Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 479K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Τσάρκας4

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Μηνύματα
1.435
Like
787
Πόντοι
96
Για τον γάμο λένε ότι είναι μια φυλακή όπου όσοι είναι μέσα θέλουν να βγουν και όσοι είναι έξω θέλουν να μπουν!
Αλλά κακά τα ψέματα και με την προϋπόθεση ότι δεν πήρες γυναίκα  που σε ήθελε μόνο για τα λεφτά σου αλλά υπήρχε έστω κάποια συμπάθεια ο γάμος είναι ένα καταφύγιο.Αλλιώς όσο και καλούς φίλους να είχες , στη δύσκολή στιγμή μόνο η οικογένεια σου θα σου σταθεί .Αλλιώς θα πεθάνεις σαν σκύλος στο αμπέλι , μόνος και αβοήθητος και θα σε βρουν από την μυρωδιά οι γείτονες όπως τον γνωστό τραγουδιστή.Φυσικά ο γάμος δεν είναι μια συνεχής διασκέδαση , όπως οι πουτάνες που πας και γαμάς όποτε γουστάρεις.Έχει τις δυσκολίες του αλλά πρέπει και οι δύο να κάνουν αναγκαίους συμβιβασμούς για να λειτουργήσει.Όσο περνούν τα χρόνια οι φίλοι λιγοστεύουν γιατί κάνουν οικογένεια και όπου ισχύει ότι οι παντρεμένοι πάνε με παντρεμένους και καταλήγεις μόνος και σου μένουν οι πουτάνες να εκτονώνεσαι αλλά και αυτό θα πάψει να σε γεμίζει! :(
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.466
Κριτικές
1
Like
32.460
Πόντοι
8.006
Η μητροτητα δεν συγκρινεται με τιποτα αλλο στον κοσμο,αρκει να εισαι ετοιμη και να γινεις μαμα αλλα και προετοιμασμενη ψυχικα
Σωστα.
Η ορθη ψυχικη προετοιμασια φαινεται απο το να βγαζεις τα βυζια σου εξω σε swingers club ή να ποσταρεις το μουνι σου με διαστολέα κολπου στο μπου κομ, 40 χρονων γυναικα.

Μπορει ομως να κανω και λαθος, ποιος ξερει. Μπορει να μην εχει σημασια.
 

company of heroes tho

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Μηνύματα
5.804
Κριτικές
184
Like
18.597
Πόντοι
30.558
Εγω προσωπικα δεν θελω και ετσι οπως με κοβω ουτε και προκειται να παντρευτω ποτε. Οι λογοι πολλοι και διαφοροι...

Πολυ τρεξιμο και πολλες ευθυνες ρε φιλε παντως και ο γαμος και κυριως τα παιδια... Ουσιαστικα ζεις πλεον για την οικογενεια... και ισχυει αυτο που λενε..ο παντρεμενος ζει σαν σκυλος και πεθαινει σαν ανθρωπος. ο εργενης ζει σαν ανθρωπος και πεθαινει σαν σκυλος.  :S
καλα μια ζωή θα πηγαίνεις  βρέξει χιονίσει  από πουτάνα σε πουτάνα είναι ζωη αυτή που σκέφτεσαι? μια ζωή πουτάνα  
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.466
Κριτικές
1
Like
32.460
Πόντοι
8.006
Αν νιωθεις μοναξια, η εργενικη ζωη δε σου αρεσει πλεον, αν γνωρισεις μια σωστη γυναικα με την οποια περνας καλα, αν θες πραγματικα να κανεις οικογενεια παιδια κλπ και εχεις και την οικονομικη ανεση να το κανεις, τοτε οκ παντρεψου. Απλα μη το κανεις επειδη θελει η μανα σου η γιατι "ετσι πρεπει".  :jerking:

Εγω προσωπικα δεν θελω και ετσι οπως με κοβω ουτε και προκειται να παντρευτω ποτε. Οι λογοι πολλοι και διαφοροι...

Πολυ τρεξιμο και πολλες ευθυνες ρε φιλε παντως και ο γαμος και κυριως τα παιδια... Ουσιαστικα ζεις πλεον για την οικογενεια... και ισχυει αυτο που λενε..ο παντρεμενος ζει σαν σκυλος και πεθαινει σαν ανθρωπος. ο εργενης ζει σαν ανθρωπος και πεθαινει σαν σκυλος.  :S
Μικρός εισαι ακομη. Αργοτερα δεν ξερεις πώς θα σκεφτεσαι.
 

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
6.630
Κριτικές
57
Like
6.798
Πόντοι
5.406
Σωστα.
Η ορθη ψυχικη προετοιμασια φαινεται απο το να βγαζεις τα βυζια σου εξω σε swingers club ή να ποσταρεις το μουνι σου με διαστολέα κολπου στο μπου κομ, 40 χρονων γυναικα.

Μπορει ομως να κανω και λαθος, ποιος ξερει. Μπορει να μην εχει σημασια.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Μηνύματα
2.529
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Πως φαίνεται ότι απαντάμε μόνο άντρες εδω μέσα... :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Πράγματι ο μόνος λόγος για να κάνεις οικογένεια για τον οποίο δεν υπάρχει αντίλογος είναι η μοναξιά...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ!!!!

Οι γυναίκες κύριοι κύριοι συνφορουμίτες όμως ΔΕΝ πατρευονται επειδή φοβούνται τη μοναξιά!!!!!!!!!Παντρεύονται γιατί ερωτεύτηκαν,για να κάνουν παιδιά, για την κοινωνική καταξίωση, για να βρουν χορηγό, για να εχουν βοηθό στο μεγάλωμα του παιδιού και στη ζωή τους και γενικότερα για 1002 άλλους λόγους αλλά όχι γιατί φοβούνται τη μοναξιά!!!!!!!!!!!!!!

Παρατηρήστε τις γεροντοκόρες που ξέρετε γύρω σας και θα διαπιστώσετε ότι ΌΛΕΣ έχουν δημιουργήσει κάποιο κοινωνικό δίκτυο, συνήθως συγγενείς.Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους μπορεί να μη χωνεύουν η μία την άλλη αλλά μαθαίνουν να στηρίζονται η μία στην άλλη.Γι' αυτό και θα δείτε ότι όταν τσακωθούν άντρες μπορεί να κόψουν την καλημέρα για πάντα αλλά γυναίκες που δεν ξαναμίλησαν ποτέ μετά από καυγά δεν υπάρχουν.Εξαίρεση ο καυγάς για άντρα.Εκεί νιώθουν ότι απειλούνται από άλλες γυναίκες.

Που κολλάς εσύ ταλαίπωρε ψωλέουρα σε όλη αυτή τη διαδικασία κάλυψης των αναγκών της γυναίκας, ανεξάρτητα αν αυτές είναι ψυχικές, κοινωνικές ή οικονομικές;Πολύ απλά ζεις την ψευδαίσθηση ότι κάποιος σε νοιάζεται και έχεις κάποιον να μιλήσεις το βράδυ όταν γυρνάς σπίτι.

Αυτός ο άνθρωπος που υπάρχει το βράδυ σπίτι είναι αυτός που θα διάλεγες να μιλήσεις αν είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις;Όχι, απλά συμβιβάζεσαι με ότι υπάρχει.Άρα λίγο δύσκολα τα πράγματα εδώ.

Και τώρα η σημαντική ερώτηση: Αν η μοναξιά είναι το μόνο πρόβλημα και ο μόνος λόγος για να παντρευτείς γιατί να μη δημιουργήσεις κι εσύ ένα αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο όπως αυτά που στήνουν οι γυναίκες;Κι αν δε μπορείς γιατί δεν πας σε κάποιο πολύ καλό οίκο ευγηρίας να έχεις παρέα 30 ανθρώπους κι όχι 1 και με το ζόρι;


Λένε βέβαια πολλοί εδώ ότι παντρεύεσαι για να κάνεις παιδιά.Και κανένας δεν είναι δυστυχισμένος που έκανε παιδιά.Δεν ξέρουμε αν τα παιδιά είναι δυστυχισμένα που έχουν αυτούς τους γονείς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Πόσοι από τους γονείς που ξέρετε πιστεύετε ότι είναι άξιοι να έχουν παιδιά;Τι μπορούν να τους προσφέρουν;Για να μην πάω στα οικονομικά είναι πρότυπο για τα παιδιά τους;Η αγάπη δε φτάνει σε αυτές τις περιπτώσεις.Το ξέρετε ότι υπάρχουν σχολές γονέων;Πόσοι από τους γονείς που ξέρετε πριν γίνουν γονείς κάθισαν και έψαξαν και ρώτησαν και έμαθαν ώστε να μεγαλώσουν σωστά το παιδί τους και να μην αποκτήσει παιδικά τραύματα ή κόμπλεξ;Ούτε 1 στους 1000.Γι' αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κολλήματα.

Και φυσικά οι άνθρωποι που γίνονται γονείς είναι τρισευτυχισμένοι επειδή βαθιά μέσα τους δεν αγαπούν την καινούργια ζωή που έρχεται και τους έχει ανάγκη αλλά επειδή κάνουν προβολή των απωθημένων τους πάνω τους.Δηλαδή καθαρά και μόνο από εγωισμό!!!

Δεν το έχετε ακούσει;Ο γιός μου θα γίνει ποδοσφαιριστής,κοίτα τον το μπαγάσα τι καλά που τα πάει στο σχολείο κτλ κτλ.Αν όμως το παιδί βγει πούστης 99 στις 100 το διώχνουν από το σπίτι γιατί τους ξεφτίλησε στην κοινωνία.Και 999 στις 1000 στην απίθανη περίπτωση που οι γονείς ξαναδεχτούν το παιδί στην οικογένεια αυτή που κάνει την πρώτη και πολλές φορές και μόνη κίνηση επανασύνδεσης είναι η μάνα και όχι ο πατέρας.Τότε δεν υπάρχει αγάπη;Παιδί τους είναι και πάλι.

Το παιδί είναι πολύ μεγάλη ευθύνη για να το χρησιμοποιούμε μόνο για να γεμίζουμε τον ελεύθερό μας χρόνο.Ο καλός ο δάσκαλος με τον κακό το μαθητή φαίνεται όχι με τη διάνοια αγαπητοί.
 

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Μηνύματα
3.639
Κριτικές
388
Like
8.910
Πόντοι
25.056
Τύποι μου καλημέρα και χρόνια πολλά. Είμαι στα πρόθυρα των πρώτων άντα και όπως καταλαβαίνετε όλοι μου οι φίλοι και γνωστοί είναι είτε κάπου εκεί είτε μεγαλύτεροι. Οπότε το θέμα της συγκατοίκησης, γάμου, οικογένειας έχει αρχίσει να αναφέρεται σιγά σιγά όλο και περισσότερο.

Από ότι έχω καταλάβει πολλοί συναγωνιστές εδώ μέσα είναι ή υπήρξαν παντρεμένοι, με παιδιά ή χωρίς. Θα ήθελα να μας καταθέσουν τη γνώμη τους αν μπορούν, άξιζε η όλη διαδικασία; Άξιζε για τη συντροφικότητα, άξιζε μόνο για το παιδί, μήπως δεν άξιζε καθόλου; Το έχουν μετανιώσει;

Επίσης ας μας πουν τη γνώμη τους και οι εργένηδες άνω των 40, αυτοί τι πιστεύουν, γουστάρουν ή το ψάχνουν για οικογένεια;

Προσωπικά είμαι μάλλον εναντίον του γάμου, έχω φτάσει κάποιες φορές κοντά σε συγκατοίκηση, αλλά στο τέλος κώλωσα. Θεωρώ πως η οικογένεια κρατά τον άνδρα πίσω.
Φιλε Δυσκοληεγγραφη , δεν χρειαζεσαι να αγχωνεσαι απο τα 29 σου χρονια!!! Συνηθως τα πραγματα σου ερχονται οταν δεν τα περιμενεις.Κοιταξε ενας αντρας που θελει να παντρευτει και να κανει παιδια , πιστευω ειναι καλο να εχει παντρευτει μεχρι τα 40ντα.Δεν ειναι ωραιο να καταντησεις 50ρης και να μην εισαι παντρεμενος και κυριως να μην εχεις ουτε ενα παιδι! Μετα απο καποια ηλικια , μετα τα 50 , 60 κτλ. καλο ειναι να εχεις παιδια για να ασχολησε με κατι.
Εγω αν ημουν πλουσιος θα ειχα κανει καμια 6 παιδια!!!
Βεβαια να πω την αληθεια , οσους παντρεμενους βλεπω , ειναι ολοι σκυθρωποι,μαλωμενοι,μελαγχολικη,μεσα στη γκρινια,μεσα στη κατηφεια,μεσα στη ρουτινα,μονογαμικοι κτλ......... Δεν τους βλεπω και πολυ ευτυχισμενους! Μετα απο τα πρωτα χρονια ο ερωτας περναει! Τα μελια δεν διαρκουν πολυ! Εσυ μπορει να γνωρισεις μια αδυνατη κοπελα και αυτη μετα απο 5-10 χρονια να γινει φαλαινα! Δεν θα εχεις ορεξη να την γαμησεις για κανενα λογο! κτλ...
Τεσπα, η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και ο καθενας αποφασιζει οπως κρινει! Ολα παιζουν ρολο!
Το κυριοτερο ομως ειναι μην αγχωνεσαι! ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ!!! ΟΧΙ ΣΤΡΕΣΣ!!!
 

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Μηνύματα
2.529
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
και για να ενισχυσω λιγο το ανωθεν γραφομενο παραθετω αυτόν τον ιστοτοπο


παντος μιας και ψάχνεις απαντησεις στην ερωτηση σου θα σου ελεγα πως εάν βρεις αυτην που πραγματικα σε κανει να νιώθεις καλα μην την αφησεις να φυγει από την ζωη σου....χωρις να σημαινει ότι θα πρεπει να την παντρευτείς ντε και καλα!!!!!


Ε όχι ρε γαμώτο...!!!!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Το έχω μέσα μου τελικά ο κερατάς, χαραμίζομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:


Από το link:

«Γιατί, πιστεύω, σχεδόν οι περισσότερες νευρωτικές ψυχολογικές διαταραχές στα παιδιά και τους αυριανούς ενήλικες προέρχονται από τη συζυγική δυσαρμονία»




Λένε βέβαια πολλοί εδώ ότι παντρεύεσαι για να κάνεις παιδιά.Και κανένας δεν είναι δυστυχισμένος που έκανε παιδιά.Δεν ξέρουμε αν τα παιδιά είναι δυστυχισμένα που έχουν αυτούς τους γονείς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Πόσοι από τους γονείς που ξέρετε πιστεύετε ότι είναι άξιοι να έχουν παιδιά;Τι μπορούν να τους προσφέρουν;Για να μην πάω στα οικονομικά είναι πρότυπο για τα παιδιά τους;Η αγάπη δε φτάνει σε αυτές τις περιπτώσεις.Το ξέρετε ότι υπάρχουν σχολές γονέων;Πόσοι από τους γονείς που ξέρετε πριν γίνουν γονείς κάθισαν και έψαξαν και ρώτησαν και έμαθαν ώστε να μεγαλώσουν σωστά το παιδί τους και να μην αποκτήσει παιδικά τραύματα ή κόμπλεξ;Ούτε 1 στους 1000.Γι' αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κολλήματα.
 

wilde rose

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
10.405
Like
0
Πόντοι
166
Το ζήτημα δεν ειναι αν αξιζει ή οχι, ουτως ή αλλως κατι που μπορεί να αξιζει για εμενα, μπορει να μην αξιζει για τους υπολοιπους. Συνεπως ειναι καθαρα υποκειμενικο το θεμα.
Το βασικοτερο θεωρω πως είναι να ξερει ο καθενας τι θελει και τι τον ευχαριστει, να μην κανει εκπτώσεις στις επιλογες του προκειμενου να μην μεινει μόνος θεωρώντας πως οσα εξαρχης τον ενοχλούν θα αλλαξουν, γτ πολυ απλα ειναι βεβαιο πως θα χειροτερευσουν.
Τελος, ως ρομαντικη πιστευω οτι το στοίχημα ειναι να βρεις τον ανθρωπο που θα σου ξυπνησει την αναγκη να κανεις οικογενεια κ θα είναι αυτος που θα θέλεις να μοιραζεσαι τα παντα μαζι του, φίλε αλτη  ;). 
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.466
Κριτικές
1
Like
32.460
Πόντοι
8.006
Θα σχολιαζα τα ανωτερω, αλλά πολυ φοβαμαι οτι θα τα δω αντιγραμμενα σε αλλο θρεντ στις 6 το πρωι...
 

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Μηνύματα
2.529
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Το ζήτημα δεν ειναι αν αξιζει ή οχι, ουτως ή αλλως κατι που μπορεί να αξιζει για εμενα, μπορει να μην αξιζει για τους υπολοιπους. Συνεπως ειναι καθαρα υποκειμενικο το θεμα.
Το βασικοτερο θεωρω πως είναι να ξερει ο καθενας τι θελει και τι τον ευχαριστει, να μην κανει εκπτώσεις στις επιλογες του προκειμενου να μην μεινει μόνος θεωρώντας πως οσα εξαρχης τον ενοχλούν θα αλλαξουν, γτ πολυ απλα ειναι βεβαιο πως θα χειροτερευσουν.
Τελος, ως ρομαντικη πιστευω οτι το στοίχημα ειναι να βρεις τον ανθρωπο που θα σου ξυπνησει την αναγκη να κανεις οικογενεια κ θα είναι αυτος που θα θέλεις να μοιραζεσαι τα παντα μαζι του, φίλε αλτη  ;). 

Δεσποσύνη μου ο ρομαντισμός μέσα μου υπέστη σοβαρό πλήγμα αφότου άρχισα να διαβάζω το thread Ρομαντισμός και Μπουρδέλα!!!! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Νομίζω ότι ως ευγενική ψυχή που είστε θα πρέπει να με βοηθήσετε να επανέλθω στον ίσιο δρόμο!!!! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
 

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Μηνύματα
2.529
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Θα σχολιαζα τα ανωτερω, αλλά πολυ φοβαμαι οτι θα τα δω αντιγραμμενα σε αλλο θρεντ στις 6 το πρωι...

Ρε παλιόγερε τι θα γίνει με σένα τελικά;;;;Δεν τολμάει το κορίτσι να κάνει ένα βήμα παραπέρα από πίσω θα το έχεις συνέχεια;;;; :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

wilde rose

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
10.405
Like
0
Πόντοι
166
Θα σχολιαζα τα ανωτερω, αλλά πολυ φοβαμαι οτι θα τα δω αντιγραμμενα σε αλλο θρεντ στις 6 το πρωι...
Γιατι με προκαλεις να καταστρεψω την ωραια ατμοσφαιρα που δημιουργησα Και απο δεσποσυνη να γινω λιμενεργατης???!!!!
:grin: :grin:
 

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Μηνύματα
10.429
Κριτικές
217
Like
17.590
Πόντοι
38.177
Ρε παλιόγερε τι θα γίνει με σένα τελικά;;;;Δεν τολμάει το κορίτσι να κάνει ένα βήμα παραπέρα από πίσω θα το έχεις συνέχεια;;;; :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Οι αγαπες δεν κρυβονται ουτε μεσα σε αυτο το σαιτ  :2funny:
 

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Μηνύματα
2.529
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Γιατι με προκαλεις να καταστρεψω την ωραια ατμοσφαιρα που δημιουργησα Και απο δεσποσυνη να γινω λιμενεργατης???!!!!
:grin: :grin:

Όλα έχουν τη χάρη τους..την κατάλληλη στιγμή όμως!!!! ;) ;) ;) ;)
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.466
Κριτικές
1
Like
32.460
Πόντοι
8.006

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom