Νέα

Δημοσιούμπες, Ευτράπελα Δημοσίου, Δημόσια Κτίρια & παρακμή γενικότερα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 545
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Κουκουρούκου μάντολες...
Όπως έχω γράψει άλλες δυο- τρεις φορές πιο πάνω, στα υψηλά κλιμάκια ο ιδιωτικός τομέας υπερέχει μισθολογικά...
Ο Υποδιευθυντής της Πειραιώς, ακόμη και ένας περιφερειακός διευθυντής, πέρνει περισσότερα από αυτόν στο ΤΕΒΕ...
Ο διευθυντής ενός από τα εκατοντάδες καταστήματα της πειραιώς (πάμε παλι: άλλο υποδιευθυντής της τράπεζας πειραιώς, άλλο διευθυντής ενός απλού καταστήματος....σα να λέμε ταξίαρχος και υπολοχαγός...) παίρνει λιγότερα από έναν ΔΥ με τα αυτά χρόνια υπηρεσίας σε θέση προϊστάμενου και σίγουρα, ένας ΔΥ παίρνει περισσότερα από έναν απλό υπάλληλο τράπεζας σήμερα...

Ο προιστααμενος στην ΔΥ τα ξινει χειροτερα απο τον υφισταμενο του (καποιο ΔΥ  δυστυχως κανουν ΠΑΝΤΑ την δουλεια σαν κόπανοι )  και πουλαει μουρη και προισταμενιλικι και οταν τον ρωτας κατι σε παραπεμπει παλισ τον υφισταμενο που σε παρεπεμψε στον προισταμενο  :jerking: :jerking: ενω ενας διευθυντης του τελευταιου καταστηματος τραπεζας αν κανει λαλακια παιρνει μια δυσμενη το λιγοτερο μεταθεσουλα .

Οι Δημοτικοι υπαλληλοι ειναι αυτοι που ΔΕΝ ζητανε ΙΚΑ απο την 2η δουλεια τους συνηθως σε καφετερια

Εν κατακλειδι ο  απλος υπαλληλος σε τετοια γραφειοκρατικα συστηματα ειναι προτιμοτερο να μην μπλεξει με πολυ δουλεια γιατι μαλλον δεν θααναγνωρισθει.

Η λαλακια παντως ειναι του συστηματος που πρωτα προσλαμβανει κοσμο και μετα ψαχνει τι να τον κάνει  :think:

ΥΓ Εγω παντως ελπιζω να μειωθει το πραγματικο τους εισοδημα γιατι οτν εχουν 500€ στην τσεπη πανε στα μεγαλομαγαζα ενω οταν εχουν 50€ ψαχνονται στα μικρα !!!!

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Παιδιά χρόνια πολλά, πιστεύω ότι οι περισσότεροι να μην πω όλοι που γράφουν στο topic αυτό, έχουν ή είχαν κάνει τα χαρτιά τους για διορισμό στο δημόσιο. Στην τελική αν σας λέγανε να διοριστείτε θα λέγατε όχι ????. Με τίποτα. Υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά στο δημόσιο και πέραν του ωραρίου τους. Στην τελική είναι και ανάλογα το επίπεδο μόρφωσης του κάθε υπαλλήλου. Δεν έχει τις ίδιες ευθύνες ένας υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης με έναν πανεπιστημιακής. Έχετε δίκιο σε πολλά, αλλά μην τα ισοπεδώνεται όλα. Για τους δημόσιους λειτουργούς τι να πούμε τότε?  

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Παιδιά χρόνια πολλά, πιστεύω ότι οι περισσότεροι να μην πω όλοι που γράφουν στο topic αυτό, έχουν ή είχαν κάνει τα χαρτιά τους για διορισμό στο δημόσιο.

Λάθος εκτίμηση. Οι περισσότεροι είναι αγανακτισμένοι πολίτες που θέλουν το μαλακα που τρώει "φοφικο" να κάνει τη δουλειά για την οποια πληρώνεται, και είναι στο τσακ να τον αρπάξουν από το γιακά και να του βάλουν τη μούρη στη λεκάνη της τουαλέτας

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

Στην τελική αν σας λέγανε να διοριστείτε θα λέγατε όχι ????. Με τίποτα.

τόσους καφέδες έχω πιει και άλλους τόσους και παραπάνω οι φίλοι μου. Ποτε σε κανένα δεν έτυχε να του πούνε έλα να σε διορίσω

Όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κομματόσκυλα που έχουν φιλήσει κατουρημένες ποδιές και έχουν πάρει ακόμα και πίπες.

Όσοι δεν έχουν βύσμα, είναι αυτοί που δουλεύουν

Στην τελική είναι και ανάλογα το επίπεδο μόρφωσης του κάθε υπαλλήλου.

Κατηγορηματικά και απόλυτα ΌΧΙ. Κανεις λάθος. Το χαρτί που έχει καθένας ποτε μα ποτε δεν αντιστοιχεί με το εάν δουλεύεις η όχι. Στο δημόσιο μονο 3 πράματα μετράνε. Το γλείψιμο, το βύσμα και ποιος σε πηδάει.

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Συναγωνιστή enforcer ούτε κομματόσκυλο είμαι ούτε τίποτα. Αυτό ανήκει στο παλιό ''απόστημα'' που ευτυχώς τώρα με το ασεπ πάει να σπάσει. Δες στα αποτελέσματα των διαγωνισμών και αν βρεις κάποιον που να μην έχει το λιγότερο ένα Μάστερ πες μου. Θα σου πώ και κάτι άλλο να το ξέρεις. Στο δημόσιο αυτοί που πληρώνουν την νύφη είναι συνήθως οι άντρες. Οι γυναίκες θα την σκαπουλάρουν τις περισσότερες φορές. Δεν το πάω στο πονηρό, εννοείται όχι, αλλά είναι η πραγματικότητα. Και ούτε το λέω για να τα βάλω με τις γυναίκες, απλά αυτό διαπυστώνω. Αναφορικά με το επίπεδο σπουδών του καθενός οι Π.Ε υπάλληλοι έχουν όλες τις ευθύνες. Και ξέρεις γιατί? Γιατί αυτοί υπογράφουν φίλε. Και δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Για το πήδημα που λες, μάλλον θα ξέρεις καλύτερα από μένα.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
To προβλημα ειναι οτι κι ο καλυτερος κι ο πιο εναρετος με το που μπει στο Δημοσιο, ειναι θεμα χρονου να γινει κουραδιαρης. Δεν το καταλαβαινετε ? Ειναι το περιβαλλον σκατενιο, δεν ξεφευγει κανεις. Δεν πα να σαι με 10 πτυχια (που σιγα, τι αποδεικνυουν ...) θα χεις συναδελφο τη θειτσα που θα χει γεμισει το γραφειο με ζωγραφιες του παιδιου της, θα τηλεφωνει στους συγγενεις στο χωριο και θα ζοριζεται να αλλαξει χαρτι στον εκτυπωτη. Τα ιδια θα γινεις και συ με τον καιρο. Ναρκωνεσαι, μουχλιαζεις και αδρανεις.

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Τα πτυχία δεν αποδεικνύουν κάτι, απλά είναι το εισητήριο για να μπεις στο δημόσιο. Δεν έχω πολλά χρόνια στο χώρο, ίσως μετά από χρόνια να παίξει το σενάριο περί μούχλας, όμως πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα. Αν είσαι άνθρωπος με όνειρα τα πραγματοποιείς όπου και να είσαι. Το περί νάρκωσης και μούχλας ξέρεις γιατί ισχύει συνήθως? Γιατί είναι λίγοι αυτοί που κάνουν αυτό που έχουν σπουδάσει στο δημόσιο. Συνήθως κάνεις άλλα πράγματα.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Τα πτυχία δεν αποδεικνύουν κάτι, απλά είναι το εισητήριο για να μπεις στο δημόσιο. Δεν έχω πολλά χρόνια στο χώρο, ίσως μετά από χρόνια να παίξει το σενάριο περί μούχλας, όμως πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα. Αν είσαι άνθρωπος με όνειρα τα πραγματοποιείς όπου και να είσαι. Το περί νάρκωσης και μούχλας ξέρεις γιατί ισχύει συνήθως? Γιατί είναι λίγοι αυτοί που κάνουν αυτό που έχουν σπουδάσει στο δημόσιο. Συνήθως κάνεις άλλα πράγματα.

Ενω οι σπουδες στον ιδιωτικο τομεα ειναι εφαρμοσμενες. Δουλευεις αυτο που σπουδασες.

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Για αυτό υπάρχει και το δικαίωμα της επιλογής...απλά έχει άλλα καλά το δημόσιο ανάλογα πάντα σε τι υπηρεσία είσαι. Π.χ Υπ. Οικ.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Συναγωνιστή enforcer ούτε κομματόσκυλο είμαι ούτε τίποτα. Αυτό ανήκει στο παλιό ''απόστημα'' που ευτυχώς τώρα με το ασεπ πάει να σπάσει. Δες στα αποτελέσματα των διαγωνισμών και αν βρεις κάποιον που να μην έχει το λιγότερο ένα Μάστερ πες μου.

Συγχέεις 2 πράγματα. Επέτρεψε μου να τα ξεμπερδέψω

1. ΑΣΕΠ και κομματόσκυλα. Από τι στιγμή που η δύναμη των πολιτικών εξαρτάται από τον αριθμό κομματόσκυλων που θα διορίσουν και από τις δουλειές που θα δώσουν σε "δικούς τους" δεν υπάρχει περιπτωση ποτε ο δημόσιος τομέας να πάψει να αποτελέσει πεδίο το οποιο χαλιναγωγείται κομματικά

2. ΑΣΕΠ και Master. Αδυνατώ να καταλάβω το συσχετισμό master και δουλειάς. Τι σχέση έχει ένα χαρτί με το ότι κάποιος κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει? Η πράξη δείχνει ότι ο συσχετισμός αυτός όπως τον αξιολογεί το δημόσιο έχει αποτύχει. Καλο το Master (πολλά μέλη του bourdela έχουμε) αλλα να δουλεύουμε κιόλας

Θα σου πώ και κάτι άλλο να το ξέρεις. Στο δημόσιο αυτοί που πληρώνουν την νύφη είναι συνήθως οι άντρες. Οι γυναίκες θα την σκαπουλάρουν τις περισσότερες φορές. Δεν το πάω στο πονηρό, εννοείται όχι, αλλά είναι η πραγματικότητα. Και ούτε το λέω για να τα βάλω με τις γυναίκες, απλά αυτό διαπυστώνω.

Σαν πελάτη αλλα και σαν εργοδότη, η πληροφορία αυτή με αφήνει παγερά αδιάφορο

Αναφορικά με το επίπεδο σπουδών του καθενός οι Π.Ε υπάλληλοι έχουν όλες τις ευθύνες. Και ξέρεις γιατί? Γιατί αυτοί υπογράφουν φίλε. Και δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

Ναι. Κοίτα φιλαράκο μάλλον νομίζεις ότι μου είπες κάτι που δεν ήξερα. Πρέπει να είσαι νέος στον επαγγελματικό στίβο.
Να σε ενημερώσω ότι πολύς κόσμος επο εδώ μέσα έχει επάγγελμα που συνδέεται με επαγγελματικά δικαιώματα - μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί και λογιστές. Και τα πράματα δεν είναι εύκολα όταν βάζεις υπογραφή αλλα αν δεν το κάνουμε θα πεινάσουμε.

Γιατί είναι θέμα η υπογραφή για το δημόσιο υπάλληλο?

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι θες να μου πεις. Και δεν καταλαβαίνω πως αυτό εξηγεί την προκλητικά χαμηλή παραγωγικότητα. Bρες κάτι άλλο

Για το πήδημα που λες, μάλλον θα ξέρεις καλύτερα από μένα.

Μη μου πεις ότι πέφτεις από τα σύννεφα

Το δημόσιο αποτελεί "εργασιακό" χώρο στον οποιο επιβιώνουν μονο άνθρωποι πολύ συγκεκριμένης (χαμηλής) ποιότητας.

Στα παπάρια μου όμως και αυτό. Η δουλειά πρέπει να γίνεται. Και δε γίνεται.  

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Φίλε Enforcer, δεν αμφιβάλω για το επίπεδο γνώσης των μελών του σιτε. Ο λόγος που σου ανάφερα το μάστερ είναι πολύ απλά για να σου δείξω πως η νέα φουρνιά υπαλλήλων είναι άνθρωποι με υψηλή επιστημονική κατάρτηση και φιλοδοξίες.Εξάλου για να διοριστείς χρειάζονται πολλά προσόντα. Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλεις. Μην το γυρνάμε στα κομματικά δεν θα βγάλουμε άκρη. Είναι σαν τις δικαιολογίες που λέμε οι περισσότεροι όταν μας παρατάει η γκόμενα: o άλλος είναι πλούσιος και έχει καλό αυτοκίνητο…
Και εγώ όταν πηγαίνω στις εφορίες (συνήθως) τσακώνομαι με τη συμπεριφορά κάποιον υπαλλήλων. Σου είπα και πριν σε πολλά έχετε δίκιο απλά μην είμαστε απόλυτοι.
Μπα δεν πέφτω από τα σύννεφα (για το πήδημα), αλλά μάλλον θα αναφέρεσαι στο ιδ. Τομέα. Στο Δημόσιο δυστυχώς λίγες οι νέες και ωραίες.
Αν δεν είναι θέμα η υπογραφή σε κάποιες υποθέσεις τότε τι είναι? Εγώ τουλάχιστον προσέχω πολύ, μπορείς να εκτεθείς και να μην το πάρεις είδηση….
Τέλος πάντων έγω βλέπω ότι γίνεται μάχη για μια θέση στο δημόσιο, ότι και να σημαίνει αυτό…..

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αμφισβητώ και το υψηλό επίπεδο αλλα και την αποτελεσματικότητα. Τα χαρτιά δε δείχνουν κανένα επίπεδο. Ειδικά όταν είναι χαρτί φιλοσοφικής η νηπιαγωγού για θέση στο υπουργείο εξωτερικών

Όσο για τις φιλοδοξίες, τους δίνω μια 5ετια να ξεχαστούν και να απορροφηθούν από το βούρκο του δημοσιου

Όσον αφορά την αγωνια για μια θέση στο δημόσιο, με θλίψη βλέπω ότι η ελλάδα θάβει τα παιδιά της. Όταν ένας νέος άνθρωπος, με ικανότητες και φιλοδοξίες θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος, αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Και αυτό δείχνει ότι η ελλάδα έχει αποτύχει

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
stergio,

δυστυχώς έτσι όπως τα λέει ο Enforcer & οι υπόλοιποι είναι. Με τα χρόνια θα γίνεις μία με το σύστημα - αν θυμάσαι τις παλιές καλές ταινίες του Περάκη, έχουν σκιαγραφήσει με θαυμάσιο τρόπο την αστεία αλλά συνάμα σκληρή Ελληνική πραγματικότητα.

Επειδή λοιπόν (κατά τη γνώμη μου πάντα) είναι σκληρή αλλά αστεία πάντα, το καλύτερο που έχει να κάνει ο κάθε ταλαίπωρος Νεοέλληνας είναι να μην την παίρνει στα σοβαρά. Take the piss που λένε κι οι Εγγλέζοι. ;)

Εγώ αυτό κάνω πάντα - χαμόγελο στην κυρία στο γκισέ, λέμε καμιά μαλακία και με αυτό τον τρόπο έχω αποφύγει αρκετές φορές μεγάλη ταλαιπωρία. Δε θ' αλλάξει ποτέ η Ελλάδα - τζάμπα σκάτε.

Ρωτήστε το μπαμπά σας - κι επί ΕΡΕ παιδί μου έτσι ήταν - θα σας πει, μπουρδέλο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Στο δημόσιο μονο 3 πράματα μετράνε. Το γλείψιμο, το βύσμα και ποιος σε πηδάει.

Το τραγικό είναι ότι αυτός ο ιος έχει προσβάλει και τον ιδιωτικό τομέα....

Όσον αφορά την αγωνια για μια θέση στο δημόσιο, με θλίψη βλέπω ότι η ελλάδα θάβει τα παιδιά της. Όταν ένας νέος άνθρωπος, με ικανότητες και φιλοδοξίες θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος, αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Και αυτό δείχνει ότι η ελλάδα έχει αποτύχει

Από τις σοφότερες κουβέντες που έχουν ακουστεί εδω μέσα...
Τα σέβη μου κ. Ένφο...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Το τραγικό είναι ότι αυτός ο ιος έχει προσβάλει και τον ιδιωτικό τομέα....

φιλε str8 κάποτε είχες πει ότι το δημόσιο σε θέματα αξιολόγησης προσωπικού έχει γίνει πιο αντικειμενικό από τον ιδιωτικό τομέα.

Το είχα κρατήσει γιατί ήταν μια κουβέντα απόλυτα σωστή

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
φιλε str8 κάποτε είχες πει ότι το δημόσιο σε θέματα αξιολόγησης προσωπικού έχει γίνει πιο αντικειμενικό από τον ιδιωτικό τομέα.

Το είχα κρατήσει γιατί ήταν μια κουβέντα απόλυτα σωστή
σε τι εχει γινει ποιο αντικειμενικο να το μαθω και εγω?

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Όντως -  όταν όλοι έχουν MSc, η γνωριμία παίζει στο Ιδιωτ Τομέα τώρα πια.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
σε τι εχει γινει ποιο αντικειμενικο να το μαθω και εγω?

Στο ότι για να καταλάβεις κάποια θέση, πρέπει να έχεις ορισμένα τυπικά προσόντα- πχ κάποιο πτυχίο με έμμεση έστω σχέση με τη θέση, κάποιες ξένες γλώσσες κτλ, ελέω ΑΣΕΠ...

Στον ιδιωτικό τομέα, αρκεί το βύσμα (οικογενειακό, γκομενικό, τα τελευταία 10-15 χρόνια και πολιτικό, ελέω διαπλοκής) δεν πάει να είσαι απόφοιτος εξαταξίου ή souvlaki wrapping coordination από παράρτημα αγγλικού ιεκ στα τίρανα, με franchise στους κουκουβάωνες και με αποτυχίες σε κάθε πόστο που είχες αναλάβει...
Το παν είναι η επικοινωνιακή διαχείριση, η τέχνη του καπελώματος των επιτυχιών των άλλων και της αποποίησης των αποτυχιών σου...

Και προτού αρχίσετε τα όλως αναμενόμενα και φυσιολογικά ερωτήματα "μα άμα δεν τραβάει ο εργαζόμενος, δεν θα τον διώξουν;" η δικιά μου απάντηση βρίσκεται στο χάλι των περισσότερων ιδιωτικών επιχειρήσεων που διοικούνται σαν οικογενειακά ταβερνεία και τη δουλειά τη βγάζουν a few good men & women που ακριβώς επειδή δεν είναι παιδιά/ ανίψια/γκόμενες του ταβερνιάρη, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δουλέψουν σκληρά...

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Έτσι είναι - η ΔΑΠ επίσης έχει γίνει Human Resource οίκος κανονικά. Λίστες κυκλοφορούν με ονόματα για τα καλά πόστα σε προβληματικές και μη επιχειρήσεις.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
φιλε σε ιδιωτικη εταιρια μπορει να μπαινεις με βυσμα,αλλα αν δεν εισαι καλος παιρνεις δρομο οποιος και να εισαι.στο δημοσιο απλα ζεις εις βαρος των αλλων.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom