και την εικόνα του μέσου εισοδήματος;

3. Η παραγωγικότητα είναι μόνο θέμα έντασης & διάρκειας εργασίας; Ή και ενορχήστρωσης;

4. Υπάρχει Ελλάδα πολλαπλών ταχυτήτων; Ή είναι θεωρητικό σχήμα;

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
warhol εγω δεν ειμαι εναντιον σου και εγω αυτο που κανεις και εσυ θα προσπαθησω να εφαρμωσω στη επαγγελματικη μου ζωη , να πουλαω αριστεριλικι σε ατομα που το χρειαζονται στυλ theofilos , todok κλπ και να τους τα παιρνω χοντρα!

Αληθεια σε παραδεχομαι δεν το λεω ειρωνικα!

Αυτές οι απλοικές σκέψεις που γίνονται φροντιστήριο σε συγκεκριμένες κομματικές νεολαίες απλώς δείχνουν τη φτώχεια του πνεύματός σας. Ζήσε εσύ με την ψευδαίσθηση ότι όλοι ξοδεύουν πλουσιοπάροχα σε ρεβεγιόν και ct και κανένας δεν έχει πρόβλημα επιβίωσης και όλα είναι προπαγάνδα της αριστεράς.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Δεν λέω αυτό πτυχίο εσύ πτυχίο εγώ. Βύσμα δεν έχεις βύσμα έχω. Ποιός μπαίνει;Και ας έχεις προϋπηρεσία. Αν δεν έχεις επαρκή προϋπηρεσία δεν είσαι ποτέ σίγουρος!Γι αυτό σου λέω. Μαζί με τα πτυχία και μία υπεύθυνη δήλωση για το ποιόν έχεις γνωστό! Δεν χρειάζεται υπουργός ή βουλευτής δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Κανένα διευθυντή ή υποδιευθυντή του ΙΕΚ είσαι ΟΚ.
Καλά κάνετε και τα λέτε αλλά είναι διαφορετικό να είσαι στο σύστημα και άλλο να κινείς το ίδιο το σύστημα. Και πιστέψτε με έχω δει πάρα πολλά...ο εκ των έσω...Vanzel

Και οι διευθυντές και υποδιευθυντές με προσωπική συνέντευξη δε μπαίνουν;

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Ναι με βάση το ήθος τους και τα πτυχία τους... :cheesy:  :dancing:

Επισκέπτης
1. Πόσους και ποιούς χωράει η Μονεμβασιά, ο Παρνασός, το Κολωνάκι και η Μύκονος;

Όπως διαπιστώνει κανείς αν κάνει μία μικρή επίσκεψη ΠΟΛΛΟΥΣ και με διάφορες προελεύσεις οικονομικές και κοινωνικές. Το ερώτημα σου δεν πρέπει να είναι πόσοι χωράνε αλλά γιατί συναθροίζονται όλοι εκεί και τι τους ωθεί να πάνε.

2. Μπορεί το πάθος του Lifestyle να παραμορφώνει τον ορθολογιστικό καταμερισμό εξόδων σε σχέση με πραγματικές ανάγκες και την εικόνα του μέσου εισοδήματος;
Βεβαίως και μπορεί. Αρκετοί άλλωστε προχωράνε σε δανειοληψία για να αποκτήσουν αγαθά τα οποία σε πρώτη ανάγνωση δεν τους είναι απαραίτητα. Από την άλλη αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Ο καθένας είναι άρχοντας του εαυτού του.

3. Η παραγωγικότητα είναι μόνο θέμα έντασης & διάρκειας εργασίας; Ή και ενορχήστρωσης;

Η παραγωγικότητα είναι θέμα διάθεσης, ικανότητας, διάρκειας, έντασης, ορθών κατευθυντήριων γραμμών (άρα ενορχήστρωσης) κατάλληλης αξιοποίησης ικανοτήτων κλπ. Αλλά επειδή συζητάμε επί του ατομικού επιπέδου περιοριζόμαστε στα ατομικά χαρακτηριστικά.

4. Υπάρχει Ελλάδα πολλαπλών ταχυτήτων; Ή είναι θεωρητικό σχήμα;
Προφανώς και υπάρχει. Δεν ισχυρίστηκε κανείς ότι στην Ελλάδα υπάρχει αταξική και ισοβαρής οικονομικά κοινωνία  και ότι όλοι περνάνε καταπληκτικά. Το ότι υπάρχει όμως κόσμος που δεν περνάει καλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αισθανθώ τύψεις.
ʼλλωστε το χρέος μου προς την Ελληνική κοινωνία μέσω των φόρων μου το κάνω και μάλιστα με το παραπάνω.

Επισκέπτης
Ώστε ο οεεκ είναι υπόδειγμα αξιοκρατίας; Και μιλάς για προσόντα όταν τα αποτελέσματα παραμένουν κρυφά και δεν ανακοινώνονται και φιλόλογοι γίνονται διευθυντές; Έχεις κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον για να υπερασπίζεσαι τόσο πολύ τα ιεκ, όταν όσοι έχουν περάσει από εκεί ξέρουν την κατάσταση που επικρατεί και έχουν δει τον κάθε άσχετο να το παίζει καθηγητής;

Κάνεις μέγα λάθος ότι μένουν κρυφά τα αποτελέσματα.Ακόμα και στον φάκελο των άλλων υποψηφίων έχεις.Έτσι θα δεις π.χ αν ο άλλος έχει phd ή master αν έχει 2 χρόνια σε αντίστοιχη εργασία,ή δεν έχει εργαστεί ποτέ.Και δες για του λόγου το αληθές το παρακάτω αρχείο.Και αν δεν ξέρεις να μη μιλάς.Έχεις άποψη για θέματα που δεν κατέχεις.Και το "παίζεις" και έξυπνος.Μάλλον το αντίθετο είσαι...

Επισκέπτης
Δεν έχω κανένα συμφέρον.Ούτε έχω φοιτήσει-πανεπιστήμιο έχω τελειώσει-ούτε με ενδιαφέρει να διδάξω.Απλώς επειδή βαριέμαι να πηγαίνω μετά την εργασία μου να δουλέψω ξανά...

Επισκέπτης
εγω δεν κανω ρεβεγιον σε πετρεληκαι γενικα μπουζουκια!!ή θα παω σε μπαρακι να πιω κανενα ποτο ή θα κατσω σπιτι με παρεα!!δεν οδηγω πορσε αλλα suzuki jimny το οποιο αγορασα με τον ιδρωτα ΜΟΥ!!δεν παιρνω σιτυ τουρς γιατι θεωρω οτι κοστιζουν παρα πολλα λεφτα!!το ρολοι που φοραω κανει 90 ευρω και οχι 500 ευρω!!ψευτοαριστεριλικι δεν πουλαω πουθενα!!εχω αριστερες πεποιθησεις και πορευομαι με τα πιστευω μου!!και επισης οταν εσυ επαιζες με  επιτρεπεζια εγω ημουν στο μεροκαματο και δεν ντρεπομαι που εχω δουλεψει απο μικρος!!και σπουδασα και δουλεψα!και ΞΑΝΑΛΕΩ!!ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΔΙΑΦηΜιΣΗ ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΠΕΛΑΤΕΣ!!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
οι επιτυχοντες του ΑΣΕΠ των προηγουμενων χρονων ακομα περιμενουν τον διορισμο τους!τι θα γινουν ολοι αυτοι?

Νομίζω ότι σε αυτό μπορούν καλύτερα να απαντήσουν οι διάφοροι εποχιακοί-συμβασιούχοι. Αυτοί πήραν (κατά κανόνα) τις θέσεις των επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ, όταν κάποια στιγμή έγιναν μόνιμοι. Και το κακό βέβαια συνεχίζεται.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Μόλις ικανοποιήθηκαν οικονομικά οι συνδικαλιστές με την εθελουσία συμφώνησαν σε όλα...

Χρειάζονται ονομαστικά παραδείγματα για να αποδείξουμε ότι ο πιο σίγουρος τρόπος για να καταλάβεις την πιο "λουφαδόρικη" αλλά και πιο κερδοφόρα θέση εργασίας, δλδ να γίνεις βουλευτής, είναι μέσω του συνδικαλισμού?

Δεν νομίζω...

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom