The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.168
- Πόντοι
- 25.467
πρακτικά δεν θα άλλαζε κάτι
Συζητήσιμο το προηγούμενο (το σχετικό με το δικάιωμα ψήφου), αλλά μην το ξεχειλώνετε κιόλας...
πρακτικά δεν θα άλλαζε κάτι
Σεβαστή η άποψη σου αγαπητέ,εγώ απέχω,η αποχή έχει προελθει απο βιώματα και καταστάσεις ο καθείς,κάνει αυτό που θεωρεί σωστό.Εγω απλα δεν μπορω πλεον απλα να παρακολουθω χωρις να συμμετεχω φιλε.
Αυτο ηταν το λαθος μου για αρκετα χρονια. Ποτε ξανα.
Σκεψου ποσο διαφορετικα θα μπορουσαν να ειναι τα πραγματα εαν δεν ειχαμε 40% αποχη ομως...
Kοντρα μεταξυ κρατους και ΧΑ ΔΕΝ υπαρχει.Εαν υπηρχε δεν θα ψηφιζαν οι ΜΙΣΟΙ μπατσοι ΧΑ.απορία:
αφού υπάρχει κόντρα μεταξύ κράτους και ΧΑ, πόσο απίθανο είναι η αστυνομία να φύτεψε τα ψηφοδέλτια της ΧΑ στο σπίτι του υπόπτου; όπως έχει κάνει δηλ. στο παρελθόν που (κατά τους ισχυρισμούς πολλών και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις όχι άδικους) έχει φυτέψει όπλα, μολότοφ κτλ στα σπίτια/στέκια αναρχικών
στην περίπτωση μάλιστα με τα ψηφοδέλτια είναι και πολύ πιο εύκολο γιατί στην ουσία δεν ενοχοποιούν κάποιον από το πουθενά, απλώς χρωματίζουν πολιτικά την πράξη του
για να δούμε τους θιασώτες αυτής της λογικής αν θα διατηρήσουν έστω μία επιφύλαξη
Στον κύκλο γνωριμιών μου έχω κάμποσα κομοτόσκυλα/κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους, κάμποσους φοροφυγάδες "μκρομεσαίους επιχειρηματίες", κάμποσους βυσματικούς συνταξιούχους από τα 50 τους χρόνια ...
Σεβαστή η άποψη σου αγαπητέ,εγώ απέχω,η αποχή έχει προελθει απο βιώματα και καταστάσεις ο καθείς,κάνει αυτό που θεωρεί σωστό.
Ετσι ακριβως...Όχι βέβαια, αντίθετα θα προσελκύσει κι άλλους σκατόψυχους.
Σεβαστή η άποψη σου αγαπητέ,εγώ απέχω,η αποχή έχει προελθει απο βιώματα και καταστάσεις ο καθείς,κάνει αυτό που θεωρεί σωστό.
Φίλτατε ποτε θα ξεπεράσετε ορισμένοι το "Λόλα να ένα μήλο" ;
*Η τάξη που διακρίνεται για την αρετή της δεν επιχειρεί παρά σπάνια μια επανάσταση κι αυτό , επειδή βρίσκεται πάντα σε μειοψηφία* . (Αριστοτέλης) .Του Αντόνιο Γκράμσι
«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.
Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που…
συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει. Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν. Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;
Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.
Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους».
11 Φλεβάρη 1917
Εδώ αντέχω να μου λένε ότι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.Έχεις αντοχές, έτσι??
Σαφώς γιατί θεωρεί ότι είναι ανώφελο να θυσιάζεσαι για μια αχρηστη πλειοψηφία.*Η τάξη που διακρίνεται για την αρετή της δεν επιχειρεί παρά σπάνια μια επανάσταση κι αυτό , επειδή βρίσκεται πάντα σε μειοψηφία* . (Αριστοτέλης) .
Εδώ αντέχω να μου λένε ότι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.
Εδώ αντέχω να μου λένε ότι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.
*Η τάξη που διακρίνεται για την αρετή της δεν επιχειρεί παρά σπάνια μια επανάσταση κι αυτό , επειδή βρίσκεται πάντα σε μειοψηφία* . (Αριστοτέλης) .
γιατί να ανακαλέσω δεν κατάλαβα;Kοντρα μεταξυ κρατους και ΧΑ ΔΕΝ υπαρχει.Εαν υπηρχε δεν θα ψηφιζαν οι ΜΙΣΟΙ μπατσοι ΧΑ.
Επειδη ομως μιλας για ενδεχομενο φυτεμα(μαλακιες δηλαδη,αλλα λεμε),ας δουμε τη μουρη του τυπου πρωτα και μετα ΑΝΕΤΑ θα βρεθει φωτο του απο συγκεντρωσεις,εκδηλωσεις κλπ. της ΧΑ.
Ελπιζω μετα να ανακαλεσεις τη μαλακια που εγραψες...Εκτος αν θες να το τραβηξεις τερμα συνομωσιολογικα,και να γινεις καταγελαστος.
έχω σοβαρές αμφιβολίες για την λειτουργία και την αποδοτικότητα της δημοκρατίας στον σύγχρονο κόσμο, το ξεχειλώνωΣυζητήσιμο το προηγούμενο (το σχετικό με το δικάιωμα ψήφου), αλλά μην το ξεχειλώνετε κιόλας...
8%Σου έχω καλύτερο.
Υπάρχουν κι αυτοί που θα το ξαναψήφιζαν.
Και μη φανταστείς πως είναι τπτ εξωγήινοι με πλοκάμια και κεραίες..
Ευκολα αγάπητε,κολάς μια ρήση οι ενα σκεπτικό για κάποιον που δεν ξέρεις,ο saint έγραψε κάτι και εγώ απλά απάντησα.Σαφώς γιατί θεωρεί ότι είναι ανώφελο να θυσιάζεσαι για μια αχρηστη πλειοψηφία.