Νέα

Δημοψήφισμα/Λουκάς Παπαδήμος νέος Πρωθυπουργός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 116K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ....ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΟΧΙ...???

• ΝΑΙ

Ψήφοι: 157 34,5%
  • ΟΧΙ

Ψήφοι: 298 65,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    455

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
μα τι λές??
αναπτυξη δέν γίνετε μόνο με υποτίμηση
αναπτυξη γίνετε με δανεισμό με χαμηλά επιτόκιο.
πως θα δανειστούμε με επιτοκιο 5 τοις εκατο με πληθωρισμό 20 τοις εκατό???
:jerking: :jerking: :jerking:

σας εχουνε λοβοτομησει τελειως.....

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Συνημμένα

• how-to-flirt-with-a-girl.jpg
    how-to-flirt-with-a-girl.jpg
    46,7 KB · Εμφανίσεις: 12

SSGT-i

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2007
Like
68
Πόντοι
166
:headbang: :headbang: :helpplea: :helpplea: :jerking: :jerking:ηθελα να ψηφισω οχι και εβαλα πως γινεται αρση της ψηφου;;;

grazydog

Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Δεν είναι μία εταιρεία.

Έχω ποστάρει πολλές, από το Mastiha Shop, τον Κορρέ, τα Κόκοματ, μέχρι τον Νηρέα, την Velti και την Intralot.

Όπου υπάρχουν ιδέες και άνθρωποι με όρεξη για δουλειά δεν τους εμποδίζει ούτε Ευρώ ούτε γραφειοκρατία ούτε τίποτε.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες ανίκανων και φυγόπονων.

Αγαπητέ δυστυχώς δεν μπορώ να ανατρέξω σε προηγούμενα μηνύματά σου. Προφανώς ισχυρίζεσαι ότι κάποιες εταιρείες που έχουν "όρεξη και ιδέες" πάνε καλά στην Ελληνική αγορά αυτή τη περίοδο.

Εγώ θα σου αναφέρω πως από το Ιούνιο μέχρι και σήμερα έχω πραγματοποιήσει 76 (ναι καλά άκουσες) ραντεβού με ιδιαίτερα σημαντικές εταιρίες. Καμία από αυτές δεν έχει θετικά πρόσημα στο τζίρο από πωλήσεις που αφορούν την ελληνική αγορά... όλες πτώση! και μάλιστα κάποιες αρκετά σημαντική. Οι μόνες που κρατάνε ακόμα καλύτερα είναι αυτές που έχουν εξαγωγική δραστηριότητα και αυτό λόγω προϊόντος και όχι λόγω "ιδεών & όρεξης".
Προφανώς και αναφέρεσαι σε αυτές.
Τώρα για το φαρμακοποιό τι να σου πω... (για το τυπικόν) δεν γνωρίζεις ότι είναι "παιδί" του Πασοκ και ανδρώθηκε επαγγελματικά μέσα από επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις που έπαιρνε με τη σέσουλα? Επρεπε να ήσουν στην ενημέρωση που έκανε η κατσέλη για τον τότε δήθεν καινούργιο αναπτυξιακό νόμο να τον έβλεπες και αυτόν και την τότε υπουργό πως αλληλογλυφόντουσαν.
Επίσης για τον Κόκαλ.... ασε μην πω το όνομά του γιατί δεν θα κοιμηθώ το βράδυ (παρεπιπτόντως Πασοκ και αυτός). Ατυχές το παράδειγμα!!
Μπορώ να σου πω και για άλλες εταιρείες που αναφέρεις και όχι μόνο, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο φίλε.
Η υπόθεση αγαπητέ είναι ότι πολλές επιχειρήσεις με πολλή όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν και με δυνατές ιδέες, οι οποίες μέχρι τώρα ήταν πραγματικοί "μαχητές" της αγοράς και όχι βύσματα και γλύφτες, θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να συρικνωθούν σημαντικά απολύωντας αρκετό κόσμο και ίσως κάποιες τελικά κλείσουν. Οι εταιρείες αυτές αποτελούν την σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικονομίας μιας και είναι από αυτούς που πληρώνουν τις υποχρεώσεις του κατα κανόνα. Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί πιστεύω πως θα είναι σοβαρό.

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα παιδιά... αρκετός κόσμος θα χάσει τη δουλειά του. Κάποιες πολυεθνικές ήδη έχουν έτοιμο πλάνο να μεταφέρουν την έδρα τους στη γειτονική Βουλγαρία και να εφοδιάζουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά με εξαγωγική δραστηριότητα.

Αυτή είναι η κατάντια που μας έφεραν 300 καρεκλοκένταυροι που ο ένας άλλαζε τα αξιώματα με το άλλον χέρι με χέρι σαν σκυταλοδρόμοι και πετούσαν από κάτω και κανένα ψίχουλο ή θέσεις στο δημόσιο για να μην μιλάμε.

Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης δυστυχώς!! άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο και τώρα καλούμαστε να θερίσουμε αυτά που άθελά μας σπύραμε.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Δε ξέρω αν το χεις καταλάβει αλλά αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της χώρας εδώ και 2-3 χρονάκια :grin: Έχει ξεμείνει από ρευστό και έπρεπε να δανειστεί με 15 % κοντά. Πρόβλημα ρευστότητας. Για αυτό ακριβώς θες νόμισμα ΤΩΡΑ να τυπώσεις , να χεις να μην έχεις τέτοιο πρόβλημα. Και να το ρίξεις στην αγορά.
μα το ευρώ φταιει γι αυτό για σκέψου το??
μήπως φταινε οι προσλήψεις στο δημόσιο??η φοροδιαφυγή??
οι άλλες χώρες γιατι δεν ξεμειναν απο ρευστό??γιατι έχουν μικρότερι ελειμμα??
ακομα και η ιταλια εαν διαιρεσεις το ελλειμα ανα κατοικο έχει πολυ μικρότερο....
ο εξωτερικός δανεισμός είναι τό ένα σκέλοςς
το 2ο που ειναι σημαντικότατο είναι ο δανεισμός απο τράπεζα
δηλαδη είμαι επιχειρηματίας και θελω 300000 ευρώ να δανειστω για να κανω ποιο ανταγωνιστικη την επιχειρηση μου ...
τι ειναι καλύτερο να παρω δάνειο σε ευρω με 5 τοις εκατο η δανειο σε δραχμες με 20 τοις εκατο.....
το ξερεις οτι η αναπτυξη με αυτο τον απλο τροπο επιτυγχανετε ???

SSGT-i

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2007
Like
68
Πόντοι
166
Αγαπητέ δυστυχώς δεν μπορώ να ανατρέξω σε προηγούμενα μηνύματά σου. Προφανώς ισχυρίζεσαι ότι κάποιες εταιρείες που έχουν "όρεξη και ιδέες" πάνε καλά στην Ελληνική αγορά αυτή τη περίοδο.

Εγώ θα σου αναφέρω πως από το Ιούνιο μέχρι και σήμερα έχω πραγματοποιήσει 76 (ναι καλά άκουσες) ραντεβού με ιδιαίτερα σημαντικές εταιρίες. Καμία από αυτές δεν έχει θετικά πρόσημα στο τζίρο από πωλήσεις που αφορούν την ελληνική αγορά... όλες πτώση! και μάλιστα κάποιες αρκετά σημαντική. Οι μόνες που κρατάνε ακόμα καλύτερα είναι αυτές που έχουν εξαγωγική δραστηριότητα και αυτό λόγω προϊόντος και όχι λόγω "ιδεών & όρεξης".
Προφανώς και αναφέρεσαι σε αυτές.
Τώρα για το φαρμακοποιό τι να σου πω... (για το τυπικόν) δεν γνωρίζεις ότι είναι "παιδί" του Πασοκ και ανδρώθηκε επαγγελματικά μέσα από επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις που έπαιρνε με τη σέσουλα? Επρεπε να ήσουν στην ενημέρωση που έκανε η κατσέλη για τον τότε δήθεν καινούργιο αναπτυξιακό νόμο να τον έβλεπες και αυτόν και την τότε υπουργό πως αλληλογλυφόντουσαν.
Επίσης για τον Κόκαλ.... ασε μην πω το όνομά του γιατί δεν θα κοιμηθώ το βράδυ (παρεπιπτόντως Πασοκ και αυτός). Ατυχές το παράδειγμα!!
Μπορώ να σου πω και για άλλες εταιρείες που αναφέρεις και όχι μόνο, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο φίλε.
Η υπόθεση αγαπητέ είναι ότι πολλές επιχειρήσεις με πολλή όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν και με δυνατές ιδέες, οι οποίες μέχρι τώρα ήταν πραγματικοί "μαχητές" της αγοράς και όχι βύσματα και γλύφτες, θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να συρικνωθούν σημαντικά απολύωντας αρκετό κόσμο και ίσως κάποιες τελικά κλείσουν. Οι εταιρείες αυτές αποτελούν την σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικονομίας μιας και είναι από αυτούς που πληρώνουν τις υποχρεώσεις του κατα κανόνα. Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί πιστεύω πως θα είναι σοβαρό.

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα παιδιά... αρκετός κόσμος θα χάσει τη δουλειά του. Κάποιες πολυεθνικές ήδη έχουν έτοιμο πλάνο να μεταφέρουν την έδρα τους στη γειτονική Βουλγαρία και να εφοδιάζουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά με εξαγωγική δραστηριότητα.

Αυτή είναι η κατάντια που μας έφεραν 300 καρεκλοκένταυροι που ο ένας άλλαζε τα αξιώματα με το άλλον χέρι με χέρι σαν σκυταλοδρόμοι και πετούσαν από κάτω και κανένα ψίχουλο ή θέσεις στο δημόσιο για να μην μιλάμε.

Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης δυστυχώς!! άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο και τώρα καλούμαστε να θερίσουμε αυτά που άθελά μας σπύραμε.

οντως

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
E αυτό λέμε να αρχίσεις να παράγεις . Δηλαδή το οτι δεν παράγεις σε οδήγησε ως εδώ και εσύ μας λες να συνεχίσεις να μη παράγεις? Αν καταφέρεις να βρεις τρόπο να ζεις με αέρα οκ μαζί σου.

να γκρεμίσεις τα πάντα και να χτίσεις τη χώρα από την αρχή; συμφωνείς δηλαδή ότι θα καταρρεύσει το σύμπαν και δεν σε μοιάζει γιατί μετά από 50 χρόνια ίσως φτάσεις να ζεις όπως σήμερα;;;;;;

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
είναι προφανές ότι οι μισθοί αν επιστρέψουμε στη δραχμή δεν θα μειωθούν περισσότερο...και στις αγορές θα γυρίσουμε σχετικά σύντομα...η επιχειρηματολογία του Φιντελ είναι αρκετά συνεκτική και σωστή...πάντως αν θες τη γνώμη μου ειλικρινά δεν γνωρίζω αν μας συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή ή η παραμονή στο ευρώ...και οι δύο λύσεις έχουν τα συν και τα πλην τους ;)

η Μέρκελ και ο Γιωργάκης μου δίνουν ένα μήνα για να αποφασίσω το λιγότερο κακό :grin:

ενα μηνας ειναι αρκετος καιρος να διαλεξεις τα πιο ομορφα στρινγκακια

Επισκέπτης
Εξαιρετικά!
Και ... πότε έγιναν ;;;;;;

Γιατί με τις μαλακίες του ΓΑΠ
κάθε μέρα
η ισοτιμία θα αλλάζει ...

προς το χειρότεορ έχω την αίσθηση ...

σε αυτό δεν έχεις άδικο...σίγουρα πάντως θα είναι χειρότερη από την πλαστή ισοτιμία που μας έβαλε ο Σημίτης στο ευρώ :sunglasses:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Είμαστε σοβαροί;

Μου ζητάς παράδειγμα χώρας που δεν γνώρισε ανάπτυξη όταν εγκατέλειψε ισχυρό νόμισμα.

Τέτοιο παράδειγμα προφανώς δεν υπάρχει γιατί το Ευρώ είναι μοναδικό πείραμα στην μέχρι τώρα Ιστορία.

Επομένως πάμε σε υποτιμήσεις οι οποίες είτε έγιναν οικειοθελώς είτε μετά από εξωτερική συναλλαγματική επίθεση.

Προφανώς εδώ μιλάμε και για διαφορετικές περιπτώσεις: χώρες που διάλεξαν κάποιο peg και άλλες που τις συναλλαγματικές ισορροπίες τις καθόριζε η αγορά.

Ε, από άποψη επιπτώσεων στην εσωτερική οικονομία καμία σημασία δεν έχει αν η υποτίμηση είναι εθελοντική ή αναγκαστική.

Λάθος το τελευταίο. Γιατί οι χώρες επιλέγουν όταν το κάνουν εθελοντικά ότι είναι η πιο πρόσφορη για αυτούς στιγμή να εγκαταλείψουν το σκληρό νόμισμα. Το ισχυρό νόμισμα είτε είναι το ευρώ, είτε νόμισμα συνδεδεμένο με τα μέταλλα είτε με το δολλάριο είναι το ίδιο. Το να διατηρείς ένα σκληρό νόμισμα έχει οφέλη άλλοτε και άλλοτε όχι. Πάντα ανάλογα τις συνθήκες.

Όταν μια χώρα από μόνη της χαράσει ένα δρόμο προφανώς θα το κάνει γιατί τη συμφέρει και δε μπορείς να το συγκρίνεις πχ με την Αγγλία που δέχτηκε κερδοσκοπική επίθεση από τον Σόρος. Μη μας λες τώρα ότι είναι το ίδιο πράγμα.

Γενικά είμαι υπέρ του Ευρώ και της συμμετοχής της χώρας σε αυτό. Αλλά για μια περίοδο 3-4 χρόνια πρέπει να βγει. Η περίοδος είναι "ιδιαίτερη" και μη κάνεις ότι δε καταλαβαίνεις για να πεις τα δικά σου. Συν τοις άλλοις αυτό θα κάνει καλό και στο ίδιο το κοινό νόμισμα καθώς η Ελλάδα με το να παραμένει μόνο το υπονομεύει. Αν ήταν στο χέρι μου και ήμουν ευρωπαίος θα είχα διώξει την Ελλάδα χθες. Καλύτερα η Ελλάδα να αποχωρήσει ΤΩΡΑ και να μπει ΑΥΡΙΟ η ίδια ΟΥΣΑ ΥΓΙΗΣ σε ένα ΥΓΙΕΣ ευρώ, παρά να παραμένει τώρα , να σαπίζει και να σαπίζει και το κοινό νόμισμα μαζί, ώσπου να παρασυρθούν στην άβυσσο όλοι μαζί.

Επισκέπτης
μα το ευρώ φταιει γι αυτό για σκέψου το??
μήπως φταινε οι προσλήψεις στο δημόσιο??η φοροδιαφυγή??

Οι προσλήψεις στο δημόσιο δεν φταίνε!
ΟΛΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥ.ΚΟΜ το λέει αυτό !!!!!!!!

Λένε επίσης ,οι φωστήρες τους ΜΠΟΥ.ΚΟΜ
ότι οι ... μισθοί των δημοσίων
τονώνουν την αγορά ...

οι φωστήρες τα λένε
όχι εγω ...

επίσης λένε
ότι για το έλλειμα
δεν φταινε οι μισθοι των δημοσιων υπαλληλων
γιατι ειναι ... μικροί !!!!!!

οι φωστήρες του μπου.κομ πάντα έτσι ;;;;;;;