Νέα

Δημοσιούμπες, Ευτράπελα Δημοσίου, Δημόσια Κτίρια & παρακμή γενικότερα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 545
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
φιλε σεβαλιε εκτος απο την μονιμοτητα για μενα πρεπει να σταματησει και ο συνδικαλισμος στο δημοσιο με τη μορφη που εχει τωρα.δεν ειναι δυαντον τα κομματοσκυλα να κοβουν και να ραβουν και ο καθε επιχειριματιας να γινετε μπαλακι ολων αυτων.

Πως γίνεται να θέλεις να σταματήσει ο συνδικαλισμός στο Δημόσιο και από την άλλη να επαινείς το ΠΑΣΟΚ που τον γιγάντωσε δεν το καταλαβάινω!

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Πως γίνεται να θέλεις να σταματήσει ο συνδικαλισμός στο Δημόσιο και από την άλλη να επαινείς το ΠΑΣΟΚ που τον γιγάντωσε δεν το καταλαβάινω!

που ανέφερε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση που έκανες παράθεση?

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
φιλε σεβαλιε εκτος απο την μονιμοτητα για μενα πρεπει να σταματησει και ο συνδικαλισμος στο δημοσιο με τη μορφη που εχει τωρα.δεν ειναι δυαντον τα κομματοσκυλα να κοβουν και να ραβουν και ο καθε επιχειριματιας να γινετε μπαλακι ολων αυτων.
Τώρα θέλεις να λυπηθούμε τους επιχειρηματίες? :grin:

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
το πασοκ μπορει να τον ξεκινησε,αλλα η νεα δημοκρατια,τον εκανε επιστημη.και το κκε με το συριζα τον εκαναν επαναστατικη οργανωση.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ο ρόλος του δημόσιου τομέα δεν είναι να υπηρετεί τον ιδιωτικό...τους πολίτες πρέπει να εξυπηρετεί και να προστατεύει!

πρέπει να μερινμά για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Και ναι αυτό σε τελική ανάλυση εξυπηρετεί τον πολίτη!

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Τώρα θέλεις να λυπηθούμε τους επιχειρηματίες? :grin:
φιλε ναι πρεπει να τους λυπηθει καποιους και αυτους.και δεν εννοω τους μεγαλους που δεν εχουν πλεον αναγκη κανεναν,εννοω τους επιχειριματιες τους μικρους που απασχολολουν 2-3 ατομα σε ενα καταστημα σε μια γειτονια.αυτοι δεν ειναι εργαστασιαρχες.

Επισκέπτης
που ανέφερε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση που έκανες παράθεση?

όταν σχολιάζεις κάτι και κρίνεις κάποιον δεν κολλάς σχολαστικά στο τι είπε στη συγκεκριμένη πρόταση αλλά πως δένει και αν δένει ο ισχυρισμός του με τη γενικότερη θεώρηση που έχει για τα πράγματα ;) κατάλαβες εξυπνάκια?

Επισκέπτης
το πασοκ μπορει να τον ξεκινησε,αλλα η νεα δημοκρατια,τον εκανε επιστημη.και το κκε με το συριζα τον εκαναν επαναστατικη οργανωση.

δεν περίμενα καλύτερη απάντηση από εσένα γιατί δυστυχώς είσαι και ανιστόρητος!!! :uglystupid:

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
δεν περίμενα καλύτερη απάντηση από εσένα γιατί δυστυχώς είσαι και ανιστόρητος!!! :uglystupid:
φιλε εισαι κομματικα κολλημενος.δεν γινετε να συζητησω με εσενα.απο οτι καταλαβα ακολουθης και εσυ την κομματικη πειθαρχεια που σου μαθανε απο μικρο.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
το δημόσιο έχει άλλο ρόλο! Όχι να παράγει! Αλλά έχει ρόλο ρυθμιστικό και εγγυητικό της παραγωγικής διαδικασίας η οποία εναπόκειται στον ιδιωτικό τομέα! Επομένως το να λέει κάποιος ότι το δημόσιο και ο δημόσιος υπάλληλος είναι " αντιπαραγωγιοί" είναι άτοπο! Το θέμα είναι όμως να κάνει ο δημόσιος υπάλληλος τη δουλειά αυτή σωστά! Της ρύθμισης έστω! Αυτή που έχει να κάνει. Και να υπάρχουν μηχανισμοί ΕΛΕΓΧΟΥ!  Να μη παρακωλύεται η ιδιωτική παραγωγή, να μην υπάρχει διαφθορά, χρηματισμός και αναξιοκρατικοί διορισμοί και προαγωγές!

νομίζω ότι το τοποθετείς σε λάθος βάση. ο άνθρωπος ικανοποιεί ανάγκες όχι μόνο με υλικά αγαθά, αλλά και με άυλα (υπηρεσίες). συνεπώς, το να προσφέρεις σε κάποιον μια υπηρεσία θεωρείται παραγωγή

nikolakis72

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
διεκδικησε ρε κακομοιρη ελληνα και εσυ τα προνομια που εχουν οι δημοσιοι
που σε γαμαει ο καθε χοντος και ο ο καθε τζαμπος
αλλα ελληναρας εισαι τι περιμενει κανεις?
στα αρχιδια σου αν περνας καλα εσυ, το παν ειναι να κοπουν απο τους αλλους

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ενώ στις άλλες χώρες υπάρχει για να υπηρετεί τον ιδιωτικό, εδώ υπάρχει ο ιδιωτικός για να υπηρετεί το δημόσιο!

Εγώ δεν ξέρω καμία χώρα που ο ιδιωτικός τομέας λέει: "Θέλω περισσότερο κράτος για να με εξυπηρετεί και να με διευκολύνει".

Εσύ ξέρεις κάποια χώρα που ο ιδιωτικός τομέας λέει: "Περισσότερο κράτος, περισσότεροι κανόνες, περισσότερος έλεγχος";

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.541
Πόντοι
4.615
Θά έλεγα πως καταρχήν το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά γενικό, ως προς τον τίτλο του. Ποιοι θεωρούνται ως δημόσιοι υπάλληλοι; οι εργαζόμενοι στον ''στενό'' δημόσιο τομέα μόνο; περιλαμβάνονται και οι δικαστικοί, οι στρατιωτικοί και οι κληρικοί ακόμη (που πληρώνονται από το κράτος); και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τις δημόσιες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα; και όλοι οι παραπάνω είναι συλλήβδην άχρηστοι; πολύ αφοριστικό το βρίσκω, όπως και την άποψη πως οι υπηρετούντες στο Δημόσιο είναι αντιπαραγωγικοί. Όσοι στελεχώνουν διοικητικές θέσεις στο Δημόσιο, καθώς και οι ένστολοι εν γένει και οι δικαστικοί, προφανώς και δεν προσελήφθησαν στις θέσεις τους για να οργώνουν χωράφια ή να χτίζουν στις οικοδομές. Προσελήφθησαν ο καθένας για να κάνουν κάποια δουλειά, καθένας στον τομέα του, για την εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής. Το εάν έχουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους ή το εάν λειτουργεί σωστά το Δημόσιο, αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Και παρεμπιπτόντως πιστεύω πως ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών (λ.χ. με καθολική μηχανογράφηση) θα είναι αυτός που θα επιφέρει και τη μείωση του απαιτούμενο αριθμού υπαλλήλων στις εν γένει δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, μείωση των υπαλλήλων θα επιφέρει και η χρήση των όποιων δυνατοτήτων έχει ο πολίτης ώστε να κάνει χρήση των νέων μεθόδων συναλλαγής (λ.χ. ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων) και όχι να πηγαίνουμε μαζικά να στηνόμαστε σε ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες, κάτι το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει στη χώρα μας που μάλλον μας αρέσουν οι ουρές, συνήθως στο τέλος καταληκτικών προθεσμιών, βρίζοντας όλοι μαζί συλλήβδην το κακό κράτος και την κακούργα την κοινωνία.
Δε θα διαφωνήσω πως υπάρχουν άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πολύ άχρηστοι εάν θέλετε, και που δεν θα έπρεπε να ασκούν το επάγγελμα για το οποίο προσελήφθησαν. Και όλοι μας εδώ μέσα πιστεύω έχουμε να διηγηθούμε παραδείγματα κακών δημόσιων υπαλλήλων. Και εγώ έχω, αλλά έχω και πολύ καλά παραδείγματα, που έκαναν παραπάνω από όσα θα έπρεπε για να με βοηθήσουν.
Από την άλλη πλευρά, και πέραν των κακών παραδειγμάτων δημοσίων υπαλλήλων, έχω και κακά παραδείγματα άχρηστων δικηγόρων, που δεν ξέρουν να συντάξουν μία αίτηση και στους οποίους οι αδαείς πολίτες εμπιστεύονται την τύχη των υποθέσεών τους και τους πληρώνουν αδρότατα, και αλμπάνηδων γιατρών που σφάζουν τον κόσμο ''γδέροντάς'' τον οικονομικά, και ταξιτζήδων που κλέβουν τους πελάτες, και εργολάβων οικοδομών που βάζουν ότι πιο άχρηστο υπάρχει για να τα κονομήσουν αδιαφορώντας για την ασφάλεια αυτών που θα μείνουν μέσα, και εστιατόρων που μαζεύουν τα αποφάγια του προηγούμενου για να ταΐσει τον επόμενο, και μανάβηδων- μπακάληδων- χασάπηδων- αρτοποιών που κλέβουν στο ζύγι, και βενζινάδων που νοθεύουν τα καύσιμα, και γενικά κάθε κλάδος έχει τα δικά του κακά παραδείγματα προς αποφυγή. Επομένως, κάθε κλάδος πρέπει να ''βαφτιστεί'' ανάλογα με τα ''κατορθώματα'' κάποιον επίλεκτων μελών του.  Προσωπικά πάντως, διαφωνώ με τέτοιου είδους αφορισμούς, αν και είμαστε εθισμένοι σε τέτοιους μάλλον ως λαός.....

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Στο παράδειγμα που έφερα, μπορείς να απαντήσεις με στοιχεία ότι έχεις εσύ δίκιο και εγώ άδικο?

τα δικά σου στοιχεία πού είναι δηλαδή;
άντε να σου δώσω εγώ στοιχεία λοιπόν και κάποια στιγμή, φέρε κι εσύ να συγκρίνουμε.
εγώ λοιπόν είμαι εκπαιδευτικός, διορισμένος στο δημόσιο μέσω γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ, διδάσκω για τέταρτη χρονιά και ο μισθός μου είναι περίπου 1250 ευρώ, χωρίς να έχω μεταπτυχιακό, συμπεριλαμβανομένης και της παρακράτησης φόρου.
φέρε μου λοιπόν στοιχεία από τους συναδέλφους μου που δουλεύουν στα φροντιστήρια να συγκρίνουμε και θα δεις ότι έχει δίκιο ο gatto

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ δεν ξέρω καμία χώρα που ο ιδιωτικός τομέας λέει: "Θέλω περισσότερο κράτος για να με εξυπηρετεί και να με διευκολύνει".

Εσύ ξέρεις κάποια χώρα που ο ιδιωτικός τομέας λέει: "Περισσότερο κράτος, περισσότεροι κανόνες, περισσότερος έλεγχος";
ναι αλλα και η ελλαδα ειναι η μονη χωρα που δεν εχει νομους για τιποτα.και οταν γινετε μια μαλακια αντι να τους βαλουν φυλακη κανουν 25 επιτροπες και 40 ελεκτικες αρχες και στο τελος δεν γινετε τιποτα.αυτους ολους ποιος τους πληρωνει ?εμεις  οι μαλακες.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Είναι επίσης η μόνη χώρα στην Ευρώπη ( που από ότι θυμάμαι, έχει εργατικούς νόμους ) που δεν γιαουρτώνονται οι πολιτικοί. Πρέπει να έχουν παράστημα για να βάλουν τα παιδιά στο δημόσιο

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Δε το έχω ψάξει. Αλλά τι σχέση έχει με την παράθεση που έκανα?

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
τα δικά σου στοιχεία πού είναι δηλαδή;
άντε να σου δώσω εγώ στοιχεία λοιπόν και κάποια στιγμή, φέρε κι εσύ να συγκρίνουμε.
εγώ λοιπόν είμαι εκπαιδευτικός, διορισμένος στο δημόσιο μέσω γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ, διδάσκω για τέταρτη χρονιά και ο μισθός μου είναι περίπου 1250 ευρώ, χωρίς να έχω μεταπτυχιακό, συμπεριλαμβανομένης και της παρακράτησης φόρου.
φέρε μου λοιπόν στοιχεία από τους συναδέλφους μου που δουλεύουν στα φροντιστήρια να συγκρίνουμε και θα δεις ότι έχει δίκιο ο gatto
το οτι ρε φιλε καθεσε 15 μερες πασχα,χριστουγεννα.και 2 μηνες το καλοκαιρι και πληρωνεσε,δεν πιστευω να σε χαλαει?

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
το οτι ρε φιλε καθεσε 15 μερες πασχα,χριστουγεννα.και 2 μηνες το καλοκαιρι και πληρωνεσε,δεν πιστευω να σε χαλαει?

εσένα σε χαλάει που έχω αυτό το προνόμιο;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom