You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
«Δημιουργία Ξανά» - γνώμες
- Μέλος που άνοιξε το νήμα il_capitano
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 3K
- Εμφανίσεις 170K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Golemis
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Ιουν 2008
- Κριτικές
- 9
- Like
- 1.787
- Πόντοι
- 216
Δωσε και σωσε...
Δωσε και χωσε
mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Χυδαιολόγος και λαϊκιστής από τους λίγους. Προκαλεί με διάφορα ποστ στο FB για να βρίσκεται στην επικαιρότητα.
Μάλλον είσθε δημόσιος υπάλληλος και δεν τον χωνεύετε.
Είναι Ο ΜΟΝΟΣ που τολμάει να λέει για το χάλι του κράτους ("δημόσιο" με άλλη λέξη) και που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το χάλι της χώρας μας.
Όλοι οι άλλοι (μα ΟΛΟΙ), κοιτάνε τα πελατάκια τους (μην τα θίξουν).
stakaman21
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαρ 2012
- Like
- 663
- Πόντοι
- 86
Που τον θυμήθηκατε αυτόν τον φιδεμπορα?
Cortez78
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Φεβ 2018
- Like
- 2
- Πόντοι
- 0
Μάλλον είσθε δημόσιος υπάλληλος και δεν τον χωνεύετε.
Είναι Ο ΜΟΝΟΣ που τολμάει να λέει για το χάλι του κράτους ("δημόσιο" με άλλη λέξη) και που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το χάλι της χώρας μας.
Όλοι οι άλλοι (μα ΟΛΟΙ), κοιτάνε τα πελατάκια τους (μην τα θίξουν).
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αγαπητέ.
Το θέμα με τον Τζήμερο δεν είναι τα προβλήματα που θίγει, αλλά οι λύσεις που προτείνει. Όταν λέει για παράδειγμα ο Τζήμερος, ας απολύσουμε Χ δημοσίους υπαλλήλους, είναι μια ρεαλιστική λύση ή μια λύση που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο θυμικό; Ρωτάω εγώ τώρα,μια πολύ απλοϊκή σκέψη. Σε ποιον τομέα έχουμε πλεονάζοντες δημοσίους υπάλληλους; Στα νοσοκομεία; Στα σχολεία; Και πες ότι απολύουμε Χ δημοσίους υπάλληλους. Τελευταία φορά που πήγα σε εφορία, για παράδειγμα, δεν είδα κάποιον κάτω από 40 χρονών. Διώχνουμε λοιπόν από τις δουλείες τους, ας πούμε Χ κόσμο με μέσο όρο ηλικίας τα 40. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα γίνουν; Τι επίδραση θα έχει αυτό στην κοινωνία;
Όσο και αν εθελοτυφλούμε, δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε μαγικές λύσεις. Ο Τζήμερος είναι ένα προϊόν της κρίσης. Που ήταν αλήθεια στα 'καλά χρονιά';
Το μαγαζάκι του προσπαθεί να στήσει και αυτός πουλώντας λαϊκισμό και αντικομμουνισμό, που είναι πάντα στην μόδα.
Το θέμα με τον Τζήμερο δεν είναι τα προβλήματα που θίγει, αλλά οι λύσεις που προτείνει. Όταν λέει για παράδειγμα ο Τζήμερος, ας απολύσουμε Χ δημοσίους υπαλλήλους, είναι μια ρεαλιστική λύση ή μια λύση που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο θυμικό; Ρωτάω εγώ τώρα,μια πολύ απλοϊκή σκέψη. Σε ποιον τομέα έχουμε πλεονάζοντες δημοσίους υπάλληλους; Στα νοσοκομεία; Στα σχολεία; Και πες ότι απολύουμε Χ δημοσίους υπάλληλους. Τελευταία φορά που πήγα σε εφορία, για παράδειγμα, δεν είδα κάποιον κάτω από 40 χρονών. Διώχνουμε λοιπόν από τις δουλείες τους, ας πούμε Χ κόσμο με μέσο όρο ηλικίας τα 40. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα γίνουν; Τι επίδραση θα έχει αυτό στην κοινωνία;
Όσο και αν εθελοτυφλούμε, δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε μαγικές λύσεις. Ο Τζήμερος είναι ένα προϊόν της κρίσης. Που ήταν αλήθεια στα 'καλά χρονιά';
Το μαγαζάκι του προσπαθεί να στήσει και αυτός πουλώντας λαϊκισμό και αντικομμουνισμό, που είναι πάντα στην μόδα.
Μα ακριβώς επειδή φοβηθήκαμε να διώξουμε Δημοσίους Υπαλλήλλους δανειζόμαστε συνέχεια όλο και μεγαλύτερα ποσά και χρεωκοπήσαμε. Μερικά δεδομένα:L
1. Το 2014 οι ΔΥ ήταν 150+ χιλιάδες λιγότεροι από το 2009, βγαίνοντας σωρηδόν στην σύνταξη με ΜΕΣΗ ηλικία συνταξιοδότησης κάτω από 60. Ειλικρινά τώρα λείπουν ΔΥ σαν συνολικός αριθμός ή με μερικές ανακατατάξεις θα είμαστε ΟΚ.
2. Αυτό που λέει ο Τζήμερος είναι να υπολογίζονται οι πραγματικές εισφορές των συνταξιούχων και να τους δίνεται η αναλογική σύνταξη. Κάποιος που βγαίνει συνταξιούχος στα 45 με 20 χρόνια υπηρεσία ΔΕΝ δικαιούται την μισή σύνταξη αυτού που βγαίνει στα 65 με 40 χρόνια, αλλά το 1/5. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί.
3. Παρόλα τα μνημόνια κλπ σήμερα έχουμε 3,1 εκατ. εργαζομένους μαζί με τους ΔΥ, και 2,2 εκατ. συνταξιούχους. Είναι προφανές ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Το έχει τονίσει κανένας άλλος; Μπαααα Πελατεία βλέπεις
με τη στηριξη που παρεχει η Μερκελ στους συμμοριτες όλοι οι φιλελευθεροι εχουν καταντησει γραφικοί ειδικα ο Τζημερος που την αποκαλουσε και εξοχωτατη
Μπορείς να μου πεις ΠΩΣ προσφωνούμε μία πρωθυπουργό; Μήπως Madame;
The Third Man
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Οκτ 2015
- Like
- 132
- Πόντοι
- 6
με τη στηριξη που παρεχει η Μερκελ στους συμμοριτες όλοι οι φιλελευθεροι εχουν καταντησει γραφικοί ειδικα ο Τζημερος που την αποκαλουσε και εξοχωτατη
"Στα περισσότερα δημοκρατικά κράτη ο αρχηγός του κράτους προσφωνείται ως Η Αυτού Εξοχότης"
wikipedia.
Σε κάθε επίσημη γραπτή επικοινωνία του Τσίπρα με την Merkel την αποκαλεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ "Αυτού Εξοχότης Καγκελάριο της Γερμανίας".
poppop
Μέγας
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 11
- Like
- 4.591
- Πόντοι
- 4.765
οχι ρε τύπε,πολυχρονεμένη μου έπρεπε νε την πει ο ανόητος,Dear Chancellor Merkel τύπε και όλοι αυτοι δυστυχως όπως φυσικα και ο Κούλης δε βλέπουν οτι καταντούν γελοιοι οταν δεν μπορουν να αρθρωσουν αντιευρωπαικο λόγο τη στιγμη που η ιδια η Ευρωπη τους πουλάει και δεν αναγκαζει τους συμμοριτες να εφαρμοσουν μεταρρυθμισεις αντιθετως τους επιβραβευει επιτρεπωντας την ελεεινη φορολογηση για να τραφει το τεραστιο δημοσιο και για να πάρουν και αυτοι τα δικα τους αδιαφορωντας αν ετσι εξαυλωνεται η αστικη φιλοευρωπαικη τάξη και μεταρεπονται ολοι σε κρατικοδιατους επιδοματιεςΜπορείς να μου πεις ΠΩΣ προσφωνούμε μία πρωθυπουργό; Μήπως Madame;
poppop
Μέγας
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 11
- Like
- 4.591
- Πόντοι
- 4.765
εγω σε ενα που ειδα την αποκαλει ντιαρ κανσελορ,εχεις καποιο που τη λέει εξοχοτατη?"Στα περισσότερα δημοκρατικά κράτη ο αρχηγός του κράτους προσφωνείται ως Η Αυτού Εξοχότης"
wikipedia.
Σε κάθε επίσημη γραπτή επικοινωνία του Τσίπρα με την Merkel την αποκαλεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ "Αυτού Εξοχότης Καγκελάριο της Γερμανίας".
nikolakis66
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 4
- Like
- 855
- Πόντοι
- 376
να απολυθούν στις πολεοδομίες,στις νομαρχίες, στο ικα , στα ασφαλιστικά ταμεία.Ρωτάω εγώ τώρα,μια πολύ απλοϊκή σκέψη. Σε ποιον τομέα έχουμε πλεονάζοντες δημοσίους υπάλληλους; Στα νοσοκομεία; Στα σχολεία; Και πες ότι απολύουμε Χ δημοσίους υπάλληλους. Τελευταία φορά που πήγα σε εφορία, για παράδειγμα, δεν είδα κάποιον κάτω από 40 χρονών. Διώχνουμε λοιπόν από τις δουλείες τους, ας πούμε Χ κόσμο με μέσο όρο ηλικίας τα 40. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα γίνουν; Τι επίδραση θα έχει αυτό στην κοινωνία;
εδώ έχουμε άνθρωπο στο forum που πληρώνεται από το δημόσιο με αντικείμενο να βγάζει φωτοτυπίες.
Για το δεύτερο ερώτημα απλά είναι παράλογο. Ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο ελεύθερος επαγγελματίας γιατί αντιμετωπίζει την απόλυση στα 40; αν το κράτος θέλει να προστατεύσει τον πολίτη ας ανοίξει θέσεις εργασίας στο δημόσιο "κοινωνικές" που να απευθύνεται σε 55ρηδες ανεργους.Ο εφοριακός χωρίς αντικείμενο εργασίας να πάει σπίτι του. Οχι να κάθεται να τα ξύνει και να παίρνει περισσότερα από το μέσο πολίτη που και δουλεύει και φοβάται να απολυθεί.
mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Σε ποιον τομέα έχουμε πλεονάζοντες δημοσίους υπάλληλους; Στα νοσοκομεία; Στα σχολεία; Και πες ότι απολύουμε Χ δημοσίους υπάλληλους. Τελευταία φορά που πήγα σε εφορία, για παράδειγμα, δεν είδα κάποιον κάτω από 40 χρονών. Διώχνουμε λοιπόν από τις δουλείες τους, ας πούμε Χ κόσμο με μέσο όρο ηλικίας τα 40. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα γίνουν; Τι επίδραση θα έχει αυτό στην κοινωνία;
1) Καλό για σένα (που δεν είσαι).
2) Δεν θα κάτσω να σου απαριθμήσω τους τομείς. Αλλά όποτε θέλεις, να πάμε παρέα σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες (που ξέρω) όπου μάλλον θα ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ από το πόσους κοπρίτες ταϊζεις (κι εσύ, κι εγώ, και όλοι μας) για να τα ξύνουν όλη μέρα, χωρίς να κάνουν τίποτα. Ειλικρινά, θα εκπλαγείς.
3) Προφανώς δεν θα απολύσεις δάσκαλους, νοσοκόμους, μπάτσους (<<< αυτό ελέγχεται), και όπου υπάρχει έλλειψη. Θα απολύσεις ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Από αυτούς που υπάρχει περίσσευμα. (Ή μήπως θέλεις να μου πείς ότι δεν υπάρχει?)
4) Δεν είσαι ακριβολόγος στις εκφράσεις σου: Δεν διώχνεις "από τις δουλειές τους" Χ κόσμο. Διώχνεις ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ τους Χ κόσμο. Δεν είναι το ίδιο. Διότι το ότι "καταλαμβάνουν μια θέση", δε σημάινει κατ' ανάγκη ότι κάνουν και κάποια δουλειά. Σου είπα, πάμε να σου δέιξω.
5) Τι θα γίνουν αυτοί οι Χ που θα διώξεις? Μα ότι έγιναν και οι 1.000.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα που από το 2010 μέχρι σήμερα έχασαν (πραγματικά) τη δουλειά τους. Γιατί δηλαδή για τους δημόσιους πρέπει να μας πονάει περισσότερο?
Για ξανασκέψου τα.
mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
σήμερα έχουμε 3,1 εκατ. εργαζομένους μαζί με τους ΔΥ
Μην τους βάζεις σε ένα καλάθι. Δεν είναι το ίδιο.
Οι του ιδιωτικού τομέα κάτι παράγουν (στην πλειοψηφία τους). Υπάρχουν κι εκεί κοπρίτες, αλλά είναι μια ελάχιστη μειοψηφία κάτω του 1%.
Οι του δημοσίου τομέα (στην πλειοψηφία τους) δεν παράγουν κάτι. Υπάρχει μια μειοψηφία (εγώ την εκτιμώ στο 30-35%) που κάτι παράγει. Οι υπόλοιποι απλώς "κατέχουν μια θέση" και βέβαια μισθοδοτούνται.
mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Το Τζημερο είναι πιο φασίστας και από φασίστας...
Μπα?
Μπορείς να βρεις και να παραθέσεις εδώ ΜΙΑ διατυπωμένη θέση του που να συνηγορεί υπέρ αυτού που λες?
AntonisAnt2
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Αυγ 2017
- Κριτικές
- 1
- Like
- 530
- Πόντοι
- 96
....
Ρωτάω εγώ τώρα,μια πολύ απλοϊκή σκέψη. Σε ποιον τομέα έχουμε πλεονάζοντες δημοσίους υπάλληλους; Στα νοσοκομεία; Στα σχολεία; Και πες ότι απολύουμε Χ δημοσίους υπάλληλους. Τελευταία φορά που πήγα σε εφορία, για παράδειγμα, δεν είδα κάποιον κάτω από 40 χρονών. Διώχνουμε λοιπόν από τις δουλείες τους, ας πούμε Χ κόσμο με μέσο όρο ηλικίας τα 40. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα γίνουν; Τι επίδραση θα έχει αυτό στην κοινωνία;
....
σε ολους τους τομεις αγαπητε εχουμε πλεοναζοντες δημοσιους υπαλληλους
στα νοσοκομεια ? - ΝΑΙ εχουμε 10 διοικητικους εκει που χρειαζομαστε 1 και δεν εχουμε γιατρους και νοσοκομους (ρωτα το κοπροσκυλο που τον πληρωνουμε για να απανταει σε 1 τηλεφωνημα ανα μιση ωρα)
στα σχολεια ? - ΝΑΙ η αναλογια ειναι 1 καθηγητης για 7 μαθητες οταν ο μεσος ορος της ΕΕ ειναι γυρω στο 1 προς 10 ή 12
στην εφορια ? - το ιδιο
στα δικαστηρια ? - το ιδιο
για να μην σου γραψω για τις ευγενεις θεσεις του δημοσιου οπου εχουμε 5-6 φορες παραπανω προσωπικο απο οσο ο μεσος ορος της ΕΕ (δες μονο ποσοι ειναι οι υπαλληλοι της βουλης - καποτε τους ειχαν βγαλει και φιρμανι να πηγαινουν μερα παρα μερα γιατι δεν εφταναν τα γραφεια για να καθονται - και συγκρινε με τους αντιστοιχους στα διαφορα κοινοβουλια της ΕΕ)
τι θα απογινουν ολοι αυτοι ? στα @@ μου - οπως ακριβως και ολοι αυτοι στα @@ τους εγραψαν το 1,5 μυριο ανεργους του ιδιωτικου τομεα (αρκει να μπαινει στην τραπεζα ο μισθος τους απο τους φορους ολων μας) - οπως ακριβως κανεις δεν νοιαζεται αν κλεισει το περιπτερο, το σουβλατζιδικο ή η καφετερια της γειτονιας σου και μεινουν ανεργοι οι εργαζομενοι σε αυτο (ανεξαρτητως ηλικιας)
την ιδια επιδραση θα εχει στην κοινωνια οπως και οι 1,5 μυριο ανεργοι του ιδιωτικου τομεα (καποιοι θα φυγουν στο εξωτερικο, καποιους θα τους φαει η μαρμαγκα, καποιοι θα αλλαξουν επαγγελμα, καποιους θα τους απορροφησει ο υπολοιπος ιδιωτικος τομεας)
AntonisAnt2
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Αυγ 2017
- Κριτικές
- 1
- Like
- 530
- Πόντοι
- 96
Υπάρχει μια μειοψηφία (εγώ την εκτιμώ στο 30-35%) που κάτι παράγει. Οι υπόλοιποι απλώς "κατέχουν μια θέση" και βέβαια μισθοδοτούνται.
πολλους γραφεις - η δικια μου εκτιμηση ειναι στο 15%
sapiosexual
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Μαΐ 2017
- Κριτικές
- 18
- Like
- 783
- Πόντοι
- 311
Μπα?
Μπορείς να βρεις και να παραθέσεις εδώ ΜΙΑ διατυπωμένη θέση του που να συνηγορεί υπέρ αυτού που λες?
Προσπαθείς να συζητήσεις με επιχειρήματα οταν ο συνομιλητής σου είναι φανατικός αριστεροταλιμπαν?
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 65
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 140
- Εμφανίσεις
- 14K
- Απαντήσεις
- 37
- Εμφανίσεις