Μάλιστα καταφέραμε πάλι να αναδείξουμε την πάλη των τάξεων.
Ας μιλήσω λοιπόν από προσωπική πείρα όντας νέος επιχειρηματίας που τρώει το μεδούλι των εργαζομένων του.
Προφανώς εγώ που πριν από 4 χρόνια αποφάσισα ότι θα πάρω ρίσκο να αφήσω τα Consulting Groups και τους παχυλούς μισθούς και να φτιάξω κάτι δικό μου είμαι κηφήνας και τεμπέλης και και και...
Επίσης τα 5 χρόνια στο ΕΜΠ και το full time 12μηνο στο Columbia ήταν όλα πίπες μιας και αυτό που είχε σημασία δεν ήταν οι ικανότητες μου (οι ίδιες που με έβαλαν με υποτροφία σε ένα MBA που στοιχίζει 100.000$ για ένα χρόνο) αλλά το βύσμα μου μιας και είμαι πρώην στέλεχος και νυν συμπαθών την μεγάλη συντηρητική παράταξη.
Η άποψη μου για τη ζωή και το κόσμο και δη την εργασία είναι ότι ο καθένας λαμβάνει σε βάθος χρόνου αυτό που του αξίζει και δικαιούται.
Εγώ σήμερα στα mid 30s μου είμαι πολύ καλά οικονομικά μιας και η επιχείρηση που έφτιαξα πάει καλά και είναι σε διαρκή ανάπτυξη. Παράλληλα όμως της αφιερώνω πλέον 12 ώρες την ημέρα κατ' ελάχιστον ενώ τη πρώτη διετία εργαζόμουν 18 ώρες την ημέρα σταθερά και Σαββατοκύριακα.
Και για να προλάβω τις παρεμφερείς πίπες που θα ακούσω, οι γονείς μου δεν τσόνταραν δεκάρα τσακιστή.
Εγώ είμαι λοιπόν ο Κηφήνας, καπιταλιστής, κωλοδεξιός που ρουφάει το μεδούλι των εργαζομένων του. Θεωρώ ότι όσοι εργάζονται στο δημόσιο είναι άνθρωποι χωρίς όνειρα και τεμπέληδες με διαπίστευση αλλά ΚΥΡΙΑ είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ. Δεν τους επέβαλε κανείς να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, το επέλεξαν με πλήρη συναίσθηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων τους. Δεν αντέχω να είμαι στο ίδιο δωμάτιο με ανθρώπους χωρίς φιλοδοξία και σας πληροφορώ ότι οι υπάλληλοι μου πληρώνονται πολύ καλά και για αυτό κανείς ποτέ του δεν έκανε πίσω όταν προέκυψε πρόβλημα που απαίτησε να δουλέψει παραπάνω ώρες (με εμένα παρόντα). Είμαι αρκετά περήφανος επειδή ΟΛΟΙ τους νιώθουν την εταιρία σπίτι τους και δεν σκοπεύουν να πάνε αλλού αλλά αντίθετα να συμμετάσχουν στην εξέλιξη της εταιρίας και κατ' επέκταση των αμοιβών τους.
Όσο για τις ευκαιρίες που παίρνει ο καθένας στην ζωή του; Sorry guys αλλά και εγώ σε δημόσιο σχολείο πήγα, δούλευα ως φοιτητής για το χαρτζιλίκι μου κλπ κλπ. Παράλληλα γνωρίζω σούπερ επιτυχημένους υδραυλικούς, ταξιτζίδες που από μισό ταξί που ενοικίαζαν έφτασαν να έχουν 2-3 κλπ. ʼρα είναι όλα ΠΙΠΕΣ. Απλά σε κάποιους φταίει το σύστημα, σε κάποιους άλλους η πουτάνα η κοινωνία, ο κηφήνας ο εργοδότης, ο καιρός, τα σημαιάκια του κόρνερ και διάφορα άλλα.
Καλή χρονιά να έχετε όλοι σας...
Υ.Γ. Σαλέ στην Αράχωβα δεν έχω ακόμα αλλά πρόσφατα απέκτησα μία 911. Οπότε όποιος επιθυμεί να με ρίξουν στην πυρά join the club και ευχαρίστως να του δώσω και λίγη βενζίνη για προσάναμμα μιας και δεν είμαι από τους τύπους που έχουν τύψεις για το lifestyle μου.