Νέα

Είδηση(;) ΣΟΚ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 405
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Θα μου πεις τελικά τι ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας στην Κατοχή και μετά; Και μετά συζητάμε τα υπόλοιπα. Γιατί εκεί είναι το κλειδί της υπόθεσης. Αν δεν το βλέπεις, λυπάμαι. Και φυσικά σου επιστρέφω την κατηγορία του αφελή. Κρίνεις καταστάσεις και γεγονότα με τον τρόπο που θα τα έκρινες αν συνέβαιναν σήμερα, σε συνθήκες δημοκρατίας, πράγμα έξω απο κάθε διαλεκτική. Αν σε ικανοποιεί, νο πρόμπλεμ!

Επισκέπτης
Α, και φυσικά είμαι εμπαθής με τους δοσίλογους της Κατοχής, ούτε σέβομαι τη μνήμη τους!

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
To πρόβλημα της αριστεράς είναι ότι πάντα βάφτιζε τα πράγματα όπως ήθελε ώστε να αρνείται στους άλλους το δικαίωμα να μιλάνε. Δηλαδή στο Μελιγαλά κάναν καλά οι ΕΑΜιτες, αλλά ο Καρατζις είναι εγκληματίας πολέμου; Και αν οι κομμουνιστές έσφαξαν όλους τους δοσίλογους, τότε πως εξηγείς το γεγονός ότι όσοι αναφέρθηκαν στα άρθρα του Λαβύρινθου έζησαν και βασίλεψαν; Και δε φάνηκε να τους ενοχλεί καμία δεξιά ή αριστερά!

Επισκέπτης
Καλά, ο Λαβύρινθος επέχει θέση Ευαγγελίου; Απ όσο ξέρω, είναι απλώς μια εθνικιστική μηνιαία φυλλάδα. Μπες και σε κανένα βιβλιοπωλείο, πάρε και κανένα βιβλίο, δεν δαγκώνουν!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Θα μου πεις τελικά τι ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας στην Κατοχή και μετά; Και μετά συζητάμε τα υπόλοιπα. Γιατί εκεί είναι το κλειδί της υπόθεσης. Αν δεν το βλέπεις, λυπάμαι. Και φυσικά σου επιστρέφω την κατηγορία του αφελή. Κρίνεις καταστάσεις και γεγονότα με τον τρόπο που θα τα έκρινες αν συνέβαιναν σήμερα, σε συνθήκες δημοκρατίας, πράγμα έξω απο κάθε διαλεκτική. Αν σε ικανοποιεί, νο πρόμπλεμ!

Ένα μόνο έχω να σου πω...κρίνε μόνος σου από τα δικά σου λεγόμενα.

Γάμα με εμένα, εγώ είμαι χειρότερος από όλους.

Και άσε τα διπλωματικά περί συνθηκών...δεν ήταν αυτό το επιχείρημά σου όταν σε πείραξε η αναφορά στον Μελιγαλά.

ʼλλα ισχυρίστηκες, διάβασέ τα μόνος σου γιατί πάλι επιλεκτική μνήμη έχεις ακόμη και για δικά σου λεγόμενα.

Και στο κάτω κάτω...εσύ σήμερα έκρινες....όχι τότε! Και τους υπερασπίστηκες με βάση την λογική του διχασμού και τίποτα άλλο...

Εκτός των άλλων πλέον σε χαρακτηρίζω και επικίνδυνο.

ΞΥΠΝΑ!

Επισκέπτης
Ναι ρε μεγάλε, γιατι όταν κάποιοι έκαναν αντίσταση με κίνδυνο της ζωής και της οικογένειάς τους, κάποιοι άλλοι τα κάνανε πλακάκια με τους Γερμανούς και θησαύρισαν απο τη μαύρη αγορά. ʼλλοι ντύθηκαν με γερμανικές στολές στα Τάγματα Ασφαλείας και άλλοι κάνανε πίπες και ρεβεράντζες στους κατακτητές. Θα ήθελες όταν τελείωσε ο πόλεμος να μείνουν αλώβητοι;
Και επικίνδυνος είσαι εσύ, βλάκα!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ναι ρε μεγάλε, γιατι όταν κάποιοι έκαναν αντίσταση με κίνδυνο της ζωής και της οικογένειάς τους, κάποιοι άλλοι τα κάνανε πλακάκια με τους Γερμανούς και θησαύρισαν απο τη μαύρη αγορά. ʼλλοι ντύθηκαν με γερμανικές στολές στα Τάγματα Ασφαλείας και άλλοι κάνανε πίπες και ρεβεράντζες στους κατακτητές. Θα ήθελες όταν τελείωσε ο πόλεμος να μείνουν αλώβητοι;
Και επικίνδυνος είσαι εσύ, βλάκα!

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ctrl+alt+del...reboot και μετά αποφάσισε γιατί τους δικαιολογείς...

Μετά, εάν δεν βαριέμαι τα λέμε...

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Καλά, ο Λαβύρινθος επέχει θέση Ευαγγελίου; Απ όσο ξέρω, είναι απλώς μια εθνικιστική μηνιαία φυλλάδα. Μπες και σε κανένα βιβλιοπωλείο, πάρε και κανένα βιβλίο, δεν δαγκώνουν!

Διαβάζω όλες τις απόψεις χωρίς παρωπίδες. Το ότι γράφει ενδιαφέροντα άρθρα για τους δοσιλογους σε τι σε πειράζει; Για την ακρίβεια έχεις ιδέα τι έγραψε για το θέμα;

Επισκέπτης
Βαριέσαι δε βαριέσαι, υπερασπίζεσαι τους σπιούνους και τους δοσίλογους, αυτό δεν αλλάζει, έγραψε.
Και γελάς κι απο πάνω, μαλάκα!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Βαριέσαι δε βαριέσαι, υπερασπίζεσαι τους σπιούνους και τους δοσίλογους, αυτό δεν αλλάζει, έγραψε.
Και γελάς κι απο πάνω, μαλάκα!

...και άλλα γράψανε...

Επισκέπτης
αντε παλι τα ιδια!!!οι κακοι κομμουνιστες που σφαζανε τον κοσμο,που πολεμησαν τους γερμανους μονο οταν αυτοι επιτηθηκαν στης ΕΣΣΔ ,που λενε κοτσανες σημερα κτλ κτλ!!!επειδη ειμαι και εγω κομμουνιστης λω να πω καποια πραγματα ελπιζοντας να μην τα θεωρησουν καποιοι κοτσανες!στον εμφυλιο γιναν απαραδεκτα πραγματα και απο τις 2 πλευρες!!ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2!!καταλαβετε το επιτελους!!οταν ηρθε ο κλιντον στην ελλαδα τα μεγαλα κομματα του καναν δεξιωση και του ειπαν ευχαριστω!!οι κακοι κομμουνιστες καναν πορειες για να παει πισω στο σπιτι του!!η ελλαδα παραχωρει το αεροδρομιο της σουδας για ανεφοδιασμο των αμερικανων στον εκαστοτε βομβαρδισμο που κανουν!!οταν ηρθε η κοντολιζα ραις στην ελλαδα οι κακοι κομμουνιστες καναν πορεια,ριξαν το αγαλμα του τρουμαν και κρεμασαν πανο στο κεντρο της αθηνας!!αυτα εχω να πω!!καληνυχτα και καλη τυχη!!!!

Επισκέπτης
Αν εμένα πάντως μου λέγανε οτι υπερασπίζομαι σπιούνους και δοσίλογους, αν μη τι άλλο θα ντρεπόμουνα και θα ζητούσα το λόγο. Αλλά είναι μάλλον θέμα οικογενειακής παιδείας, οπότε δεν εκπλήσσομαι!

Επισκέπτης
οσον αφορα τους δοσιλογους και τους ταγματασφαλιτες πραγματι υπηρχαν!!δυστυχως ουδεποτε τιμωρηθηκαν!!παραδειγμα ο αρχιδημιος Μανιαδακης που εγινε μελος του Κοινοβουλιου μετα την απελευθερωση!!Γιωργο καταλαβαινω οτι στον μελιγαλα εχασες συγγενικο προσωπο και λυπαμαι!!ομως και εγω εχασα συγγενεις εξαιτιας των πιστευων τους!!και δικοι μου ανθρωποι βασανιστηκαν, σταλθηκαν εξορια!!ας κρατησουμε χαμηλους τονους!!ειναι μια μαυρη σελιδα,στην ιστορια του τοπου μας!!

Επισκέπτης
Warhol, να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, κανένας δεν διαφωνεί. Όχι όμως να κάνουμε την πάπια όταν μας ρωτάνε τι ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας και αν συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
war...είδες πουθενά σε αυτή την συζήτηση να υπερασπίζω κάποια πλευρά?

Δεν γίνεται κατανοητό ότι είμαι αν μην τι άλλο επιφυλακτικός για το τι έγινε τότε?

Δεν γίνεται κατανοητό, ότι αντκρούω τον hrys, μόνο και μόνο επειδή τονώνει αυτό το γαμημένο κλίμα του διχασμού?

Δεν γίνεται κατανοητό, ότι εγώ σε αυτή την συζήτηση δεν πήρα θέση να υπερασπίσω καμία ιδεολογική πλευρά του φάσματος?

Παρά μόνο το δικαίωμα κάποιων να μην είναι by default ένοχοι? Το δικαίωμα να τους κρίνει κάποιος τουλάχιστον πριν τους εκτελέσουν?

Έγραψα εγώ ότι θεωρώ σωστό πράγμα την Γυάρο? Την Μακρόνησο?

Εάν έχεις χρόνο, διάβασε προσεχτικά την σειρά των Posts και θα καταλάβεις γιατί έγινε Vietnam εδώ μέσα.

Επισκέπτης
Πές μας τότε, "αφού έχεις συγγενικό πρόσωπο μεταξύ των θυμάτων", γιατί τον εκτελέσανε;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Warhol, να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, κανένας δεν διαφωνεί. Όχι όμως να κάνουμε την πάπια όταν μας ρωτάνε τι ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας και αν συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς!

τι πάπιες και παπάκια...

Στο μπρελόκ σου κρεμασμένο κονσερβοκούτι έχεις και το παίζεις και ιδεολόγος, προστάτης των αδυνάτων και μαχητής της δημοκρατίας .

Και εσένα τον ίδιο σε ενοχλεί που υπερασπίζεσαι δολοφόνους αλλά μπλέχτηκες λίγο με το λυσάρι τώρα και το τραβάς αλλού...

Επισκέπτης
Γιωργο δεν χρησιμοποιησα ποτε την λεξη -υπερασπιζεσαι-θες ομως να αντικρουσεις τον χρυς και γινεσαι αθελα σου πιστευω αδικος σε μια ιδεολογια που δεν το αξιζει και σε καποιους ανθρωπους που και αυτοι δεν το αξιζουν!!ας ριξουμε ρε παιδια τους τονους!!!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Πές μας τότε, "αφού έχεις συγγενικό πρόσωπο μεταξύ των θυμάτων", γιατί τον εκτελέσανε;

Έλα ντε...επισκέπτης ήταν ο άνθρωπος, δεν ήταν καν κάτοικος του χωριού!

Αλλά για σένα επειδή οι άλλοι τους σφάξανε, αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως ήταν "κάτι"...εδώ είναι το πρόβλημά σου και δεν λες να το καταλάβεις.

OP
OP
tomito

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Όταν καταφέρουμε να μιλάμε για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τους Ταγματασφαλίτες κτλ σε πόστ όπως "Ο Πάντος του Ολυμπιακού" ή στο "Οδηγίες για πρωκτικό sex" θα έχουμε πετύχει το ΑΠΟΛΥΤΟ! :)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom