Νέα

Δημοσιούμπες, Ευτράπελα Δημοσίου, Δημόσια Κτίρια & παρακμή γενικότερα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 545
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Αν συγκρίνεις ένα παλικάρι που δουλεύει σαν το μαλάκα courier με κίνδυνο να τον φάει οποιαδήποτε στιγμή κάποιος psycho ταρίφας με κάποιον που τον έβαλε στα ΕΛΤΑ ο Βαλυράκης και δουλεύει φύλακας - ναι έχεις δίκιο.

Αν αντίθετα συγκρίνεις κάποιον με πτυχίο ΑΕΙ & μεταπτυχιακό που μπήκε σε ένα δήμο με έναν με αντίστοιχες σπουδές που δουλεύει σαν IT Consultant πχ στην Intracom, κάνεις λάθος και μεγάλο μάλιστα.

Όπως βλέπεις, μιλάω με παραδείγματα & ονόματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαίνεται ότι είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη οπότε δεν έχει νόημα πια να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου.

δηλαδή όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ και μεταπτυχιακό γίνονται IT Consultants ή οτιδήποτε Consultants? τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι παίρνουν μεταπτυχιακό και οι περισσότεροι από αυτούς αναγκαστικά θα αμειφθούν με χαμηλούς μισθούς, παρόμοιους με του δημοσίου. όσοι καταφέρουν και γίνουν στελέχη, θα δοξάζουν το Θεό που δεν μπήκαν στο δημόσιο. όσοι όμως όχι, πιθανώς για τον ίδιο λόγο θα χτυπάνε το κεφάλι τους γιατί στα 50 τους έμειναν χωρίς δουλειά και δεν τους παίρνει πλέον κανένας ούτε με το βασικό μισθό

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Αυτός είναι ο στενός δημόσιος τομέας.

Υπάρχει και ο ευρύτερος που περιλαμβάνει διάφορα ΝΠΙΔ, ΑΕ που το δημόσιο είναι ο μοναδικός μέτοχος και μερικές άλλες κατηγορίες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί στον τύπο (και κάπου το έχω ποστάρει εδώ μέσα) το σύνολο του δημόσιου τομέα ξεπέρασε πρόσφατα το 1 εκατομμύριο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δημόσιος τομέας είναι διογκομένος.
Οι περισσότεροι όμως έχουν ένα στερεότυπο δημοσίου υπαλλήλου στο κεφάλι τους και βάζουν στο ίδιο τσουβάλι πολλές και διαφορετικές κατηγορίες επαγγελμάτων για τις οποίες ο δημόσιος τομέας λίγο ή πολύ είναι μονόδρομος όπως δάσκαλοι, καθηγητές, αρχαιολόγοι, δικαστές, γιατροί, νοσηλευτές, στρατιωτικοί, αστυνόμοι, πυροσβέστες, οδοκαθαριστές και άλλοι πολλοί..

Η κουβέντα λοιπόν γίνεται για κάποιους επιστήμονες (π.χ. μηχανικοί) που έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν είτε το ελεύθερο επάγγελμα ή μια θέση υπαλληλική σε εταιρεία είτε μια αντίστοιχη δημόσια θέση. Αυτοί λοιπόν είναι πραγματικά ελάχιστοι σε σχέση με αυτό που ονομάζεται δημόσιος τομέας.

Και εάν όλοι μας έχουμε εξοργιστικές εμπειρίες με κάποιους καμένους και αμόρφωτους που είναι σε θέσεις διοικητικών ή εξυπηρέτησης κοινού δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό να χαρακτηρίζει όλους. Ας λέγαμε λοιπόν σα τίτλο: Υπάλληλοι Πολεοδομίας = μιζαδόροι ή Εφοριακοί =πουλημένοι ή Δικαστές =λαμόγια ή ό,τι άλλο.
Ο παρόν τίτλος οδηγεί στο παράδοξο:
Δάσκαλοι / γιατροί / νοσοκόμοι / πυροσβέστες =άχρηστοι ?????

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Αν συγκρίνεις ένα παλικάρι που δουλεύει σαν το μαλάκα courier με κίνδυνο να τον φάει οποιαδήποτε στιγμή κάποιος psycho ταρίφας με κάποιον που τον έβαλε στα ΕΛΤΑ ο Βαλυράκης και δουλεύει φύλακας - ναι έχεις δίκιο.

Αν αντίθετα συγκρίνεις κάποιον με πτυχίο ΑΕΙ & μεταπτυχιακό που μπήκε σε ένα δήμο με έναν με αντίστοιχες σπουδές που δουλεύει σαν IT Consultant πχ στην Intracom, κάνεις λάθος και μεγάλο μάλιστα.

Όπως βλέπεις, μιλάω με παραδείγματα & ονόματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαίνεται ότι είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη οπότε δεν έχει νόημα πια να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου.
Είπα και σε προηγούμενο ποστ ότι θα πρέπει να εξαιρέσεις κάποιους κλάδους που παρουσιάζουν μεγάλη άνθηση και που στην τελική οι ειδικότητες τους δεν υπάρχουν καν στο δημόσιο!Πήγες και έπιασες το ακραίο παράδειγμα του μεγαλοστελέχους της Ιντρακόμ!Χαίρω πολύ....αυτός σίγουρα αμοίβεται πολύ καλά!Να συγκρίνεις τι γίνεται με τους υπαλλήλους γραφείου , τις τηλεφωνήτριες , τις νοσοκόμες , τους καθηγητές κλπ

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Σύγκριση αμοιβών: Τεχνικός Ιντρακομ vs. Τεχνικός ΟΤΕ.

Εκεί να δεις γέλιο.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Για να ξέρουμε για τι μιλάμε, κάποια πρόσφατα στοιχεία που βρήκα από εδώ Οι αριθμοί των δημόσιων υπαλλήλων κατά φθίνουσα κατάταξη ανάλογα με το πλήθος ανά κατηγορία :

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤIKΟΙ...........191.416
Ν.Π.Δ.Δ.................109.191
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.......83.723
Ο.Τ.Α....................75.918
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.........62.155
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.............55.000
ΙΑΤΡΟΙ...................13.500
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ................3.755

Σύνολο : 594.658
Πληθυσμός Ελλάδας την 1/1/2008 : 11.215.000 (Μάλλον εδώ θα έπρεπε να δούμε το πλήθος των εργαζόμενων αλλά δεν έχω χρόνο τώρα να ψάξω αν υπάρχει τέτοιο στοιχείο)
Δηλαδή το 5,3% απασχολούνται στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Εάν βγάλουμε Δικαστικούς, Γιατρούς, Στρατιωτικούς, Σώματα Ασφαλείας και Εκπαιδευτικούς, αυτοί που φαντάζομαι μας ενοχλούν είναι : 268.832. Δηλ το 2,4% περίπου του συνόλου του πληθυσμού.

Να και ένα σχετικό γράφημα :

Θα ήταν τουλάχιστον(...) πάρα πολύ καλό να παραθέσεις το ποσοστό επί των εργαζομένων. Το 2,4 τότε θα γίνει πολύ - πολύ παραπάνω σε μια χώρα που πάρα πολλοί είναι συνταξιούχοι, άνεργοι(γυναίκες), παιδιά. Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να είναι και οι 300.000 άχρηστοι. Οι 200 πιθανόν να είναι γιατί, από καταβολής Ελλ. Κράτους μέχρι ΠΑΣΟΚ, ήταν 75000. Ήταν τόση μεγάλη η οικονομική μας ανάπτυξη, τόσο ισχυρός ο στρατός και τόσο καλή η παιδεία μας, όπου πιθανώς το 20% του εργατικού δυναμικού της χώρας να πληρώνεται με κοινό τρόπο

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Συμφωνα με τα παραπανω.....117155 ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!!!!!

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
...στη πραγματικότητα ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι γνωστός, αν και το 2008 υπολογίζονταν σε 1.030.000 περίπου. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με μόνιμους, συμβασιούχους, εποχιακούς, μετακλητούς, αποσπασμένους κλπ.

Αυτοί που πιστεύουν ότι Δημόσιοι υπάλληλοι=άχρηστοι είναι τουλάχιστον άδικοι, διότι απλώς κάνουν σημαία τα αρνητικά παραδείγματα....   

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.936
Πόντοι
6.925
Δεν είναι άχρηστοι ... πολλοί είναι και καλοπληρώνονται για αυτό που παρέχουν.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Είπα και σε προηγούμενο ποστ ότι θα πρέπει να εξαιρέσεις κάποιους κλάδους που παρουσιάζουν μεγάλη άνθηση και που στην τελική οι ειδικότητες τους δεν υπάρχουν καν στο δημόσιο!Πήγες και έπιασες το ακραίο παράδειγμα του μεγαλοστελέχους της Ιντρακόμ!Χαίρω πολύ....αυτός σίγουρα αμοίβεται πολύ καλά!Να συγκρίνεις τι γίνεται με τους υπαλλήλους γραφείου , τις τηλεφωνήτριες , τις νοσοκόμες , τους καθηγητές κλπ
Ακραίο... ΟΚ. Γι' αυτό στο τέλος είπα ότι αφού είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη εδώ, άρα εγώ πρέπει να κάνω λάθος. :rolleyes:

Δηλ μια νοσοκόμα στο ΕΣΥ ή μια δασκάλα παίρνουν αντίστοιχα περισσότερα από μια νοσοκόμα στο ΙΑΣΩ ή μια δασκάλα σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο?

Είσαι σίγουρος γι΄ αυτό?

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
Υπάρχει μια άποψη μεταξυ παρεών που συζητανε και για τετοια θέματα και  μ αρεσε πολυ....

Το Δημόσιο δεν είναι για ΑΝΔΡΕΣ !
  Τέλος!

viper84x

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Like
13
Πόντοι
1
 Καλημερα σε ολους τους αγαπητους συναδελφους εδω. Παρακολουθω το θεμα αυτο που ανοιξαμε και θελω και γω να προσθεσω την αποψη - εμπειρια μου περι του δημοσιου αλλα και την μεγαλη πιπα που τρωει ο καημενος εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα, για το οποιο δε σηκωνω κουβεντα οτι υπαρχει και μικρος αριθμος δημοσιου που τραβαει το αναλογο ζορι..
 Ναι ειναι αληθεια και δε νομιζω πως κρυβεται κανεις οτι θα ηθελε να βρει μια θεση στο δημοσιο, δε μιλαμε λογο καθισιου, σχεδον ολοι μας δεν γνωριζουμε καν τι σημαινει αυτο αλλα λογω συνθηκων εργασιας και μισθου.
 Ζουμε σε μια χωρα πλεον η οποια εχει σαπισει τοσο πολυ το συστημα και καταστρεφει τοσα πολλα ονειρα που πραγματικα το μονο που αξιζει να κανει κανεις ειναι να της υψωσει το κωλοδακτυλο και να σηκωθει να φυγει.
  Για μικρο διατημα δουλεψα και γω ας πουμε σαν δημοσιος για κανα 6μηνο σε καποιο υπουργειο. Ναι ο ρολος μου εκει μεσα ηταν ρολος κομπαρσου και με πολυ ελευθερο χρονο, λογο παρατηρησης..θα το αναφερω μετα. Τους 6 μηνες διαμονης μου εκει ειχα την ευκαιρια να παρατηρησω το πως δουλευει το συστημα του Ελληνικου δημοσιου και πραγματικα σοκαριστικα ερχομενος βεβαια απο τον ιδιωτικο τομεα...
  Προβλεπομενες Ωρες λειτουργιας υπουργειου 7 το πρωι με 3 το μεσημερι.

Αφιξη υπαλληλων με καφε και εφημεριδα απο 8 παρα  μεχρι 8.30 και σε περιπτωσεις ακομα και 9!!

Καφες και διαβασμα εφημεριδας πανω στο γραφειο μεχρι της 9 - 9.30

Εργασια μεχρι τις 1 περιπου με πολλες αναχωρισεις για μονοωρα διαλειματα, τσιγαρα τοστ κτλ ακομα και αποχωρισεις απο την υπηρεσια για ψωνια!!

1 - 2 ωρα ελευθερης ασχολιας, παιχνιδια στο υπολογιστη, πασιενζα κτλ και μαζεμα γυρω απο τα γραφεια για κουτσομπολειο κτλ

2 - 2.30 ακρα του ταφου σιωπη με τους υπαλληλους να καθονται στα γραφεια σιωπηλα ακινητοι και να ειναι καρφωμενοι στο μεγαλο ρολοι του τοιχου.

2.30 αναχωρηση υπαλληλων με μοναδικο ατομο τον προισταμενο να εχει ερθει και να εχει φυγει στην ωρα του.

Σημειωσεις..

Η παρακευη θεωρειται ημιαργια!!!!
Τα γραφεια σταματανε γυρω στις 12.30 με 1 το μεσημερι με τους καημενους υπαλληλους να αποχωρουν σιγα σιγα αγχωμενοι λογο της κινησης στους δρομους και με παραπονο οτι θα αργησουν να φτασουν στον εξοχικο για το σαββατοκυριακο.

Επιπλιξη απο τους αλλους υπαλληλους σε μενα οτι δουλευω πολυ γρηγορα και νσ κοψω λιγο τον ρυθμο μη φανει οτι δε δουλεουν εκει μεσα οι υπολοιποι και με ατακα οτι, αγορι μου ειναι δημοσιο εδω...

Τελος

Ακουω λοιπον τι εχετε να πειτε.. Οι γαμημενοι, μου θελουν και αυξησεις??
Να δουλεουμε 8ωρα σαν τα σκυλια για 700 ευρο μαζι και σαββατα και οταν και αν χτυπησουμε το 1000 να ειμαστε 12 ωροι?
Και τα αρχιδια με το 5 ωρακι και τισ μαλακιες τους να μου παραπονιουνται οτι παιρνουν  μονο 800 με 1000 και να θελουν και αλλα? Αλλα μπραβο τους, που εχουν και το θρασσος και την τολμη να τα κανουν αυτα και το κρατος δε τους λεει και τιποτα, αυτοι ειναι οι κερδισμενοι
  Κυριοι, παμε κατα διαολου σαν χωρα, η ακριβεια - αισχροκερδια, τα πολιτικα συμφεροντα, οι φορολογιες και αλλα χιλια δυο...Ειμαι σιγουρος πως οι προγονοι μας που παλεψανε και δωσαν την ζωη τους για αυτην τη γαμημενη χωρα θα στριφογυριζουν στο ταφος τους τωρα....
 Τελος για τωρα...τα εχω παρει!!

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Τι να πούμε; Να μιλήσει το 80% που ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για γίνει έτσι

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.087
Πόντοι
22.785
:idiot: :idiot:

Συνημμένα

• z3.jpg
    z3.jpg
    31,5 KB · Εμφανίσεις: 14

calvin

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Απο μαλακια καλα παμε. Παντως αν δεν σας αρεσει το δημοσιο τοτε πως γηνεται καθε χρονο να αυξανονται οι αιτησεις για προσληψη?????? Αααα ξεχασα δεν την εκανες εσυ την αιτηση την εκανε ο διπλανος που ειναι τεμπελης.Ειστε ολοι υποκριτες και οι μεν και δεν. Α και για να μην ξεχασω ερχονται εκλογες.......

calvin

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ακουω λοιπον τι εχετε να πειτε.. Οι γαμημενοι, μου θελουν και αυξησεις??
Να δουλεουμε 8ωρα σαν τα σκυλια για 700 ευρο μαζι και σαββατα και οταν και αν χτυπησουμε το 1000 να ειμαστε 12 ωροι?

αρα να παιρνουμε ολοι 700 ευρω με 12 ωρες εργασιας για να ειμαστε ικανοποιημενοι!!!
ή μηπως να δουλευουμε 6 το πρωι με 6 το βραδυ για ενα πιατο φαι?

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
αυτο λέμε ρε φιλε...λιγοστευουν οι ανδρες γενικα στη πιατσα...

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Απο μαλακια καλα παμε. Ειστε ολοι υποκριτες και οι μεν και δεν. Α και για να μην ξεχασω ερχονται εκλογες.......
Η χώρα της μαλακίας είναι, δεν το 'ξερες?

Όχι και οι δεν ρε σειρά....

Εγώ πάλι όταν έρχονται εκλογές με πιάνει μια τρομερή φαγούρα εκεί χαμηλά....

Μήπως θυμάσαι τι έλεγε ο Τζίμης που έχεις avatar περί εκλογών? :rolleyes:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom