Νέα

Εργασιακές σχέσεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theofilos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 200
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
OΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Όχι τυπικό.

Και όμως επιμένω "τυπικό". Αν δεν έχεις βύσμα μην μπεις στον κόπο καν. Και τα χαρτιά δεν είναι 100% σωστά και μέσα είσαι
Τώρα θα κακοκαρδίσω πολλούς.
Ξέρετε ότι πριν μερικά χρονάκια όσοι κάνανε μάστερ στο εξωτερικό λέγανε πως ήτανε κάτοχοι μεταπτυχικού τίτλου ενώ στην πραγματικότητα για να γίνει ισότιμο το πτυχίο από έξω με των ελληνικών πανεπιστημίων επιβάλλεται να κάνεις μάστερ;
Ξέρετε πόσοι "μεταπτυχιακου" επιπέδου μπήκαν και βγάλαν κόσμο με προϋπηρεσία;

Και πάλι επιμένω "τυπικό". Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να συμπληρώνουν και μία υπέυθυνη δήλωση οπου θα λέει: Δηλώνω υπέυθυνα ότι είμαι γνωστός του τάδε

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Kαλά, με τις ισοτιμίες γίνεται πραγματικά της πουτάνας... Και το ΔΙΚΑΤΣΑ (το κλείσανε ή όχι?) έκανε (δεν παρακολουθώ μετά το 2000) Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ!

Για το τυπικό/ουσιαστικό του βύσματος διαφωνούμε στο "γλωσσολογικό" αυστηρά και μόνο, αφού εννοιολογικά εννοούμε 100% το ίδιο....

Δεν το χαρακτηρίζω τυπικό μόνο και μόνο επειδή δεν απαιτείται στην αίτηση. Απαιτείται στο τηλέφωνο/σημείωμα. Εμμέσως όμως μπορείς να  πεις ότι παίζει και ρόλο στις (αν ζητούνται) "συστατικές επιστολές", οι οποίες μπορούν να αξιολογηθούν κατά βούληση.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, οπότε τα σχόλια για τους όποιους "συντρόφους" μου, που είναι "επαγγελματίες τεμπελχανάδες" κομμένα, εξυπνάκια. Εγώ τώρα τι πρέπει να πω; Οτι ξημεροβραδιάζεσαι στη Ρηγίλλης η ακόμα δεξιότερα; Έτσι κάνεις συζήτηση εσύ;
Σε ρώτησα πάντως κάτι πολύ απλό, που, παρά τον φιλιππικό σου, ακόμα δεν απάντησες:
ΠΟΙΟΣ θα κρίνει την παραγωγικότητα τη δική μου η τη δική σου; Και με τι κριτήρια;
Αν καταλαβαίνεις ελληνικά, απάντησε κάποτε.

........σου εχω απαντησει δυο φορες μεχρι τωρα ποιος θα το κρινει, πραγμα που βεβαια εσυ δεν τολμας να κανεις, αλλα δεν θα ειναι ποτε αρκετες, γιατι δεν συμβαδιζουν οι απαντησεις μου με την επισημη δογματικη γραμμη του περισου..
....και δεν ειναι απαραιτητο να ξερεις καποιον για να καταλαβεις τι εχει μεσα στο μυαλο του οταν δεν τον ακους αλλα τον διαβαζεις....
..και βεβαια εννοειται πως ο,τι δεν ειναι περισος, δεν ειναι απαραιτητα ρηγιλης ή χ.τρικουπη, αλλα οι συντροφοι βεβαια εχουν αλλη αποψη..
....αν νομιζεις οτι μπορεις να μου φερνεις προς συζητηση το αυτονοητο, αστο καλλιτερα..

Επισκέπτης
.

Κύριο τυπικό προσόν είναι να έχεις βύσμα...

Δηλαδή αν έχεις τελειώσει π.χ μόνο το λύκειο,μπορείς να διδάξεις στο ΙΕΚ αν έχεις την υπουργό παιδείας ή κάποιον άλλο υπουργό;Αν το νομίζεις αυτό,εμπρός κάνει αίτηση και τρέξε γλύψε κάνα βουλευτάκο ή υπουργό να πάρεις τη θέση.Για ρωτήστε γνωστούς σας τι καθηγητές είχαν να πάρετε μια γεύση από τα προσόντα.Και όσοι θέλετε να τα μάθετε επισήμως,ρωτήστε στον ΟΕΕΚ.Μη θέλετε μασημένη τροφή.

Επισκέπτης
Eίναι προβληματικό το πρόβλημα και μετά μιλάς για τα προσόντα των άλλων;

Και μια και είσαι γνώστης γιατί δε μας λες ποιά είναι τα προσόντα που απαιτούνται για να διδάξεις σε αυτά τα περιβόητα ιεκ;

Πρώτα να μάθεις να διαβάζεις και να κατανοείς Ελληνικά,και μετά να έχεις άποψη για όλα τα θέματα,και να ζητάς και περισσότερα λεφτά.

Επισκέπτης
καλως τον straight!!εγω μιλησα για τους κινεζους που ΠΟΥΛΑΝΕ τα παντελονια και γενικα τα ειδη ρουχισμου!!τρεχα λοιπον μια μερα και κοιτα στις λαικες αγορες ποσοι ανθρωποι ψωνιζουν ρουχα απο εκει!!φαινεται οτι ζεις σε αλλον κοσμο και δεν εχεις καταλαβεις ή μαλλον δεν θες να καταλαβεις τα προβληματα που υπαρχουν!!και κατι αλλο!!στις μαρκες που αγοραζεις εσυ και κοστιζουν και αρκετα παραπανω ,κοιτα που ειναι κατασκευασμενα!!ή τα παπουτσια που αγοραζεις!!ολα ειναι στην ΚΙΝΑ!!!!!και αυτο γιατι εκει εχουν παρα πολυ φθηνο εργατικο δυναμικο και δουλευουν και παρα πολλες ωρες!!!το να μου κανεις εσυ μαθημα ,ειναι τουλαχιστον αστειο!!!

Επισκέπτης
Μάλιστα καταφέραμε πάλι να αναδείξουμε την πάλη των τάξεων.

Ας μιλήσω λοιπόν από προσωπική πείρα όντας νέος επιχειρηματίας που τρώει το μεδούλι των εργαζομένων του.

Προφανώς εγώ που πριν από 4 χρόνια αποφάσισα ότι θα πάρω ρίσκο να αφήσω τα Consulting Groups και τους παχυλούς μισθούς και να φτιάξω κάτι δικό μου είμαι κηφήνας και τεμπέλης και και και...

Επίσης τα 5 χρόνια στο ΕΜΠ και το full time 12μηνο στο Columbia ήταν όλα πίπες μιας και αυτό που είχε σημασία δεν ήταν οι ικανότητες μου (οι ίδιες που με έβαλαν με υποτροφία σε ένα MBA που στοιχίζει 100.000$ για ένα χρόνο) αλλά το βύσμα μου μιας και είμαι πρώην στέλεχος και νυν συμπαθών την μεγάλη συντηρητική παράταξη.

Η άποψη μου για τη ζωή και το κόσμο και δη την εργασία είναι ότι ο καθένας λαμβάνει σε βάθος χρόνου αυτό που του αξίζει και δικαιούται.

Εγώ σήμερα στα mid 30s μου είμαι πολύ καλά οικονομικά μιας και η επιχείρηση που έφτιαξα πάει καλά και είναι σε διαρκή ανάπτυξη. Παράλληλα όμως της αφιερώνω πλέον 12 ώρες την ημέρα κατ' ελάχιστον ενώ τη πρώτη διετία εργαζόμουν 18 ώρες την ημέρα σταθερά και Σαββατοκύριακα.

Και για να προλάβω τις παρεμφερείς πίπες που θα ακούσω, οι γονείς μου δεν τσόνταραν δεκάρα τσακιστή.

Εγώ είμαι λοιπόν ο Κηφήνας, καπιταλιστής, κωλοδεξιός που ρουφάει το μεδούλι των εργαζομένων του. Θεωρώ ότι όσοι εργάζονται στο δημόσιο είναι άνθρωποι χωρίς όνειρα και τεμπέληδες με διαπίστευση αλλά ΚΥΡΙΑ είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ. Δεν τους επέβαλε κανείς να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, το επέλεξαν με πλήρη συναίσθηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων τους. Δεν αντέχω να είμαι στο ίδιο δωμάτιο με ανθρώπους χωρίς φιλοδοξία και σας πληροφορώ ότι οι υπάλληλοι μου πληρώνονται πολύ καλά και για αυτό κανείς ποτέ του δεν έκανε πίσω όταν προέκυψε πρόβλημα που απαίτησε να δουλέψει παραπάνω ώρες (με εμένα παρόντα). Είμαι αρκετά περήφανος επειδή ΟΛΟΙ τους νιώθουν την εταιρία σπίτι τους και δεν σκοπεύουν να πάνε αλλού αλλά αντίθετα να συμμετάσχουν στην εξέλιξη της εταιρίας και κατ' επέκταση των αμοιβών τους.

Όσο για τις ευκαιρίες που παίρνει ο καθένας στην ζωή του; Sorry guys αλλά και εγώ σε δημόσιο σχολείο πήγα, δούλευα ως φοιτητής για το χαρτζιλίκι μου κλπ κλπ. Παράλληλα γνωρίζω σούπερ επιτυχημένους υδραυλικούς, ταξιτζίδες που από μισό ταξί που ενοικίαζαν έφτασαν να έχουν 2-3 κλπ. ʼρα είναι όλα ΠΙΠΕΣ. Απλά σε κάποιους φταίει το σύστημα, σε κάποιους άλλους η πουτάνα η κοινωνία, ο κηφήνας ο εργοδότης, ο καιρός, τα σημαιάκια του κόρνερ και διάφορα άλλα.

Καλή χρονιά να έχετε όλοι σας...

Υ.Γ. Σαλέ στην Αράχωβα δεν έχω ακόμα αλλά πρόσφατα απέκτησα μία 911. Οπότε όποιος επιθυμεί να με ρίξουν στην πυρά join the club και ευχαρίστως να του δώσω και λίγη βενζίνη για προσάναμμα μιας και δεν είμαι από τους τύπους που έχουν τύψεις για το lifestyle μου.

λαγαρος

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2006
Like
4
Πόντοι
16
αμερικαν ντριμ  μου θυμιζει .........

ανθρωπος της προοδου,που ανηκει στη  "μεγαλη"συντηρητικη παραταξη
ειναι προφανες ¨.... αβυσος η γραφη του ανθρωπου!!!!!!!!!!!

Επισκέπτης
Δεν φταίω εγώ αν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν και μικρές συντηρητικές παρατάξεις τύπου ΛΑΟΣ.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
.....πεστα ρε παληκαρι logical που δουλευω 363 μερες το χρονο 13 ωρες τη μερα, και μιλανε οι επαγγελματιες τεμπεληδες-λουφαδοροι, που μολις σε δουν με το 911 θα λενε ''βρε τον πουστη, τι μεδουλι εχει ρουφηξει αυτος.....?????''
....νομιζουν οτι το 911 βγαινει οταν καθεσαι σε μια καρεκλα και τα ξυνεις μεχρι να ματωσουνε.....
....και επειδη καθονται σε μια καρεκλα και τα ξυνουν και δεν τους ερχεται το 911, φωναζουν κιολας, ή απλα χλευαζουν μιλωντας για αμερικαν ντρημ.......!!!!!!!!

ολοι εκει εξω ειμαστε παληκαρια....

πορευτειτε να δουμε ποσα απιδια πιανετε....!!!!

inspiRED

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Καλημερα σας,
ρε μαγκες ελεος!
Αντι να γραψουμε για τα μουνακια στις δουλειες μας και πως κι απο που τις εχουμε παρει, διοτι πουτανες ειναι κι αυτες, διαβαζουμε μερικων τα posts για φανελακια, παντελονια, πληθωρισμο, το καλαθι της νοικοκυρας δε γεμιζει κ.α.
Τελοσπαντων, θελω να πω οτι ο εργασιακος χωρος ειναι κυψελη παρανομων δεσμων..., και καλα κανει!!

...και κατι ασχετο, ποιος εχει studio tattoo?!
Βρηκε πελατη!!  :dancing:

λαγαρος

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2006
Like
4
Πόντοι
16

Επίσης τα 5 χρόνια στο ΕΜΠ και το full time 12μηνο στο Columbia ήταν όλα πίπες μιας και αυτό που είχε σημασία δεν ήταν οι ικανότητες μου (οι ίδιες που με έβαλαν με υποτροφία σε ένα MBA που στοιχίζει 100.000$ για ένα χρόνο) αλλά το βύσμα μου μιας και είμαι πρώην στέλεχος και νυν συμπαθών την μεγάλη συντηρητική παράταξη.

τα περι μεγαλης συντ παραταξης εδω τα διαβασα δεν τα γεννησα.
αλλα τωρα που λες για λαος τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα....να το προσεξεις μη το αφηνεις........
σε ποσες ωρες παει η 911 στην πολη και ποσο θα καψει????

.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
οταν το μαθει η πιατσα...τι εκανες...πως του την εφερες...τι κανεις????που ξαναβρισκεις δουλεια??? οσο κ να τρεξεις....οσο κ μαγκας να σαι....ο καρχαριας παντα τρωει...κανονας...κ δν ειναι ποτε ενας...παντως τα λογια σου...δν μου κανουν για δουλευταρα....εκτος κ αν επεσες σε τεραστια περιπτωση εκμεταλλευσης που ποτε δν καταλαβε την αξια σου!!!!

αστο mclein για το αν ειμαι δουλευταρας ή οχι!12 ωρες ημερησιως να κραταω ενα γραφειο μονος μου......παρα πολλη δουλεια σε H/Y,ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΙΝΗΤΑ-ΣΤΑΘΕΡΑ,να προσπαθεις να πουλησεις τις υπηρεσιες του γραφειου  οσο καλυτερα γινεται γιατι το αφεντικο απο οργανωση δεν σκαμπαζει ,να ξενυχτας 4 μηνες το χρονο μεχρι τις 2,3 ωρα την νυχτα(δηλ. 17-18 ωρες εργασιας και σαββατοκυριακα),να συναλλασεσαι καθε μερα με χιλιους δυο(δημοσιο και ιδιωτες) και το αποτελεσμα.........800 ευρω τον μηνα.....με 6 χρονια προυπηρεσια............με μια φραση ΑΝΤΕ ΚΑΙ ............ και μετα ετρεχε να βρει αντικαταστατη........και του φερθηκα και ενταξει γιατι παρολο την αγανακτηση μου του το ανακοινωσα 2 μηνες πριν φυγω.....για αυτους τους εργοδοτες μιλαω και οχι σαν τον logical διοτι ειμαι απολυτα συμφωνος με αυτα που λεει.......μακαρι να δουλευα και εγω 14 ωρες την ημερα με τετοια αφεντικα σαν τον logical...με νεες ιδεες και αντιληψεις περι εργασιακων σχεσεων,αναπτυξης και οργανωσης επιχειρησης..........δεν τελειωσα ομως..........μετα απο 3 μηνες βρισκω αλλη δουλεια σε οργανωμενα γραφεια κλπ......καμμια σχεση με την παρταλοσυνη του προηγουμενου και με διωχνουν πανω στις 3 βδομαδες.....ο λογος?γιατι επαιρνα λεει πρωτοβουλιες......δηλ.που νομιζαν οτι δουλευα?στο δημοσιο?αν ηταν να μην παιρνεις πρωτοβουλιες σε θεματα που γνωριζεις απταιστως τοτε γαματα ρε πουστη μου......φευγω απο εκει και μετα ενα διμηνο με καλουν στην eurobank..........βλεπουν το βιογραφικο μου(οχι τραπεζα,μια υπηρεσια της eurobank διαφορετικη....) και μου λεει ο chief οτι μας κανεις και θα σε φωναξουμε απο βδομαδα.....με ρωταει ποσα ζητας?του λεω 1000 καθαρα.....και δεν με πηραν ποτε .......και εμαθα απο εναν αλλο γνωστο μου οτι τους δινουν 800 ευρω το μηνα σε ανθρωπους 35 ετων που ειναι χρονια εκει μεσα απλα τους δινουν τις υπερωριες που ειναι αρκετες.....δηλ. αντε να φτασουν τα 1100 το πολυ οι παλιοι εκει μεσα...........για αυτο και εγω αραζω τωρα λογω και ενος προβληματος υγειας(ορθοπαιδικο μην τρομαζετε) και θα δω στο μελλον τί θα κανω.......

Επισκέπτης
Vasos. Απλή ερώτηση. Γιατί δεν δοκιμάζεις την τύχη σου σόλο; Τόσα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας υπάρχουν.

Επισκέπτης

τα περι μεγαλης συντ παραταξης εδω τα διαβασα δεν τα γεννησα.
αλλα τωρα που λες για λαος τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα....να το προσεξεις μη το αφηνεις........
σε ποσες ωρες παει η 911 στην πολη και ποσο θα καψει????

.

Από όλα όσα έγραψα αυτά σου έμειναν εσένα. Βαριέμαι γενικώς να σου μάθω ελληνικά. Βαριέμαι επίσης να σου αναλύσω τι είναι πρόοδος και τι οπισθοδρόμηση, εκτιμώ ότι η ίδια η καθημερινότητα το κάνει αυτό για εμένα. Από εκεί και πέρα αν σε νοιάζει τόσο πολύ η ιδεολογική μου προσέγγιση ευχαρίστως να στην αναλύσω μέσω pm για να μην ζαλίζουμε και τους υπόλοιπους αναγνώστες.

λαγαρος

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2006
Like
4
Πόντοι
16
προσεξα και το σαλε.......μα το περιλαμβανει το "αμερικαν ντρημ"που εγραψα πιο πανω.
μπαι δε γουεη η Μαστροκωστα εχει καμποσα σαλε στην αραχωβα

Επισκέπτης
Το σαλέ το αναφέρει συναγωνιστής πιο πάνω και για αυτό η αναφορά σε αυτό. Αν είναι να σχολιάζεις διάβαζε συνολικά.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Oποιος υποστηριζει οτι στην Ελλαδα πειναμε και ψωνιζουμε απο κινεζικα ειναι ειτε ΨΕΥΤΗΣ , ειτε δασκαλεμενος του Περισσου.
Ετσι απλα...

Και για να προλαβω μερικους υπαρχει μια μεριδα ανθρωπων , πολυ μικροτερη απο το παρελθον που αναγκαζεται να ψωνιζει απο τα κινεζικα για οικονομικους λογους.Αυτοι παλιοτερα ψωνιζανε απο τα φτηνα ελληνικα...
Τωρα οποιος δεν καταλαβαινει οτι τα κινεζικα μαγαζια ειναι κεντρα ξεπλυμματος μαυρου χρηματος , προβλημα του.................

warhol εγω δεν πιστεψα οτι κανεις διαφημιση στο site , αλλα δεν μπορεσα να βρω αλλη λογικη εξηγηση του να πουλας ψευτοαριστεριλικι εδω , βεβαια τωρα που το ξανασκεφτομαι μπορει απλα να σου εχει γινει συνηθεια απο τη δουλεια σου ή πες πες πες ενα ψεμα στο τελος το πιστευεις...
Ολες τις προηγουμενες φορες που σε εχω πιασει να πουλας παλι ψευτοαριστεριλικι δεν ειχα μιλησει , καθως εχω μαθει να σεβομαι τις επιχειρηματικες κινησεις του αλλου , απλα χθες παρασυρθηκα...

OP
OP
T

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
........σου εχω απαντησει δυο φορες μεχρι τωρα ποιος θα το κρινει, πραγμα που βεβαια εσυ δεν τολμας να κανεις, αλλα δεν θα ειναι ποτε αρκετες, γιατι δεν συμβαδιζουν οι απαντησεις μου με την επισημη δογματικη γραμμη του περισου..
....και δεν ειναι απαραιτητο να ξερεις καποιον για να καταλαβεις τι εχει μεσα στο μυαλο του οταν δεν τον ακους αλλα τον διαβαζεις....
..και βεβαια εννοειται πως ο,τι δεν ειναι περισος, δεν ειναι απαραιτητα ρηγιλης ή χ.τρικουπη, αλλα οι συντροφοι βεβαια εχουν αλλη αποψη..
....αν νομιζεις οτι μπορεις να μου φερνεις προς συζητηση το αυτονοητο, αστο καλλιτερα..

Εγώ πρέπει να είμαι οπωσδήποτε "Περισσός", γιατί έχεις μάθει να βάζεις σε όποιον διαφωνεί μαζί σου ταμπέλες. Ενώ εσύ είσαι "ανεξάρτητο πνεύμα" κλπ, έτσι;
Και σε ξαναρωτάω, γιατί απάντηση δεν πήρα, όσο κι αν επιμένεις: ΠΟΙΟΣ θα κρίνει την παραγωγικότητα; Ο φούφουτος; Μίλα συγκεκριμένα όμως, κι όχι σαν το Ρουσόπουλο.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Vasos. Απλή ερώτηση. Γιατί δεν δοκιμάζεις την τύχη σου σόλο; Τόσα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας υπάρχουν.

μην νομιζεις....το εχω σκεφτει αλλα θελει πολυ ψαξιμο.....εσυ που προτεινεις να κοιταξω?

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom