axaxouxas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Απρ 2007
- Κριτικές
- 2
- Like
- 8
- Πόντοι
- 366
γιατι δεν αλλαζετε των τιτλο ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΛΕΦΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Καλη ιδεα .....
γιατι δεν αλλαζετε των τιτλο ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΛΕΦΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κατ' αρχην να ευχαριστησω οσους προθυμοποιηθηκαν να απαντησουν
Ειναι σιγουρο αυτο που ΛΕΣ ?
Γιατι εκει μεσα μου ειπαν οτι το κρατος εγγυηθηκε τις καταθεσεις (Ελλαδα)
και μου τονισαν οτι το υπαρχον επιτοκιο θα μεταβληθει αυριο δηλαδη οποιος προλαβει .....
[glow=red,2,300]Οταν ζητησα απο ΟΛΕΣ τις τραπεζες χαρτι εγγυησεως καταθεσεως ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ .....[/glow]
και αυτο φυσικα με αποτρεπει να κανω οποιαδηποτε κινηση ......
Χωρια οτι εκει παραδιπλα (κυπρος) γινεται παλι ΠΟΛΕΜΟΣ με απροβλεπτες συνεπειες (ηδη εφτασε η ΡΩΣΣΙΑ εκει απο εξω)
και οι τουρκοι αρχιζουν να ξυνονται με μας ..........
Τεσπα
Το κλεισιμο αφορα για 6-12 μηνες και ειναι κατηγοριας 60.001+
η Πειραιως τι παιζει και δινει μπροστα τους τοκους ?
Αρχιζω και καταλαβαινω τον τρικαρδο και τις λιριτσες του .....
Μήπως για χάρη της συζήτησης θα μπορούσες να τεκμηριώσεις τον ισχυρισμό ότι όλες οι τράπεζες είναι κλέφτες? Για να είναι ολοκληρωμένη η ερώτηση μήπως έχεις να προτείνεις κάτι που να λειτουργεί καλύτερα από τις τράπεζες στην αναδιανομή του χρήματος στην αγορά?γιατι δεν αλλαζετε των τιτλο ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΛΕΦΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Από το FAQ του ΤΕΚ:Καλημέρα
Ρίχτε μια ματιά στην επόμενη ιστοσελιδα του ΤΕΚ για να δείτε ποια ιδρύματα συμμετέχουν
www.hdgf.gr/info/banks.htm]http://www.hdgf.gr/info/banks.htm[/url]
Η Κύπρου πάντως όπως και η Citibank δεν αναφέρονται.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Προσωπικά πάντως δε θα διακινδυνευα να αποταμιεύσω σε
Τραπεζα που δε συμμετέχει στο ΤΕΚ.
Τα χαρτιά που σου ζητήθηκαν απαιτούνται από την ΤτΕ και όχι από τις εμπορικές τράπεζες που κάθε γραφειοκρατία αυξάνει το κόστος λειτουργία τους.Να ρωτησω κατι αλλο
ΕΣΤΩ οτι βρισκεται μια τραπεζα ΚΡΑΤΙΚΗ πχ ΕΘΝΙΚΗ η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και πει ....
(δινω επιτοκιο για διαστημα 1-2-3 μηνες 6-9% ετησιο)
με ποια εμπιστοσυνη ο καθε καταθετης θα καταθεσει τα ωραια του λεφτακια που με κοπο μαζεψε ?
Και κατι αλλο εχετε δει ποσο ευκολα παιρνουν το χρημα τα γκισε των τραπεζων ........
Ειδατε ποσο ΔΥΣΚΟΛΑ το δινουν οταν αυτο ζητηθει ?
Πηγα εγω προχτες να σηκωσω οχι πολλα αλλα 10.000 ευρω και μου ζηταγανε .....
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΚΟ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (ΕΛΕΟΣ)
Ας δωσουν μια εγγυηση στον κοσμο σωστη και βλεπουμε αν γινεται δουλεια η οχι
ΟΤΑΝ η κυβερνηση δινει αυξησεις στον μισθο μας 3-4% ενω τα περισσοτερα αγαθα εχουν ακριβηνει απο 15-80%
και στο καπακι βαζει και το ΧΑΡΑΤΣΙ της καταργησης του αφορολογητου τοτε ποια ΕΓΓΥΗΣΗ ειναι ικανη να αντιστρεψει το ολο αρνητικο κλιμα ?
Γιατι εγω δεν ΘΕΩΡΩ εξυπνη ΕΠΕΝΔΥΣΗ το να καταθεσεις καπου τα ΛΕΦΤΑ σου με επιτοκιο πχ 7-9% που θα ακουστει πολυ γρηγορα για 1-2-3 μηνες ετησιως με το ρισκο να βρεθεις μια μερα ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ .....
Εχει κλείσει η Αραβοελληνική και καλύφθηκαν οι καταθέτες από το ΤΕΚ.Μέχρι σήμερα δεν την έχει πατήσει κάποιος έλληνας από χρεωκοπία τράπεζα...
Και μεταπολεμικά τουλάχιστον, δεν θυμάμαι να έχει χρεωκοπήσει τράπεζα στην ελλάδα και να χάσουν λεφτά οι καταθέτες..
Ωστόσο, μάλλον έχεις μπερδέψει τις περιπτώσεις..
Από τη μία μιλάς για προστασία των οφειλετών- "ιδιοκτητες των σπιτιων που τους τα πηραν οι τραπεζες" οι ακριβείς σου λέξεις και από την άλλη για εγγυήση καταθέσεων..
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο...
Σωστά δε σου έδωσε γιατί δεν επιτρέπεται σε καμμία τράπεζα να εγγυάται για το εαυτό της. Το ΤΕΚ εγγυάται και είναι το μόνο που νομικά μπορεί να το κάνει.Οταν ζητησα απο ΟΛΕΣ τις τραπεζες χαρτι εγγυησεως καταθεσεως ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ
Η διατραπεζική δε λειτουργεί κανονικά από το Σεπτέμβρη. Μία τράπεζα universal, μπορεί να πληρώσει ακριβά τις καταθέσεις στο retail για ένα διάστημα αν έχει στο corporate έργα που χρειάζονται ρευστό και θ' αποδώσουν τελικά κέρδος για την τράπεζα γιατί οι προμήθειες στο corporate (χρηματοδότηση δημοσίων έργων, απομάκρυνση εταιρειών από το ΧΑΑ κ.λ.π.) μπορεί τελικά να δικαιολογούν την κίνηση αυτή χωρίς απαραίτητα υψηλό ρίσκο.και κάτι ακόμα
όταν μια τράπεζα δίνει μεγάλο καταθετικό επιτόκιο, είτε ενέχει ρίσκο (που έχει να κάνει με τα προϊόντα στα οποία επενδύει), είτε η τράπεζα είναι τόσο "κόκκινη" που δεν μπαίνει στη διατραπεζική αγορά αλλά στρέφεται στο κοινό.
(και πολλά ακόμα "είτε")
επίσης ένα σχόλιο σε σχέση με την προοπτική των επιτοκίων, γίνεται τέτοιο αλαλούμ που δεν μπορείς να ξέρεις όχι πώς θα είναι τα επιτόκια σε ένα μήνα, αλλά ούτε και την επόμενη μέρα
αύτααααα....
Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα μετά τον ορισμό Προβόπουλου, το θεσμικό ελεγκτικό πλαίσιο έχει κλείσει ασφυκτικά γύρω από τις τράπεζες σε θέματα ρίσκου.
Πολύ σωστά όλα όσα αναφέρεις. Σχετικά με την ακατάσχετη χορήγηση πλαστικού θα ήθελα να παρατηρήσω ότι δεν έκαναν ΟΛΕΣ οι τράπεζες το ίδιο, αλλά ΟΛΕΣ έκαναν το λάθος να μην εξηγούν ότι η πιστωτική κάρτα είναι εργαλείο πληρωμής και όχι δωρεάν χρήμα.Ίσως, αλλά αυτό δεν αναιρεί το πάρτυ που έγινε τα προηγούμενα χρόνια με ακατάσχετες χορηγήσεις με ανεπαρκείς ή και καθόλου εξασφαλίσεις σε άτομα εμφανώς αφερέγγυα...
Καμία εξασφάλιση στα καταναλωτικά, ανεπαρκείς και με βάση πλασματικές αξίες στα στεγαστικά ενώ στα επιχειρηματικά αυτήν την περιόδο οι τράπεζες τρέχουν και δε φτάνουν μπας και βάλουν καμια προσημείωση και σώσουν κάπως τα προσχήματα...
Και φυσικά έως τις αρχές του 2008, όλα γίνονταν για την επίτευξη του "στόχου"...
Μετά κατάλαβαν ότι η πολιτική "να σας βγάλω μια βίζα και μια μάστερ καρντ μαζί με το στεγαστικούλι και το καταναλωτικούλι" οδηγούσε στο πουθενά...
Οποιος έχει εργαστεί στις 5 επιχειρηματικές δρασηριότητες που στήριξαν τη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια (τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, ναυτιλία, τουρισμός, κατασκευές) έχει νοιώσει στο πετσί του την επικράτηση των τραμπούκων σε όλη την αγορά. Πως θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν οι φωνές της λογικής στις τράπεζες?
Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι εκτός από καταναλωτές-δανειολήπτες, είμαστε όλοι σκεπτόμενα όντα με ευθύνη για τις επιλογές μας και κυρίως ευθύνη να γνωρίζουμε ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ οι επιλογές μας. Η διαμόρφωση της αντίληψης του κόσμου που ζούμε μέσα από γενικεύσεις, αφορισμούς και δαιμονοποιήσεις με βάση τη δικαιολογία "εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος δε μπορώ να γνωρίζω" όταν ο ίδιος "απλός άνθρωπος" γνωρίζει το αν φορούσε βρακί ο συγχωρεμένος Σεργιανόπουλος και τι χρώμα ήταν, ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ.+1.000.000.....(βάλε όσα μηδενικά θέλεις...)
Και να συμπληρώσω, αναφορικά με τον απλό καταναλωτή- δανειολήπτη: Όταν τα βουβάλια και οι ιπποπόταμοι πλακώνονται στο βάλτο, τα βατράχια την πουλευουν διότι θα θα γίνουν χαλκομανία...
Χμμμμ, εγω δεν ξερω τη βρακι φορουσε ο Σεργιανο-πουλος γιατι δεν με ενδιαφερε ποτε.
Ξερω ομως οτι μας δημιουργησαν μια "τεχνικη" απληστια και "πλαστικο" πλουτισμο. Σε αυτο συνεβαλε η πληση εγκεφαλου-ΜΜΕ και διαφημησεις- που μαζι με τα παπαγαλακια μας εκαναν μεγαλη ζημια. Θυμαμε οταν το 2001 με θυμηθηκε ενας συμπολεμιστης μου απο το στρατο, ενα παιδακι πονηρο, για να μου πουλησει αμοιβαια κεφαλαια και μαλακιες. Το ξεπαστηλα ευγενικα, αλλα ειχε θρασος το ατομο και μου κολαγε. Ολο για κεδροι μου ελεγε και παπαριες του κολου.
Αλλα το ιδιο εκαναν και οι τραπεζες, αμα εβλεπαν οι εχεις αποταμιευτηκο χαρακτηρα σου επριζαν τα παπαρια με μαλακοπρογραμματα.
Αυτο που πιστευω ειναι οτι εσκεμενα και προγραμματισμενα εχουνε στησει μηχανισμους εξαπατησης σε ολα. Δεν κινδυνολογο αλλα καλα μα ςεστησαν το παιχνιδι.
"Οικονομια κανεις οταν εχεις" μου ελεγε ο πατερας μου. Απλα με λιγο καλυτερες συνθηκες ζωης νομισαμε οτι θα γινουμε Ωνασιδες, ρε "τα μεταξοτα βρακια θελουνε επιδεξιους κολους"
Πριν λιγο ειδα διαφημηστικο σποτ στον ΑΝΤ1
της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ για καταθεσεις απο 2.000 ευρω και πανω με 7% !!!!!!