Νέα

Έκτρωση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 131
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

υπέρ η κατά?

• υπέρ

Ψήφοι: 0 0,0%
  • κατά

Ψήφοι: 1 50,0%
  • δεν έχω γνώμη

Ψήφοι: 1 50,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6

ειμαι υπερ της εκτρωσης ΜΟΝΟ σε περιπτωση βιασμου η προβληματος υγειας μητερας/μωρου.

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
ειμαι υπερ της εκτρωσης ΜΟΝΟ σε περιπτωση βιασμου η προβληματος υγειας μητερας/μωρου.
Συμφωνώ απόλυτα....αν και στον βιασμό πολλές το κρατάνε....είμαι πάντως 100% κατά της έκτρωσης σε φυσιολογικές εγκυμοσύνες...

Επισκέπτης
φίλε arion1955 ανοίγεις μεγάλο θέμα. Είμαι κι εγώ κατά των εκτρώσεων εκτός βέβαια αν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι.
Βέβαια πολλές φορές υπάρχουν διάφοροι άλλο λόγοι που οδηγούν μια γυναίκα στο να κάνει έκτρωση, όπως άρνηση του άντρα να αναγνωρίσει το παιδί, οικονομικά προβλήματα κ.α, οπότε είναι λίγο πολύπλοκο το θέμα για να απαντήσεις με ένα υπέρ ή κατά.

Επισκέπτης
Κι εγώ υπέρ... ΗΜΟΥΝΑ...

Και λέω "ήμουνα" γιατί έχουν συμβεί 2 πράγματα στην ζωή μου:

1. Έγινα πατέρας ενός ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ μωρού και γενικά έχω πάθει πλάκα με τον γιο μου!

2. Είδα στο Νational Geographic ένα ντοκιμαντέρ για τις εκτρώσεις... Λοιπόν παίδες, είχανε βάλει κάμερα ΜΕΣΑ και καταγράψαν όλη την έκτρωση. Το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ήταν ότι έβλεπες το έμβρυο να προσπαθεί κυριολεκτικά να αποφύγει την κουτάλα (ή ότι σκατά βάζουν εκεί μέσα) κολώντας στα τοιχώματα εκεί μέσα... Φυσικά, μην μπορώντας να ξεφύγει από τον χώρο στον οποίο βρίσκεται η κουτάλα τελικά το διαμέλυσε κανονικά... Ίσως το πιο συγκλονιστικό πράγμα που έχω δει στην ζωή μου............

Πιστεύω να κάλυψα όλους αυτούς που επικαλέστηκαν διάφορους άλλους λόγους (ιατρικούς, χρηματικούς, κτλ). Κι αν δεν σας κάλυψα... θα με θυμηθείτε όταν κάνετε παιδί...

Επισκέπτης
Του National Geographic ηταν το ντοκυμαντερ η του Χριστοδουλου?Ρωταω γιατι θυμαμαι στο λυκειο η καραθεουσα θρησκευτικος μα ειχε προβαλει μια παρομοια βιντεοκασσετα(τοτε)για να ψαρωσουν τα 16χρονα κοριτσακια παραβιαζοντας υλη,προγραμμα κτλ ενω η εκτρωση ηταν πλεον νομιμη.Αγαμητη καριολαρα!Λοιπον η εκτρωση ειναι αναγνωρισμενο νομικα δικαιωμα μιας γυναικας και σε περιπτωση ιατρικων λογων(δυσπλασιων πχ) απαραιτητη.Σε καθε περιπτωση η γυναικα εχει το δικαιωμα να ορισει το σωμα και την ζωη της ασχετως των αντιδρασεων των συνηθως ομοφυλοφιλων τραγων.Καλα εκανε δηλαδη το ζευγαρι των θεολογων προπερσι που εφερε τα σιαμαια στην ζωη?

Επισκέπτης
supermouse αν υπάρχει ιατρικός λόγος και εγώ μαζί σου είμαι, αλλά αυτό το 'η γυναίκα έχει δικαίωμα να ορίσει το σώμα της' δεν στέκει.
Το έμβρυο είναι ανθρώπινη ζωή και δεν έχει δικαίωμα η γυναίκα να το σκοτώσει γιατί ορίζει το σώμα της και το αντιστοιχο ισχύει και για τον άντρα.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Το δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το σώμα της σημαίνει να ξέρει να μην ανοίγει τα πόδια. Κάποτε μπορεί να γίνει νόμιμο να σου κόψουν τα αρχίδια, αυτό τι σημαίνει;

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Μία γυναίκα που μπορεί να σκοτώσει το παιδί της μπορεί να κάνει οτιδήποτε της κατέβει.

Επισκέπτης
και εγώ είμαι κατά εκτός για λόγους υγείας της μητέρας η του παιδιού και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
και το βασικό πρόληψη και και καποτούλα.

bestathens1972

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Παρακαλώ να προστεθει η επιλογή "υπέρ όταν επιβάλλεται από τις συνθήκες" ή κάτι ανάλογο!!!

Επισκέπτης
Το να διακοψει μια γυναικα την κυηηση ειναι μια επικινδυνη αποφαση και το ρισκο για την υγεια της ειναι μεγαλο και σε πολλαπλο επιπεδο.Καμμια δεν το κανει ελαφρα τη καρδια η λογω ανισσοροπιας οπως ο todok υπαινισεται,και το κατα ποσο το εμβρυο ειναι ολοκληρωμενο ανθρωπινο ον ειναι κατι για το οποιο πολλοι γιατροι εναι αντιθετοι.Ξαναλεω η εκτρωση ειναι νομικα αναγνωρισμενο δικαιωμα της γυναικας και δεν προκειται να γυρισουμε 100 χρονια πισω γιατι ετσι καβλωνουν οι Χριστοδουλος,Κουλουσουσας και σια.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Το ντοκυμαντέρ που προαναφέρθηκε είναι το περιβόητο "Σιωπηλή Κραυγή".

Έκανε πραγματικά πάταγο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και αποτελεί την πλέον απτή απόδειξη ότι το έμβρυο είναι ένας 100% ζωντανός, έλλογος και ενσυνείδητος οργανισμός.

Η αλήθεια, καλώς ή κακώς, είναι ότι η έκτρωση, όποια δικαιολογία και αν την περιβάλλει είναι στυγνή δολοφονία ενός παντελώς ανήμπορου να αντισταθεί πλάσματος και κατά συνέπεια απολύτως ηθικά επιλήψιμη.

Αναρωτιέμαι δε, πόσοι θα αντιδρούσαν απόλυτα και με μεγάλη αυστηρότητα αν πχ κάποιος δολοφονούσε ένα νεογέννητο κουτάβι τεμαχίζοντάς το;

Γιατί άραγε ένας νέος αλλά μικρός σε μέγεθος άνθρωπος να έχει την ίδια μοίρα;

Και ποιος δίνει το δικαίωμα αυτό σε κάποιον να το αποφασίσει;

Πολλοί βέβαια λένε τη βλακώδη δικαιολογία ότι το "σώμα της γυναίκας της ανήκει".

Βέβαια, ξεχνάνε τεχνηέντως ότι το έμβρυο δεν είναι μέρος του γυναικείου σώματος, αλλά απλά φιλοξενείται εντός αυτού μέχρι να αναπτυχθεί επαρκώς ώστε να μπορεί να επιβιώσει εκτός αυτού.

Απλά ο άνθρωπος σε άλλους τομείς έχει προοδεύσει τρομακτικά και σε άλλους παραμένει κτήνος.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Το να διακοψει μια γυναικα την κυηηση ειναι μια επικινδυνη αποφαση και το ρισκο για την υγεια της ειναι μεγαλο και σε πολλαπλο επιπεδο.Καμμια δεν το κανει ελαφρα τη καρδια η λογω ανισσοροπιας οπως ο todok υπαινισεται,και το κατα ποσο το εμβρυο ειναι ολοκληρωμενο ανθρωπινο ον ειναι κατι για το οποιο πολλοι γιατροι εναι αντιθετοι.Ξαναλεω η εκτρωση ειναι νομικα αναγνωρισμενο δικαιωμα της γυναικας και δεν προκειται να γυρισουμε 100 χρονια πισω γιατι ετσι καβλωνουν οι Χριστοδουλος,Κουλουσουσας και σια.

Ναι, όλες οι γυναίκες το κάνουν γιατί τις βίασαν ενώ διάβαζαν για το διδακτορικό τους στη λογοτεχνία του 19ου αιώνα σε συνδυασμό με τα σοσιαλιστικά ρεύματα της εποχής. Μετά πάνε να ασκήσουν το νομικό τους συμφέρον όπως πάνε να καταθέσουν αίτηση στο ασεπ.

Ιδού που κατάντησε την ανθρωπότητα ο φεμινισμός!

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
Ναι, όλες οι γυναίκες το κάνουν γιατί τις βίασαν ενώ διάβαζαν για το διδακτορικό τους στη λογοτεχνία του 19ου αιώνα σε συνδυασμό με τα σοσιαλιστικά ρεύματα της εποχής.

:2funny: :2funny: :2funny: :rockon: :rockon: :rockon:

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
παντως μια κοπελια στην γειτονια μου στην Αθηνα εχει κανει 7 εκτρωσεις. μαλλον τις γουσταρει η συγκεκριμενη. ειναι ντροπη οτι εχει γινει πλεον μεθοδος αντισυλληψης...γιατι για τετοια ποσοστα μιλαμε.

Επισκέπτης
Ειναι απολυτως γελοιο και υποκριτικο σε ενα σαιτ που ονομαζεται μπουρδελα και που θεση υπερασπιζεται την πορνεια να βγαινουν οι κατηχητικαριοι και να καταφερονται εναντιον της εκτρωσης με επιχειρηματα τουλαχιστον αμφισβητισημα σε επιστημονικο επιπεδο.Το εμβρυο ειναι τμημα του γυναικειου σωματος και οχι νεογεννητο κουταβι,ανικανο να επιβιωσει εκτος μεχρι τον εβδομο μηνα.Αυτο ηταν η λογικη βαση για την νομιμοποιηση της εκτρωσης και οχι οι βιντεο παραγωγες της εκκλησιας.Οποιος θελει μπορει να την καταδικαζει και να διαδηλωνει εξω απο την βουλη μαζι με την κυρια Λουκα και τον Θεοκλητο.Μπορει επισης να χαρισει το σηκωτι του στον Χριστοδουλο,που δεν χρησιμοποιουσε προφυλακτικο,και που ειναι επισης ηθικα επιληψιμο να στερησει ενα υπερπολυτιμο μοσχευμα απο καποιον νεωτερο του.Που ειναι επιτελους οι γυναικες του σαιτ να μιλησουν για κατι που αφορα πρωτα και κυρια αυτες?

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6

αυτο δηλωσε η μια απο αυτες. και δεν ειπα πουθενα οτι πρεπει να θεσπιστει νομος. ΕΓΩ πιστευω ΑΥΤΟ. δεκτες ολες οι αποψεις. συζητηση κανουμε, ο καθενας μπορει να πει οτι θελει! ;)

Kinsey

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
supermouse αν υπάρχει ιατρικός λόγος και εγώ μαζί σου είμαι, αλλά αυτό το 'η γυναίκα έχει δικαίωμα να ορίσει το σώμα της' δεν στέκει.
Το έμβρυο είναι ανθρώπινη ζωή και δεν έχει δικαίωμα η γυναίκα να το σκοτώσει γιατί ορίζει το σώμα της και το αντιστοιχο ισχύει και για τον άντρα.

To εμβρυο μεγαλωνει μεσα στο σωμα της γυναικας και επομενως η γυναικα σαν κυριαρχη του εαυτου της και του σωματος της, ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ για το αν θα το κρατησει η οχι. Αυτο ειναι αναφαιρετο δικαιωμα της ειτε εχει οικονομικα προβληματα ειτε οχι. Καλυτερα να διακοπτεις κατι οταν βλεπεις οτι δε τραβαει παρα να γεμιζει η κοινωνια με δυστηχισμενους ανθρωπους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom