pathos gia ta temachia
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 16 Φεβ 2009
- Κριτικές
- 132
- Like
- 149
- Πόντοι
- 2.266
η πλακα ειναι οτι εχουμε και ελλειψεις σε πολλες θεσεις στο δημοσιο τομεα.Και εχουμε ηδη 700000 δημοσιους υπαλληλος(αν δεν ειναι παραπανω)
Τους μέτρησες μόνος σου, στο σφύριξε κάποιος ή απλά είσαι ηλίθιος και λες κάτι μόνο και μόνο για να πεις κάτι?
Ετσι, για την ιστορία, μόνο οι αστυνομικοί (χωρίς τροχαία, λιμενοφυλακή, ειδικές δυνάμεις αστυνομίας, δίωξη ναρκωτικών, ασφάλεια αεροδρομίων κ.τ.λ) στην Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι από 155.000. Πηγή:. Σε αυτούς πρόσθεσε Τοπική και Κεντρική Διοίκηση, Υγεία, Αμυνα, Κοινωνικές Υπηρεσίες, οικονομικές Υπηρεσίες, Εκπαίδευση, Μεταφορές και άλλα και θα δεις ποιός είναι ο πραγματικός αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων, ακόμη και στην πιό καπιταλιστική και λιγότερο κρατιστική χώρα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Λίγο μυαλό και λίγη σκέψη δεν βλάπτει προτού πούμε την μαλακία μας!!!
το 20% ? μαλλον ενοεις το2% το ξερω γιατι δουλευω σε δημοσιο φορεα αν και ιδιωτικος υπαλληλος ..οχι μονο δεν δουλευουν αλλα και μισιουνται μεταξυ τους για κομματικα για πρεστιζ και αλλες μαλακιες χωρια που οι περισσοτεροι που μπηκαν απο το παραθυρο το παιζουν τζαμπα μαγκες και χλιδατοι ενω πριν βρωμουσε το στομα τους απο πεινα...ειναι απλα ελεινοι ελεεινοελληνες..αλλα ελα μου που δεν τους ελεγχει κανεις..ενω ο υπολοιπος κοσμακης του ιδιωτικου ζει με ψιχουλα και με τη δαμοκλειο σπαθη της απολυσης πανω απο το κεφαλι του..ως ποτε?Στο υπουργειο μεταφορων τη προηγουμενη βδομαδα μια κοπελιτσα και ενα παληκαρι τρεχανε σαν τρελλοι να εξυπηρετησουν 1000 ατομα και απο πισω στα γραφεια 7 καθόντουσταν και καπνήζαν, υπάρχει κόσμος που δουλεύει και πιο πολυ απο εμας στις δημόσιες υπηρεσίες αλλα αποτελούν το 20% και όλοι οι άλλοι κάθονται ...
Σκέψου πριν αρχίσεις να μιλάς. Εδώ δεν είναι Δημοσια Υπηρεσία να λες ότι μαλακια σου κατεβει τσάμπα
Ως για πάντα. Αφού κυβέρνηση/αντιπολίτευση (δηλ βλέπε υποψήφια κυβέρνηση) & ψηφοφόροι (δηλ πελατεία) είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Μια ζωή έτσι ήταν - γιατί σκάτε?ως ποτε?
Ολοι βαρανε τους ΔΥ....
Ολοι βαρανε τους ΔΥ....διευκρινιζω(ξανα..)οτι δεν ειμαι Δ.Υ.
1)Οι περισσοτεροι θελουν να πανε στο Δημοσιο οχι γιατι ειναι τεμπεληδες-παροτι υπαρχουν και τετοιοι-αλλα για να εξασφαλισουν μια σταθερη εργασια με στοιχειωδως αξιοπρεπη μισθο.Προσωπικα δεν βλεπω τιποτε μεμπτο στο να επιδιωκει καποιος μια σταθερη εργασια.Επιπλεον οι στοιχειωδως αξιοπρεπεις μισθοι στο Δημοσιο λειτουργουν ΕΜΕΣΣΑ ως"σωσιβιο"στους μισθους του Ιδιωτικου Τομεα.
2)Ενας ΔΥ που ειναι εντιμος δεν θα πλουτισει:Αντε να αγορασει κανα διαμερισμα.Το οτι υπαρχουν και λαμογια ειναι κατι αλλο-δεν ειναι ολοι λαμογια.
3)Πραγματι οι ΔΥ δεν πολυδουλευουν:προσωπικα εχω πετυχει τυπους να κοιμουνται κανονικοτατα πανω στα γραφεια.Υπαρχουν βεβαια και μερικα φιλοτιμα ατομα που κινουν τους τροχους-ευτυχως-αλλα το ποσοστο τους ειναι 5%-10%(μαξιμουμ,και κυριως ειναι αρρενες).Υπευθυνοι ΙΜΟ δεν ειναι οι ιδιοι αλλα το ιδιο το Κρατος ως μηχανισμος,που γενικα ειτε λειτουργει πολυ αργα,ειτε δυσλειτουργει(εδω γενικευω:Οποιος εχει παρει τον πουλο απο τον"ευελικτο"ιδιωτικο τομεα καταλαβαινει...)
έχεις δίκιο φίλε...!! Kαι πληρώνουμε εμεις τα πάγια τέλη στο λογαριασμό της ΔΕΗ! ηλεκτρολόγος είσαι ,ε;Χωρις να θέλω να θίξω οσους απο τους φιλους του site εργάζονται στο δημόσιο νομίζω ότι
τα γραφόμενα στις προηγούμενες σελίδες δείχνουν ποια είναι η εικόνα του μεσου ( μη δημοσίου υπ/λου ) για
το δημόσιο.
Και δυστυχώς είναι ακριβώς έτσι και χειρότερα.
Με εξαίρεση καποιους ευσυνείδητους στα νοσοκομεία ( κυρίως γιατρούς και νοσηλεύτριες ) και ελάχιστους
αλλους σε διαφορα πόστα, λυπάμαι που το λεω αλλα ισως 90 - 95 % των δ.υ. είναι ουσιαστικά σε παρασιτική
κατασταση.
Ειχα κανει πρακτική άσκηση πριν αρκετάχρόνια στην ΕΡΤ για 6 μήνες ( και συγκεκριμένα σε τεχνικό τμήμα συντήρησης ας μη γινω πιο συγκεκριμένος ) και ειλικρινά σας λεω οτι ειχα φθασει στο σημείο να ντρέπομαι για αυτό.
Το τι ρεμαλοκατάσταση συνάντησα δεν περιγράφεται ευκολα....άλλος να μη πατάει στη δουλειά παρα μόνο 2 φορές την εβδομάδα...ΚΑΝΕΙΣ να μη μενει παραπάνω απο 3 εως 5 ώρες.....να κοιμούνται πανω στους καναπέδες....να παιζουν
χαρτιά στη δουλειά και να χανουν συχνά όλο σχεδόν το μισθό τους.....για να κανουν τη φοβερή εργασία αντικατάστασης λάμπας σε διάδρομο να κανουν 3 ημέρες!!........εκατοντάδες ωρες μαιμού υπερωριών..........να παίζουν ποδόσφαιρο !! ανάμεσα στα κεντρικά μηχανήματα ψύξης του ραδιομεγάρου.
Μπορω να αναφερω δεκάδες αλλες σκηνές.Εκει είδα ανθρώπους 45-50 ετων να συμπεριφέρονται σαν παιδάκια
των πρώτων τάξεων του δηματικού, αποβλακωμένους μεσα στη κουτοπονηριά τους και κατάλαβα τι σημαίνει
διορισμός στο δημόσιο.....έ-λ-ε-ο-ς
( παρεπιπτόντως επιβεβαιώνω κάτι που αναφέρθηκε απο προηγούμενους φίλους -τα περισσότερα και μεγαλύτερα ρεμάλια
στο δημόσιο είναι γένους θηλυκού )
Ολοι βαρανε τους ΔΥ....διευκρινιζω(ξανα..)οτι δεν ειμαι Δ.Υ.
1)Οι περισσοτεροι θελουν να πανε στο Δημοσιο οχι γιατι ειναι τεμπεληδες-παροτι υπαρχουν και τετοιοι-αλλα για να εξασφαλισουν μια σταθερη εργασια με στοιχειωδως αξιοπρεπη μισθο.Προσωπικα δεν βλεπω τιποτε μεμπτο στο να επιδιωκει καποιος μια σταθερη εργασια.Επιπλεον οι στοιχειωδως αξιοπρεπεις μισθοι στο Δημοσιο λειτουργουν ΕΜΕΣΣΑ ως"σωσιβιο"στους μισθους του Ιδιωτικου Τομεα.
3)Πραγματι οι ΔΥ δεν πολυδουλευουν:προσωπικα εχω πετυχει τυπους να κοιμουνται κανονικοτατα πανω στα γραφεια.Υπαρχουν βεβαια και μερικα φιλοτιμα ατομα που κινουν τους τροχους-ευτυχως-αλλα το ποσοστο τους ειναι 5%-10%(μαξιμουμ,και κυριως ειναι αρρενες).Υπευθυνοι ΙΜΟ δεν ειναι οι ιδιοι αλλα το ιδιο το Κρατος ως μηχανισμος,που γενικα ειτε λειτουργει πολυ αργα,ειτε δυσλειτουργει(εδω γενικευω:Οποιος εχει παρει τον πουλο απο τον"ευελικτο"ιδιωτικο τομεα καταλαβαινει...)
ο ιδιωτικος τομεας πλην τον κεφαλων-ιδιωκτητων μεγαλων επιχειρισεων ειναι απλα για τον Π-Ο-Υ-Τ-Σ-Ο....για να το πω ακομα πιο απλα για τους ιδ. υπαλληλους ειναι μια απλη επαναφορα στα χρονια της δουλειας και των σκλαβοπαζαρων που οποιος σηκωνε κεφαλι ετσι στεγνα του το εκοβαν με τη μια χωρις δικαιολογια..Είναι γεγονός ότι το στερεότυπο του άθλιου- βρωμίλου- αγράμματου- αγενέστατου και μονίμως απόντος ΔΥ των 80s έχει αρχίσει να σπάει, χάρη πάντοτε στο ΑΣΕΠ...
Και παιδιά τα οποία σκίστηκαν σε κάποιο θρανίο ή φοιτητικό έδρανο δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη τεμπέληδες...
Ωστόσο, το ότι παιδιά με προσόντα καταφεύγουν στο δημόσιο και ενίοτε εγκαταλείπουν θέσεις στον ιδιωτικό τομέα χωρίς πολλή σκέψη, μόνο για τη σταθερότητα και τα "κάλλιο 5 και στο χέρι" φράγκα, είναι ενδεικτικό πόσο για τον πούτσο είναι ο ιδιωτικός τομέας...
Και επειδή σε όλες τις κοινωνίες, η πρωτοτυπία, η καινοτομία και η εφευρετικότητα βρίσκονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, η εν ελλάδι κατάντιά του, δείχνει πολλά...
Ωστόσο, το ότι παιδιά με προσόντα καταφεύγουν στο δημόσιο και ενίοτε εγκαταλείπουν θέσεις στον ιδιωτικό τομέα χωρίς πολλή σκέψη, μόνο για τη σταθερότητα και τα "κάλλιο 5 και στο χέρι" φράγκα, είναι ενδεικτικό πόσο για τον πούτσο είναι ο ιδιωτικός τομέας...
Λοιπόν "ας θεωρήσουμε" ότι είμαι Δημόσιος Υπάλληλος σε Ι.Κ.Α:
Κάτσε και εσύ 7 ώρες να ακούς τον κάθε γύφτουλα να σου λέει το κοντό του και το μακρύ του, την πονεμένη του ιστορία, την απαίτησή του να εξυπηρετηθεί πρώτος από όλους γιατί ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ;, την κάθε κομπλεξοκατίνα που ξύνει το μουνί της μέσα στην μάπα μου, το κάθε γεροξούρα που είναι 2 μέρες πριν τον θάνατο και θέλει να του τυπώσω όλα τα ένσημα αλλά δνε έχει εργαστεί ποτέ στην ζώ του και του φταίω εγώ που το 1943 δεν του τα κολλάγανε τα ένσημα λόγω γερμανικής κατοχής...
Κάτσε και βγάλτα πέρα με τις περιπτωσάρες παραπάνω, και μετά έλα να μου πεις αν είμαι δημόσιο υπάλληλος βολεμένος Ή όχι...
Βλάκα.
Χμμμμ...θα σου ελεγα να το ξαναψαξεις...στον ευρητερο δημοσιο τομεα,εκει που ανηκουν και οι δημοτικοι υπαλληλοι,θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι υπαρχουν πολλοι με λιγοτερα απο 700...μπορεις να ευκολα να μαθεις ποιες ειναι οι απολαβες ενος νεοδιοριστου μονιμου εργατη απορριματοφορου ή γενικα ενος εργατη καθαριοτητας,ανυπαντρου και χωρις παιδια..να εισαι σιγουρος οτι δεν φτανει ο μισθος του τα 700...ισα ισα τα φτανει ο μισθος ενος νεοδιοριστου μονιμου εργατη,παντρεμενου με παιδια...
Και να θυμισω και κατι ακομα...αυτος ο ανθρωπος που κατηγορειται τωρα απο τους περσσοτερους εδω μεσα,επειδη τυγχανει να θεωρειται δημοσιος υπαλληλος,ειναι αυτος που μεχρι προχθες μαζευε τα σκουπιδια ολων μας χωρις να του αναγνωριζεται το βαρεο και ανθυγιεινο στην εργασια του...και τωρα που του αναγνωριστικε,πρεπει αυτος ο ανθρωπος να πληρωσει εισφορες ωστε να του αναγνωριστουν ολα τα προηγουμενα χρονια που δουλευε...αλλιως ζητω που καηκε..
Ολα αυτα τα λεω για να καταλαβουμε ολοι κατι...
Δεν ειναι ολος ο δημοσιος τομεας οπως οι περισσοτεροι πιστευουν...
Υπαρχουν κλαδοι που η δουλεια που κανουν δεν αμοιβεται...
Δεν αντιλεγω οτι σε γενικες γραμμες ο δημοσιος τομεας βρωμαει και ζεχνει..
....Αλλα...να μαθουμε να μην τα κανουμε ολα ισωμα..