κοίτα να δεις
ένα χρόνο τώρα λέω πως για μένα λύση δεν μπορεί να δοθεί δημοκρατικά. Όχι με τη δημοκρατία που έχουμε τώρα (που για μένα δεν είναι δημοκρατία)
για μένα ένα χρόνο πριν έπρεπε οι αγανακτισμένοι να έχουνε κάνει ντου και να έχουνε ανοίξει κεφάλια και όχι να κάθονται στην πλατεία τρωγοπίνοντας.
Βέβαια, αυτό δεν έγινε.
Αφού δεν έγινε, υπάρχει ανασύνταξη του συστήματος - προετοιμασία
είναι το ίδιο ακριβώς με τη σχέση Ελλάδας - ΕΕ. Αφού η Ελλάδα δεν έκανε το μπάχαλο όταν είχε το "πιστόλι γεμάτο" πριν από 2 χρόνια, έδωσε στην ΕΕ τον απαιτούμενο χρόνο για να ανασυνταχθεί.
Τώρα πιστεύω πως η Ευρώπη είναι εύκολο να μας πετάξει έξω. Μη σου πω πως θα είναι και καλύτερα για αυτούς. Ποιος σου λέει πως άμα βγει η "τοξική" και ζημιογόνος Ελλάδα δεν θα σιάξουνε τα επιτόκια για τις λοιπές χώρες σε κίνδυνο; (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία)
δεν ξέρω, πάντως 3 εβδομάδες που είμαι εξωτερικό τώρα δεν ακούω τίποτα άλλο από το οτι θα φύγει εκτός ευρώ η Ελλάδα.
Δεν ειναι ετσι φιλε
Αντιθετως, οσο περισσοτερα εκταμιευουμε, τοσο μεγαλυτερο προβλημα τους δημιουργουμε
Πχ τα 18 δισακια που εσταξαν σημερα, μαλλον θα τα κλαψουν
Τελοσπαντων, γαμηστε το μνημονιο και τη συμφωνια. Ετσι κι αλλιως ενα κωλοχαρτο ειναι, που ΔΕΝ θα τηρηθει, ανεξαρτητως κυβερνησης
Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις για τον εαυτο μας.
Κι αυτο ειναι μια γραμμη Μανου ΚΑΙ Τζημερου, εξαιρετικα σωστη.
Κατ' εμε, πρεπει αμεσα να απολυθουν 50-60 χιλιαδες δημοσιοι υπαλληλοι, να εφαρμοστουν ΟΛΕΣ οι διαρθρωτικες αλλαγες των μνημονιων οπως ειναι (χωρις καμια διαπραγματευση), να απελευθερωθουν ΟΛΑ τα επαγγελματα κατα 100%- με μια μικρη αποζημιωση σε οσους πηραν αδειες περυσι ή προπερσι- και να γινουν αμεσες αποκρατικοποιησεις (με ρητρα μελλοντικης επενδυσης κεφαλαιων, και συμβολικο μοναχα τιμημα πωλησης)
Τα λεω ολα αυτα οντας αριστερος. Πιο αριστερος απο τον Τσιπρα και το καθε αλλο χιπικο παπαρι
ΟΛΑ αυτα που περιγραφω ειναι ζητημα κοινης λογικης και αναγκαιοτητας, και πρεπει να τρεξουν...ΧΤΕΣ!
Απο 'κει και περα, διαχωριζω πληρως τη θεση μου σε θεματα φορολογιας (πχ θεωρω το 15% εξαιρετικα μικρο κι ανεπαρκες), και σε καποια αλλα ζητηματα (φορολογια ακινητων, που πιστευω πως ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει, και αλλα...)
Αλλα επειδη τωρα το επιδικο ειναι οι διαρθρωτικες αλλαγες, εχω πεισθει να ψηφισω Δημιουργια Ξανα.
Το Μαη ψηφισα ΔΗΜΑΡ, κι απογοητευθηκα απο την ατολμια στο ζητημα σχηματισμου κυβερνησης.
Ο φυσικος μου χωρος ειναι η ΔΗΜΑΡ και το (υγειες) Σημιτικο ΠΑΣΟΚ. Εκει θα επιστρεψω. Αλλα προς το παρον, θελω το Μανο στη βουλη. Χρειαζεται στην παρουσα φαση!
Κι ελπιζω αν μπει να εδραιωθει, διοτι η ΝΔ ειναι φαντασμα, κι ο φιλελευθερος χωρος δεν εχει στεγη.