Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 489K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

orelotsip

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2015
Like
1
Πόντοι
0
"Μεγάλο σχολείο η μοναξιά!" Από τα παραδείγματα του στενού κι ευρύτερου περιβάλλοντος, για ελάχιστες περιπτώσεις έχω ζηλέψει...
ατάκα 60 χρόνου εργένη που έζησε τα πάντα όλα σαν νεος:γυρνάω από τη δουλειά και δεν έχω με ποιόν να μιλήσω! ανυπομονώ να ξημερώσει η επόμενη μέρα να πάω στη δουλειά και να μιλήσω με άνθρωπο...εντάξει αυτό είναι μια περίπτωση..

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι

οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι-οχι

Δ   Ε  Ν          Α  Ξ  Ι  Ζ  Ε  Ι

Τύπε για δωσε λεπτομέρειες αν θες.

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Δεν υπαρχει ασφαληs προβλεψιs.....Ισχυει οτι και για τα αμοιβαια
Οι προηγουμενεs αποδοσειs δεν εξασφαλιζουν τιs μελλοντικεs
Ασε το κρατοs
Εσυ τι θα κανειs στα 45, 50, 55   ??? Αν  ΕΣΥ εισαι σιγουροs για την απαντηση , τοτε  καντο

Life εσυ παντρεμένος δεν εθσαι; Το έχεις μετανιώσει;

Τύποι μιας και λέτε πολλοί για μοναξιά, το θέμα ειναι οτι και να παντρευτείς δε σου εγγυάται κανεις πως στα 60 δε θα σε εχει αφήσει η αλλη και θα εχει πάρει και τα παιδιά.

Γιάννης_2014

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2014
Like
0
Πόντοι
0
Από Ελληνική ταινία: Η Αλίκη βρίσκει έναν ταξιτζή να κοιμάται 12 η ώρα στο ταξί και ενώ του ζητά να την πάει κάπου αυτός αρνείται λέγοντας ότι έχει σχολάσει. Ε τότε, γιατί δεν πας στο σπίτι σου? Είμαι παντρεμένος!

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Life εσυ παντρεμένος δεν εθσαι; Το έχεις μετανιώσει;

Τύποι μιας και λέτε πολλοί για μοναξιά, το θέμα ειναι οτι και να παντρευτείς δε σου εγγυάται κανεις πως στα 60 δε θα σε εχει αφήσει η αλλη και θα εχει πάρει και τα παιδιά.
Κανειs δεν σου εγγυαται φιλε τιποτα........Ουτε εγω ειχα την γνωση, οπωs τωρα ουτε κι εσυ...Λογικοτατο
Το θεμα ειναι.......γι αυτο και στο ειπα απ την αρχη..........εσυ πωs θα φανταζεσαι τον εαυτο σου σ αυτεs τιs ηλικιεs
Αν εισαι σκληροπυρηνικοs εργενηs............να σερνεσαι και να μην σε νοιαζει, τοτε οκ μην το κανειs
Αν βλεπειs,οτι δεν θ αντεξειs αυτη την κατασταση.......μονοs........τοτε
Μην ξεχναs πωs ολοι σου οι φιλοι θα ειναι καπου........Και πιθανον οι γονειs σου εστω  να μην ζουν (δεν το ευχομαι, αλλα ειναι μεροs τηs ζωηs)

Aribas

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Για το γάμο έχω ακούσει πολλούς/πολλές να λένε ότι το μετάνιωσαν, ότι δεν περνάνε καλά και λοιπές μαλακίες, βέβαια νομίζω αυτοί οι τύποι και ελεύθεροι να έμεναν ενδεχομένως να ζούσαν ακόμα πιο μίζερα απ' ότι ζούν μέσα σ'ένα γάμο. Στον πολύ στενό οικογενειακό μου κύκλο έχω αρκετά ζευγάρια σχετικά φρεσκοπαντρεμένα, όλοι έχουν προβλήματα γενικά, όμως, πορεύονται με αξιοπρέπεια μέχρι στιγμής.
Αυτό που λέμε περνάω ζάχαρη δεν το έχω δει σε κανέναν και δεν το ισχυρίζεται και κανένας...

Για τα παιδιά δηλώνουν όλοι ευτυχισμένοι.

Νομίζω ότι ο γάμος είναι ένα βήμα που ο άνθρωπος πρέπει να το κάνει όταν βρεί ένα σύντροφο που ικανοποιεί κάποιες βασικές για αυτόν συνθήκες.

Η μοναξιά είναι δύσκολο πράγμα...
.
Στην τελική και το διαζύγιο δεν είναι και το τέλος του κόσμου, λίγη προσοχή μόνο για όσους έχουν περιουσία.

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
66
Πόντοι
16
Ο γάμος, η οικογένεια, η γυναίκα, τα παιδιά, δεν λύνουν το κεφάλαιο "μοναξιά". Αλίμονο αν κάποιος το πιστέψει αυτό. Μπορείς να νιώθεις μοναξιά ακόμα και ανάμεσα σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.818
Πόντοι
216
Πολυ αγχος βλεπω εδω μεσα οτι θα μεινετε γεροντοπαλικαρα ...
Οι παντρεμενοι οσο χαλια και αν ειναι παντα νοιωθουν οτι υπερεχουν απο τα γεροντοπαλικαρα ... σκεφτονται παλι καλα που δεν ειμαι ετσι ... να πεθανω και να με βρουν μετα απο καμια εβδομαδα ...

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Ο γάμος, η οικογένεια, η γυναίκα, τα παιδιά, δεν λύνουν το κεφάλαιο "μοναξιά". Αλίμονο αν κάποιος το πιστέψει αυτό. Μπορείς να νιώθεις μοναξιά ακόμα και ανάμεσα σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Γενικά αυτο με τη μοναξιά δεν το βίωσα ποτε μεχρι στιγμής και δεν μπορώ να το καταλάβω. Πιο πολυ με πιάνω να σκέφτομαι να θελω να μείνω για ενα διάστημα ολομόναχος να χαλαρώσω...

Οι παντρεμενοι οσο χαλια και αν ειναι παντα νοιωθουν οτι υπερεχουν απο τα γεροντοπαλικαρα ... σκεφτονται παλι καλα που δεν ειμαι ετσι ... να πεθανω και να με βρουν μετα απο καμια εβδομαδα ...

Αμα έχεις πεθάνει δε πα να σε βρούνε και μετά απο κανα χρόνο, ποια η διαφορα...

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.818
Πόντοι
216
Οι γυναικες καταφεραν και εφεραν την μπαλα στην περιοχη μας και παιζουν μπαλα με τα μυαλα μας ... εκει που αγχωνονταν οτι θα μεινουν αυτες γεροντοκορες τωρα αγχωνουν τους αντρες ...

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Γενικά αυτο με τη μοναξιά δεν το βίωσα ποτε μεχρι στιγμής και δεν μπορώ να το καταλάβω. Πιο πολυ με πιάνω να σκέφτομαι να θελω να μείνω για ενα διάστημα ολομόναχος να χαλαρώσω...
Για ποσο διαστημα???????  Θα πρεπει να εχειs αταλαντευτη  απαντηση

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Ενω αν σε θαψουν την επομενη θα κανει την διαφορα, ετσι?

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.818
Πόντοι
216
Ενω αν σε θαψουν την επομενη θα κανει την διαφορα, ετσι?

Επιχειρημα ειναι αυτο προς τα γεροντοπαλικαρα που λενε οι παντρεμενοι και οι γυναικες τους,δεν ειναι δικο μου ... μαζι και του οτι οταν πεσεις λογω ηλικιας θα εισαι μονος κτλ ...

Stil520

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
0
Πόντοι
16
Οταν μεγαλώσω θα υιοθετήσω μια 16χρονη μολδαβη

orelotsip

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2015
Like
1
Πόντοι
0
Εντάξει προφανώς εννοεί το να υπάρχει κάποιος άνθρωπος που  θα είσαι προτεραιοτητα για αυτόν.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
ποιος ο λογος να παντρευτει καποιος όταν υπαρχει πλεον και νομοθετημενο το συμφωνο συμβιωσης

βρηκες τον ανθρωπο τις ζωης σου?????συμβιωνεις κατω από την ιδια στεγη και μετα από καιρο κανεςις και ένα συμφ. συμβ. και όλα μια χαρα!!!!!όταν ερθει η ωρα και αποκτησεις απογονους κανεις μια αναγνωριση του παιδιου ως φυσικος πατερας(και αυτουργος χα χα χα) και όλα μια χαρα.....σου κανει <νερα> ο <ανθρωπος της ζωης σου> σε βαθμο που δεν τον-την αντεχεις άλλο?????χαλας το ιδωτικο συμφωνιτικο συμβιωσης μονομερος και όλα μια χαρα την κθαρισες την μπουγαδα.....ασε που με την σκεψη και μονο ότι το συμφ. συμβ. <σπαει> μονομερος ο <ανθρωπος τις ζωης σου> θα το σκεφτει αρκετα να σου κανει τον βιο αβιωτο.......

Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ η συμβιωση με τον ανθρωπο που μας ικανοποιει συναισθηματικα αλλα και σωματικα είναι το σημαντικοτερο......   ;) ;)

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Καταλαβαίνω ότι προβληματίζεσαι αν θα το κάνεις η όχι τελικά.

Απάντηση στο ερώτημά σου, δηλαδή αν αξίζει ή όχι το να κάνεις οικογένεια μπορείς να δώαεις μονο εσύ και μόνο για τον εαυτό σου. Είναι προσωπικό καθαρά ζήτημα που σχετίζεται με τις προτεραιότητες και τις προτιμήσεις σου σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωή σου.

Ο γάμος είναι ένας θεσμός και όχι μια εποχιακή μόδα, η κάτι που σώνει  και καλά πρέπει να κάνεις γιατί όλοι οι άλλοι το κάνουν. Και αυτό γιατί ένα μεγάλο μέρος απο τους άλλους που το κάνουν καταλήγουν σε αποτυχία.  Αν το κάνεις πρέπει να ξέρεις γιατί το κάνεις , με ποιαν το κάνεις, και πάνω απο όλα να το κάνεις σωστά. Είναι πολύ μεγάλο θέμα και καλό θα ήταν να διαβάσεις κάποιο η κάποια βιβλία απο την εκτεταμενη βιβλιογραφία που υπάρχει στο θέμα.

Οι παραδοσιακές συμβουλές δεν βοηθάνε  Εννοώ συμβουλές του τύπου. ''Η γυναίκα είναι σαν το καρπούζι αν δεν το ανοίξεις και δεν το γευτείς δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι" ''Ο γάμος είναι ένα σακί με σκατά που πάνω πάνω έχει 10-15 πόντους μέλι''

Επίσης η συμβουλή περί συμβίωσης πριν το γάμο για να καταλάβεις αν είσαστε συμβατοί σαν προσωπικότητες με τη μέλουσα σύζυγο αποδεικνύεται ντε φάκτο απο στατιστικής απόψεως όχι ιδιαίτερα αποτελεσματική μια και τα ποσοστά διαζυγίων σε άτομα που συμβίωσαν πριν το γάμο είναι περίπου τα ίδια με αυτά ανθρώπων που δεν δοκίμασαν πριν το γάμο τη συμβίωση.

Στατιστικά στοιχεία στην ελλάδα υπάρχουν απο το 1992 και έπειτα. Αυτά δέιχνουν ότι 44% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγια. Αλλο ένα 27% - 29% περίπου καταλήγουν σε ιδιαίτερα νοσηρές καταστάσεις  όπου τυπικά μεν ο γάμος εξακολουθεί μεν  να υπάρχει αλλα οι σύζυγοι είναι είτε  εν διαστάσει είτε με πολύ σοβαρά προβληματα που σχετίζονται με βια, απειλές κλπ. Τελικά 1 στους 3 η ένας στους 4 γάμους καταλήγουν σε ευτυχισμένες οικογένειες.

Γενικά ο γάμος θέλει ψυχική και πνευματική προπόνηση σαν προετοιμασία, και σκληρή προσπάθεια και απόδοση στον αγώνα για να πετύχει. Καλό δίαβασμα και κυρίως καλή τύχη.

και για να ενισχυσω λιγο το ανωθεν γραφομενο παραθετω αυτόν τον ιστοτοπο

παντος μιας και ψάχνεις απαντησεις στην ερωτηση σου θα σου ελεγα πως εάν βρεις αυτην που πραγματικα σε κανει να νιώθεις καλα μην την αφησεις να φυγει από την ζωη σου....χωρις να σημαινει ότι θα πρεπει να την παντρευτείς ντε και καλα!!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom