Νέα

Επιτόκια τραπεζών!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 104
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Έχε υπόψιν σου ότι η Κύπρου δεν συμμετέχει στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων (Τ.Ε.Κ.) της Ελλάδας αλλά σε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα της Κύπρου αφού ανήκει σε ξένη χώρα οπότε αν γίνει κάτι τότε θα πρέπει να αξιώσεις αποζημίωση από την Κύπρο δηλαδή τρέχα γύρευε. Αυτό από μόνο του με απέτρεψε να καταθέσω χρήματα στη Κύπρου παρά το δελεαστικό επιτόκιο. (Φύλαγε τα ρούχα σου για να τα έχεις όλα) παραφραζοντας γνωστή παροιμία. Από την άλλη μερια η πιστοληπτική ικανότητα και ευρωστία της Τρ. Κύπρου μπορεί να είναι καλύτερη από πολλές δικές μας. Αν συμμετείχε στο Τ.Ε.Κ. τότε δεν θα είχα ενδοιασμό.   

Κατ' αρχην να ευχαριστησω οσους προθυμοποιηθηκαν να απαντησουν

Ειναι σιγουρο αυτο που ΛΕΣ ?

Γιατι εκει μεσα μου ειπαν οτι το κρατος εγγυηθηκε τις καταθεσεις (Ελλαδα)
και μου τονισαν οτι το υπαρχον επιτοκιο θα μεταβληθει αυριο δηλαδη οποιος προλαβει .....

[glow=red,2,300]Οταν ζητησα απο ΟΛΕΣ τις τραπεζες χαρτι εγγυησεως καταθεσεως ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ .....[/glow]

και αυτο φυσικα με αποτρεπει να κανω οποιαδηποτε κινηση ......

Χωρια οτι εκει παραδιπλα (κυπρος) γινεται παλι ΠΟΛΕΜΟΣ με απροβλεπτες συνεπειες (ηδη εφτασε η ΡΩΣΣΙΑ εκει απο εξω)
και οι τουρκοι αρχιζουν να ξυνονται με μας ..........

Τεσπα

Το κλεισιμο αφορα για 6-12 μηνες και ειναι κατηγοριας 60.001+

η Πειραιως τι παιζει και δινει μπροστα τους τοκους ?

Αρχιζω και καταλαβαινω τον τρικαρδο και τις λιριτσες του .....

p900

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Κριτικές
7
Like
672
Πόντοι
96
εγω μενω στην Κύπρο και εχω ακριβως τους ίδιους φοβους γιατι θελω να καταθεσω μεγάλο ποσό.
Μέχρι τώρα πήγα μονο στη Λαϊκή η οποία μου έδωσε τα εξής:
7.10% για ένα μήνα
7.0% για τρίμηνο
6.75% για εξάμηνο
6.5% για ένα έτος.

Υπ'οψη ότι οι τοκοι που θα παρετε εκτος απ'το προγραμμα του έτους θα τους διαιρεσετε.
αν για παραδειγμα οι καταθεση σας ειναι 100,000 ευρω για 1 μηνα θα ειναι (100,000 x 7.1%) =7,100 κι αυτό δια 12 = 591.67
το διευκρινιζω αυτό γιατι καποιοι ξεχνάνε τη διαίρεση και βρισκονται προ εκπληξεως στη λήξη.

Επίσης ρωτήστε απο πριν τι έξοδα θα υπαρξουν πριν και μετα την κατάθεση, επιμείνετε να μάθετε αν θα ειναι μονο αυτα τα έξοδα και ζητηστε τα γραπτώς και υπογεγραμμένα.

Σχετικά με τα δάνεια, αναφέρω το εξής.
Οταν οι τράπεζες διαφημιζουν προγράμματα με σταθερό επιτόκιο, αυτό σημαίνει οτι το επιτόκιο θα ανέβει σε λίγο. Εσεις κάντε με κυμαινόμενο αλλιώς θα την πατήσετε.
Οταν διαφημίζουν κυμαινόμενο, κάντε σταθερό γιατι τα επιτόκια θα πέσουν σε λίγο και παλι θα την πατήσετε.
Αυτό μας το είπε καθηγητης οικονομικων σε πανεπιστήμιο. Επίσης μας είπε να παρακολουθούμε και τον δεικτη του euribor πανω στον οποίο βασίζονται τα επιτόκια των τραπεζών οπότε θα ξέρετε απο λιγο πιο πριν τις κινησεις που θα κανει σε λίγο η τράπεζα σας.

Καλή τύχη ;)

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
το επιτόκιο καταθέσεων που δίνει κάθε τράπεζα έχει άμεση σχέση με τις ανάγκες σε ρευστό.

και κάτι ακόμα.. διαφορά επιτοκίου 1% για 60.000€ μας κάνει 600€ το χρόνο.. δεν ξέρω πόσο σώνεται κανείς με αυτό το ποσό...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Αγαπητο μου Ρουλι, το ποσο των 600 ευρω ειναι για πολλους νεους ανθρωπους ή συντσξιουχους  ενα μηνιατικο και για πολλους ακομη περισσοτερους απο εμας ειναι ποσο μιας αποταμιευσης. Για μενα ειναι περιπου τεσσερεις χρυσες λιριτσες.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Αγαπητο μου Ρουλι, το ποσο των 600 ευρω ειναι για πολλους νεους ανθρωπους ή συντσξιουχους  ενα μηνιατικο και για πολλους ακομη περισσοτερους απο εμας ειναι ποσο μιας αποταμιευσης. Για μενα ειναι περιπου τεσσερεις χρυσες λιριτσες.

Σωστοτατος ο φιλος ......... για πολλοστη φορα παρακαλω !!!!

για μενα ειναι κατι καλο για αλλους ειρωνες δεν εχουν αξια
αρα αφου δεν εχουν αξια ας τα δωσουν καπου που θα εχει αξια

ioan4591

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, φίλοι!
Μια συμπλήρωση μόνο στα όσα ανέφερε ο σύντροφος από Κύπρο:δεν πρέπεο να ξεχνούμε ότι οι τόκοι καταθέσεων φορολογούνται (στην Ελλάδα με 10%).Επομένως, αν μιλάμε για ένα επιτόκιο 5%, το "καθαρό" επιτόκιο είναι 4,5%.Ο φόρος παρακρατείται από τις τράπεζες.Μιλάμε πάντοτε για το εισόδημα από τόκους, έτσι:
Αυτό μόνο

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Σωστοτατος ο φιλος ......... για πολλοστη φορα παρακαλω !!!!

για μενα ειναι κατι καλο για αλλους ειρωνες δεν εχουν αξια
αρα αφου δεν εχουν αξια ας τα δωσουν καπου που θα εχει αξια

δεν είναι ειρωνεία, απλώς προσωπικά προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά να έχω κέρδος 50 ευρώ το μήνα!

αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφει κάποιος τα συμπεράσματα κράτα τα για την πάρτη σου!

αν ήθελα να σε ειρωνευτώ θα ήταν πολύ σαφές και δεν θα χωρούσε αμφιβολία

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
και κάτι ακόμα

όταν μια τράπεζα δίνει μεγάλο καταθετικό επιτόκιο, είτε ενέχει ρίσκο (που έχει να κάνει με τα προϊόντα στα οποία επενδύει), είτε η τράπεζα είναι τόσο "κόκκινη" που δεν μπαίνει στη διατραπεζική αγορά αλλά στρέφεται στο κοινό.

(και πολλά ακόμα "είτε")

επίσης ένα σχόλιο σε σχέση με την προοπτική των επιτοκίων, γίνεται τέτοιο αλαλούμ που δεν μπορείς να ξέρεις όχι πώς θα είναι τα επιτόκια σε ένα μήνα, αλλά ούτε και την επόμενη μέρα

αύτααααα....

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μια καλή λύση είναι να κάνεις διασπορά. Δηλαδή να χωρίσεις τα χρήματα και έτσι και να λαμβάνεις κάποιο όφελος από τα υψηλά επιτόκια που υπάρχουν στην αγορά αλλά και να διασφαλίσεις τα χρήματά σου από τα ρίσκα και τους κινδύνους. Επίσης μετράνε και άλλα πράγματα στην επιλογή μιας τράπεζας, όπως π.χ. το δίκτυο καταστημάτων, τα προιόντα, η ευκολία ρευστότητας, το νόμισμα ή η κάλυψη έναντι κινδύνων μεταβολής της ισοτιμίας κλπ.

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
να την ακούτε την ρούλι....σε αυτά είναι ειδήμων .......έχει γνώση του τι λέει.....

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
δεν είναι ειρωνεία, απλώς προσωπικά προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά να έχω κέρδος 50 ευρώ το μήνα!

αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφει κάποιος τα συμπεράσματα κράτα τα για την πάρτη σου!

αν ήθελα να σε ειρωνευτώ θα ήταν πολύ σαφές και δεν θα χωρούσε αμφιβολία

Οπως το εγραφες αυτο εδειχνε αλλα τεσπα χαιρομαι που το ξεκαθαρισες

Αυτα.....

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Επίσης μετράνε και άλλα πράγματα στην επιλογή μιας τράπεζας, όπως π.χ. το δίκτυο καταστημάτων, τα προιόντα, η ευκολία ρευστότητας, το νόμισμα ή η κάλυψη έναντι κινδύνων μεταβολής της ισοτιμίας κλπ.

Μπορει καποιος να μας διαφωτησει εδω  ?

απο που μπορουμε να αντλησουμε αυτες τις πληροφοριες ?

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Φατε τα ρε τα ρημαδια τα λεφτααααααααααααα

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
μην υπερβάλλεις Τάλε :) απέχω πολύ από το "ειδήμων"

Παρόλα αυτά, όσα γράφεις είναι ορθότατα- απλή κοινή λογική θα έλεγα...

Στην τελική, είδαμε τί πέτυχαν και οι "ειδήμονες" παγκοσμίως...

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Φατε τα ρε τα ρημαδια τα λεφτααααααααααααα

Και στα γερονταματα τι γινετε ?

Φιλε μου πολλοι ανθρωποι προσπαθουν να σιγουρεψουν τα γερονταματα τους οπως μπορουν

Εγω προσωπικα δεν γουσταρω να ειμαι μες στα κρυα και τις ζεστες μετα τα 55 μου

Εκει στην Ομονοια εχω δει πολλα .....

Καθως μαλιστα βλεπω και την καημενη την μητερα μου που δεν εχει κανεναν (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ)
και οσοι ''συγγενεις'' πλησιασαν μονο για ζημια ηταν

Προς θεου μην παει το μυαλο κανενος στην ''κλαψα''

δεν εχουμε αναγκη τιποτα ολα τα παλευουμε και ειμαστε μια χαρα .....

Δοξα τον κυριο δεν μας λειπει τιποτα και δεν χρωσταμε σε κανεναν

Απλως με αυτο το ποστ θελω να δειξω οτι αν δεν σιγουρεψεις οπως μπορεις τα γεραματα .... μαυρο φιδι που σε εφαγε

αυτα

p900

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Κριτικές
7
Like
672
Πόντοι
96
Λοιπόν φίλοι μου, σημερα πηγα και στην alpha bank στην Κύπρο και μου είπανε για 200,000 ευρω 6μηνιαίο γραμμάτιο δινουν επιτόκιο 7.15% κι ότι μεχρι τη δευτερα θα το ριξουν κατω απ'το 6%
Οι υπολοιπες τράπεζες που επισκευθηκα ήδη τα έριξαν κάτω απ'το 6%. Βρήκα απο 5.40% μεχρι 5.90%

Τα μόνα έξοδα που εχουνε όλοι ειναι φορος 10% επι του τόκου.
Η alpha ειναι αξιοπιστη; να την εμπιστευτώ;

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Λοιπόν φίλοι μου, σημερα πηγα και στην alpha bank στην Κύπρο και μου είπανε για 200,000 ευρω 6μηνιαίο γραμμάτιο δινουν επιτόκιο 7.15% κι ότι μεχρι τη δευτερα θα το ριξουν κατω απ'το 6%
Οι υπολοιπες τράπεζες που επισκευθηκα ήδη τα έριξαν κάτω απ'το 6%. Βρήκα απο 5.40% μεχρι 5.90%

Τα μόνα έξοδα που εχουνε όλοι ειναι φορος 10% επι του τόκου.
Η alpha ειναι αξιοπιστη; να την εμπιστευτώ;

Εσυ θα εχεις καλα ΓΕΡΑΜΑΤΑ .....

Το εξαμηνιαιο γραμματιο που λες τι ειναι ?

το 7,15 ειναι πολυ καλο επιτοκιο αλλα δεν ξερω αν σε βολευει να κλεισεις μια περιουσια για ετος .....

Εδω στην Ελλαδα ολοι οι τραπεζιτικοι λογαριασμοι επιβαρυνονται με 10% φορο επι των τοκων για Κυπρο δεν γνωριζω τι παιζει εκει.....

Χωρις να θελω να δυσφημησω την alpha bank διαβασε πιο πανω σε καποιο ποστ μου τι εγινε για 10.000 ευρω ....

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
46
Like
814
Πόντοι
6.755
γιατι δεν αλλαζετε των τιτλο ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΛΕΦΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

p900

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Κριτικές
7
Like
672
Πόντοι
96
το γραμματιο ειναι καταθεση προθεσμίας. υπαρχει για 3 μηνες, 6 μηνες και 12 μηνες. μεσα σ' αυτα τα χρονικα πλαίσια δεν δικαιούσαι να αποσυρεις λεφτα.
δεν ειναι για ενα ετος. για 6 μηνες ειναι.
για ενα ετος μου εδιναν 7.00%
το 10% ισχύει κι εδω.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom