Διαβάζω με προσοχή όλα τα γραφόμενα σχετικά με τζαμπατζήδες-ελεγκτές,ότι η μη επικύρωση εισιτηρίου είναι ελληνικό φαινόμενο κ.λ.π. Λοιπόν ήμουν πριν μήνες στις Βρυξέλες με τιμή εισιτηρίου μετρό 2,1 ευρώ και πλήρωνες σύνολο 4 ευρώ το πηγενέλα αντί 4,2 αν η επιστροφή γινόταν την ίδια ημέρα.Τι είδα?Προηγμένα συστήματα αποφυγής χτυπήματος εισιτηρίου.Εκει το εισιτήριο είναι ηλεκτρονικό το σκανάρεις και ανοίγει μια πόρτα συρόμενη και μπαίνεις μέσα.Επειδή σπανίζουν οι υπάλληλοι λόγω περιορισμού κόστους-ντόπιοι μου το είπαν- και όλα είναι ηλεκτρονικά(εισιτηρία παίρνεις από αυτόματους πωλητές εισιτηρίων)δεν υπάρχουν υπάλληλοι σε γκισέ,ρωτάω επιβάτες πως είναι η διαδικασία επικύρωσης εισιτηρίου.Η ευγενέστατη κοπελίτσα μου δείχνει και χώνεται κι αυτή να μπει χωρίς να χτυπήσει εισιτήριο.Μετά δε στην επιστροφή παρατηρούσα άτομα να περιμένουν κάποιο-α να μπει και να χωθούν κι αυτοί-ες να μπουν χωρίς εισιτήριο.(μεσολαβούν κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να κλείσει η πόρτα). Τελικά δεν είμαστε οι χειρότεροι-ες στην Ευρώπη όπως μας παρουσιάζουν......
Πάντως ελεγκτές δεν συνάντησα....Εκεί φαίνεται το κόλπο παίζεται στο να μπεις στο συρμό χωρίς το ηλεκτρονικό εισιτήριο....