Νέα

Διακοπές ρεύματος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikos278
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 372
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Μια ερώτηση;
Που ήταν όλοι αυτοί οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ όταν σε μια νύχτα με την αλλαγή της δραχμής σε ευρώ αυξήθηκαν τα πάντα;
Πού ήταν όλοι αυτοί οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ όταν έγινε το όργιο της μαύρης αγοράς εργασίας παντού;
Πού ήταν όλοι αυτοί οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ όταν γινόταν το κλέψιμο στα ασφαλιστικά ταμεία με τα πράσινα και γαλάζια ομόλογα και είχαν την ψήφο τους στα ταμεία;
Πού ήταν όλοι αυτοί οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ όταν στα ολυμπιακά έργα δούλευαν ανασφάλιστοι εργάτες αλλοδαποί;
Πού ήταν όλοι αυτοί οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ όταν το κράτος έπαιρνε δανεικά για να στηρίζει τις λεγόμενες κρατικές επιχειρήσεις τύπου Ολυμπιακής και άλλες που κρατικοποιήθηκαν για να σωθούν με δανεικά που υπονόμευαν τις επόμενες γενειές;
Και πολλά που ήταν ακόμα μπορώ να πω.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Για να απαντήσω/υπογραμμίσω στα/τα λεγόμενα του pantremenou και jammin.

Δεν έχετε ακούσει τον όρο "Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Η  Ε Ι Ρ Η Ν Η"?

Και για την προτίμηση πολλών, πάρα πολλών οικονομικών συμφερόντων σε κυβερνήσεις σοσιαλιστικού χαρακτήρα (ετικέτας θα έλεγα εγώ) απλά και μόνο για να επιτευχθεί η ανωτέρω ειρήνη?

Τα πράγματα δεν είναι λευκό ή μαύρο, είναι πολύ πιο σύνθετα. Το θέμα είναι να ξέρουμε τι ζητάμε, ή μάλλον να καταλάβουμε τι προσπαθούν να καταφέρουν οι διάφοροι που γεμίζουν τα παράθυρα κάθε μέρα και να μην χάφτουμε μαλακίες.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.518
Πόντοι
42.697
η ΔΕΗ σας ευχεται:

Συνημμένα

• DEH.gif
    DEH.gif
    7,6 KB · Εμφανίσεις: 29

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Για να απαντήσω/υπογραμμίσω στα/τα λεγόμενα του pantremenou και jammin.

Δεν έχετε ακούσει τον όρο "Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Η  Ε Ι Ρ Η Ν Η"?

Και για την προτίμηση πολλών, πάρα πολλών οικονομικών συμφερόντων σε κυβερνήσεις σοσιαλιστικού χαρακτήρα (ετικέτας θα έλεγα εγώ) απλά και μόνο για να επιτευχθεί η ανωτέρω ειρήνη?

Τα πράγματα δεν είναι λευκό ή μαύρο, είναι πολύ πιο σύνθετα. Το θέμα είναι να ξέρουμε τι ζητάμε, ή μάλλον να καταλάβουμε τι προσπαθούν να καταφέρουν οι διάφοροι που γεμίζουν τα παράθυρα κάθε μέρα και να μην χάφτουμε μαλακίες.
Φίλε μου συμφωνώ μαζί σου.
Ναι να υπαρχει "ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ" αλλά να μην παραμυθιάζουν το κοσμάκη οτι και καλά εργάζονται γι αυτόν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ανάδειξή τους σε βουλευτικά αξιώματα και μετέπειτα υπουργικά.
Θυμήσου Πρωτοπαππάς, Μανώλης, Κουτσίκος, Πιπεργιάς και άλλοι πολλοί από όλα τα κόμματα.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
903
Πόντοι
96
  Εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι ο καθενας κοιτα την πάρτη του. Στο φιναλε οπως λένε στο νεο που πιστεψε σε ενα καλυτερο αυριο οτι εκανε μαλακια που σπουδασε-δουλεψε-αγωνιστηκε και πηρε τα αρχιδια του οτι "αυτη ειναι η Ελλαδα (και οι Ελληνες)" ας πουνε και σε αυτον που δουλεψε 30 χρονια στην Ελλαδα οτι αυτες ειναι οι συνταξεις και αν δεν του φτανουν τα 500€ συνταξη να παει να ζησει στη Σοφια στην Πριστινα στην Τσερνομορετς και στην Ελεκτρομπουτερε  που ειναι πιο οικονομικα!!

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!

ΥΓ Ασχετο αλλα εχετε σκεφτει οτι η Ρουλα Βροχοπουλου ειναι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!!!!1

HeIISex

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2008
Like
7
Πόντοι
6
Καλημερα κι απο μενα!συμφωνω με τον παντρεμενο και θα προσεθετα ακομα ταεξη
1 Που ηταν οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ οταν επαιρναν τα λεφτα απο τα ταμεια και τα εριχναν στο χρηματηστηριο για να κονομησουν ημετεροι? (και μεν και δε)
ειδικα ο εργατοπατερας Πολυζωγοπουλος που τοτε ηταν προεδρος ΓΣΕΕ τι εκανε τοτε?τι εκανε μετα? εγινε στελεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψηφιος βουλευτης!! :tickedoff: :tickedoff:
2 Ξερετε κανεναν συνδικαλιστη στον τομεα σας να ΔΟΥΛΕΥΕΙ?? :jerking: :jerking:
Παρτε το χαμπαρι ολοι ιδιοι ηταν ειναι και θα ειναι και θα μας δουλευουν ψιλο ψιλο γαζι!! :headbang: :headbang:

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66

ΥΓ Ασχετο αλλα εχετε σκεφτει οτι η Ρουλα Βροχοπουλου ειναι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!!!!!!!1
Έλα μου ντε.
Κάποιοι αγωνίζονται να παίρνουν σύνταξη στα 50 τους.
Μόλις την πάρουν πάνε και παίνουν δουλειά αλλού ανασφάλιστοι και κλέβουν μια θέση εργασίας απο ένα νέο που την χρειάζεται ή δεν γίνεται αυτό;
άλλα γι αυτά κανένας δεν μιλάει.

HeIISex

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2008
Like
7
Πόντοι
6
το προβλημα του ασφαλιστικου δεν λυνεται ετσι.... ισως να μην το πιστευετε αλλα το ασφαλιστικο θα λυθει αν λυθει το θεμα της ανεργιας.... :uglystupid:
Εξηγουμαι.... τι να τον κανεις εναν 55αρη πλεον στην δουλεια? (σορρυ αν προσβαλω κανεναν :grin:)
Οτι ηταν να προσφερει το προσεφερε....Ιδιες αντοχες εχει αυτος και ιδιες ενας 30-35?Ιδια ζωντανια?Ηδουλεια θελει παραγωγη.. το θεμα ειναι λοιπον να βρεθει τροπος να αποσυρθουν οσοι θεωρουν εαυτους κουρασμενους να μπουν νεοι!! γιατι αν κρατας τον αλλον υποχρεωτικα μεχρι τα 65 που να αδειασει κενη θεση για να μπει ο νεος?οποτε και ανεργια θα εχουμε και κουρασμενους  υπαλληλους και μειωμενη παραγωγη!! :'( :'(

Επισκέπτης
Χαίρομαι με τα τελευταία posts που βλέπω... αρχίζει να καταλαβαίνει πλέον ο κόσμος ότι ο καρκίνος αυτής της χώρας είναι ο συνδικαλισμός...

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Χαίρομαι με τα τελευταία posts που βλέπω... αρχίζει να καταλαβαίνει πλέον ο κόσμος ότι ο καρκίνος αυτής της χώρας είναι ο συνδικαλισμός...
Το έχουμε καταλάβει εδω και καιρό φίλε μου.
Απλά τώρα ήρθε η ώρα να τους ξεμπροστιάσουμε.

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Και για μην λέω συνέχεια για τους συνδικαλιστές των εργαζομένων, θα πώ και για τους δικούς μας τους συνδικαλιστές των επιχειρηματιών.
Άλλοι μ@@@@@ες αυτοί.
Τους πληρώνουμε ανάλογα με την επιχείρηση απο 40 εως 150 ευρώ τον χρόνο και δεν μας προσφέρουν τίποτα.
Εννοώ τα Επιμελητήρια.
Και αυτοί τα ίδια σκατά είναι με τους άλλους.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Να θυμίσω ότι το θέμα δεν είναι ο συνδικαλισμός, ο Αθανασόπουλος και ο Κορωνιάς, ΑΛΛΑ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΗ σε αυτό. Επειδή υποψιάζομαι ότι ούτε ένας εδώ μέσα δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει με το ασφαλιστικό της ΔΕΗ και πολύ περισσότερο ούτε ένας δεν έχει διαβάσει το Σχέδιο Νόμου για να καταλάβει την ληστεία των αποθεματικών και την μείωση των επικουρικών συντάξεων που θα πλήξει ΟΛΟΥΣ για αρχή παραθέτω το παρακάτω κειμενάκι από ένα blog το οποίο εν πολλοίς θέτει το πρόβλημα της ΔΕΗ στις σωστές του Διαστάσεις.

~~~~~~~~~
Επειδή ο τρόπος που τα ΜΜΕ χειρίζονται την απεργία της ΔΕΗ είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένοχος και προβοκατόρικος, είναι καιρός να πούμε μερικές αλήθειες.

Φανταστείτε ότι από αυτό το μήνα, το αφεντικό σας λέει ότι:

“Ξέρεις, αγαπητέ εργαζόμενε, έχω να σου κάνω μια επαγγελματική πρόταση. Θα μου δίνεις 200 ευρώ το μήνα από το μισθό σου για να αγοράζω εμπόρευμα για το μαγαζί. Και σε αντάλλαγμα, υπόσχομαι να σου δώσω σύνταξη όταν γεράσεις! Και ΔΕΝ έχεις επιλογή, γιατί εγώ τα χρήματα θα τα παρακρατώ αυτόματα από το μισθό σου!”

Αυτό γίνεται για 50+ χρόνια. Με αποτέλεσμα το ποσό που έχεις “δώσει εθελοντικά” στο αφεντικό σου, είναι τόσο μεγάλο που τελικά το μαγαζί σου ανήκει!!!

… Και έρχεται η Πετραλιά μετά από “διάλογο” (προφανώς με τους παρατρεχάμενούς της στο Υπουργείο), και παραγράφει όλα τα χρήματα που έχεις “δανείσει” στο αφεντικό και σε στέλνει στο ήδη χρεωμένο ΙΚΑ για να μπορέσει το αφεντικό σου να πουλήσει το μαγαζάκι του … που δικαιωματικά ανήκει σε σένα!!!

Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσατε εσείς. Εγώ εν βρασμώ ψυχής θα το έκαιγα το μπουρδέλλο! (Δικό μου είναι, άμα λάχει το καίω κιόλας!)

Πιο ψύχραιμα και για να μην κατηγορηθώ ότι στέρησα το κοινωνικό σύνολο από τέτοιο πολύτιμο αγαθό (αφού κανείς δεν έχει μπει στον κόπο μέχρι τώρα να βάλει φωτοβολταϊκά στην οροφή του) θα αλυσσοδενόμουνα στην είσοδο και δε θα το κουνούσα ρούπι μέχρι να πάρω τα χρήματά μου πίσω.

Τι μισθό ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι παίρνετε ως μισθωτοί; Πόσα χρήματα κερδίζετε ως ελεύθερος επαγγελματίας;

Ρίξτε μια ματιά στις αποδοχές σας και υπολογίστε μαζί μου (θα χρησιμοποιήσω εύκολα νούμερα χάριν απλότητας):

Ας υποθέσουμε ότι κερδίζετε 1.000 ευρώ / μήνα. Από αυτά:

* ένα ποσό πάει στον ασφαλιστικό σας φορέα π.χ. 200 ευρώ.

* ένα ποσό αντιστοιχεί στο φόρο (μισθωτών υπηρεσιών/εισοδήματος)

* το υπόλοιπο ποσό φτάνει στο χέρι σας.

Τα δύο πρώτα ποσά δεν φτάνουν ποτέ στο χέρι σας. Τα πληρώνει ο εργοδότης στον ασφαλιστικό σας φορέα και στην εφορία. Όταν δεν τα πληρώνει διώκεται θεωρητικά (αλλά όλοι γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικά εισπράττει το Κράτος, ειδικά από “φίλους” επιχειρηματίες …)

Ας υποθέσουμε ότι αύριο σας τη βιδώνει και αποφασίζετε ότι δε σας αρέσει το σύστημα.

Έχετε την επιλογή να μην δώσετε αυτά τα χρήματα στον ασφαλιστικό σας φορέα;? Να πάρετε τα 200 σας ευρουλάκια και να τα επενδύσετε διαφορετικά;

200 x 14 = 2.800 ευρώ / έτος

Με τέτοιο ποσό αγοράζεις ένα καλό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πακέτο σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία (όπως θα ήθελαν οι φίλοι της φιλελεύθερης -τρομάρα της!- Κυβέρνησης).

Μπορείς να το κάνεις όμως; Έχεις την επιλογή; ΟΧΙ βέβαια!

Το Κράτος σε υποχρεώνει να δίνεις αυτό το ποσό και σε αντάλλαγμα υπόσχεται να σου εξασφαλίσει μια σύνταξη όταν φτάσεις στην κατάλληλη ηλικία (που είναι άλλο -τεράστιο- θέμα και δεν το ανοίγω τώρα).

Το ίδιο Κράτος που μέχρι τα μέσα του 1990 είχε την επιχείρηση “ΔΕΗ”, υποχρέωνε τους εργαζομένους να δίνουν τις εισφορές τους στο ταμείο της ΔΕΗ.

Τα χρήματα αυτά “επενδύονταν” από τη ΔΕΗ για το καλό της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Δηλαδή ΔΑΝΕΙΖΑΝ τη ΔΕΗ με τις εισφορές τους. Για να φτιάχνει καινούριες παραγωγικές μονάδες, να αναπτύσει το δίκτυό της, να κάνει έρευνα, να αγοράζει εξοπλισμό και γενικότερα όλα αυτά που κάνει μια καλή επιχείρηση.

Αυτό γινόταν παρά τη θέλησή τους, εφόσον δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν κι αλλιώς. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούσαν ή όχι. Είχαν δικαίωμα διαφωνίας; Είχαν επιλογή; ΟΧΙ! Άρα, γινόταν ΠΑΡΑ τη θέλησή τους.

[Και μη μου πει κανείς εξυπναδούλες “Αν δεν τους αρέσει να φύγουν από εκεί!” γιατί όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι νέος που ψάχνει δουλειά για να φτιάξει οικογένεια. Ποιος από εσάς θα έλεγε όχι αν σας προσλάμβανε αύριο η ΔΕΗ;]

Και φτάνει το 1991, με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Που αποφασίζει ότι “καλό κομμάτι” είναι αυτή η ΔΕΗ, δεν την πουλάμε;

“ΟΚ!” απάντησε η ΓΕΝΟΠ. “Δώστε μας τα χρήματά μας και πουλήστε την!”

Φέρνει ο Μητσοτάκης μια εταιρία από την Αγγλία και κάνουν μια αναλογιστική μελέτη. Ανακαλύπτουν ότι το “μικροποσό” των εργαζομένων δεν ήταν καθόλο μικρό. Για την ακρίβεια, τα χρήματα που είχαν παρακρατήσει ως τότε ήταν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από την αξία της ίδιας της ΔΕΗ!!

Κατόπιν τούτου, για ένα διάστημα δεν έγινε τίποτα. Ποιος θα αγόραζε υποθηκευμένο μαγαζί;

Μέχρι που ήρθε ο έξυπνος ο Σιμήτης και έβαλε τη ΔΕΗ στο χρηματιστήριο.

[Να τον χαίρονται τα ΧΑΣΟΚεμον! Και όποτε κοιτάζουν τα χαμηλά ποσοστά τους, να τον καμαρώνουν!]

Σήμερα έρχεται ο Καραμανλής να ΚΛΕΨΕΙ, να ΛΗΣΤΕΨΕΙ τα χρήματα των εργαζομένων. Τις εισφορές που τους παρακρατούσαν ετσιθελικά από το μισθό τους. Δεδουλευμένα χρήματα.

Τα κλέβει για να μπορέσει να πουλήσει ευκολότερα τη ΔΕΗ στην RWE και άλλους ιδιώτες. Για να μην έχουν συνέταιρο τον μαλάκα τον εργαζόμενο που τόσο καιρό τους πλήρωνε ένα μέρος του μισθού του και που τολμά να έχει άποψη για την επιχείρηση!

Και δε φτάνει που κλέβει αυτούς … πάει να τους φορτώσει στη δική μας καμπούρα: στο ΙΚΑ. Το οποίο -θεωρητικά- χρηματοδοτείται και από το Κράτος, δηλαδή από τους φόρους μας. Δηλαδή, θα κλέψει τα χρήματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και μετά θα τους πληρώνω εγώ τη σύνταξη!

Όπως έκανε ήδη με τους εργαζόμενους στις τράπεζες … χάρισε ενάμισο δις ευρώ (500 δις δρχ!!!) στις ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ τράπεζες. Σε επιχειρήσεις που μας ρουφάνε το αίμα με παράνομες χρεώσεις (όπως έχει αποφασίσει ο Άρειος Πάγος) και υπέρογκα (συγκρινόμενα με την ΕΕ) επιτόκια για να κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Ο Καραμανλής ΧΑΡΙΣΕ αυτά τα χρήματα στους φίλους επιχειρηματίες, την ίδια στιγμή που σε μας ζητάει να σφίξουμε τα δόντια και να αντέξουμε.

Σήμερα, ο Καραμανλής (το θυμίζω για να μην ξεχνιόμαστε) επιχειρεί να χαρίσει 20 δις ευρώ σε μια μεγάλη και κερδοφόρα ιδιωτική επιχείρηση (έτσι δεν την αποκαλούν κάθε φορά που τους βολεύει;).

Ακόμα και αν ήταν δημόσια (που τελικά, δεν είναι) η ΔΕΗ δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να κρατήσει τα χρήματα αυτά. Γιατί απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ !

~~~~~~~~~

Εδώ είναι η ουσία του θέματος και αν θέλει κάποιος να κάνει σοβαρή συζήτηση ας τοποθετηθεί επί της ΟΥΣΙΑΣ

arkas

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
22
Πόντοι
1
Να θυμίσω ότι το θέμα δεν είναι ο συνδικαλισμός, ο Αθανασόπουλος και ο Κορωνιάς, ΑΛΛΑ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΗ σε αυτό. Επειδή υποψιάζομαι ότι ούτε ένας εδώ μέσα δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει με το ασφαλιστικό της ΔΕΗ και πολύ περισσότερο ούτε ένας δεν έχει διαβάσει το Σχέδιο Νόμου για να καταλάβει την ληστεία των αποθεματικών και την μείωση των επικουρικών συντάξεων που θα πλήξει ΟΛΟΥΣ για αρχή παραθέτω το παρακάτω κειμενάκι από ένα blog το οποίο εν πολλοίς θέτει το πρόβλημα της ΔΕΗ στις σωστές του Διαστάσεις.

~~~~~~~~~
Επειδή ο τρόπος που τα ΜΜΕ χειρίζονται την απεργία της ΔΕΗ είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένοχος και προβοκατόρικος, είναι καιρός να πούμε μερικές αλήθειες.

Φανταστείτε ότι από αυτό το μήνα, το αφεντικό σας λέει ότι:

“Ξέρεις, αγαπητέ εργαζόμενε, έχω να σου κάνω μια επαγγελματική πρόταση. Θα μου δίνεις 200 ευρώ το μήνα από το μισθό σου για να αγοράζω εμπόρευμα για το μαγαζί. Και σε αντάλλαγμα, υπόσχομαι να σου δώσω σύνταξη όταν γεράσεις! Και ΔΕΝ έχεις επιλογή, γιατί εγώ τα χρήματα θα τα παρακρατώ αυτόματα από το μισθό σου!”

Αυτό γίνεται για 50+ χρόνια. Με αποτέλεσμα το ποσό που έχεις “δώσει εθελοντικά” στο αφεντικό σου, είναι τόσο μεγάλο που τελικά το μαγαζί σου ανήκει!!!

… Και έρχεται η Πετραλιά μετά από “διάλογο” (προφανώς με τους παρατρεχάμενούς της στο Υπουργείο), και παραγράφει όλα τα χρήματα που έχεις “δανείσει” στο αφεντικό και σε στέλνει στο ήδη χρεωμένο ΙΚΑ για να μπορέσει το αφεντικό σου να πουλήσει το μαγαζάκι του … που δικαιωματικά ανήκει σε σένα!!!

Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσατε εσείς. Εγώ εν βρασμώ ψυχής θα το έκαιγα το μπουρδέλλο! (Δικό μου είναι, άμα λάχει το καίω κιόλας!)

Πιο ψύχραιμα και για να μην κατηγορηθώ ότι στέρησα το κοινωνικό σύνολο από τέτοιο πολύτιμο αγαθό (αφού κανείς δεν έχει μπει στον κόπο μέχρι τώρα να βάλει φωτοβολταϊκά στην οροφή του) θα αλυσσοδενόμουνα στην είσοδο και δε θα το κουνούσα ρούπι μέχρι να πάρω τα χρήματά μου πίσω.

Τι μισθό ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι παίρνετε ως μισθωτοί; Πόσα χρήματα κερδίζετε ως ελεύθερος επαγγελματίας;

Ρίξτε μια ματιά στις αποδοχές σας και υπολογίστε μαζί μου (θα χρησιμοποιήσω εύκολα νούμερα χάριν απλότητας):

Ας υποθέσουμε ότι κερδίζετε 1.000 ευρώ / μήνα. Από αυτά:

* ένα ποσό πάει στον ασφαλιστικό σας φορέα π.χ. 200 ευρώ.

* ένα ποσό αντιστοιχεί στο φόρο (μισθωτών υπηρεσιών/εισοδήματος)

* το υπόλοιπο ποσό φτάνει στο χέρι σας.

Τα δύο πρώτα ποσά δεν φτάνουν ποτέ στο χέρι σας. Τα πληρώνει ο εργοδότης στον ασφαλιστικό σας φορέα και στην εφορία. Όταν δεν τα πληρώνει διώκεται θεωρητικά (αλλά όλοι γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικά εισπράττει το Κράτος, ειδικά από “φίλους” επιχειρηματίες …)

Ας υποθέσουμε ότι αύριο σας τη βιδώνει και αποφασίζετε ότι δε σας αρέσει το σύστημα.

Έχετε την επιλογή να μην δώσετε αυτά τα χρήματα στον ασφαλιστικό σας φορέα;? Να πάρετε τα 200 σας ευρουλάκια και να τα επενδύσετε διαφορετικά;

200 x 14 = 2.800 ευρώ / έτος

Με τέτοιο ποσό αγοράζεις ένα καλό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πακέτο σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία (όπως θα ήθελαν οι φίλοι της φιλελεύθερης -τρομάρα της!- Κυβέρνησης).

Μπορείς να το κάνεις όμως; Έχεις την επιλογή; ΟΧΙ βέβαια!

Το Κράτος σε υποχρεώνει να δίνεις αυτό το ποσό και σε αντάλλαγμα υπόσχεται να σου εξασφαλίσει μια σύνταξη όταν φτάσεις στην κατάλληλη ηλικία (που είναι άλλο -τεράστιο- θέμα και δεν το ανοίγω τώρα).

Το ίδιο Κράτος που μέχρι τα μέσα του 1990 είχε την επιχείρηση “ΔΕΗ”, υποχρέωνε τους εργαζομένους να δίνουν τις εισφορές τους στο ταμείο της ΔΕΗ.

Τα χρήματα αυτά “επενδύονταν” από τη ΔΕΗ για το καλό της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Δηλαδή ΔΑΝΕΙΖΑΝ τη ΔΕΗ με τις εισφορές τους. Για να φτιάχνει καινούριες παραγωγικές μονάδες, να αναπτύσει το δίκτυό της, να κάνει έρευνα, να αγοράζει εξοπλισμό και γενικότερα όλα αυτά που κάνει μια καλή επιχείρηση.

Αυτό γινόταν παρά τη θέλησή τους, εφόσον δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν κι αλλιώς. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούσαν ή όχι. Είχαν δικαίωμα διαφωνίας; Είχαν επιλογή; ΟΧΙ! Άρα, γινόταν ΠΑΡΑ τη θέλησή τους.

[Και μη μου πει κανείς εξυπναδούλες “Αν δεν τους αρέσει να φύγουν από εκεί!” γιατί όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι νέος που ψάχνει δουλειά για να φτιάξει οικογένεια. Ποιος από εσάς θα έλεγε όχι αν σας προσλάμβανε αύριο η ΔΕΗ;]

Και φτάνει το 1991, με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Που αποφασίζει ότι “καλό κομμάτι” είναι αυτή η ΔΕΗ, δεν την πουλάμε;

“ΟΚ!” απάντησε η ΓΕΝΟΠ. “Δώστε μας τα χρήματά μας και πουλήστε την!”

Φέρνει ο Μητσοτάκης μια εταιρία από την Αγγλία και κάνουν μια αναλογιστική μελέτη. Ανακαλύπτουν ότι το “μικροποσό” των εργαζομένων δεν ήταν καθόλο μικρό. Για την ακρίβεια, τα χρήματα που είχαν παρακρατήσει ως τότε ήταν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από την αξία της ίδιας της ΔΕΗ!!

Κατόπιν τούτου, για ένα διάστημα δεν έγινε τίποτα. Ποιος θα αγόραζε υποθηκευμένο μαγαζί;

Μέχρι που ήρθε ο έξυπνος ο Σιμήτης και έβαλε τη ΔΕΗ στο χρηματιστήριο.

[Να τον χαίρονται τα ΧΑΣΟΚεμον! Και όποτε κοιτάζουν τα χαμηλά ποσοστά τους, να τον καμαρώνουν!]

Σήμερα έρχεται ο Καραμανλής να ΚΛΕΨΕΙ, να ΛΗΣΤΕΨΕΙ τα χρήματα των εργαζομένων. Τις εισφορές που τους παρακρατούσαν ετσιθελικά από το μισθό τους. Δεδουλευμένα χρήματα.

Τα κλέβει για να μπορέσει να πουλήσει ευκολότερα τη ΔΕΗ στην RWE και άλλους ιδιώτες. Για να μην έχουν συνέταιρο τον μαλάκα τον εργαζόμενο που τόσο καιρό τους πλήρωνε ένα μέρος του μισθού του και που τολμά να έχει άποψη για την επιχείρηση!

Και δε φτάνει που κλέβει αυτούς … πάει να τους φορτώσει στη δική μας καμπούρα: στο ΙΚΑ. Το οποίο -θεωρητικά- χρηματοδοτείται και από το Κράτος, δηλαδή από τους φόρους μας. Δηλαδή, θα κλέψει τα χρήματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και μετά θα τους πληρώνω εγώ τη σύνταξη!

Όπως έκανε ήδη με τους εργαζόμενους στις τράπεζες … χάρισε ενάμισο δις ευρώ (500 δις δρχ!!!) στις ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ τράπεζες. Σε επιχειρήσεις που μας ρουφάνε το αίμα με παράνομες χρεώσεις (όπως έχει αποφασίσει ο Άρειος Πάγος) και υπέρογκα (συγκρινόμενα με την ΕΕ) επιτόκια για να κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Ο Καραμανλής ΧΑΡΙΣΕ αυτά τα χρήματα στους φίλους επιχειρηματίες, την ίδια στιγμή που σε μας ζητάει να σφίξουμε τα δόντια και να αντέξουμε.

Σήμερα, ο Καραμανλής (το θυμίζω για να μην ξεχνιόμαστε) επιχειρεί να χαρίσει 20 δις ευρώ σε μια μεγάλη και κερδοφόρα ιδιωτική επιχείρηση (έτσι δεν την αποκαλούν κάθε φορά που τους βολεύει;).

Ακόμα και αν ήταν δημόσια (που τελικά, δεν είναι) η ΔΕΗ δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να κρατήσει τα χρήματα αυτά. Γιατί απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ !

~~~~~~~~~

Εδώ είναι η ουσία του θέματος και αν θέλει κάποιος να κάνει σοβαρή συζήτηση ας τοποθετηθεί επί της ΟΥΣΙΑΣ
σωστοοοοοοοςςςς ...ετσι ειναι πανω κατω ...βεβαια οι νυν εργατοπατερες της γενοπ..πασοκοι...και παρατρεχαμενοι του τζοχατζοπουλου....ειναι αυτοι που καναν τοτε γαργαρα τη δουλεια πριν μπει η δεη στο χρηματιστηριο...χωρις δηλαδη να παρουν τα λεφτα..εστω σε μετοχες...δεχτηκαν την καταργηση της αυτασφαλισης..με τις γνωστες συνεπειες...

HeIISex

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2008
Like
7
Πόντοι
6
Μπορει πολλοι απο εμας να μην εχουν διαβασει το νομοσχεδιο οπως λεει ο συντροφος αλλα σιγουρα και τοσοι αλλοιπου διαδηλωνουν εξω να μην το εχουν διαβασει! απλα ακουν τους καθοδηγητες που ειτα ουτε αυτοι το εχουν διαβασει η απλα παραπληροφορουν!! γιατι μπορει να εχει δικιο καθε ανθρωπος να διαδηλωνει αλλα δεν εχει το δικαιωμα να το κανει απο την στιγμη που αποχωρησε απο τον διαλογο ισοπεδωνοντας και αγνοοντας τους δημοκρατικους θεσμους και το κυριοτερο να μην αντιπροτεινει κατι!!σκετο ''ΔΕΝ το θελω επειδη ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ'' δεν ειναι αρκετο!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

~~~~~~~~~
~~~~~~~~~

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες επί του κειμένου που παρέθεσες...
Λέει αρκετά αλλά δε λέει με ποιο ποσό επιδοτείται από το κράτος το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, σε ποια ηλικία βγαίνουν κατά μέσο όρο στη σύνταξη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ (και please, μη μου αρχίσει κανείς για τους εναερίτες) και φυσικά τί ποσό πληρώνουν για ρεύμα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στη ΔΕΗ...
Και όλα αυτά, με λεφτά του φορολογούμενου.

Το πρόβλημα είναι άλλο...
Ως πότε ο φορολογούμενος θα πληρώνει εμμέσως ή αμέσως τις ρουσφετολογικές ρυθμίσεις του κράτους προς διάφορες ομάδες, είτε πρόκειται για συνδικαλιστές είτε πρόκειται για τραπεζίτες...
Στους πρώτους τα χάριζαν επί δεκαετίες οι πράσινοι εργατοπατέρες, στους δεύτερους πρασινωποί και γαλαζωποί βαλκανογιάπηδες που θεωρούν ότι το έλλειμα ανταγωνιστικότητας προκαλείται από τους νέους των €700 και όχι από την κλίκα των μανατζαραίων...

Η μόνη λύση θα ήταν η εξατομικευμένη ασφάλιση κάθε εργαζομένου, σε πιστοποιημένο φορέα, ιδιωτικό ή δημόσιο της επιλογής του, με αυστηρό κρατικό έλεγχο ως προς τις προϋποθέσεις λειτουργίας του (για να μην έχουμε ούτε δομημένα ομόλογα ούτε northen rock σε εκδοχή ασφαλιστικής)...
Και ένα μικρό ποσό (πχ 10%) να πήγαινε σε κάποιο δημόσιο φορέα κοινωνικής συνοχής για πραγματικούς αναξιοπαθούντες και όχι επαγγελματίες τεμπέληδες...

Να σταματήσουμε επιτέλους να πληρώνουμε αμαρτίες αλλων...
Αυτό θα έπρεπε να είναι η κεντρική ιδέα του όποιου ασφαλιστικού..
Και αυτή είναι κατ' εμέ η αληθής έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες επί του κειμένου που παρέθεσες...
Λέει αρκετά αλλά δε λέει με ποιο ποσό επιδοτείται από το κράτος το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, σε ποια ηλικία βγαίνουν κατά μέσο όρο στη σύνταξη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ (και please, μη μου αρχίσει κανείς για τους εναερίτες) και φυσικά τί ποσό πληρώνουν για ρεύμα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στη ΔΕΗ...
Και όλα αυτά, με λεφτά του φορολογούμενου.

Δεν ξέρω αν το κράτος επιδοτούσε άμεσα το ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ, θεωρητικά δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη γιατί το ταμείο δεν είχε ελλείμματα.

Ας μην μπερδεύουμε όμως τα θέματα.
Είναι διαφορετικό ζήτημα οι υψηλοί μισθοί τους οποίους επιδοτούσε κατά ένα τμήμα το κράτος, τα έμμεσα επιδόματα των εργαζομένων (φτηνότερο ρεύμα, όταν όμως όλες ή οι περισσότερες εταιρείες δίνουν ειδικές εκπτώσεις στους εργαζόμενους, πχ οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ έχουν άλλες τιμές στο ταμείο από τον καταναλωτή) και η παραγωγικότητα της εργασίας.
Είναι διαφορετικό θέμα οι 6000 προσλήψεις που έκανε το 1991 ο Μητσοτάκης στην ΔΕΗ. Είναι διαφορετικό θέμα αν σε ορισμένα γραφεία κάθονται, αν οι περισσότερες εξωτερικές δουλειές και συνδέσεις γίνονται από υπεργολάβους.
Αν η Κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των εργαζομένων γιατί δέχεται να προκηρύσσει η Διεύθυνση της ΔΕΗ 2035 νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα με το σύστημα της "Συνέντευξης";

Είναι διαφορετικό θέμα αν η αγορά της ενέργειας είναι ελεύθερη και πότε πρόκειται να γίνει πραγματικά ελεύθερη.

Αν όμως το Κράτος πιστεύει ότι έχει επιδοτήσει το ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ, ας κάνει μία μελέτη στην οποία θα φαίνονται τα νούμερα. Και τότε ας  ζητήσει να πάρει πίσω από τα αποθεματικά το κομμάτι των επιδοτήσεων του και όχι ΟΛΑ τα αποθεματικά.
Το κομμάτι που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι από τους μισθούς τους (όποιοι και αν ήταν αυτοί) δεν έχει δικαίωμα το Κράτος να το αγγίξει. Αυτό είναι το στοιχειώδες σε ένα ευνομούμενο κράτος Δικαίου.
Αν νομίζει διαφορετικά ας κάνει Σοσιαλισμό εδώ και τώρα και να αναδιανείμει τις καταθέσεις μας και τις εισφορές μας κατά το δοκούν σε όλο το κοινωνικό σύνολο.

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6

Και όταν απαλλαγούμε επιτέλους από αυτό τον καρκίνο,θα έχουμε τον καρκίνο των "επιχειρηματιών" του Δημοσίου (Κόκκαλης,Μυτηληναίος,Αγγελόπουλος κλπ) να μας γαμάνε με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές και μειώσεις στους μισθούς διότι όπως έλεγε και ο μέγας οικονομολόγος-που είχε σπουδάσει ορυκτά βεβαίως...-κ.Οδυσσέας Κυριακόπουλος είναι δυσβάσταχτο το κόστος της εργατοώρας στην Ελλάδα,και ήταν από τους πρώτους που ζητούσε ατομικές συμβάσεις εργασίας ώστε να εκβιάζει τον υποψήφιο και να του δίνει 500€ χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Το βρήκες!
Να καταργηθεί δια νόμου λοιπόν!       
Λαός, στρατός, φιλελεύθερος (και χωρίς συνδικαλισμό) καπιταλισμός!          :jerking:

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Το πρόβλημα είναι άλλο...
Ως πότε ο φορολογούμενος θα πληρώνει εμμέσως ή αμέσως τις ρουσφετολογικές ρυθμίσεις του κράτους προς διάφορες ομάδες, είτε πρόκειται για συνδικαλιστές είτε πρόκειται για τραπεζίτες...

Αν αναλάβει το πολιτικό κόστος,το κόβει τώρα τον κορβανά στους συνδικαλιστές.Στους τραπεζίτες και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες θα τα κόψει;

Αν αύριο για μια επένδυση το κράτος πάει και φέρει μια π.χ Γαλλική εταιρεία να αναλάβει εξ ολοκλήρου το έργο,π.χ κατασκευή ενός δρόμου,θα ξεσηκωθούν οι Έλληνες επιχειρηματίες του κατασκευαστικού,που έχουν μια μπουλντόζα και ένα γκρέϊτερ και θα φωνάζουν ότι το κράτος δίνει τα λεφτά αλλού.Όταν πρόκειται για συμφέροντα τους κάνουν σαν τρελοί.Τα συμφέροντα του κράτους τα ξεχνούν.

Δες τι κάνει ο Μυτηληναίος με το ρεύμα που παράγει και πουλάει στη ΔΕΗ.Σε εγγυημένη τιμή,και το επαναγοράζει σε χαμηλότερη.Γιατί δεν παράγει για τα εργοστάσια του μόνος του ρεύμα;

Εν ολίγοις ο φορολογούμενος θα πληρώνει όσο τα κόμματα έχουν άμεσες σχέσεις με τους επιχειρηματίες.Οι οποίοι μόνο το καλό τους σκέφτονται και σε καμιά περίπτωση το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom