Λέμε? Μάλιστα...
Προφανώς ναι, όποιος δεν είναι δικός σας είναι εναντιον σας και φυσικά αυτό τον κάνει φασίστα, άλλωστε το εχεις γράψει πολύ συχνά, όλοι οι πάσης φύσεως δεκσιοί, ειναι τελικά ακροδεκσιοί.
Τελικά χαρίζεις πάρα πολύ κόσμο στην ακροδεκσά, και quess what, στο τέλος μάλλον δεν θα σου βγει σε καλό, αλλά εσύ σαν ανώτερος πνευματικά άνθρωπος μάλλον τελικά ξέρεις καλύτερα.
Βλεπω πως συνεχισες να κρατας την -και καλα- ψυχραιμη σταση, βαζοντας λογακια σε ολους οσους σου προβαλλουν εναν καποιο αντιλογο.
Για να δουμε τι λες :
"Οποιος δεν ειναι δικος σας... " ......Οταν λες δικος μας τι εννοεις? Δηλωσε κανενας μας οτι ανηκει σε καποιο κομμα ή πολιτικο χωρο, περαν της γενικοτητας που λεμε αριστερα?
Εσυ γιατι "τσιτωνεις" οταν σε τοποθετουν στον ακροδεξιο χωρο, αλλα τσουβαλιαζεις ολους τους αλλους? Ειδες οτι τελικα προβαλεις το δικο σου δολο και πονηρια πανω μου και σε ολους τους αλλους που σου αντιτιθενται?
"...ειναι εναντιον σας". Η ωμη πραγματικοτητα λεει οτι στους δρομους υπαρχουν χρυσαυγιτες εναντιον νεοναζι, αστυνομια εναντιον πολιτων.Εναντιον μου ειναι οποιος υπερασπιζεται το κεφαλαιο, ειτε ως ακροδεξιος μαχαιροβγαλτης ειτε ως φιλελευθερος φιλησυχος πολιτης, γιατι η εννοια του κεφαλαιου ειναι να αυξανεται εις βαρος της δικης μου ζωης.
"Ολοι οι πασης φυσεως δεξιοι ειναι ακροδεξιοι"..εσυ το λες αυτο. Βεβαια παλι κανεις γαργαρα τι ακριβως πρεσβευεις εσυ. Τσιτωνεις αν σε πουν ακροδεξιο, ασχετα αν υποστηριζεις με παθος τη χρυση αυγη σε ενα φορουμ. Να σε πληροφορησω οτι ο φασισμος υπαρχει παντου, στις σκεψεις και στις πραξεις.Εσυ το παιζεις φιλελευθερος σκεπτομενος- λιγο απ'ολα- φωνη της λογικης - και μετριοπαθης χωρις να εκφερω ουσιαστικη αποψη , αλλα εισαι κρφυφοφασιστας κι αυτο φαινεται. Κι εγω μπορει να λεω οτι ειμαι κομμουνιστης και οτι θαυμαζω τον Σταλιν. Ο Σταλιν δηλαδη δεν ηταν φασιστας? Ο Κομμουνισμος αρνειται τον φασισμο. Να δινεις στον συνανθρωπο σου και αν τα μοιραζεσαι ολα, ΑΛΛΑ οχι με το ζορι.Ο Σταλιν επελεξε το ζορι.
Εσυ λοιπον δεν μας λες τα εξης :
1.Συμφωνεις με τις τακτικες της χρυσης αυγης με τα νυχτερινα μαχαιρωματα?
2.Πιστευεις οτι η ανθρωπινη ζωη εχει χρωμα ?
3.Πιστευεις οτι οι μεταναστες ειναι ολοι εν δυναμει δολοφονοι και αν ναι,πως θα πρεπει να αντιμετωπιστουν?με μαχαιρωματα , με μπουκετα, με κατι αλλο?
4.Αυτο που σε ρωτησαν : αν αυριο φυγουν οι μεταναστες, θα εχεις καλυτερο μισθο ή δουλεια? θα μειωθει η ανεργια? οι μιζες σε εξοπλιστικα? τα φακελακια? οι απευθειας αναθεσεις?Η' μονο θα νιωθεις πιο ασφαλης στο δρομο, αλλα η ανασφαλεια σου στην εργασια θα παραμεινει?
5.Ποιο μοντελο ειναι το καλυτερο για σενα? κομμουνισμος? φιλελευθερισμος? κατι αλλο ? (μιας και αναφερθηκες κατα του φιλελευθερισμου, υποθετω οτι υιοθετεις την ιδεολογια της χρυσης αυγης που και κομμουνιστικη δεν ειναι αλλα ουτε και νεοφιλελευθερη, κατα τις δηλωσεις της).
6.Το να βλεπεις την κριση ως επιθεση στην Ελλαδα σε κανει επικινδυνο ναι ή οχι? Οι πατριωτες ειναι επικινδυνοι ναι ή οχι? Ο καπιταλισμος δημιουργει κρισεις κατα καιρους ετσι κι αλλιως ανεξαρτητως εθνικοτητας ναι ή οχι?
7.Μιας και παλι βαζεις λογακια : ειπα εγω ή κανενας αλλος οτι ειμαστε οι μεσσιες που θα σας σωσουμε απο τους κακους ναζι? Εγω γραφω να μην δινει ο κοσμος στους ναζι. Ο κοσμος να διαχειριζεται τη δικη του δυναμη.
Φυσικα η τακτικη σου να τσουβαλιαζεις αποψεις σε μικρα τσουβαλακια κατα πως σε βολευει (αλλοτε ειμαι φασιστας, αλλοτε ειμαι μεσσιας, αλλοτε ειμαι μελλοντικος δολοφονος), ειναι η δημοσιογραφικη λογικη ενος ρηχου και δολιου ανθρωπου, που δεν εχει καμια ουσιαστικη ιδεολογια. Οπως σημερα εισαι με τη Χρυση Αυγη (και ειμαι σιγουρος γι'αυτο), ετσι μεθαυριο μπορεις να πας και με το Συριζα.
Εισαι απο τους ανθρωπους , που αν εζησαν στη χουντα, μετα απο 20 χρονια θα λενε : εκανα κι εγω αντισταση στη χουντα.
Και αν ξεπεραστει η κριση , θα εισαι απο αυτους που θα λενε : εκανα κι εγω αντισταση στην Τροϊκα.
Πολλοι ανθρωποι απο αυτους που λοιδορεις, και μαζι τους κι εγω, ειμαστε στους δρομους πολυ πριν την κριση, πολλα χρονια πριν, χωρις κομματικες γραμμες και καθοδηγητες, κι ας μην θιγονταν τα δικαιωματα μου τοτε.Πιστευα ομως και πιστευω οτι αν δεν υποστηριξω τον διπλανο μου, αυριο θα ειμαι ο επομενος.
Εσυ ησουν κρυμμενος στο λαγουμι και απολαμβανες τα φραγκα.Και τωρα ξεμυτας και δειχνεις με το δαχτυλο σαν αλλος δοσιλογος : ΝΑ αυτος φταιει, ο μεταναστης. ΝΑ αυτος, ο αριστερος. ΝΑ, πιαστε κι εκεινον που ειναι αμφιλεγομενος.Α ΝΑ , πιαστε και τον Χρυσαυγιτη, εγω κυριε τραπεζιτη, ημουν φιλησυχος ανθρωπος, κοιτουσα τη δουλιτσα μου.