Πολλοί βλέπετε τα πάντα με κριτήριο αν θα σας δώσει κώλο η γκόμενα ή θα τα καταπιεί. Σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω τα λουλούδια να σας κάνουν δουλειά. Πάντως για την τιμή τους "μετράνε" περισσότερο από άλλα δώρα. Δοκιμάστε με την τιμή ενός μπουκέτου να της πάρετε ρούχα, κοσμήματα ή να κεράσετε μια καλή έξοδο ή μια εκδρομή. Να δούμε πώς θα το υποδεχτούν...
Είναι συμβολικό δώρο, διακριτικό, αρκετά καλό "κοινωνικό λιπαντικό" κατά της αμηχανίας, ενώ μπορεί να είναι και αρκετά αδιευκρίνιστη η προέλευση και ο σκοπός του: από ένα χαριτωμένο "μπάσιμο" ή μια απλή χειρονομία που θα μπορούσε να΄ναι και "αθώα", έως μια ξεκάθαρη δήλωση.
Πάντως ποτέ δεν μου άρεσε να στέλνω ανώνυμα, το βρίσκω παιδιάστικο και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να την βάλεις να φαντάζεται κάποιον εξωτικό παιδαρά που της τα στέλνει, και μετά να δει τον Μάκη τον περιπτερά που λέει ο λόγος. Εκεί που πας να δημιουργήσεις κλίμα δηλαδή, να καταλήξεις να βάλεις αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.
Έτερον εκάτερον πάντως, πάντα απορούσα με τους συναγωνσιτές κωλομπαρόβιους που έστελναν λουλούδια στις κωλομπαρούδες. Μου'χει τύχει να είμαι παρών σε πάνω από 5-6 παραδόσεις λέλουδων εκεί που πίναμε το ποτάκι μας. Ότι τι; Ότι θα την συγκινήσεις; Αν της άνοιγες δυο σαμπάνιες να τσεπώσει τα φράγκα περισσότερο θα σε εκτιμούσε. Έχω δει και μπάρμπα να δίνει κόσμημα σε κωλομπαρού, ένα ματάκι σε χρυσή αλυσίδα. Μύσταρος.