Νέα

Δημιουργία οικογένειας -Αξίζει ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 496K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 2 άτομα (1 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.320
Πόντοι
4.546
Επιπλέον δεν ξέρω για σας στην Ελλάδα αλλά στην Κύπρο τελευταία επικρατεί η τάση της ανύπανδρης μητέρας. Είναι και μια σημαντική μερίδα γυναικών που θέλουν ή δεν τους πειράζει να κάνουν παιδιά χωρίς γάμο και την φυσική στήριξη του άνδρα και τα βάζουν πέρα ένα 70-80% μόνες τους.
Σε αυτό παίζει ρόλο και η νέα μόδα που υπάρχει γύρω απο την ανεξάρτητη γυναίκα.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυτή η τάση σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά εμείς ακόμα στην Ελλάδα και Κύπρο λόγω κλειστών κοινωνικών καταλοίπων έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. ΄Εχω κλείσει τα 30 και ακομά κάτι θειάδες μου τα πρήζουνε με τα κλασσικά "κοίταξε να βρεις κάνα καλό παιδί να παντρευτείς" "στο ράφι θα μείνεις" "μπας και έχεις κάνα πρόβλημα" και εσύ και όλα τα συναφή. Προσωπικά είμαι happy έχω αδελφάκια μικρά 3 ετών και 1.5 το παράδοξο οπότε δεν νιώθω την ανάγκη (ακόμα) να κάνω δικά μου. Επιπλέον δεν ξέρω για σας στην Ελλάδα αλλά στην Κύπρο τελευταία επικρατεί η τάση της ανύπανδρης μητέρας. Είναι και μια σημαντική μερίδα γυναικών που θέλουν ή δεν τους πειράζει να κάνουν παιδιά χωρίς γάμο και την φυσική στήριξη του άνδρα και τα βάζουν πέρα ένα 70-80% μόνες τους. 'Ετσι όμως και είσαι άνδρας και άφησες καμιά έγκυο εκτός γάμου και χωρίσετε την έβαψες εδώ. Η οικονομικές απώλειες είναι μέτριες (μέσο όρο 300 ευρώ τον μήνα διατροφή ενώ ο μέσος μισθός ενός κύπριου άνδρα 25-50 είναι κάπου στα 1800) αλλά θα δεκτείς έναν ανελέητο ψυχολογικό πόλεμο από την οικογένεια της νύφης κυρίως οι οποίοι θα φτάσουν στα άκρα για σε βγάλουν τρελλό και σκάρτο και να μην μπορείς να δεις το παιδί ούτε με κιάλια. Μόνο όταν ο άνδρας αποφασίζει να παντρευτεί άλλη, εκεί χέζονται και κάνουν στροφή 360 μοιρών γιατί σου λένε δεν θα δικαιούται μετά το πρώτο παιδί και η μάνα του περιουσία.
Αγγλία έχει πολλές γυναίκες μόνες που κάνουν παιδί εκτός γάμου.
Έχουν ασύλληπτη στήριξη από την πολιτεία (τρελά λεφτά, σπίτι, άδειες, κλπ)
Πολλές το κάνουν και επίτηδες βέβαια, για να εισπράττουν το κασέρι, το οποίο χάνουν αν παντρευτούν.

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
10 στους 10 δεν μετανιωσανε που παντρευτηκανε αν τους ρωτησεις τη μερα. του γαμου..οπως και 10 στους 10 δεν μετανιωσανε οταν χωρισανε αν τους ρωτησεις τη μερα του διαζυγιου
Τα πιο ευτυχισμένα χαμόγελα στα πρόσωπα που έχω δει είναι τα χαμόγελα την ημέρα που παίρνουν διαζύγιο

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Τα πιο ευτυχισμένα χαμόγελα στα πρόσωπα που έχω δει είναι τα χαμόγελα την ημέρα που παίρνουν διαζύγιο
Διαφωνω.
Λογω επαγγελματος εχω δει πολλα διαζυγια.
Κανενας δεν χαμογελαει.
Ισως καποιο πικρο μειδίαμα αλλα ως εκει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυτή η τάση σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά εμείς ακόμα στην Ελλάδα και Κύπρο λόγω κλειστών κοινωνικών καταλοίπων έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. ΄Εχω κλείσει τα 30 και ακομά κάτι θειάδες μου τα πρήζουνε με τα κλασσικά "κοίταξε να βρεις κάνα καλό παιδί να παντρευτείς" "στο ράφι θα μείνεις" "μπας και έχεις κάνα πρόβλημα" και εσύ και όλα τα συναφή. Προσωπικά είμαι happy έχω αδελφάκια μικρά 3 ετών και 1.5 το παράδοξο οπότε δεν νιώθω την ανάγκη (ακόμα) να κάνω δικά μου.
Στα 32 εχεις αδελφακια 3 και 1,5 ετων?
Να υποθεσω οτι ο μπαμπας ξαναπαντρευτηκε με καμια μικρουλα?

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
Διαφωνω.
Λογω επαγγελματος εχω δει πολλα διαζυγια.
Κανενας δεν χαμογελαει.
Ισως καποιο πικρο μειδίαμα αλλα ως εκει.
Σε πιστεύω. Ίσως κανένας να μην είναι ευχαριστημένος με την επιμέλεια, διατροφή που ορίστηκε. Μέσα τους ωστόσο απαλλάσσονται από ένα βάρος που τους ζυγώνει.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Κι αν δεν τους βλέπεις να χαμογελούν, το καταλαβαίνεις από τα λεγόμενα τους:

:cheesy::cheesy::cheesy:

1620658825214.png

Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Like
7.117
Πόντοι
1.206
Η δημιουργία οικογένειας είναι κάτι που δεν απαιτεί μόνο θέληση από κάποιον,αλλά ''κατοχή'' μεγάλης ωριμότητας και υπευθυνότητας εκ μέρους του.Δεν είναι παιχνίδι,παίξε γέλασε ή μια ξεπέτα.Για να κάνει κάποιος οικογένεια,οφείλει πρώτα να το σκεφτεί πολύ σοβαρά και να αποφασίσει ύστερα από ενδελεχή ανάλυση ζυγίζοντας υπέρ και κατά.
Προσωπικά και λόγω νεαρού της ηλικίας μου,αλλά και λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν με ''συγκινεί'' η ιδέα,όμως σέβομαι την επιθυμία ή μη του άλλου να κάνει αυτό το ''βήμα''.
Υ.Γ.:Ωριμότητα και ηλικία δεν πάνε πάντα μαζί.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Η δημιουργία οικογένειας είναι κάτι που δεν απαιτεί μόνο θέληση από κάποιον,αλλά ''κατοχή'' μεγάλης ωριμότητας και υπευθυνότητας εκ μέρους του.Δεν είναι παιχνίδι,παίξε γέλασε ή μια ξεπέτα.Για να κάνει κάποιος οικογένεια,οφείλει πρώτα να το σκεφτεί πολύ σοβαρά και να αποφασίσει ύστερα από ενδελεχή ανάλυση ζυγίζοντας υπέρ και κατά.
Προσωπικά και λόγω νεαρού της ηλικίας μου,αλλά και λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν με ''συγκινεί'' η ιδέα,όμως σέβομαι την επιθυμία ή μη του άλλου να κάνει αυτό το ''βήμα''.
Υ.Γ.:Ωριμότητα και ηλικία δεν πάνε πάντα μαζί.
Καποτε ειχα διαβασει ενα πολυ επιτυχημενο.
Τι ειναι πιο δυσκολο, να κάνεις μια ευτυχισμενη οικογενεια ή να πιλοταρεις αεροπλανο?
Το να πιλοταρεις ειναι πανευκολο. Το να κάνεις ευτυχισμενη οικογενεια εξαιρετικα δυσκολο.
Κι ομως ελαχιστοι ξερουν να πιλοταρουν, αλλά ολοι κανουν παιδια και οικογενεια.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Τι ειναι πιο δυσκολο, να κάνεις μια ευτυχισμενη οικογενεια ή να πιλοταρεις αεροπλανο?
Το να πιλοταρεις ειναι πανευκολο. Το να κάνεις ευτυχισμενη οικογενεια εξαιρετικα δυσκολο.
Απ τις μεγαλύτερες μαλακίες που έχουν ειπωθεί.
Και το να γράφουν "καλημέρα" στην Ινδιάνικη διάλεκτο των Ναβάχο το γνωρίζουν ελάχιστοι παρότι είναι απείρως ευκολότερο από το να κάνουν οικογένεια.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.307
Πόντοι
3.556
Είναι που θέλει μια 50ρου χιλιάρικα με το καλημέρα για να πιλοτάρεις αλλιώς ... ενώ οικογένεια γίνεται πιο εύκολα ρεφενέ ζευγάρι πεθερικά κλπ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Απ τις μεγαλύτερες μαλακίες που έχουν ειπωθεί.
Και το να γράφουν "καλημέρα" στην Ινδιάνικη διάλεκτο των Ναβάχο το γνωρίζουν ελάχιστοι παρότι είναι απείρως ευκολότερο από το να κάνουν οικογένεια.
Δεν το θετεις σωστα. Άλλο το αν "γνωριζεις" κατι κι αλλο αν ειναι "δυσκολο".
Το να γραψεις καλημερα στα ναβαχο δεν ειναι "δυσκολο", απλώς δεν το γνωριζεις αλλά μπορεις να το μαθεις σε δευτερολεπτα.

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
Να κάνεις οικογένεια είναι ένα μονοπάτι πιο βολικό να περπατήσεις πάρα να επιλέξεις συνειδητά, όχι λόγω των συνθηκών , να μείνεις μόνος και χωρίς απογόνους. Δεν είναι και αποδεκτό στην κοινωνία. Το μόνο επιχείρημα που Μπορω να πω υπέρ της οικογένειας είναι να μην μείνεις μόνος στα γεράματα. Ωστόσο ούτε και αυτό αντέχει γιατί υπάρχουν φίλοι ενώ καλές σχεσεις6με τα παιδιά δεν είναι εξασφαλισμένες

• Like
Αντιδράσεις: obi1

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Να κάνεις οικογένεια είναι ένα μονοπάτι πιο βολικό να περπατήσεις πάρα να επιλέξεις συνειδητά, όχι λόγω των συνθηκών , να μείνεις μόνος και χωρίς απογόνους. Δεν είναι και αποδεκτό στην κοινωνία. Το μόνο επιχείρημα που Μπορω να πω υπέρ της οικογένειας είναι να μην μείνεις μόνος στα γεράματα. Ωστόσο ούτε και αυτό αντέχει γιατί υπάρχουν φίλοι ενώ καλές σχεσεις6με τα παιδιά δεν είναι εξασφαλισμένες
Υποθετω αυτοι που πεθαινουν μονοι στα γηροκομεια ενω εχουν 4 και 5 παιδια και καμια εικοσαρια εγγονια, θα αναρωτιουνται τι εκαναν λαθος.

Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Like
7.117
Πόντοι
1.206
Υποθετω αυτοι που πεθαινουν μονοι στα γηροκομεια ενω εχουν 4 και 5 παιδια και καμια εικοσαρια εγγονια, θα αναρωτιουνται τι εκαναν λαθος.
Το λάθος (με πολύ σπάνιες εξαιρέσεις) προφανώς και το κάνουν οι γονείς,άλλωστε αμαρτίαι γονέων παιδεύουσιν τέκνα.
Μιλάω γενικά όμως όχι για την περίπτωση που μόλις ανέφερες.

• Like
Αντιδράσεις: Mantw

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Δεν βαριεσαι ρε Μαντω, ολα μια ιδεα ειναι.
Εγω ας πουμε δεν εχω παιδια, δεν εχω αδελφια, δεν εχω επομενως και ανιψια.
Και η γυναικα μου, επισης μοναχοπαιδι.
Και ειναι και λιγο μεγαλυτερη μου.
Αρα το αναμενομενο ειναι να ψοφολογησω μονος μου μια μερα και να με βρουν οι γειτονες απο την μυρωδια (νομιζω το εχω ξαναγραψει).
Το εχω αποδεχθει και προχωρω
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Το λάθος (με πολύ σπάνιες εξαιρέσεις) προφανώς και το κάνουν οι γονείς,άλλωστε αμαρτίαι γονέων παιδεύουσιν τέκνα.
Μια και μου δινεις την ευκαιρια.
Το "αμαρτιες γονεων παιδευουσιν τεκνα" σημαινει οτι "τα λαθη των γονιων ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ (και οχι βασανιζουν) τα παιδια τους".

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Αρα το αναμενομενο ειναι να ψοφολογησω μονος μου μια μερα και να με βρουν οι γειτονες απο την μυρωδια (νομιζω το εχω ξαναγραψει).

Οι γυναίκες ζουν 5 χρόνια παραπάνω μέσο όρο. Μπορεί να πεθάνεις πρώτος

Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Like
7.117
Πόντοι
1.206
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Μια και μου δινεις την ευκαιρια.
Το "αμαρτιες γονεων παιδευουσιν τεκνα" σημαινει οτι "τα λαθη των γονιων ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ (και οχι βασανιζουν) τα παιδια τους".
Από ετυμολογικής άποψης,ναι έχεις δίκιο.
Εγώ όμως αναφέρομαι στην έννοια που έχει λάβει η συγκεκριμένη φράση.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ποιοι γονείς κάνουν το λάθος;
Στο 95% των περιπτώσεων πρόκειται για ευθυνόφοβα-τεμπέλικα-παρτάκηδες παιδιά που τους βολεύει να παρκάρουν τους γονείς σε γηροκομείο και αυτοί να κάνουν τη ζωάρα τους.

• Like
Αντιδράσεις: alex71

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom