Νέα

«Δημιουργία Ξανά» - γνώμες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα il_capitano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 169K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.398
Πόντοι
2.606
"Εἰς τὴν πολυπληθῆ κατηγορίαν τῶν βλακῶν προσάπτεται ἀσφαλῶς ἄδικος καὶ ἐπιστημονικῶς ἐσφαλμένη μομφή, ὅταν οὗτοι χαρακτηρίζονται εἴτε ὡς ἄχρηστοι καὶ περιττὸν βάρος τῆς κοινωνίας, εἴτε ὡς παρασιτικοί, ἐκφράζεται δὲ συχνὰ ἡ ἀνόητος, ὡς θὰ ἴδωμεν, εὐχὴ ὅπως οὗτοι ἐκλείψουν. Τὸ πρόβλημα τῶν βλακῶν δὲν εἶναι ἐν τούτοις ἁπλοῦν ὅταν ληφθῆ πρώτον ὕπ᾿ ὄψιν ἡ στερεὰ καὶ ἀπολύτως ἀναγκαία θέσις, ἣν οὗτοι ἐπαξίως κατέχουν ἐν τῷ κοινωνικῷ διαφορισμῶ. Οἱ βλᾶκες διαιροῦνται οὕτως εἰς δυὸ ὅλως ἀντιθέτους μεταξὺ τῶν «ὁμάδας», διεπομένας ὅμως ἀμφοτέρας ὑπὸ τοῦ αὐτοῦ νόμου, τοῦ διαφορισμοῦ Ἡ πρώτη ἐκ τούτων ὁμὰς καταλαμβάνει ὡς γνωστὸν τὰς ὑποδεεστέρας ἐν τῇ κοινωνίᾳ θέσεις, ἤτοι εὑρίσκεται εἰς τὰς κατωτάτας βαθμίδας τοῦ κοινωνικοῦ διαφορισμοῦ. Πόσον εὐεργετικὴ διὰ τὴν κοινωνίαν εἶναι ἡ ὁμὰς αὕτη εἶναι περιττὸν νὰ τονισθῆ, διότι ἄνευ αὐτῆς δὲν θὰ ὑπῆρχεν ἐκμετάλλευσις καὶ ἄνευ ἐκμεταλλεύσεως δὲν θὰ ὑπῆρχε πολιτισμός. Εἰς δὲ τὴν γλῶσσαν τοῦ κοινωνικοῦ διαφορισμοῦ: Ἄνευ αὐτῆς δὲν θὰ ὑπῆρχε διαφορισμός, διότι ἀντὶ τῆς ἀνισότητος, θὰ ὑπῆρχεν ἰσότης, ἔστω καὶ ἐκ τῶν ἄνω, δηλαδὴ θὰ ἦσαν ὅλοι εὐφυεῖς, ὅπερ ἀπὸ τῆς ἀπόψεως τοῦ διαφορισμοῦ τὸ αὐτό: ὡς νὰ ἦσαν ὅλοι βλᾶκες· διότι ὁ διαφορισμὸς ἀπαιτεῖ ρητῶς καὶ εὐφυεῖς καὶ βλάκας, περικοπτωμένων δὲ οἱονδήποτε ἐκ τῶν δυὸ τούτων σκελῶν του, αἴρεται ὁλόκληρος. Ἄνευ δέ, κατ᾿ ἀκολουθίαν, τοῦ διαφορισμοῦ, καθισταμένου δυνατοῦ μόνον διὰ τῆς σοβαρᾶς συμβολῆς τῶν βλακῶν, δὲν ὑπάρχει κοινωνία. Τοιαύτη λοιπὸν ἡ τεραστία κοινωνικὴ σημασία τῶν βλακῶν, ἥτις ἄλλως τε ὑπὸ πάντων ἀναγνωρίζεται, μολονότι μόνον εἰς τὸν κοινωνιολόγον εἶναι ἐπιστημονικῶς γνωστή."

ΘΕΛΕΙΣ να χεσεις?υπαρχει ο λεμπεσης! :rockon:

Επισκέπτης
ΘΕΛΕΙΣ να χεσεις?υπαρχει ο λεμπεσης! :rockon:
Ξερεις ποια ειναι η πλακα?

Οτι παιζει σοβαρα να νομιζει οτι δεν εχεις διαβασει το βιβλιαρακι του Λεμπεση,σε φαση"θα του δειξω τωρα εγω του μαλακα του κωλοαριστερου τι επιπεδαρα εχω,αμε!"?

Το εχω ξαναδει...εξω εννοω.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.398
Πόντοι
2.606
Γουαν α μπι κύριος του εαυτού μου.

Μεγάλα ρίσκα, μεγάλη αμοιβή - μικρά ρίσκα, μικρή αμοιβή =ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ,ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΤΕΡΑ,ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΒΙΛΕΣ,ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΥΖΙΑΧΕΛ ΓΙΕΑ,ΕΒΕΡιΘΙΝΓ ΙΖ ΜΠΙΓΓΕΡ ΙΝ ΤΕΞΑΣ :rockon: και οι αλλοι "ντενεκεδες"...

Δατς λάιφ.

Επισκέπτης
Γουαν α μπι κύριος του εαυτού μου.

Μεγάλα ρίσκα, μεγάλη αμοιβή - μικρά ρίσκα, μικρή αμοιβή.

Δατς λάιφ.
Πολυ προχειρα ο καπιταλισμος λεει"τοσους θελω με τοση αμοιβη και τοσους με τοση αμοιβη".

Και να πα να γαμηθεις και εσυ και τα πτυχια σου και εγω και τα ρισκα μου αν περισσευουμε ακομη  και  για την παρακατι τοση αμοιβη.

Πειτε μας τωρα ΠΑΠΑΡΕΣ οτι ολοι αυτοι που ηρθαν στην Ελλαδα απο τις Σοβιετιες ηταν αναξιοι και ρεμπεσκεδες...πτυχιο οικονομικων ειχε η Κουνεβα και καθαριζε σκαλες,για να μη μιλησουμε για τα μπουρδελα τωρα.

Ηταν ολοι τους αναξιοι και αναξιες?Μηπως δεν ρισκαρανε οταν πηγαν σε ξενο τοπο?

Βλακες.

Επισκέπτης
Όταν λοιπόν αποφασίσεις να βγείς έξω από το comfort zone σου και ξεκινήσεις να σκέφτεσαι και να μιλάς με δικά σου λόγια, θα ανακαλύψεις μαγικές φράσεις που είπαν άλλοι πρίν από εσένα ... Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αδιάφορο - αρκεί να πιάνει ποντίκια.
Καλα,το ποιος ειναι απειρως πιθανοτερο να κουναει το δακτυλο σε τεμπεληδες που δεν ρισκαρουν απο την σιγουρια του κομφορτετοιο ας μην το κανουμε κουβεντα τωρα.

Οσο για τα δικα μου λογια,ναι,με δικα μου λογια μιλαω...Μονο που σε αυτην την κοινωνια,αυτην την χωρα,και αυτην την γη τελικα ζω,το ιδιο και εσυ σουπερ πρωτοτυπε φιλοσοφαρα.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.398
Πόντοι
2.606
Πολυ προχειρα ο καπιταλισμος λεει"τοσους θελω με τοση αμοιβη και τοσους με τοση αμοιβη".

Και να πα να γαμηθεις και εσυ και τα πτυχια σου και εγω και τα ρισκα μου αν περισσευουμε ακομη  και  για την παρακατι τοση αμοιβη.

Πειτε μας τωρα ΠΑΠΑΡΕΣ οτι ολοι αυτοι που ηρθαν στην Ελλαδα απο τις Σοβιετιες ηταν αναξιοι και ρεμπεσκεδες...πτυχιο οικονομικων ειχε η Κουνεβα και καθαριζε σκαλες,για να μη μιλησουμε για τα μπουρδελα τωρα.

Βλακες.
το καλυτερο του////"""""ΤΟ ελαχιστο ασ το βρει καθενας με τον εργοδοτη του"""""" :2funny: :2funny:ΜΕ 25% επισημη ανεργια ,αλλο τοσο υποαπασχοληση και απληρωτοι στα ισα.,..ΤΡΕΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑ....και οι εβραιοι επρεπε να τα βρουν με τον κατα τοπο "φουρναρη"!!!!!μαλακια τους!

Επισκέπτης

Παράδειγμα προς μίμηση η στάση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με τη «Δράση», Στέλιου Σταυρίδη, ο οποίος με δήλωσή του ενώ τονίζει ότι θα «στηρίξει ενεργά τη Νέα Δημοκρατία», εν τούτοις δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Ο Στέλιος Σταυρίδης, επιτυχημένος επιχειρηματίας και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, δηλώνει μεταξύ άλλων πως «Είναι επιβεβλημένο η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα και να ενισχύσει την εκλογική της δύναμη, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τους ανεύθυνους δημαγωγούς, που θέλουν να πάνει την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και να οδηγήσουν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του αναφέρει ότι, «Οι δυνάμεις της δημιουργίας και της αγοράς, οφείλουμε να στηρίξουμε σθεναρά της Νέα Δημοκρατία». Και καταλήγει με την επισήμανση: «Στην τόσο κρίσιμη για τη χώρα εκλογική μάχη, δεν περισσεύει καμία ψήφος, αν θέλουμε να χτίσουμε από κοινού, μια ισχυρή, σύγχρονη και υπερήφανη Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ».

Το παράδειγμα του Σταυρίδη πρέπει να ακολουθήσουν οι Ντόρα και ο Τζήμερος και να αφήσουν τα παζάρια και τις μεγαλομανίες!

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

Και να πα να γαμηθεις και εσυ και τα πτυχια σου και εγω και τα ρισκα μου αν περισσευουμε ακομη  και  για την παρακατι τοση αμοιβη.

Βλακες.

Μπορείς να μου εξηγήσεις ποια "εργατική υπεραξία" και ποιούς εκμεταλεύτηκαν οι ιδρυτές των google & facebook ώστε να δημιουργήσουν εταιρίες αξίας δισ δολαρίων μέσα σε λίγα χρόνια?

Μέι δε μπέστ μάν γουίν ... τόσο απλά. Ο ανθρώπινος πολιτισμός στηρίζεται στην ανθρώπινη εκμετάλευση.

Ο πλούτος παράγεται άνισα και είναι λογικό και επόμενο να διανέμεται άνισα - "Σε ίσους ίσα, και σε άνισους άνισα". Για την κάθε κούνεβα που καθάριζε σκάλες υπάρχει μιά ακόμα που πιθανά με λιγότερα τυπικά προσόντα αλλά μεγαλύτερη εξυπνάδα και σκληρότερη δουλειά κατάφερε να προσφέρει κάτι καλύτερο στον εαυτό της και την οικογένεια της από εκείνη.

Ρόλος του επιτελικού κράτους είναι να εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και να δημιουργεί ένα στοιχειώδες δίκτυ ασφαλείας για τα ασθενέστερα μέλη του. Τίποτα περισσότερο από αυτό.

grazydog

Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Αυτός παιδιά είναι ΄κομματικός' του Μάνου εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον 6-7 που τον ξέρω εγώ. Μάλιστα ο Μάνος προσπαθούσε να τον αβαντάρει μέσω κάποιων ιατρικών συλλόγων για να του δίνουν δουλειές φαρμακευτικές εταιρείες.
Ο ορισμός του ΄ψωνισμένου αποτυχημένου' που τώρα βλέποντας ότι πάει για φαλημέντο (γιατί οι φαρμακευτικές κόψανε σχεδόν εντελώς τα budjet)προσπαθεί να 'γαντζωθεί' στην πολιτική... με τις οδηγίες του Μάνου... που αποσκοπεί βέβαια να πιάσει τους δυσαρεστημένους και θυμωμένους ψηφοφόρους της Ελλαδίτσας.

Ρε σεις... είσαστε σε ένα topic που κάποιοι ζητάνε πληροφορίες για το συγκεκριμένο λαμόγιο... και εσείς ανταλλάσετε μεταξύ σας κατεβατά μηνυμάτων προσωπικών ιδεολογικών προσεγγίσεων. Άντε 'στε πουθενά αλλού για να μάθει και κανένας άνθρωπος την αλήθεια για το τσιράκι του Μάνου!
Χωρίς παρεξήγηση.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Αυτός παιδιά είναι ΄κομματικός' του Μάνου εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον 6-7 που τον ξέρω εγώ. Μάλιστα ο Μάνος προσπαθούσε να τον αβαντάρει μέσω κάποιων ιατρικών συλλόγων για να του δίνουν δουλειές δουλειές φαρμακευτικές εταιρείες.
Ο ορισμός του ΄ψωνισμένου αποτυχημένου' που τώρα βλέποντας ότι πάει για φαλημέντο (γιατί οι φαρμακευτικές κόψανε σχεδόν εντελώς τα budjet)προσπαθεί να 'γαντζωθεί' στην πολιτική... με τις οδηγίες του Μάνου... που αποσκοπεί βέβαια να πιάσει τους δυσαρεστημένους και θυμωμένους ψηφοφόρους της Ελλαδίτσας.

Ρε σεις... είσαστε σε ένα topic που κάποιοι ζητάνε πληροφορίες για το συγκεκριμένο λαμόγιο... και εσείς ανταΛλάσετε μεταξύ σας κατεβατά μηνυμάτων προσωπικών ιδεολογικών προσεγγίσεων. Άντε 'στε πουθενά αλλού για να μάθει και κανένας άνθρωπος την αλήθεια για το τσιράκι του Μάνου!
Χωρίς παρεξήγηση.

Μα γι αυτό ζήτησα περισσότερες πληροφορίες νωρίτερα  ... Παίζει κανένα λινκ με παρασκήνιο κτλ?

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.398
Πόντοι
2.606
-Ρόλος του επιτελικού κράτους είναι να εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και να δημιουργεί ένα στοιχειώδες δίκτυ ασφαλείας για τα ασθενέστερα μέλη του. Τίποτα περισσότερο από αυτό.
ΣΙΓΟΥΡΑ θα το ριξεις τζιβενο ρε συ σεντρα η κανεις μανουρα ολη μερα να περασει η ωρα σου απο την αναδουλεια? :2funny: :2funny: :2funny:
-ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ το καλυτερο μοτο του..."το ελαχιστο ας το βρει καθενας με τον εργοδοτη του" :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Αυτός παιδιά είναι ΄κομματικός' του Μάνου εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον 6-7 που τον ξέρω εγώ. Μάλιστα ο Μάνος προσπαθούσε να τον αβαντάρει μέσω κάποιων ιατρικών συλλόγων για να του δίνουν δουλειές δουλειές φαρμακευτικές εταιρείες.

Ρε σεις... είσαστε σε ένα topic που κάποιοι ζητάνε πληροφορίες για το συγκεκριμένο λαμόγιο... και εσείς ανταΛλάσετε μεταξύ σας κατεβατά μηνυμάτων προσωπικών ιδεολογικών προσεγγίσεων. Άντε 'στε πουθενά αλλού για να μάθει και κανένας άνθρωπος την αλήθεια για το τσιράκι του Μάνου!
Χωρίς παρεξήγηση.
Φιλε,με συγχωρεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ειλικρινα.

Συνεχισε οσο μπορεις και ξεμπροστιασε με οσα στοιχεια εχεις τον λεβεντη τον καραμπουζουκλη τον Τζημερο.

Με εκτιμηση,δεν κανω πλακα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Και να πα να γαμηθεις και εσυ και τα πτυχια σου και εγω και τα ρισκα μου αν περισσευουμε ακομη  και  για την παρακατι τοση αμοιβη.

Βλακες.

Τα αλλα συστηματα τι λενε ?

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
-Ρόλος του επιτελικού κράτους είναι να εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και να δημιουργεί ένα στοιχειώδες δίκτυ ασφαλείας για τα ασθενέστερα μέλη του. Τίποτα περισσότερο από αυτό.
ΣΙΓΟΥΡΑ θα το ριξεις τζιβενο ρε συ σεντρα η κανεις μανουρα ολη μερα να περασει η ωρα σου απο την αναδουλεια? :2funny: :2funny: :2funny:
-ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ το καλυτερο μοτο του..."το ελαχιστο ας το βρει καθενας με τον εργοδοτη του" :2funny: :2funny:

Άλλο οι κρατικές κοινωνικές παροχές ρε συ (το δίχτυ ασφαλείας) και άλλο οι "συλλογικές συμβάσεις" και ο κρατικός παρεμβατισμός στην ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.398
Πόντοι
2.606
Άλλο οι κρατικές κοινωνικές παροχές ρε συ (το δίχτυ ασφαλείας) και άλλο οι "συλλογικές συμβάσεις" και ο κρατικός παρεμβατισμός στην ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
καλα λες ....παω να πλακωσω τους αφου γιαννακοπουλους(ΠΧ) η τον μαρινακη(πχ) στις φαπες γιατι δεν τα βρισκουμε με το καλο και θελει να με απολυσει αν δεν γουσταρω....τα θελετε και τα λετε????γραφετε...

Επισκέπτης
Τι λινκ να παίζει φίλε μου? Ρώτα ότι θέλεις και αν μπορώ να σου απαντήσω.
Πες τα εσυ και αστονα.
Δωσε κανα ονομα,καμμια φαρμακευτικη πχ,τιποτε τετοιο.
Τα αλλα συστηματα τι λενε ?
Υπηρχε η Σοβιετια και η Σοβιετια με την συγκεκριμενη μορφη τελειωσε.
Δεν την νοσταλγω,εννοειται,αλλο αυτο ομως και αλλο το προσκυνημα στο TINA.

Επισκέπτης
Γιατι κρατικος παρεμβατισμος?Οργανωνονται οι εργαζομενοι και διαπραγματευονται με τον εργοδοτη τους,ποιο ειναι το προβλημα σου?

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16

Δηλαδή ο εργάτης που θα πάει στο εργοστάσιο να δουλέψει, ή η γραμματέας σ’ ένα γραφείο, ή η πωλήτρια σ’ ένα κατάστημα, έχει την παραμικρή ισχύ να διαπραγματευτεί κατά μόνας με τον εργοδότη;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom