Νέα

Δημοσιούμπες, Ευτράπελα Δημοσίου, Δημόσια Κτίρια & παρακμή γενικότερα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 545
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Κύριος εργοδότης είναι ο εκάστοτε υπουργός. Εκτός κι αν οι υπουργοί είναι υπάλληλοι σας, αφού κι αυτούς εμείς τους πληρώνουμε (με το σκεπτικό σας)

Στην αρχαία ελληνική το ρήμα υπουργώ σημαίνει υπηρετώ...

Και ναι, είναι υπάλληλοι του κράτους και αυτοί, εν ευρεία εννοία...

Να τον απολύσεις , να του κάνεις μείωση μισθού , να τον μεταθέσεις μπορείς?Τι σόι εργοδότης είσαι?
Με τέτοιες αναγωγές μπορώ να σου βγάλω κι εγώ ότι ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης είναι υπάλληλοι μου! :grin:

Υποτίθεται ότι τα εργοδοτικά δικαιώματά σου τα ασκείς συλλογικά, μέσω των κρατικών οργάνων...

Όσο για τον Κόκκαλη και το Βαρδινογιάννη, δεν είσαι εργοδότης τους, είσαι όμως πελάτης τους...
Και τη δύναμή τους την αντλούν από εσένα...Τόσο όταν αγοράζεις προϊόντα ή υπηρεσίες τους όσο και όταν κοινάς σημαιάκια στο γήπεδο...

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ωραίος

Κανεις την ερώτηση δίνεις και την απάντηση

Καλά με το γιωργάκη το best κάθεστε και κάνετε συζήτηση?

μα με βάση τη λογική σου, η πρότασή μου είναι σωστή

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ας ρίξουν μια ματια στον προϋπολογισμό οι διάφοροι φοιτητάκοι

Και ας δούνε τις προβλέψεις για μισθούς δημοσιων υπαλληλων.

Ρε πρέπει να λέμε τα αυτονόητα

Τέλος η δωρεάν επιμόρφωση

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Αυτό και τέλος

Έχεις εξουσία επειδή τους πληρώνεις. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους. Τη νοοτροπία του ραγιά εκμεταλλεύονται και έχουν αυτές τις συμπεριφορές. Όταν βλέπουν δουλοπρέπεια από τον εργοδότη τότε τον καβαλάνε. Όταν δουν ότι δεν τους παίρνει μαζεύονται

Και πάντα υπάρχει και η δύναμη του τηλεφώνου.

Κάθε συμπεριφορά που εισπράττεις είναι εικόνα αυτού που είσαι εσύ διατεθειμένος να ανεχτείς. Βρίσκουν και τα κάνουν.
Ε εντάξει θα πάω αύριο το πρωί στο πιο κοντινό στρατόπεδο και θα ρίξω για κάμψεις όλους τους μονιμάδες!Και μετά θα περάσω από 2-3 σχολεία να κάνω επιθεώρηση στους δασκάλους αν κάνουν καλά την δουλειά τους!!!Ααααα και θα τσεκάρω αν χτυπήσανε στην ώρα τους την κάρτα οι υπάλληλοι στο δημαρχείο! :grin:
Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας ρε Enforcer?Το ξαναλέω...το πρόβλημα είναι ότι ουσιαστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν κανέναν εργοδότη!!!

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Εργοδότη έχουν. Για κανε ότι δεν πληρώνεις φόρους να δούμε ποιος θα τους δώσει να φάνε

Απλά ο εργοδότης δεν ξέρει τη δύναμη του και αντί να απαιτήσει να κάνει ο υπάλληλος αυτό για το οποιο τον έχει πληρώσει, μπαίνει με δουλοπρέπεια ραγιά.

Τέλος, πάω για ύπνο. Καλο βραδυ

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Εργοδότη έχουν. Για κανε ότι δεν πληρώνεις φόρους να δούμε ποιος θα τους δώσει να φάνε

Απλά ο εργοδότης δεν ξέρει τη δύναμη του και αντί να απαιτήσει να κάνει ο υπάλληλος αυτό για το οποιο τον έχει πληρώσει, μπαίνει με δουλοπρέπεια ραγιά.

Τέλος, πάω για ύπνο. Καλο βραδυ
Ωραία...αν είστε εσείς οι εργοδότες τους (γιατί εγώ απ'όσα ξέρω δεν είμαι! :grin: ) ...εσείς φταίτε για τα χάλια του δημόσιου τομέα και όχι ο κάθε υπάλληλος που κωλοβαράει ή ο κάθε αρμόδιος υπουργός!!!

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
το προβλημα δεν ειναι ουτε η μονημοτητα ουτε η μη εξυπηρετηση του εργοδοτη-πελατη.
το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει ελεγχος και πουθενα.
επιδη λογο δουλειας παω συχνα στο δημοσιο πρεπει να πω οτι αλλοι τα ξυνουν(σχεδον ολοι)κααι αλλοι δουλευουν αρκετα λ.χ. λογιστηρια και γενικα γραφεια νοσοκομειων.
το πιο ακραιο που μου συνεβει μεχρι τωρα στο δημοσιο ηταν οταν πηγα να καταθεσω μια προσφορα και με ενημερωσαν οτι το ταμειο λειτουργει απο τις 9-11 μετα ο ταμιας παει σπιτι!!!
δεν κανω πλακα πηγα 11.10 και ελειπε και πηγα ξανα την αλλη μερα.
ωραριο εργασιας 9-11

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Το κράτος να ελέγξει τον εαυτό του. Καλά κρασιά...

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

σωστός! κι ο Νότης Σφακιανάκης εμάς έχει εργοδότες. για κάνε πως δεν αγοράζεις τα cd του ή πως δεν πας στο κέντρο του να δούμε ποιος θα του δώσει να φάει

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ο γιος του Μητσοτάκη live πριν από λίγο:

Έχει 10000 επισκέπτες το site του το μήνα & δε θυμάμαι πόσα befriend requests είπε.
:headbang: :helpplea:

Μετά μου αρέσει που μιλάμε περί πολιτικής εδώ, δημοσίου και της σκληρής Ελληνικής πραγματικότητας γενικότερα.

Μπορεί να τα βάλει κανείς με τον όχλο - δηλ με τα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρωπίδια που θα τους ξαναψηφίσουν? :jerking:

Πριν πάω για ύπνο θα έλεγα μόνο μια κουβέντα από ένα τραγουδάκι του Παύλου

[size=12pt]Άντε... και καλή τύχη μάγκες[/size]

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Αν πέσετε σε δυσκοίλιο Δημ. Υπάλληλο ζητήστε να μιλήσετε με τον προϊστάμενό του ή ρωτήστε (ευγενικά!) τα στοιχεία του λέγοντάς του ότι θέλετε να κάνετε καταγγελία στα ΚΕΠ. Συνήθως πιάνει, κόβεται ο τσαμπουκάς και η δουλειά σας θα γίνει.
Μου έχει συμβεί σε ΔΙΚΑΤΣΑ, Δημοτική Αστυνομία, Επιμελητήριο κτλ.

Θυμίζω ότι στα Κ.Ε.Π. μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν καταγγελίες για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε Δημοσίους Υπαλλήλους.
Οι περιπτώσεις στις οποίες προβλέπεται να γίνεται αποδεκτή μία καταγγελία είναι οι εξής:

*  Ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους πολίτες από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
   * Αδικαιολόγητης μη εξυπηρέτησης των πολιτών
   * Μη έγκαιρης διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών
   * Άρνησης συνεργασίας των υπηρεσιών του δημοσίου και των ΝΠΔΔ με τα ΚΕΠ.
   * Μη εφαρμογής από υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ των περί απλούστευσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας διατάξεων

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
Δημόσιοι υπάλληλοι = Κομματόσκυλα
                    Τεμπέληδες
                    Ατάλαντοι
                    Αναιδείς
                    Υποτακτικοί
                    Κλαψομούνηδες
                    Προνομιούχοι
                    Ρουσφετόπαιδα
                    Ρουφιάνοι
                    Μαγκιά κλανιά και ντετζαμπέ
                    Κουρσάροι

Μερικά δείγματα από την πληθώρα δειγμάτων που έχω αντιμετωπίσει. Τονίζω το αντιμετωπίσει γιατί έτσι ήταν. Όταν η υποχρέωση γίνεται ρουσφέτι δεν έχει κανένα δίκαιο νόημα η ύπαρξη τους. Η υποχρέωση γίνεται ρουσφέτι ώστε να νιώσει ο σχιζοφρενής ότι εργάζεται κάπως. Η πραγματική εργασία δεν έχει καμμία κριτική διάσταση, αλλά απλώς αυτοματισμό βασισμένο σε ποδιαγεγραμμένες τυποποιημένες διαδικασίες.

Όχι απλά άχρηστοι, είναι κοινότυπο.

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Όσο συνταξιοδοτούνται σιγά σιγά οι πρώτες γενιές του ΠΑΣΟΚ και μπαίνουν νέα παιδιά με 2-3 πτυχία από ΑΣΕΠ μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερο δημόσιο τομέα.

Οι Δημ. Υπάλληλοι είναι χρησιμότατοι. Η μονιμότητα είναι απαραίτητη για να μπορεί να αντιστέκεται ο υπάλληλος σε κομματικές-πολιτικές πιεσεις των εκάστοτε κνώδαλων πολιτικών προϊστάμενων.

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1

Με την έννοια του ότι πληρώνονται από τα έσοδα του κράτους (άρα από τους φόρους μας) είσαι σωστός.

Αλλά εργοδότης σημαίνει παραπάνω πράγματα από απλά πληρώνω.

Με αυτή την έννοια δεν έχεις ως πολίτης πάνω στον ΔΥ τις ελεγκτικές εξουσίες που έχει ο εργοδότης μου πάνω σε εμένα.

Δυνατότητες αντίδρασης σε ασύδοτες συμπεριφορές υπάρχουν, αλλά συνήθως απαιτούν χρόνο και όρεξη για μπλέξιμο με μηχανισμούς γραφειοκρατίας και σχεδόν κανείς δεν ασχολείται (το είχα ψάξει λίγο παλιά έχοντας πρόβλημα με κάποιον υπάλληλο σε πολεοδομία).

Επίσης, από τη στιγμή που ζεις, εργάζεσαι και καταναλώνεις σε μια χώρα πληρώνεις φόρους. Δεν είναι στο χέρι σου να μην πληρώσεις. Ακόμα κι αν η δουλειά σου σου επιτρέπει να κρύψεις εισοδήματα, πάλι κάποιο φόρο θα πληρώσεις.

Άρα δεν μπορείς να επιλέξεις να μην είσαι εργοδότης του ΔΥ. Είσαι υποχρεωμένος εργοδότης άρα.

Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και δεν μπορεί να αναλυθεί με τη λογική εργοδότη - εργαζόμενου. Είναι πιο σύνθετο.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Chevaliere,οι εργαζομενοι στον τριτογενη τομεα παραγουν πλουτο?Γιατι αν το παμε πολυ μακρια τοτε μονον οι εργαζομενοι στον πρωτογενη και τον δευτερογενη παραγουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πλουτο δλδ.

Δεν εμφιβαλλω για αυτο που λες οτι δλδ.το Δημοσιο και ειδικα το Ελληνικο ειναι αντιπαραγωγικο,για τους μισθους μιλησα.

Βεβαίως. Απλά καταμερίζεται η εργασία. Η εργασιακή διαδικασία δεν είναι μόνο η καθαυτό παραγωγή. Είναι και η κυκλοφορία. Χωρίς την κυκλοφορία δε γίνετα να παραχθεί ο πλούτος. Επομένως στην κυκλοφορία ανήκει τόσο ο τραπεζικός υπάλληλος όσο και ο υπάλληλος μιας αεροπορικής εταιρίας  καργκο ή ένας υπάλληλος λοτζίτικς. Συμμετέχουν όλοι μαζί στην ίδια παραγωγική διαδικασία αξιοποίησης του κεφαλαίου. Αντίθετα ο δημόσιος υπάλληλος, αποτελεί το εξάρτημα του αστικού κράτους. Στη δε Ελλάδα αποτελεί το εξάρτημα του ελληνικού καθυστερημένου ημι-φεουδαρχικού τσιφλικάδικου κράτους και διορίζεται και αναλόγως. Δεν έχει καμία σχέση ο κρατικός υπάλληλος ( εφοριακός, στρατιωτικός, μπάτσος) με τον ιδιωτικό. Ο ένας υπάρχει για να συντηρείται το καθεστώ εκμετάλλευσης του άλλου. Διάβασε με κάθε λεπτομέρεια τη 18η μπρυμαίρ και τη γερμανική ιδεολογία του Μαρξ. Αλλά και να μη τα διαβάσεις έτσι είναι.

Μια σοσιαλιστική κοινωνία δεν έχει αυτό το διαχωρισμό αφού δε θα υπάρχει αστικό κράτος και ιδιωτική οικονομία αλλά μία ενιαία λαική οικονομία παραγωγής αξιών χρήσης.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κύριος εργοδότης είναι ο εκάστοτε υπουργός. Εκτός κι αν οι υπουργοί είναι υπάλληλοι σας, αφού κι αυτούς εμείς τους πληρώνουμε (με το σκεπτικό σας)
'όχι ρε φίλε. Με το δικό σου σκεπτικό να το πάμε. Ο υπουργός τους πληρώνει από την τσέπη του και έχει τη δική του επιχείρηση. Ρε πλάκα κάνουμε εδώ μέσα? Τον υπουργό εμείς δε τον ανεβάσαμε εκεί που είναι και τα λεφτά μας δε διαχειρίζεται? Ρε τι ακούμε εδώ μέσα!!!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μια σοσιαλιστική κοινωνία δεν έχει αυτό το διαχωρισμό αφού δε θα υπάρχει αστικό κράτος και ιδιωτική οικονομία αλλά μία ενιαία λαική οικονομία παραγωγής αξιών χρήσης.

Δεν ξέρω πως διαβάζεις Μαρξ αλλά με αυτό το "Ενιαία λαϊκή οικονομία παραγωγής αξιών χρήσης" θα τρίξουν για μιά ακόμη φορά τα κοκκαλάκια του.
Φαντάζομαι ότι δεν θα παράγεται απολύτως τίποτε άχρηστο. Θα συνεδριάζει το Ανώτατο Σοβιέτ ή οι λαϊκές επιτροπές βάσης και θα αποφασίζουν για το τι πρέπει να παραχθεί.
Πχ τρακτέρ ΝΑΙ, ζαρτιέρες ΟΧΙ. Και έτσι θα λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα των ελεύθερων αγορών, της υπεραξίας, της συσσώρευσης κεφαλαίου και του καπιταλισμού εν γένει.

Όσο για το κράτος δεν προβλέπεται να διαλυθεί παρά μόνον στον κομμουνισμό - το ανώτατο στάδιο του σοσιαλισμού, του πολιτισμού, της ανθρώπινης εξέλιξης εν γένει.
Μέχρι τότε θα υπάρχει και όπως έλεγε ο Μαρξ και επιβεβαίωνε ο Λένιν ακόμη και μία νοικοκυρά θα μπορεί να το διοικήσει.
Τρέμετε γραφειοκράτες - δημόσιοι υπάλληλοι.

Άϊντε να βάλουμε και το σχετικό τραγουδάκι:

Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά
κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνει με ζήλο περισσό,
στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,
την έχω βαρεθεί.

Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
τους γερμανούς τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεν ξέρω πως διαβάζεις Μαρξ αλλά με αυτό το "Ενιαία λαϊκή οικονομία παραγωγής αξιών χρήσης" θα τρίξουν για μιά ακόμη φορά τα κοκκαλάκια του.
Φαντάζομαι ότι δεν θα παράγεται απολύτως τίποτε άχρηστο. Θα συνεδριάζει το Ανώτατο Σοβιέτ ή οι λαϊκές επιτροπές βάσης και θα αποφασίζουν για το τι πρέπει να παραχθεί.
Πχ τρακτέρ ΝΑΙ, ζαρτιέρες ΟΧΙ. Και έτσι θα λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα των ελεύθερων αγορών, της υπεραξίας, της συσσώρευσης κεφαλαίου και του καπιταλισμού εν γένει.

Όσο για το κράτος δεν προβλέπεται να διαλυθεί παρά μόνον στον κομμουνισμό - το ανώτατο στάδιο του σοσιαλισμού, του πολιτισμού, της ανθρώπινης εξέλιξης εν γένει.
Μέχρι τότε θα υπάρχει και όπως έλεγε ο Μαρξ και επιβεβαίωνε ο Λένιν ακόμη και μία νοικοκυρά θα μπορεί να το διοικήσει.
Τρέμετε γραφειοκράτες - δημόσιοι υπάλληλοι.

Άϊντε να βάλουμε και το σχετικό τραγουδάκι:

Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά
κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνει με ζήλο περισσό,
στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,
την έχω βαρεθεί.

Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
τους γερμανούς τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω σιχαθεί.

αυτό το λαική οικονομία ήταν δικό μου όχι του Μαρξ φυσικά! Πάντως υπάρχει η αξία χρήσης σε αντιδιαστολή με την ανταλλακτική αξία. Έχει να κάνει με τη θεωρία της αξίας.Να επεκταθούμε τώρα εκεί???

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom