Νέα

Δημοσιούμπες, Ευτράπελα Δημοσίου, Δημόσια Κτίρια & παρακμή γενικότερα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 545
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

becas

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
..η παρατήρηση του φίλου komodino001 είναι δυστυχώς εύστοχη.

Τελος πάντων το οτι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει και εκεί μπάχαλο οπως έγραψαν κάποιοι
είναι γεγονός.

Αν θα θελαμε ( για λόγους δικαιοσύνης ) να απαριθμήσουμε και τα στραβά στον ιδιωτικό τομέα θα είχαμε να πούμε πολλά...για αεριτζήδες, λαμόγια, πωλητές κοπανιστού αέρα, παπαρολόγους,"επιχειρηματίες" με δανεικά χωρίς να εχουν βάλει ούτε ενα ευρώ απο τη τσ'επη τους κλπ..κλπ.. αλλα μήπως να δημιουργούσαμε ενα νεο thread για αυτό?

Σε κάθε περίπτωση πάντως στο δημόσιο ( κατα 90% ) επικρατεί τέτοια αποβλάκωση και
ρεμαλοσύνη που δεν παίζεται με τίποτα.... 

piggybank1980

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Υπαρχει ομως και μια θεση στο δημοσιο που πιστευω πως θα αποδεχομασταν ολοι.Ποια ειναι αυτη?Ελληνας πρεσβης στην Ταυλανδη!!!!

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
   ... Το ότι το δημόσιο εξακολουθεί να παραμένει τόσο δημοφιλές ως προοπτική ανάμεσα σε άτομα που δεν είναι τεμπέληδες, έχουν τυπικά προσόντα και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν καλές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα λέει πολλά για την προβληματική δομή της οικονομίας της χώρας.   

Βασικα ειναι αποτελεσμα μιας γενικότερης απογοητευσης και ελειψης ενναλακτικων!!!

Τωρα ο ιδιωτικος τομεας χωριζεται σε μικρους και μεγαλους !!! οι μεγαλοι που συνηθους μενουν στο απυροβόλητο  :ak: πολλες φορες μιζωνουν το Δημοσιο για καμια δουλιτσα ή για νομιμοποιηση κανενος πολυκαταστηματος και ετσι κλεβουν εκατομμυρια απο το κρατος αλλα επειδη χρεωνουν την ντοματα 1,20€ ενω ο μαναβης 1,25€ τους ονομαζουμε κυριους!

Οι μικρες επιχειρησεις ειναι μπαχαλο λογω μπαχαλου κρατους !! για παραδειγμα ενω θα μπορουσαν πχ να βαζουν ενα μικτο κερδος 15% η περαιωση μπορει να τους φορολογησει με αντικειμενικο μικτο κερδος 25%  :think:  οποτε εχουν 2 επιλογες ή να μην πουλανε ή να πουλανε με 25% και βλέποντας και κανοντας

Επισκέπτης
Ωραία . Μεμπτό δεν είναι. Για να έχουν όμως αυτές τις συνθήκες γαμιούνται άλλοι. Και όσο καλύτερες συνθήκες έχει ο ΔΥ τόσο μεγαλύτερο γαμήσι τρώει ο άλλος. Αλλιώς πως βγαίνουν αυτά? Οι ίδιοι καθόλου δεν εργάζονται για να δημιουργήσουν τις καλές συνθήκες. Άλλοι ξεσκίζονται και τους τα δημιουργούν. Αυτό είναι και παραείναι όχι μόνο μεμπτό αλλά μεγάλο πρόβλημα.
Συμβαινει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο απο την νεοφιλελευθερη λογικη που διατυπωνεις στο ποσταρισμα σου.
Εγραψα προηγουμενως-και δεν το καταλαβες-οτι οι ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ανθρωπινοι μισθοι στο Δημοσιο ΕΜΕΣΣΩΣ συγκρατουν και το μισθολογικο γαμησι στον Ιδιωτικο Τομεα:Εαν οι μισθοι του Δημοσιου ξεφτιλιστουν τελειως οι,ηδη ξεφτιλισμενοι,μισθοι στον"ευελικτο*"και"σοβαρο*"ιδιωτικο τομεα θα πεσουν σε επιπεδα Υποσαχαριας Αφρικης.

Η λογικη του τυπου"οι εργαζομενοι του Ιδιωτικου πληρωνουν τους ΔΥ"ειναι λογικη"ταξικου εμφυλιου",να το πω ετσι.

*Εχω δει περιπτωση οπου το Δημοσιο εκανε επανειλημμενα την ιδια δουλεια πολυ πιο γρηγορα και σοβαρα απο τον Ιδιωτη,αλλα τελος παντων αυτο ειναι μια περιπτωση και δεν θελω να γενικευσω.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Συμβαινει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο απο την νεοφιλελευθερη λογικη που διατυπωνεις στο ποσταρισμα σου.
Εγραψα προηγουμενως-και δεν το καταλαβες-οτι οι ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ανθρωπινοι μισθοι στο Δημοσιο ΕΜΕΣΣΩΣ συγκρατουν και το μισθολογικο γαμησι στον Ιδιωτικο Τομεα:Εαν οι μισθοι του Δημοσιου ξεφτιλιστουν τελειως οι,ηδη ξεφτιλισμενοι,μισθοι στον"ευελικτο*"και"σοβαρο*"ιδιωτικο τομεα θα πεσουν σε επιπεδα Υποσαχαριας Αφρικης.

Η λογικη του τυπου"οι εργαζομενοι του Ιδιωτικου πληρωνουν τους ΔΥ"ειναι λογικη"ταξικου εμφυλιου",να το πω ετσι.

*Εχω δει περιπτωση οπου το Δημοσιο εκανε επανειλημμενα την ιδια δουλεια πολυ πιο γρηγορα και σοβαρα απο τον Ιδιωτη,αλλα τελος παντων αυτο ειναι μια περιπτωση και δεν θελω να γενικευσω.

Αυτός ο ταξικός εμφύλιος, αν και εδράζει σε απτά πράγματα, σε πειράζει. Ο άλλος :cheesy: αν και αποτυχημένος ιστορικά τουλάχιστον, δεν σε πειράζει...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Εντελώς in topic. Και μάλιστα ούτε ταξικός, ούτε εμφύλιος. Είναι άλλη τάξη.

tsakonas13

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
6
Υπαρχει ομως και μια θεση στο δημοσιο που πιστευω πως θα αποδεχομασταν ολοι.Ποια ειναι αυτη?Ελληνας πρεσβης στην Ταυλανδη!!!!
και αλλη μια φιλαρακι διευθηντης στο τμημα ηθων της πολης

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
υπαρχει ο Δημοσιος Υπαλληλος που με τα τυχερα και τις λουφες βγαζει μισό μισθο ακόμα...και υπαρχει ο Δημ.Υπ. που μακρια απ το σπιτι του με βενζινες νοικια και λοιπα...ειναι τσιμα τσιμα... Εχει μεγάλες αποκλισεις το θέμα...
Το μόνο κερδος πάντως με όσους είναι σε επαγγέλματα της αγοράς είναι ότι δουλεύει το μυαλό τους ! :rockon:
ή έστω δεν ξεμωραίνεται...(αυτο βλέπω να παθαίνουν όλοι οι φιλοι μου στο Δημόσιο  :headbang:

alsomas

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
11
Που είσαι Παπαδόπουλε να βάλεις τάξη

becas

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
comando1....πολυ σωστή παρατήρηση, αποβλάκωση αποχαύνωση και βάλε.Οσαοι έχετε γνωστούς, συγγενείς, φίλους στο δημόσιο θα παρατηρήσετε οτι οσο περισσότερα χρόνια βρισκονται σε αυτό τοσο ξεμωραίνει το μυαλό τους ( πλην εξαιρέσεων φυσικά που πάντα υπάρχουν )....άσε που σιγά σιγά αρχίζουν να νομίζουν ότι ο όλος ο γυρω κόσμος λειτουργεί με λογική δημόσιας υπηρεσίας.... 

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.788
Πόντοι
22.915
Θα ήθελα πολύ να ήμουν στο Δημόσιο. Έχω φίλο σε ΔΟΥ που δεν ξέρει τι έχει!!! Πάντως να πούμε και την αλήθεια, δεν είναι τεμπέλης. Δουλεύει απ το πρωί μέχρι το βράδυ.(κάνει και έλεγχους έξω)

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Με αυτό που περιγράφεις, πως να μην ξέρει τι έχει ρε φίλε?

Πες του μόνο να μην του τη στήσει κανας Τριανταφυλλόπουλος όταν θα πηγαίνει να τ' αρπάξει.

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.788
Πόντοι
22.915
Καλά ο Μάκης είναι ο πρώτος που τα αρπάζει. Αν δεν του δώσεις το δωράκι του, σε έβγαλε στη φόρα. Είναι γνωστά αυτά

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
αυτο που για μενα δειχνει την εγκληματική νοοτροπια που υπάρχει στη χώρα μας είναι αυτη η αναποδη τάση στο σεβασμό:ο δημοσιος Υπ. πρεπει να σεβεται τον ιδιωτη...

Ελευθ. επαγγελματιας (και γενικά εκτός Δημοσίου) σημαίνει: εχω τα απ αυτα ,τα καρύδια, παλεύω , δεν περιμένω απο κανεναν να με ταίσει  σημαινει είμαι Ανδρας , ενοείται καθαρα και ξαστερα ότι αν μπορώ να κανω καμια μπιζνα με το Δημόσιο θα τι κανω...πιθανός πελατης είναι...ας έχει καλα στελεχη να διαπραγματευουνε καλα με το καθε ξεφτερη ιδιώτη..
Γενικά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αντιληπτό οτι πρέπει να βαρανε  προσοχές σε ανθρώπους που δεν περιμενουν ουτε εφαπαξ , ούτε τσαμπα τηλεφωνο στη δουλεια ούτε τσαμπα θερμανση στη δουλεια τους...κλπ κλπ
:idiot:

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Θα ήθελα πολύ να ήμουν στο Δημόσιο. Έχω φίλο σε ΔΟΥ που δεν ξέρει τι έχει!!! Πάντως να πούμε και την αλήθεια, δεν είναι τεμπέλης. Δουλεύει απ το πρωί μέχρι το βράδυ.(κάνει και έλεγχους έξω)

Ωραίος. Φαίνεσαι ότι είσαι της πιάτσας, τσιμπητέ.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Eν προκειμένω ποιοι πληρώνουν το δημόσιο υπάλληλο? Από ποιους παράγεται ο πλούτος που προσπορίζεται?

Νεοφιλελεύθερη λογική? Δεν έχεις διαβάσει Μαρξ μου φαίνεται! Φυσικά μίλησα για ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στον ιδιωτικό τομέα, και όχι γενικά για ιδιωτικό τομέα! Ο φουκαράς ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα θρέφει τους πάντες!

Επισκέπτης
Chevaliere,οι εργαζομενοι στον τριτογενη τομεα παραγουν πλουτο?Γιατι αν το παμε πολυ μακρια τοτε μονον οι εργαζομενοι στον πρωτογενη και τον δευτερογενη παραγουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πλουτο δλδ.

Δεν εμφιβαλλω για αυτο που λες οτι δλδ.το Δημοσιο και ειδικα το Ελληνικο ειναι αντιπαραγωγικο,για τους μισθους μιλησα.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Έχουμε τρελαθεί εντελώς??????? Από που να αρχίσουμε? Από τους μόνιμους του στρατού που τους πάνε τους φέρνουν τους ταίζουν λες και αυτοί θα πάνε να πολεμήσουν άμα γίνει κάτι? Τους δικαστικούς που γράφουν στα παπάρια τους χιλιάδες κόσμο κάθε μέρα πίνοντας το καφεδάκι τους και όλος αυτός ο κόσμος χάνει εκατομμύρια μεροκάματα χωρίς λόγο??
Για τα ΙΚΑ ΣΥΚΑ ΜΙΚΑ και λοιπές υπηρεσίες που ανάθεμα και αν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη "Υπηρεσία"???? Για τους εκπαιδευτικούς που θεωρούν ότι έκαναν το εξαωράκι τους και τέλος??? 8 μήνες το χρόνο?
Και μετά φταίω εγώ που δεν γουστάρω να πληρώνω φόρους??? Τουλάχιστον αν είναι να τους πληρώνω εγώ, να μου φέρουν όσους μου αναλογούν να τους βάλω να δουλέυουν κι όλας...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom