Νέα

Επιστράτευση 2018

• Μέλος που άνοιξε το νήμα KavlomenosPoutanos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 638
  • Εμφανίσεις 44K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Αυτοι που εβριζαν τον παγκαλο+σιμητη.. δεν ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ Μ@@@ΚΙΕΣ ΕΤΣΙ...
Ομως αν ηταν ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ...νεα κυβερνηση τοτε, θα χτυπαγαμε...ΚΑΙ ΜΕΤΑ θα εκλεγοντουσαν 100 χρονια.
ΔΕΝ ΛΕΩ νικη μονο για εκεινη την νυχτα...του 96...το μετα μαλλον φοβηθηκαν...
το ζυγισαν ισως και λακησαν.
ο ΤΡΟΠΟΣ που εγινε βεβαια ηταν απαραδεκτος, ας θυμηθουμε τα τραγικα λαθη του 96..
-κομαντο χωρις μπαταριες..
-ΕΗΥΠ χωρις την αφηνουν να ενημερωσει..
-ιμια βραχονισηδα ΑΦΥΛΑΚΤΗ...
-ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ απο λεμβο με ασπρη μηχανη..!!!(το μαθαμε απο τουρκικα καναλια)..
-αρχηγοι ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΟΛΟΙ...εγωισμο οι μαλ@@ οι φλωροι...ποιος θα παει..
στρατος ξηρας,λιμενικο,οι καταδρομεις ΕΛΕΟΣ...!!!
ΔΗΛΑΔΗ εισαι ΣΤΟ ΑΜΗΝ+ και στο παρα 5...και το προβλημα σου ειναι ποια μοναδα θα παει??
για να παρεις ΕΣΥ στρωγγυλοκολε...τα ΕΥΣΗΜΑ...
-τι ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ???
+ΧΩΡΙΣ να θελω να θιξω τους σημερινους 18-22 ετων...δεν τους νοιαζει πολυ η απωλεια 3-4 νησιων..
οσο η ανεργεια κ η φτωχεια+ανεχεια..

Επισκέπτης
Τόσα χρόνια , ρε φίλε , δε λυσσάξανε να μας πείσουνε να αντιμετωπίζουμε τους Τούρκους ως συμμάχους , λόγω ΝΑΤΟ ;;;;

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Μαγκες μην αγχωνεστε, οταν υπηρετουσα ροδο, βγαζαμε καθε εξη μηνες στο ταγμα μου τα οπλα για τους επιστρατους απο το οπλοστασιο για καταμετρηση. Ολοκαινουργια g3a3/4 ανα πεντε σε χαρτοκουτα μεσα στο λαδι με τις  ξυφολογχες, γεμιστηρες, αορτηρες, καθαριστικα, μεχρι και οδηγιες χρησης ειχαν, ολα του κουτιου!!! Γεμιζαμε μια αυλη εκατο τετραγωνικα!!! Μη φοβαστε λοιπον, ολοι θα παρετε!!!
-----------
το 90% του εργου θα παιχτει..
απο ειδικες δυναμεις, πυροβολικο, ναυτικο & αεροπορια..
ο εφεδρος η φανταρος 99.999999% δεν θα ριξει τουφεκια...εξαιρεση κατοικοι νησων

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Τόσα χρόνια , ρε φίλε , δε λυσσάξανε να μας πείσουνε να αντιμετωπίζουμε τους Τούρκους ως συμμάχους , λόγω ΝΑΤΟ ;;;;
--------
ΦΙΛΕ να το θυμασαι αυτο..ο αδυναμος η ο πιο μη επικινδυνος δινει χερι ΦΙΛΙΑΣ...
αν ομως η τουρκια σημερα, η απο το 74-2018.. ηταν μια ΦΑΠΑ  για εμας να εισαι σιγουρος οτι θα την ριχναμε...
-------------
μη ξεχνας ακομη κ το ΕΠΟΣ του 40...οι ΑΓΓΛΟΙ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ στον πολεμο...
ακομη κ μετα την ηττα των Ιταλων οι γερμανοι δεν θελαν πολεμο..
ομως η ΚΩΛΟΦΑΡΑ εδωσε βαση στην β.ΑΦΡΙΚΗ κ αφησε ελλαδα κ ειδικα κρητη ξεβρακωτη.

Επισκέπτης
Aχιλλέα (κι εγώ πρασινισμένος) δεν έχασες και τίποτα που δεν διάβασες το θέμα, έτσι κι αλλιώς σπαμ έπεφτε.....
Μελέτησα τα σχόλια σου και με βρίσκουν σχεδόν σε όλα σύμφωνο. Τα πράγματα φυσικά έχουν αλλάξει και δεν νομίζω να κρατήσει μια εμπλοκή πάνω από 1 εβδομάδα γιατί θα επέμβουν οι Μεγάλες Δυνάμεις.....
Το κακό είναι να μην πάρουν κάποιο απόμακρο νησί οι γαμιόληδες, π.χ. Καστελόριζο/Οινούσσες κλπ. Γιατί άντε να τους διώξεις από εκεί, θα κολλήσουν ως καρκίνωμα όπως στην Κύπρο.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
το να παρουμε εμεις καμμια ιμβρο τενεδο αφου σε 2 μερες θα εχουμε καταριψει τα μισα τους αεροπλάνα δεν παιζει ως σεναριο? να τα μαζεψουν και να φυγουν από την κυπρο αμα βυθισουμε τον στολο τους και αρχισουμε βομβαρδισμούς στα παραλια και την ανατολικη θρακη?
μονο για ηττες μιλατε?
γινετε λιγο αισιοδοξοι.
η αισιοδοξια δεν βλαπτει.
η απαισιοδοξια και η ηττοπαθεια βλαπτουν.

Επισκέπτης
Βρε καλά τα λες όμως μην ξεχνάς ότι εμείς ΔΕΝ είμαστε οι επιτιθέμενοι κι αυτοί οι καριόληδες δεν νομίζω να είναι εντελώς για τα μπάζα ώστε να τους κάνουμε βίδες σε ένα 48ωρο και μετά να πάμε παραπέρα. Δεν είμαστε το 1922 ώστε να τρωγόμαστε για χρόνια.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Στο Διδυμοτειχο που και οι διοικητες ειχαν πολυ αγχος λογω πρωτης γραμμης, ειχα ακουσει οι ιδιος απο τον διοικητη του στρατοπεδου οτι τα πυρομαχικα σε περιπτωση πολεμου αρκουν για αρκετες ημερες πριν τον οποιοδηποτε ανεφοδιασμο. Να μην αναφερω ποσες γιατι δε κανει, ο εχθρος παραμονευει. Και μια και το φυλλο πορειας  μου ανεφερε τις Σερρες οτι πρεπει να παρουσιαστω σε επιστρατευση, ολη η Θρακη και η Ανατολικη Μακεδονια, ολα τα στρατοπεδα φορτωνουν τα παντα και προχωρουν προς Εβρο. Στις Σερρες τωρα Σλαβους Σκοπιανους κομιτατζηδες θα εχουμε απεναντι. Δε τα παω καλα με τα σλαβικα, με τα τουρκικα σηριαλ εχω μαθει και κατι.

Επισκέπτης
Κούκης μια και σου έχω και κάποια εκτίμηση καλό είναι να μην κελαηδάμε οπουδήποτε (βέβαια το έγραψες κιόλας) τέσπα μην λέμε τι γράφει το χαρτί και το πτυχίο και που θα παρουσιαστούμε κι αν κι εφόσον, ε τα θέματα αυτά δεν είναι Στοίχημα & τζόγος.
Εγώ δεν έχω πει ούτε που ήμουνα, ούτε σειρά, ούτε πόσο κάθισα, μόνο το όπλο κατάταξης.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
το να παρουμε εμεις καμμια ιμβρο τενεδο αφου σε 2 μερες θα εχουμε καταριψει τα μισα τους αεροπλάνα δεν παιζει ως σεναριο? να τα μαζεψουν και να φυγουν από την κυπρο αμα βυθισουμε τον στολο τους και αρχισουμε βομβαρδισμούς στα παραλια και την ανατολικη θρακη?
μονο για ηττες μιλατε?
γινετε λιγο αισιοδοξοι.

Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897 (γνωστός στην Ελλάδα και ως Μαύρο '97 ή Ατυχής πόλεμος)

Πόλεμος λοιπόν ...

Με τι ηθικό?
Με τι υλικό?
Με ποια εκπαίδευση?
Με ποια ηγεσία?

Για να κάνεις ένα reality check:

Έχω 2 εκπαιδευόμενους πιτσιρικάδες απόφοιτους ΑΕΙ που τελειώνουν την πρακτική τους στην ομάδα μου - είχαν τρέξει προ ημερών, για κακή τους τύχη, την διαδικασία για διακοπή της αναβολής ώστε να καταταγούν τον Μάιο 2018 - ήδη την προηγούμενη βδομάδα μετά τους τσαμπουκάδες στο Αιγαίο ψάχνανε την διαδικασία υποβολής αίτησης ακύρωσης της ζητηθείσας διακοπής αναβολής τους ...

Δεν αξιολογώ ηθικά την επιλογή τους - εστιάζω αποκλειστικά στο γεγονός καθαυτό.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Συμφωνω. Ομως γνωμη μου ειναι να λεγονται καποια πραγματα τα οποια δεν ειναι ευαισθητα στοιχεια. Για παραδειγμα θεωρω οτι καλο ειναι να ακουγεται οτι σε περιπτωση συρραξης, τυχον προκλητικες ενεργειες στη Θρακη απο ορισμενους μουσουλμανους  θα απαντηθουν ασχημα και αμεσως απο το στρατο. 8 μηνες εχω κανει Διδυμοτειχο, εχω ακουσει καποια πραγματα. Εχω δει σε ασκηση τους απεναντι απο κοντα στην απεραντη ατελειωτη πεδιαδα της Ανατολικης Θρακης. Οπως και οτι στη Μακεδονια, σε χωριο φιλοΣλαβων, γιατι εχουν ξεμεινει και ορισμενοι ελαχιστοι τετοιοι, ο Ε.Σ. εκανε ασκηση με τανκς εκει ακριβως για να περασει το μηνυμα.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Για συγκρουση πάνω από 48-72 ώρες μην περιμένετε.Αν κλείσει ο εναεριος χώρος και η θάλασσα του Αιγαίου θα πάθουν τρομερή οικονομική ζημία δεκάδες επιχειρήσεις των ξένων.Αεροπορικές,μεταφορικές,ναυτιλιακές που θα αναγκάσουν τις μεγάλες χώρες να παρέμβουν.Θα μας βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα χάσουμε το μισό Αιγαίο υπέρ των Τούρκων.κ

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Για συγκρουση πάνω από 48-72 ώρες μην περιμένετε.Αν κλείσει ο εναεριος χώρος και η θάλασσα του Αιγαίου θα πάθουν τρομερή οικονομική ζημία δεκάδες επιχειρήσεις των ξένων.Αεροπορικές,μεταφορικές,ναυτιλιακές που θα αναγκάσουν τις μεγάλες χώρες να παρέμβουν.Θα μας βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα χάσουμε το μισό Αιγαίο υπέρ των Τούρκων.κ
----------
ΠΟΛΛΟΙ δεν γουσταρουν τον παγκαλο...οπως και εγω, αλλα ΑΥΤΟ  ακριβως ηθελε να αποφυγει το 96...
να πανε την χωρα σε διαλογο.
βεβαια γκριζαρε μια περιοχη, αλλα συμφωνια με υπογραφη δεν επεσε πουθενα.
----------

koble

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2010
Like
913
Πόντοι
86

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
----------
ΠΟΛΛΟΙ δεν γουσταρουν τον παγκαλο...οπως και εγω, αλλα ΑΥΤΟ  ακριβως ηθελε να αποφυγει το 96...
να πανε την χωρα σε διαλογο.
βεβαια γκριζαρε μια περιοχη, αλλα συμφωνια με υπογραφη δεν επεσε πουθενα.
----------
Αρα λες οτι ηταν σιγουροι οτι η Ελλαδα θα εχανε τον ολιγοημερο πολεμο. Και καλυτερα που χαθηκαν τα Ιμια παρα πολυ παραπανω. Πως ομως θα ξερουμε τι θα γινοταν αφου η Ελλαδα τα τελευταια 50 χρονια σε καθε προκληση των Τουρκων δεν απανταει και διαρκως κατι χανει. Οπως ειχε πει ο Κωστας Πλευρης, η Ελλαδα δε διεκδικει τιποτα, μονοι οι γειτονες της, και οτι ελληνοτουρκικη φιλια υπαρχει οσο οι Ελληνες λενε στους Τουρκους παντα ναι. Στο πρωτο οχι δεχονται θερμο επεισοδιο και απειλη πολεμου και οπισθοχωρουν χανοντας και κατι καθε φορα.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
μονο για ηττες μιλατε?
γινετε λιγο αισιοδοξοι.
-----------
να παρεις την τενεδο? πως? εχεις δει τι αποβατικα εχουμε?
στην καταληψη θες δυναμη 1 προς 5.
μην ξεχνας οτι ολα τα νησια μας σχεδον ειναι σε αποσταση πυροβολικου.
-προελαση απο τον εβρο για εμας , μπορει να γινει μονο με συντριπτικη ηττα και καθηλωση αεροποριας τους....
---------
ηττοπαθεια καμια, ακομη και να υπαρχει δεν πρεπει ποτε να βγαινει προς τα εξω.. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΜΠΑΖΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΕ ΟΠΛΟΥ.
--------------
γελαω με τον καθε καραγκιοζη που σε αλλα σαιτ γραφουν..
-μπουταλαδες οι τουρκοι
-χεστες..
- απειροι...
και πολλα αλλα...
οταν εχουν πολεμικη εμπειρια(ακομη κ απο τα λαθη μαθαινεις.)....
-----------
δεν λεω να βαλουμε κατω το κεφαλι...απλα ΑΝ ΓΙΝΕΙ κατι να εχουμε τις μικροτερες απωλεις κ το μεγιστο κερδος...
η αν μας γ@@@@ να ειναι πικρη η νικη τους....
ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΕΔΑΦΟΣ δεν το ξανα κερδιζεις(βλεπε κυπρο)...η οικονομια θα κανει τον κυκλο της...
η ζωη το ιδιο...το εδαφος πολυ δυσκολα θα το παρεις πισω.
-------------
αν γινει κατι δηλαδη αναποφευκτο, ας κτυπησουμε 1 με οτι εχουμε,σε μια αποβατικη ενεργεια τους.
αν ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ... σταθουν μαζι μας ημαστε οκ...την κυπρο δεν την βαζω δεν εχει ισχυ.
-------------
τοσα χρονια η οικονομια της κυπρου ΑΝΘΟΥΣΕ... δεν πηραν ουτε ενα περιπολικο σκαφος...2-3 πολεμικα...
απαραδεκτοι κ αυτοι.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Το 1996 η Ελλάδα δεν ήταν σε πόλεμο σε καμία περίπτωση.Εδώ είχαν παραληφθεί τα Απάτσι και δεν είχαν κάνει βολή.Έτρεχαν τελευταία στιγμή να κάνουν βολή πριν πάνε σε θέσεις διασποράς.Το πρόγραμμα του Π.Ν δεν είχε τελειώσει.Ούτε πολλές φρεγάτες S είχε,ούτε τις Meko.Τα ήξεραν αυτά οι κυβερνώντες και σίγουρα προτίμησαν τη μικρότερη δυνατή ζημία.Αν τώρα η οικονομία άντεχε και υπήρχε πολιτική βούληση έκαναν επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12ν.μ και τελείωνε το παραμύθι.Ούτε πρόβλημα Ιμίων ούτε τίποτα.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
τοσα χρονια η οικονομια της κυπρου ΑΝΘΟΥΣΕ... δεν πηραν ουτε ενα περιπολικο σκαφος...2-3 πολεμικα...
απαραδεκτοι κ αυτοι.

Δεν μπορούν να πάρουν δεν τους αφήνουν.Ας έδιναν λεφτά στην Ελλάδα να πάρει 2-3 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού.Οι Τούρκοι έχουν και μπορούν να γεμίσουν τον αέρα με αεροπλάνα.Εμείς δεν μπορούμε.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Αρα λες οτι ηταν σιγουροι οτι η Ελλαδα θα εχανε τον ολιγοημερο πολεμο. Και καλυτερα που χαθηκαν τα Ιμια παρα πολυ παραπανω. Πως ομως θα ξερουμε τι θα γινοταν αφου η Ελλαδα τα τελευταια 50 χρονια σε καθε προκληση των Τουρκων δεν απανταει και διαρκως κατι χανει. Οπως ειχε πει ο Κωστας Πλευρης, η Ελλαδα δε διεκδικει τιποτα, μονοι οι γειτονες της, και οτι ελληνοτουρκικη φιλια υπαρχει οσο οι Ελληνες λενε στους Τουρκους παντα ναι. Στο πρωτο οχι δεχονται θερμο επεισοδιο και απειλη πολεμου και οπισθοχωρουν χανοντας και κατι καθε φορα.
---------
λαθος καταλαβες...
εκεινη την μερα η τουρκια θα εχανε 4-5 παραπανω πλοια..ισως 1-3 ακομη...
θα υπηρχαν αντιποινα...αλλο σου τσακιζω την αεροπορια+αεραμυνα κ αλλο τον στολο εστω αισιοδοξα το 50%....
ας πουμε υποθετικα γινονταν μαχες 10 μερες..κ μετα με παρεμβαση ειρηνη...
τι συμφωνια θα υπεγραφες...?
θα ησουν νικητης?
θα παταγες ποδι σε τουρκικο εδαφος?
τα Ιμια δεν τα δωσαμε...ουτε ομως ειμαστε κυριαρχοι εκει...εμεινε ενα ΘΟΛΟ σκηνικο.
----------
οτι κ να λενε με εξαιρεση μερικους φοβερους αξιωματικους..
αν δεις τι λαθη σε στρατιωτικο επιπεδο εγιναν ειναι να κλαις.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
Μπορούμε να κάνουμε έναν υποθετικό απολογισμό τι συμμάχους θα έχει η κάθε χώρα?Βγάζουμε απ'εξω Ευρωπαική ένωση και ΗΠΑ Ρωσία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom