Νέα

Δημοσιούμπες, Ευτράπελα Δημοσίου, Δημόσια Κτίρια & παρακμή γενικότερα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 545
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
33
Πόντοι
366
Το να "εργάζεσαι" στο δημόσιο δεν είναι επαγγελματική επιλογή

Είναι τρόπος ζωής
Σίγουρα...αλλά γιατί να προτιμήσει κάποιος να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα με βάση τα εργασιακά δεδομένα στην χώρα μας?Πες μου έναν σοβαρό λόγο!!!

giorgio33

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
27
Πόντοι
1
Pristine συμφωνω αυτο εγραψα οτι ειναι καταντια αυτοι οι επιστημονες να προσπαθουν να μπουν στο δημοσιο και να μην αξιοποιουνται αλλου ..ιδιως  σε επιστημες που εξω δεν εχουν καν αντικειμενο και στην πληροφορικη που ανεφερες η θα κανουν μαθηματα σε δημοσια η ιδιωτικα σχολια η θα γινουν εμποροι στην επαρχια...η προισταμενη μου παντως ειναι και αυτη πολιτικοσ μηχανικος και οχι απο σελετε γενικα οι δημοι πηραν προσωπικο μετα τον πρωτο καποδιστρια και κρατησαν τους παλιους υπαλληλους με αποτελεσμα καποιοι να εχουν προσοντα...τωρα για τα επιδοματα υπαρχουν σε ολους τους κλαδους ειναι ενας τροπος να πληρωνουν αλλοι αντι για το κρατος και να μη μετρανε σε συνταξη και δωρα και τετοια ..οπως πληρωνεις αυτον που δουλευει στο τελωνειο οταν φερεις κατι , ετσι πληρωνει ο εργολαβος εμας και παει λεγοντας....ειδες τι χαμος εγινε με τον καινουριο νομο τωρα πια τα ελεγχει το υπουργειο οικονομικων ολα αυτα  σε ολους τους κλαδους εφοριες νοσοκομεια και παντου ολοι φοβουντε οτι θα κοπουν

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Σίγουρα...αλλά γιατί να προτιμήσει κάποιος να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα με βάση τα εργασιακά δεδομένα στην χώρα μας?Πες μου έναν σοβαρό λόγο!!!

Όλα ξεκινάνε από το τι θες εσύ σαν άτομο. Aλλος θέλει να αράξει, άλλος θέλει να βγάλει λεφτά, άλλος θέλει να γυρίσει τον κόσμο.

Για μένα δημόσιος υπάλληλος είναι η λύση της ελαχιστης προσπάθειας. Δε θέλω να γίνω επαγγελματίας, δε θέλω να προοδεύσω, θέλω ένα γραφείο και φραπέ.

Ο δημόσιος υπάλληλος παρα πολύ σπανια είναι καταξιωμένος επαγγελματίας. Αυτό είναι κυρίως θέμα αυτοεκτίμησης.

Επίσης σπανια δημόσιος υπάλληλος έχει εμπειρίες από την πραγματική ζωή. Και αυτό έχει να κάνει με το αν βλέπεις τη ζωή σαν μια πορεία προς τη σύνταξη η κάτι παραπάνω.

Δουλεύω τώρα πια πάνω από 10 χρονια. Και λεφτά έχω βγάλει και βγάζω, και έχω γυρίσει τον κόσμο και βελτιώνομαι σαν επαγγελματίας - συνεχεια μαθαίνω.

από την άλλη ξέρω ότι πολλά παιδιά δεν είναι το ίδιο τυχερά και δουλεύουν σα σκλάβοι στον ιδιωτικό τομέα για ένα κομμάτι ψωμί.

Και αυτός είναι ο λόγος που δε μπορώ να βλέπω τεμπέληδες πίσω από τα γκισέ να πουλάνε μαγκια. γιατί αυτά τα παιδιά που δουλεύουνε σα σκλάβοι πληρώνουν το μισθό του ρυπαρού χασομέρη.

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
98
Like
4.838
Πόντοι
22.915
Και αυτός είναι ο λόγος που δε μπορώ να βλέπω τεμπέληδες πίσω από τα γκισέ να πουλάνε μαγκια. γιατί αυτά τα παιδιά που δουλεύουνε σα σκλάβοι πληρώνουν το μισθό του ρυπαρού χασομέρη.
[size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ[/size][/size][/size] [size=10pt]:headbang:[/size]

[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ;[/size][/size][/size][/size][/size]

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ποια εργασιακά δεδομένα εννοείς? Αν δουλέψεις σκληρά στον ιδιωτικό τομέα, πουλήσεις το τομάρι σου ακριβά, απαιτήσεις αυξήσεις τις οποίες αξίζεις, αλλάξεις μερικές εταιρείες κλπ σε 10 χρόνια θα βγάλεις όσα ο άλλος μια ζωή.

Αν αμφιβάλλεις το συζητάμε δηλαδή.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
33
Πόντοι
366
Όλα ξεκινάνε από το τι θες εσύ σαν άτομο. Aλλος θέλει να αράξει, άλλος θέλει να βγάλει λεφτά, άλλος θέλει να γυρίσει τον κόσμο.

Για μένα δημόσιος υπάλληλος είναι η λύση της ελαχιστης προσπάθειας. Δε θέλω να γίνω επαγγελματίας, δε θέλω να προοδεύσω, θέλω ένα γραφείο και φραπέ.

Ο δημόσιος υπάλληλος παρα πολύ σπανια είναι καταξιωμένος επαγγελματίας. Αυτό είναι κυρίως θέμα αυτοεκτίμησης.

Επίσης σπανια δημόσιος υπάλληλος έχει εμπειρίες από την πραγματική ζωή. Και αυτό έχει να κάνει με το αν βλέπεις τη ζωή σαν μια πορεία προς τη σύνταξη η κάτι παραπάνω.

Δουλεύω τώρα πια πάνω από 10 χρονια. Και λεφτά έχω βγάλει και βγάζω, και έχω γυρίσει τον κόσμο και βελτιώνομαι σαν επαγγελματίας - συνεχεια μαθαίνω.

από την άλλη ξέρω ότι πολλά παιδιά δεν είναι το ίδιο τυχερά και δουλεύουν σα σκλάβοι στον ιδιωτικό τομέα για ένα κομμάτι ψωμί.

Δεν είναι ακριβώς έτσι!Υπάρχουν αξιόλογοι επαγγελματίες και στον δημόσιο τομέα...είτε είναι γιατροί είτε καθηγητές είτε απλοί υπάλληλοι!Το βασικό μου ερώτημα ήταν γιατί κάποιος νέος να προτιμήσει να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα και όχι στον δημόσιο?Γιατί τον κατακρίνετε?
Αν κάποιος θέλει πραγματικά να προοδεύσει μπορεί να το κάνει αυτό και στον δημόσιο τομέα ή και εκτός της βασικής του εργασίας...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Δεν είναι ακριβώς έτσι!Υπάρχουν αξιόλογοι επαγγελματίες και στον δημόσιο τομέα...είτε είναι γιατροί είτε καθηγητές είτε απλοί υπάλληλοι!Το βασικό μου ερώτημα ήταν γιατί κάποιος νέος να προτιμήσει να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα και όχι στον δημόσιο?Γιατί τον κατακρίνετε?
Αν κάποιος θέλει πραγματικά να προοδεύσει μπορεί να το κάνει αυτό και στον δημόσιο τομέα ή και εκτός της βασικής του εργασίας...

Εντάξει όπως νομίζεις. Δεν πιστεύω στην αξια ενός αέναου διαλογου που δεν οδηγεί πουθενά

Οποτε σου εύχομαι καλή συνεχεια

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
33
Πόντοι
366
Ποια εργασιακά δεδομένα εννοείς? Αν δουλέψεις σκληρά στον ιδιωτικό τομέα, πουλήσεις το τομάρι σου ακριβά, απαιτήσεις αυξήσεις τις οποίες αξίζεις, αλλάξεις μερικές εταιρείες κλπ σε 10 χρόνια θα βγάλεις όσα ο άλλος μια ζωή.

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα για την πλειοψηφία είναι σχεδόν ίδιοι με αυτοί του δημοσίου!Τον έχω ζήσει καλά τον ιδιωτικό τομέα!Αν έχεις γνωριμίες,αν σου αρέσει να κάνεις το ρουφιανάκι , αν είσαι γλύφτης , αν κάνεις τον χώρο εργασίας σπίτι σου...ναι μπορείς να "προκόψεις"!Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις...αλλά ο κανόνας είναι αυτός!

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
33
Πόντοι
366
Εντάξει όπως νομίζεις. Δεν πιστεύω στην αξια ενός αέναου διαλογου που δεν οδηγεί πουθενά

Οποτε σου εύχομαι καλή συνεχεια
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος φίλε αλλά δεν μπορώ να κατηγορώ με τέτοιο μίσος κάποια παιδιά που επιλέγουν αυτό τον επαγγελματικό δρόμο!
Καλή συνέχεια...

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα για την πλειοψηφία είναι σχεδόν ίδιοι με αυτοί του δημοσίου!Τον έχω ζήσει καλά τον ιδιωτικό τομέα!Αν έχεις γνωριμίες,αν σου αρέσει να κάνεις το ρουφιανάκι , αν είσαι γλύφτης , αν κάνεις τον χώρο εργασίας σπίτι σου...ναι μπορείς να "προκόψεις"!Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις...αλλά ο κανόνας είναι αυτός!
Δε γλύφουν όλοι, όπως επίσης δεν είναι όλοι τα ίδια μυαλά. Κάποιοι δουλεύουν σκληρά φίλε μου και θα γίνουν IT Managers, κάποιοι άλλοι θα γίνουν Product Managers γιατί το αξίζουν. Πως να το κάνουμε δηλ?

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι και ο ιδιωτικός τομέας είναι για τον πούτσο στην Ελλάδα - ότι υπάρχει οικογενειοκρατία κλπ. Κάποιος που αξίζει θα πάει μπροστά όμως.

Σε καμία περίπτωση οι μισθοί δεν είναι ίδιοι όταν συγκρίνουμε ίδια πράγματα - αυτό μας έλειπε δηλαδή! :headbang:

Katagavlomenos

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Ιουν 2006
Κριτικές
10
Like
2.682
Πόντοι
6.205

ρε παιδια προσγειοθήτε.....
εγώ γνωρίζω πολύ κόσμο και έχω άπειρους φίλους
έναν φίλο έχω που βγάζει 3 χιλιάρικα και αυτός έχει δουλέψει στο σωστό τομέα είναι τρελή γάτα
και έχει αρπάξει ευκαιρίες την κατάλληλη στιγμή
άσε γιαυτές που χει πηδήξει (όπως ανάφερα πιο πάνω) για να προχωρίσει.
αυτά στην Ελλάδα. οι άλλοι κολλητοί στο εξωτερικό
είναι οκ!!
για πεστε μου τώρα πόσους τέτοιους γνωρίζετε εσείς???? 1 στους πόσους...
αν δε είστε εσείς σας βγάζω το καπέλο μάγκες μου!!
μόνο αν κάνεις δική σου επιχείρα (να ξεκινίσεις από το μη΄δέν λέμε οχι στρωμμένη απτο μπαμπα) και πάλι θα φτύσεις αιμα ... θα πάς 70 (αν πάς) για να κερδίσεις σοβαρά μονεϊ και μετά θα στα φάνε τα κολοπαίδια σου (αν προλάβεις να κάνεις)

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
33
Πόντοι
366
Δε γλύφουν όλοι, όπως επίσης δεν είναι όλοι τα ίδια μυαλά. Κάποιοι δουλεύουν σκληρά φίλε μου και θα γίνουν IT Managers, κάποιοι άλλοι θα γίνουν Product Managers γιατί το αξίζουν. Πως να το κάνουμε δηλ?

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι και ο ιδιωτικός τομέας είναι για τον πούτσο στην Ελλάδα - ότι υπάρχει οικογενειοκρατία κλπ. Κάποιος που αξίζει θα πάει μπροστά όμως.

Σε καμία περίπτωση οι μισθοί δεν είναι ίδιοι όταν συγκρίνουμε ίδια πράγματα - αυτό μας έλειπε δηλαδή! :headbang:
Δεν είπα αδελφέ ότι δεν υπάρχουν αξιόλογα άτομα που πετυχαίνουν επαγγελματικά με την αξία τους και την δουλειά τους!Μίλησα για την γενικότερη κατάσταση του ιδιωτικού τομέα!Και γιατί να κατηγορούμε κάποιον που προσπαθεί να μπει στο δημόσιο όταν υπάρχουν στρατιές ανέργων στα γραφεία του Οαέδ!
Εγώ δεν βλέπω σημαντικές μισθολογικές διαφορές στους πιο πολλούς κλάδους...κάποιοι τομείς που έχουν μεγαλύτερη άνθηση συγκυριακά πληρώνουν όντως καλύτερα στον ιδιωτικό τομέα!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
άντε να το πάμε με τη δική σου λογική. ο εργοδότης πάντα επιλέγει τον εργαζόμενο που θα προσλάβει. έχεις εσύ ποτέ επιλέξει δημόσιο υπάλληλο;

Άμεσα όχι. Εμμέσως ναι. Διαμεσολαβημένη από τους διάφορους μηχανισμούς του κράτους που στην τελική ελέγχει ο πολίτης .Αν δε κινητοποιείται να τους ελέγξει αποτελεσματικά πρόβλημά του. Η μονιμότητα σε αυτό τον έλεγχο είναι παραφωνία φυσικά.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566
Αν οι Δημόσιοι Υπάλληλοί θεωρούνται άχρηστοι, αυτό οφείλεται στους εξής λόγους:

1. Ασφυκτικός Κομματισμός. Προωθούνται και προάγονται με κομματικά κριτήρια υπάλληλοι εντελώς άχρηστοι με ελάχιστα προσόντα.
2. Διαφθορά.Σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες η διαφθορά ανθεί εδώ και δεκαετίες, όπως στις εφορίες, πολεοδομίες, τελωνεία, κλπ.
3. Ατιμωρησία. Υπάλληλοι που είτε δεν προσφέρουν στην υπηρεσία τους είτε έχουν πέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα πρακτικά δεν τιμωρούνται.
4. Ανυπαρξία συσχέτισης μισθού - παραγωγικότητας. Πολύ απλά ο τεμπέλης με τον εργατικό δημόσιο υπάλληλο παίρνουν τον ίδιο μισθό.
5. Ανυπαρξία συστήματος αξιολόγησης. Ουσιαστικά ο δημόσιος υπάλληλος δεν αξιολογείται ή οι εκθέσεις αξιολόγησης όποτε γίνονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
6. Αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων.Αν και οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ είναι ένα σημαντικό βήμα, εξακολουθούν να γίνονται διορισμοί από το παράθυρο.
7. Υπερδιογκωμένος Δημόσιος τομέας. Η χώρα μας αναλογικά έχει τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους σε σχέση με άλλες χώρες.          

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Ναι αναζητούν καλές συνθήκες στο δημόσιο. Μόνο που τις καλές αυτές συνθήκες τις δημιουργούν άλλοι. Άλλοι γαμιούνται με την εργασία τους και μετά έρχεται το κράτος νταβάς και τους αφαιμάζει και παίρνει το προιόν του κόπου τους για να το δώσει στα χαιδεμένα του παιδιά στο δημόσιο. Άμα θέλουν καλές συνθήκες να τις δημιουργήσουν μόνοι τους.
Καθένας λοιπόν έχει κάθε δικαίωμα να αναζητά καλές συνθήκες, λεφτά, κλπ. Εγώ δε κατάλαβα γιατί θα πρέπει να του τα παρέχω.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
[size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ[/size][/size][/size] [size=10pt]:headbang:[/size]

[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ;[/size][/size][/size][/size][/size]

Έχεις ακαταμάχητα επιχειρήματα, μας έχεις γονατίσει! Συμφωνούμε τέλος! respect!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom