Νέα

Ελληνική Αστυνομία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GEORGEG
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12K
  • Εμφανίσεις 408K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ρε παιδιά η μετατροπή της κατηγορίας δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο όσο λέτε στην δικαστηριακή πρακτική (είναι μεν σπάνιο, αλλά όχι ΤΟΣΟ σπάνιο, τουλάχιστον όσον αφορά τα πλημμελήματα -επιφυλάσσομαι για τα κακουργήματα για τα οποία γνωρίζω λίγα)
εγώ προσωπικά δεν το έχω ξανακούσει.
και δεν είναι σύνηθες.
συνήθως τα δικαστήρια είναι πιο επιεική αφου ο εισαγγελέας και ο ανακριτής φορτώ ότι τους καβλώ στου στυλ πάρε ότι έχω και δεν έχω και ασε το δικαστή να βγάλει τα μάτια του.
ΤΟ ΔΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΩΝ σε περίεργες εποχές είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ εγώ θυμάμαι Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΛΔ Ο ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΔΙΩΚΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Έτσι το δέχομαι......

Και δε συνεχίζω την κουβέντα λόγω του ΥΓ παρακάτω.....

ΥΓ. Ρε ποιος έχει χακάρει το λογαριασμό σου βραδιάτικα???

Σε λίγο θα τους πας και τσιγάρα! :2funny:

κάποια στιγμή που θα συζητήσουμε θα καταλάβεις τι εννοάω και θα πεις ότι έχω δίκαιο.
η μόνη προστασία του απλού πολίτη στην πουτάνα την εκτελεστική εξουσία είναι η δικαιοσύνη.
αλλά δυστυχώς την έχουν σοδομίσει και αυτήν......

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
κάποια στιγμή που θα συζητήσουμε θα καταλάβεις τι εννοάω και θα πεις ότι έχω δίκαιο.
η μόνη προστασία του απλού πολίτη στην πουτάνα την εκτελεστική εξουσία είναι η δικαιοσύνη.
αλλά δυστυχώς την έχουν σοδομίσει και αυτήν......

"Να χαίρεσαι που υπάρχουν νόμοι ακόμα κι αν πρόκειται να αδικηθείς" έλεγε ο Σωκράτης. Κάτι αντίστοιχο που μου διαφευγει τώρα έλεγε κι ο Γκαίτε.

Κάνε συγκρίσεις κι αναγωγές και βγάλε άκρες.

Καταλαβαίνω τι εννοείς απλά διαφωνώ.

Έχεις ανεξάρτητη δικαιοσύνη?

Δε νομίζω....

Κρίνεσαι από αυτούς που κατηγορείς.

Άμα γουστάρεις πάσσο. Δε γουστάρεις όμως............

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
εγώ προσωπικά δεν το έχω ξανακούσει.
και δεν είναι σύνηθες.
συνήθως τα δικαστήρια είναι πιο επιεική αφου ο εφέτης και ο ανακριτής φορτώ ότι τους καβλώ στου στυλ πάρε ότι έχοω και δεν έχω και ασε το δικαστή να βγάλει τα μάτια του.
ΤΟ ΔΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΩΝ σε περίεργες εποχές είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ εγώ θυμάμαι Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΛΔ Ο ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΔΙΩΚΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

ξαναλέω ότι προκειμένου περί πλημμελημάτων, η μετατροπή δεν είναι και τόσο σπάνια (εν πάσει περιπτώσει, δεν θεωρείται και σκανδαλώδης)

όσο για το άλλο που λες κι εμένα μου πέρασε από το μυαλό και είναι εκεί που δεν μου κολλάει η όλη φάση:πράγματι κατά κανόνα η ποινική δίωξη ασκείται με το βαρύτερο "πιθανολογούμενο" ως τελεσθέν έγκλημα, οπότε για να ασκήθηκε πονική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σημαίνει ότι το όλο κόλπο παιζόταν ανάμεσα στον ενδεχόμενο δόλο και στην ενσυνείδητη αμέλεια.
Τώρα πώς από εκεί κατέληξαν στον άμεσο δόλο... :dunno:

αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο να θεωρήσει κανείς ότι του έριξε με σκοπό να τον καθαρίσει, η ΄κοινή λογική΄εμένα μου λέει ότι πάνω στα νεύρα του (?) έριξε δίπλα του (όχι εξοστρακισμούς και μαλακίες, αυτά μου φαίνονται μούφες) ελπίζοντας να μην τον πετύχει (=ενδεχόμενος δόλος).
Αλλά δεν είμαι δικαστής, ούτε παρακολούθησα την ακροαματική διαδικασία, οπότε όλα αυτά είναι προσωπικές εικασίες...

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Με δεύτερη σκέψη, ψιλοανάποδα μάλλον πάει το ρητό στα πρόσωπα που αναφέρω αλλά κουράγιο τέτοια ώρα να ψάχνω τη βιβλιοθήκη μου δεν έχω....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Καταλαβαίνω τι εννοείς απλά διαφωνώ.

Έχεις ανεξάρτητη δικαιοσύνη?

Δε νομίζω....

Κρίνεσαι από αυτούς που κατηγορείς.

Άμα γουστάρεις πάσσο. Δε γουστάρεις όμως............

θέλω να κρίνομαι απο αυτούς που είναι αδέκαστοι και ανεπηρέαστοι.
απλά τα λέω.......

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
ακριβώς...

να δούμε πότε θα πλερώσουν τις μαλακίες τους κάποια άλλα καθήκια... αυτά που κάψανε τους ανθρώπους στηνΜαρφίν..
τραβα ρε στην Ερικα να σε πηδηξει με το στραπον.....οσο για την αποφαση 100% ΑΔΙΚΗ!!!!! θα επρεπε να τον βαλουν να κατσει εδω πανω για 10 χρονια....

Συνημμένα

• 135857-06c37118edae2ca3.jpg
    135857-06c37118edae2ca3.jpg
    69,9 KB · Εμφανίσεις: 40

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
θέλω να κρίνομαι απο αυτούς που είναι αδέκαστοι και ανεπηρέαστοι.
απλά τα λέω.......

Φτάσε πρώτα να μπορείς να έχεις αυτή την επιλογή και τότε όλα τα δίκια μαζί σου.

ΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΠΡΩΤΑ.

Κι εγώ απλά τα λέω.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
όσο για το άλλο που λες κι εμένα μου πέρασε από το μυαλό και είναι εκεί που δεν μου κολλάει η όλη φάση:πράγματι κατά κανόνα η ποινική δίωξη ασκείται με το βαρύτερο "πιθανολογούμενο" ως τελεσθέν έγκλημα, οπότε για να ασκήθηκε πονική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σημαίνει ότι το όλο κόλπο παιζόταν ανάμεσα στον ενδεχόμενο δόλο και στην ενσυνείδητη αμέλεια.
Τώρα πώς από εκεί κατέληξαν στον άμεσο δόλο... :dunno:

αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο να θεωρήσει κανείς ότι του έριξε με σκοπό να τον καθαρίσει, η ΄κοινή λογική΄εμένα μου λέει ότι πάνω στα νεύρα του (?) έριξε δίπλα του (όχι εξοστρακισμούς και μαλακίες, αυτά μου φαίνονται μούφες) ελπίζοντας να μην τον πετύχει (=ενδεχόμενος δόλος).
Αλλά δεν είμαι δικαστής, ούτε παρακολούθησα την ακροαματική διαδικασία, οπότε όλα αυτά είναι προσωπικές εικασίες...

Σε περίπτωση εξοστρακισμού δεν υπάρχει δόλος, γιατί δεν υπάρχει προσφορότητα του μέσου.

Εξοστρακισμός = δεν υπήρξε ευθεία βολή, άρα δεν σίγουρα δεν υπήρξε άμεσος δόλος. Επίσης, δεδομένου ότι στον εξοστρακισμό το αποτέλεσμα είναι εντελώς τυχαίο (εκτός και αν ο Κόρκο είχε τέτοιες γνώσεις βαλλιστικής, αλλά τότε δεν θα ήταν ΕΦ...), είναι πολύ δύσκολο να πιθανολογήσεις ότι ο ΕΦ είχε προβλέψει το ενδεχόμενο και το είχε αξιολογήσει κιόλας. Στην τελική θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί και ο ίδιος.

Στην προκείμενη περίπτωση, ο ενδεχόμενος δόλος είναι μάλλον δικονομική κάλυψη. Αν το κατηγορητήριο ήταν αμέλεια, τότε πάει στα πλημμελήματα και άρα δεν μπορούσε να τον προφυλακίσει. Φαντάσου τώρα, να του ανακοίνωνε το κατηγορητήριο και να τον άφηνε ελεύθερο.

Η αλλαγή του κατηγορητηρίου προς το δυσμενέστερο είναι και προβληματική γιατί εμποδίζει και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, και γι' αυτό είναι τόσο σπάνια. Υποτίθεται ότι η υποστήριξη του Κόρκο είχε προετοιμαστεί και σε όλη την διαδικασία ασχολήθηκε με τον ενδεχόμενο δόλο και την (οποιασδήποτε μορφής) αμέλεια. Τώρα η απόφαση είναι στην φάση "εντάξει μωρέ, για ενδεχόμενο δόλο μιλούσαμε, τσίμπα όμως τώρα ένα άμεσο, και δεν βαριέσαι, τα λέμε στο εφετείο...".

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Ασε φιλε και εγω το ιδιο πιστευα,  μου φαινοταν απιστευτο ενας μπατσος να πυροβολησει ετσι στον κοσμο, και οχι τιποτα αλλο αλλα τον υπερασπιζομονα κιολας τον αρχιμαλακα...Τελικα το αντιθετο αποδειχθηκε στην διαδικασια. Ο ηλιθιος πυροβολησε εν ψυχρω τον πιτσιρικα...Εχω φτασει σε σημειο να μην στεναχωριεμαι για τα παιδια του που θα μεινουν χωρις πατερα, γιατι μπορει να τα εκανε σαν τα μουτρα του.
Πως πυροβολεις σε τοσα ατομα και να ελπιζεις οτι δεν θα σκοτωσεις καποιον? Τι ηθελε δηλαδη να ακουσουν τις σφαιρες να σφυριζουν στα αυτια τους, και να ψαρωσουν?  :jerking:  :jerking:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και αν η γιαγια μου ειχε αρχιδια θα την λεγαν παπου?

Ε, αυτό λέω...
Άμα δεν ξέρουμε τί ήταν απέναντι, ας μη μιλάμε, ούμε εμείς ούτε εσείς...

Εχεις καθημερινα νταραβερι με δημοσιο η απλα γουσταρεις να πληρωνεις προμηθεια?

Το 1ο κατά κύριο λόγο όποτε δεν έχει προμήθεια αλλά ούτως ή άλλως αν την κόψεις σε διαταγή σου, δεν έχει προμήθεια.

Κάθε μέρα πλειστηριασμούς χτυπάει άραγε??

Όχι κάθε μέρα, μόνο κάθε τετάρτη!
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν με ενδιαφερει η τυχη του Σαραλιωτη και του Κορκονεα περσονα.

Το νομικο ζητημα και η τυχη τους ειναι(ηταν)προβλημα των δικαστων,οχι δικο μου.

Και το εχω ξαναγραψει αυτο.

Οτι δικαιουνται πρεπει να το εχουν,οπως και ολοι οι αλλοι κρατουμενοι,αλλα μεχρι εκει...δεν θα με παρουν και τα ζουμια κιολας.

Εχουν ικανους δικηγορους που μπορουν να τους βοηθησουν,και συναδελφους να τους συμπαρασταθουν,τελος.

+1
(ναι ρε μουνιά, +1, αφού καλά τα λέει εν προκειμένω!  :2funny: )

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
τραβα ρε στην Ερικα να σε πηδηξει με το στραπον.....οσο για την αποφαση 100% ΑΔΙΚΗ!!!!! θα επρεπε να τον βαλουν να κατσει εδω πανω για 10 χρονια....

Υποθετικό σενάριο:
είσαι με έναν φίλο σου και περπατάτε στον δρόμο, ο φίλος σου είναι λίγο ψυχάκιας και οπλοφορεί, παρόλα αυτά εσύ τον πας με χίλια γιατί είναι φίλος σου.
εκεί που περπατάτε, ξαφνικά πετάγεται ένα παιδί, ανταλλάσσει κάτι κουβέντες με τον φίλο σου τον οποίον υποστηρίζεις στον τσαμπουκά κάνοντας κι εσύ κάποιους τραμπουκισμούς.
Ο φίλος σου όμως τρελαίνεται, τραβάει το όπλο του και πυροβολάει το παιδί.
Το σκάτε παρέα.
Αποφασίζεις να μην πουλήσεις τον φίλο σου και να τον βοηθήσεις να σκαρώσει ένα ψεύτικο σενάριο ώστε να την γλιτώσει (στο μέτρο του δυνατού).
Αν θες, πες ότι είσασταν και αστυνομικοί.

Εν πάσει περιπτώσει, θα σου άξιζε εσένα να φας 10 χρόνια επειδή απλά βοήθησες τον φίλο σου να την γλιτώσει? Μην το βλέπεις νομικά, ηθικοκοινωνικά δες το αφού έτσι κρίνεις κι εσύ.
Λοιπόν?10 χρόνια σου φαίνονται λίγα?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σε περίπτωση εξοστρακισμού δεν υπάρχει άμεσος δόλος, γιατί δεν υπάρχει προσφορότητα του μέσου.

Αν σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος πυροβολήσω, τότε ναι έχω ενδεχόμενο δόλο αφού είτε από εποστρακισμό είτε ευθέως η σφαίρα είναι λίαν πιθανό να βρει κάποιον και το έχω αποδεχθεί...
Άμεσος δόλος κατά την ταπεινή μου άποψη δεν παίζει στην υπόθεση του Κορκό και η μεταβολή του κατηγορητηρίου μου κάνει και μένα αντύπωση αν και το πλαίσιο ποινής είναι ίδιο και στις δυο περιπτώσεις...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Φτάσε πρώτα να μπορείς να έχεις αυτή την επιλογή και τότε όλα τα δίκια μαζί σου.

ΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΠΡΩΤΑ.

Κι εγώ απλά τα λέω.

η απόφαση που σήμερα επευφημείς αύριο θα είναι σε σένα σε μένα στη μάνα σου στον αδερφό σου στο παιδί σου.

Ξερά και νέτα.
οι σημερινοί που ΔΙΚΑΣΑΝ ούτε ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ τουλάχιστον στον Σαραλιώτη.
μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά δεν υπάρχει ως άρθρο στον ΚΠΔ.

τέλος θέματος.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Εν πάσει περιπτώσει, θα σου άξιζε εσένα να φας 10 χρόνια επειδή απλά βοήθησες τον φίλο σου να την γλιτώσει? Μην το βλέπεις νομικά, ηθικοκοινωνικά δες το αφού έτσι κρίνεις κι εσύ.

δεν ηταν φιλος του. συναδελφος ηταν. Ενοχος λογω αυξημενης και ξεχειλισμενης βλακειας και απο μενα. ας κλαψει.  :birdman:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

έστω ότι μια χαρά μου φαίνονται

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ, ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ, ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΟ ΕΝΤΙΜΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΔΕ σε ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΘΕΟΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
ΩΡΑΙΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Αν σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος πυροβολήσω, τότε ναι έχω ενδεχόμενο δόλο αφού είτε από εποστρακισμό είτε ευθέως η σφαίρα είναι λίαν πιθανό να βρει κάποιον και το έχω αποδεχθεί...
Άμεσος δόλος κατά την ταπεινή μου άποψη δεν παίζει στην υπόθεση του Κορκό και η μεταβολή του κατηγορητηρίου μου κάνει και μένα αντύπωση αν και το πλαίσιο ποινής είναι ίδιο και στις δυο περιπτώσεις...

τρεις θέλεις να πεις

α)άμεσος δόλος α' βαθμού (επιδιώκει)
β)άμεος δόλος β' βαθμού (γνωρίζει και αποδέχεται)
γ) ενδεχόμενος δόλος (γνωρίζει αλλά ελπίζει να μην συμβεί)

και μένα για ενδεχόμενος μου κάνει περισσότερο (αλλά με τόσους ψυχάκηδες που κυκλοφορούν... :idiot: )

και ναι μεν το πλαίσιο της ποινής είναι το ίδιο για όλες τις μορφές του δόλου, αλλά δεν τιμωρούνται όλες οι μορφές του το ίδιο (ο ενδεχόμενος δόλος δεν τιμωρείται τόσο αυστηρά όσο ο άμεσος α' βαθμού)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom