Δεν προκειται να βγει ΟΧΙ.
Δεν προκειται ο ελληνικος λαος να επιλεξει την αυτοκτονια.
Εξαλλου αν βγει το ΟΧΙ, η Ελλαδα θα γινει ενας τοπος που θα ψοφανε οι ανθρωποι στον δρομο απο την πεινα.
Και φυσικα τοτε θα ψαχτω να φυγω.
Δεν θα κατσω εγω εδω περα να δυστυχησω επειδη ο ελληνικος λαος θα εχει αποδειχθει τοσο ΒΟΔΙ που να εχει υπογραψει την καταδίκη του.
Συμφωνώ και εγώ. Όχι ότι είναι πανάκεια το ευρώ. Αλλά το βασικό πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι αυτό.
Δλδ με τη δραχμή δεν θα πρέπει να ξαναδανειστούμε; Θα γίνουμε λιγότερο σπάταλοι; Πιο ανταγωνιστικοί;
Και με ποιους όρους και τι επιτόκια θα δανείσει κανείς μια χρεωκοπημένη χώρα;
Και μην μου πείτε ότι είμαστε αυτάρκεις. Δεν είμαστε.
Η δραχμή δεν θα είναι το δυνατό νόμισμα που θυμόμασταν το 2002. Ένα νόμισμα με μηδενική αξία θα είναι.
Αυτό πάντως δεν αναιρεί τους λάθους χειρισμούς του ΓΑΠ. Ο άνθρωπος νομίζει ότι με τον τσαμπουκά και τις κινήσεις πανικού συγκινούνται οι αγορές και οι οικονομίες. Και καλά αυτός , δεν έχει τις γνώσεις ή δεν μπορεί, το οικονομικό του επιτελείο δεν το συμβουλεύεται;
Το μίγμα πολιτικής που ακολουθεί (ή του επιβάλλουν) έχει τεράστια λάθη.
Απίστευτη μείωση μισθών + απίστευτη αύξηση φορολογίας = ΜΟΝΙΜΗ ΥΦΕΣΗ.
Αυτό τον πανικό διέσπειρε από το 2009 , γιαυτό αδειάσαν αμέσως όλες οι τράπεζες.
Αλλά και η αντιπολίτευση κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Τα άλλα είναι απλά προεκλογικές υποσχέσεις.
Μια φορά δεν μπορούν να συννενοηθούν ρε γμτ οι φωστήρες μας;
Κρίμα.