Νέα

Διακοπές ρεύματος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikos278
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 372
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Σαν επιχειρηματίας,επιτρέπεις στον εργαζόμενο να απεργήσει ή θα τον απολύσεις;Και είναι δικαίωμα του να απεργήσει.Συνταγματικό δικαίωμα.
Είναι δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει.
Φίλε μου μιλάς (μάλλον γράφεις) σε ένα άνθρωπο που στα 18 του είχε την πρώτη του επιχείρηση.
Χωρίς βοήθεια από κανέναν. Σήμερα είμαι 43 και απασχολώ 8 άτομα προσωπικό.
Ξέρω πολύ καλά τα δικαιώματα του εργαζόμενου αλλά και τις υποχρεώσεις του.
Αυτός μάλλον ξεχνάει τις υποχρεώσεις του και θυμάται μόνο τα δικαιώματά του.

Επισκέπτης
Αν το πάμε έτσι, Μήτσο μου, θα έπρεπε να μην έχουν δικαίωμα απεργίας ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι. Με ποιά λογική απαγορεύεις την απεργία από τον υπάλληλο καθαριότητας (που μαζεύει τα σκουπίδια), και την επιτρέπεις στη νοσοκόμα (που βάζει ορούς)?

ΟΛΑ τα επαγγέλματα είναι απαραίτητα, και ΚΑΚΩΣ αν θέλεις απαγορεύεται η απεργία και απ τα σώματα ασφασλείας. Τι θα πει "απαγορεύεται" η απεργία?
Ο στρατός είναι άλλο, γιατί στο στρατό υπάρχει η έννοια του φαντάρου, που, αφού δε πληρώνεται, τι απεργία να κάνει? Για να αυξηθούν οι αποδοχές του?

Επομένως απεργία να υπάρχει, και να γίνεται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν κάτι που δε θά 'πρεπε.
Άλλωστε αυτό είναι τό μόνο μέτρο πίεσης που υπάρχει από πλευράς τους για να πετύχουν κάποια πλεονεκτήματα, και ιστορικά, μόνο έτσι τα πέτυχαν.
Ο κόσμος πληρώνει Αστυνομία ... και έχει Αστυνομία .
Ο κόσμος πληρώνει Λιμενικό ... και έχει Λιμενικό.
Ο κόσμος πληρώνει Πυροσβεστική ... και έχει πυροσβεστική.
Ο κόσμος πληρώνει Στρατό ... και έχει Στρατό.

Ο κόσμος πληρώνει ΔΕΗ ... και δεν έχει ρεύμα ...

Αυτό εννοώ...

Και δεν αναφέρομαι εν προκειμένω μόνο στην απεργία.
Πρίν 2 χρόνια έχασα ένα πολύ συγγενικό μου πρόσωπο.Τόσο η κηδεία (το μεσημέρι), όσο και η παραμονή του νεκρού στο σπίτι όλο το βράδυ (μέχρι την ταφή - έτσι γίνεται στα χωριά της Άρτας) , έγινε με τη συνοδεία κεριών. Ρεύμα ... ούτε για δείγμα ! Το θέαμα μακάβριο ...

Απο τότε τους συχάθηκα ...

OP
OP
N

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
παιδες επειδη η νυστα μου βαραει κοκκινο παω για υπνο
και αυριο μερα ειναι
καληνυχτα και καλη ξεκουραση σε ολους

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
ξερεις οτι ο προεδρος της δεη εχει 6 γραματεις ?

Τα παράπονα σου στον Καραμανλή και τον Σιούφα.Σαν ιδιώτης ελεύθερος επαγγελματίας είναι εκεί ο Mr TOYOTA κ.Αθανασόπουλος.Δεν είναι δημόσιος υπάλληλος.Έχει 6 γραμματείς,τεράστιο μισθό,αυτοκίνητο,οδηγό,πιστωτική κάρτα...Ο άλλος που ανεβαίνει στην κολόνα τι έχει;

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
παιδες επειδη η νυστα μου βαραει κοκκινο παω για υπνο
και αυριο μερα ειναι
καληνυχτα και καλη ξεκουραση σε ολους
Καληνύχτα Νικ.
Τα λέμε αύριο.
Περιμένω νέα για την συμμαχία.

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Φίλε μου μιλάς (μάλλον γράφεις) σε ένα άνθρωπο που στα 18 του είχε την πρώτη του επιχείρηση.

Τις υποχρεώσεις του δεν πρόκειται να τις ξεχάσει ούτε όταν πεθάνει!Κάθε μέρα του υπενθυμίζονται...Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος από τα 16!Κάθε καλοκαίρι δούλευα σε μαγαζιά κλπ.Τώρα σε ιδιωτική εταιρεία ως λογιστής...

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Τις υποχρεώσεις του δεν πρόκειται να τις ξεχάσει ούτε όταν πεθάνει!Κάθε μέρα του υπενθυμίζονται...Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος από τα 16!Κάθε καλοκαίρι δούλευα σε μαγαζιά κλπ.Τώρα σε ιδιωτική εταιρεία ως λογιστής...
Ε τότε θα ξέρεις καλύτερα από τον καθένα εργαζόμενο στην εταιρεία πως βγαίνουν τα χρήματα.
Και τι αγώνες γίνονται καθημερνά να κρατηθεί μια επιχείρηση στον αέρα. (δεν μιλάω για λαμόγια).

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Να κάνουν απεργία όσο θέλουν. Αλλά όχι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Αυτό είναι μια γενικότητα που θυμίζει πολιτικό λόγο....

Αν δε σπάσουν αυγά, δε γίνεται ομελέτα φίλε.

Αν καταλαβαίνω καλά λοιπόν, εδώ οι περισσότεροι είναι υπέρ του να ψηφιστεί αδιαμαρτύρητα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, να μας γαμήσουν δίχως σάλιο οι κυβερνήσεις στο μέλλον (επειδή οι προηγούμενες τα σκάτωσαν), και όλα καλά.

Μπράβο σας συναγωνιστές.

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Αυτό είναι μια γενικότητα που θυμίζει πολιτικό λόγο....

Αν δε σπάσουν αυγά, δε γίνεται ομελέτα φίλε.

Αν καταλαβαίνω καλά λοιπόν, εδώ οι περισσότεροι είναι υπέρ του να ψηφιστεί αδιαμαρτύρητα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, να μας γαμήσουν δίχως σάλιο οι κυβερνήσεις στο μέλλον (επειδή οι προηγούμενες τα σκάτωσαν), και όλα καλά.

Μπράβο σας συναγωνιστές.
Φίλε μου δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.
Απλά να εξηγήσουν πρώτα κάποια πράγματα και οι μεν και οι δεν που συμφωνούν και που διαφωνούν.
Πόσος κόσμος έχει καταλάβει το ασφαλιστικό;
Σχεδόν κανένας.
Όλοι λένε το μακρύ και το κοντό τους.
Η Κυβέρνηση τα δικά της και οι συνδικαλιστές τα δικά τους.
Άστα δεν βγαίνει άκρη σε αυτή την χώρα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Τα παράπονα σου στον Καραμανλή και τον Σιούφα.Σαν ιδιώτης ελεύθερος επαγγελματίας είναι εκεί ο Mr TOYOTA κ.Αθανασόπουλος.Δεν είναι δημόσιος υπάλληλος.Έχει 6 γραμματείς,τεράστιο μισθό,αυτοκίνητο,οδηγό,πιστωτική κάρτα...Ο άλλος που ανεβαίνει στην κολόνα τι έχει;
Φίλε ενοχλητικέ, δεν τον ξέρω (τον Αθανασόπουλο), άκουσα όμως ότι παίρνει 400.000 ευρώ το χρόνο.
Ξέρεις ποιά είναι η άποψη μου?
Δεν είναι πολλά.
Η ΔΕΗ είναι μια τεράστια επιχείρηση, σαφώς μεγαλύτερη από την TOYOTA και όλες τις άλλες μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τόπο μας.
Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα για managers αυτού του επιπέδου, τέτοιοι είναι, και μεγαλύτεροι.
Αν θέλεις λοιπόν να πάρεις άνθρωπο με τέτοια χαρακτηριστικά, τόσο πρέπει να τον πληρώσεις. Και ο άλλος (που παραιτήθηκε πρόσφατα, δε θυμάμαι τώρα το όνομά του) της Vodafone, τέτοια και περισσότερα λεφτά έπαιρνε. Με λιγότερα θα πάει κομματόσκυλο που δεν μπορεί να μοιράσει δυό γαϊδάρων άχυρα, ή αποτυχών πολιτικός, και μέχρι τώρα αυτή η μέθοδος είδες που οδήγησε αυτές τις επιχειρήσεις.

Αν θέλεις τη γνώμη μου, αυτός (το να πληρώνεις ΠΟΛΥ ακριβά τα ανώτατα στελέχη των ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΕΛΠΕ, κλπ) είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να πάνε αυτές οι επιχειρήσεις μπροστά, και οι αφορισμοί τύπου "ο μισθός σας θα είναι ίσος με μισθό αεροπαγίτη, δεν μπορεί να είναι περισσότερος" έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις αυτές στο χάλι που είναι σήμερα.

Πως θα διοικηθεί μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους από χαμηλόβαθμα και χαμηλά αμοιβόμενα στελέχη? Τι μπορούν αυτοί να προσφέρουν? Και στο κάτω της γραφής, γιατί ο κάθε Αθανασόπουλος να πάει να δουλέψει στη ΔΕΗ με μισθό ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από αυτόν που η αξία του του δίνει στην πιάτσα?

Το ότι ο εναερίτης παίρνει λίγα, να το συζητήσουμε. Και αν παίρνει λίγα, να πάρει αύξηση, συμφωνώ. Αλλά αυτό είναι ΑΣΧΕΤΟ με το μισθό του γενικού διευθυντή, ΔΕΝ είναι συγκρίσιμο, και αν κάποιος τα συγκρίνει, απλώς λαϊκίζει.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αν θέλεις τη γνώμη μου, αυτός (το να πληρώνεις ΠΟΛΥ ακριβά τα ανώτατα στελέχη των ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΕΛΠΕ, κλπ) είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να πάνε αυτές οι επιχειρήσεις μπροστά, και οι αφορισμοί τύπου "ο μισθός σας θα είναι ίσος με μισθό αεροπαγίτη, δεν μπορεί να είναι περισσότερος" έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις αυτές στο χάλι που είναι σήμερα.

Παρόλο που δεν διαφωνώ επί της ουσίας του τελευταίου post σου, θέλω να σταθώ στην παραπάνω φράση, και ειδικότερα στο bold τμήμα της.

Δλδ, η ΔΕΗ με τον Αθανασόπουλο τώρα σώθηκε? Ή μάλλον, οι ΔΕΚΟ, ας πούμε γενικά οργανισμοί, που έχουν στελέχη με υψηλούς μισθούς, έλυσαν το πρόβλημά τους? Θεωρώ ότι το τελευταίο που μπορεί να σώσει ένα κωλοχανείο σαν την ΔΕΗ, είναι ένας Αθανασόπουλος αλλά και ο κάθε Αθανασόπουλος και οι ανάλογοι μισθοί του. Τα προβλήματα των ΔΕΚΟ είναι αλλού, στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχει αρχικά και είναι η ΓΕΝΟΠ.

Σχετικά με αυτόν που παραιτήθηκε στην VF (μας κάνεις πλάκα ότι δεν ξέρεις πως τον λένε), είναι τελείως διαφορετική περίπτωση, και αυτός και η ίδια η εταιρεία που διαχειριζόταν. Έτσι για να φρεσκάρουμε και την μνήμη μας, άργησε πολύ να παραιτηθεί....πάρα πολύ μάλιστα. Ήταν ο άνθρωπος άλλωστε που ευθύνεται για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του πρωθυπουργού....μην ξεχνάμε. Και ωραία να αμοίβεται ανάλογα με τις ικανότητές του αλλά και τις ευθύνες του, αλλά όταν κάνουν γκάφες...να "τιμωρούνται" κιόλας. Γνωρίζεις πολύ καλά τι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο με τα στελέχη που κάνουν γκάφες. Στην Ελλάδα όμως ποτέ! Αντιθέτως, μπορεί να είσαι υπεύθυνος για άισχη σαν τα ανωτέρω, να παραιτείσαι μετά από πολύ καιρό σκορπώντας ειρωνίες (δήλωνε, ότι «το θέμα της διαδοχής του είναι σαν την υποτίμηση του ευρώ, θα τη μάθετε όταν θα αποφασισθεί») και τελικά...μαζί με τον κολλητό του (έλα που δεν τον ξέρεις και αυτόν) θα ασχοληθούν με τα παπόρια.

Δείγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στελεχών με μεγάλους μισθούς λόγω ικανότητας αλά Ελληνικά!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Παρόλο που δεν διαφωνώ επί της ουσίας του τελευταίου post σου, θέλω να σταθώ στην παραπάνω φράση, και ειδικότερα στο bold τμήμα της.

Δλδ, η ΔΕΗ με τον Αθανασόπουλο τώρα σώθηκε? Ή μάλλον, οι ΔΕΚΟ, ας πούμε γενικά οργανισμοί, που έχουν στελέχη με υψηλούς μισθούς, έλυσαν το πρόβλημά τους? Θεωρώ ότι το τελευταίο που μπορεί να σώσει ένα κωλοχανείο σαν την ΔΕΗ, είναι ένας Αθανασόπουλος αλλά και ο κάθε Αθανασόπουλος και οι ανάλογοι μισθοί του. Τα προβλήματα των ΔΕΚΟ είναι αλλού, στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχει αρχικά και είναι η ΓΕΝΟΠ.

Σχετικά με αυτόν που παραιτήθηκε στην VF (μας κάνεις πλάκα ότι δεν ξέρεις πως τον λένε), είναι τελείως διαφορετική περίπτωση, και αυτός και η ίδια η εταιρεία που διαχειριζόταν. Έτσι για να φρεσκάρουμε και την μνήμη μας, άργησε πολύ να παραιτηθεί....πάρα πολύ μάλιστα. Ήταν ο άνθρωπος άλλωστε που ευθύνεται για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του πρωθυπουργού....μην ξεχνάμε. Και ωραία να αμοίβεται ανάλογα με τις ικανότητές του αλλά και τις ευθύνες του, αλλά όταν κάνουν γκάφες...να "τιμωρούνται" κιόλας. Γνωρίζεις πολύ καλά τι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο με τα στελέχη που κάνουν γκάφες. Στην Ελλάδα όμως ποτέ! Αντιθέτως, μπορεί να είσαι υπεύθυνος για άισχη σαν τα ανωτέρω, να παραιτείσαι μετά από πολύ καιρό σκορπώντας ειρωνίες (δήλωνε, ότι «το θέμα της διαδοχής του είναι σαν την υποτίμηση του ευρώ, θα τη μάθετε όταν θα αποφασισθεί») και τελικά...μαζί με τον κολλητό του (έλα που δεν τον ξέρεις και αυτόν) θα ασχοληθούν με τα παπόρια.

Δείγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στελεχών με μεγάλους μισθούς λόγω ικανότητας αλά Ελληνικά!

Καλό που δε διαφωνείς επί της ουσίας. Άλλα όμως δείχνει το κείμενό σου.

Ειλικρινά, ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ (είπα) πως τον λένε τον Vodafone. Και δεν έψαξα (θα μπορούσα να το βρώ). Αν μου το πεις το όνομα, θα το αναγνωρίσω. Για τον κολλητό του που λες, δεν καταλαβαίνω σε ποιόν αναφέρεσαι (αν τον ξέρω κι όλας).

Βεβαίως και δε σώθηκε η ΔΕΗ με τον Αθανασόπουλο. Όύτε ξέρω αν είναι καλός ή κακός manager ειδικά αυτός. Αυτό που λέω είναι ότι μάλλον καλύτερος είναι από τον Παλαιοκρασά, ας πούμε...

Οι "Αθανασόπουλοι" δεν είναι "το τελευταίο" που χρειάζεται η ΔΕΗ για να γίνει μαγαζί. Είναι το δεύτερο. Το πρώτο είναι η αλλαγή της νομοθεσίας.
Η κατάργηση της ΓΕΝΟΠ (και κάθε ΓΕΝΟΠ) καλή (ίσως) θα ήταν, αλλά ακόμα καλύτερα (λέω) θα ήταν να μην αρχίσουμε από εκεί. Έχουμε άλλα να φτιάξουμε πρώτα.

Ας αρχίσουμε απ το κεφάλι (Παλαιοκρασάς >> Αθανασόπουλος), μια που αυτό είναι το πρώτο σημείο που βρωμάνε τα ψάρια, όπως ξέρεις... Κι αν αυτό δε φτάνει, προχωράμε και παρακάτω.
Αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ να αρχίζουμε απ' το ξήλωμα του συνδικαλισμού.

jammin

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
πες τα αγορι μου. Ετσι είναι.
γιατι αραγε του χρειάζεται να του υπενθυμίζονται?
συμφωνω επισης με το επομενο σχολιο  του παντρεμενου οτι (και εφοσον εισαι λογιστης) ξερεις ποσο ευκολα ή δυσκολα κρατουνται οι επιχ/σεις.

ViDiViCi

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
16
Τους μεγαλοεπιχειρηματίες και κεφαλαιούχους τους έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Δε μας ενδιαφέρουν οι επιχειρήσεις σας και τι προσωπικό απασχολείτε. Καμιά αύξηση στον απλό υπάλληλο θα κάνετε; Μάλλον μιλάω σε τοίχο!!!

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Ετσι είναι.γιατι αραγε του χρειάζεται να του υπενθυμίζονται?
Για να νιώθει μονίμως πίεση και να μην αντιδρά όταν τον γαμάει ο επιχειρηματίας,στις απλήρωτες υπερωρίες.

συμφωνω επισης με το επομενο σχολιο  του παντρεμενου οτι (και εφοσον εισαι λογιστης) ξερεις ποσο ευκολα ή δυσκολα κρατουνται οι επιχ/σεις.

Ξέρω πόσο εύκολα κλέβεται το δημόσιο από μη πληρωμή φόρων,ή καθυστέρηση τους,από μη καταβολή προστίμων,από μη πληρωμή εισφορών και ένταξή τους συνέχει σε ευεργετικές ρυθμίσεις.Διότι σου λέει το κράτος-κόμμα,"αν τσαντίσω τον επιχειρηματία θα μείνω χωρίς επιχείρηση και με 500 ανέργους να με βρίζουν.Χάρισε του μερικά λεφτά,και το έλλειμμα θα το πάρω από τον μαλάκα που δουλεύει,αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές,το χρόνο για σύνταξη κλπ..."
Αν αποφασίσει η επιθεώρηση εργασίας να λειτουργήσει σωστά,η μία μετά την άλλη θα κλείνουν οι "μεγάλες" επιχειρήσεις από τα πρόστιμα.Αλλά το ίδιο το υπουργείο λέει στους επιθεωρητές να κάνουν τα στραβά μάτια.Το ξέρεις ότι ακόμα και σήμερα,υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν ρολόι για κάρτα;Και γράφουν την προσέλευση σε χαρτί από το EXCEL;Το ξέρεις ότι μεγάλες επιχειρήσεις δεν επιτρέπουν τη δημιουργία του προβλεπόμενου από το νόμο σωματίου;Μεγάλη εισηγμένη στο ΧΑΑ επιχείρηση-που έχω εργαστεί...- έκανε το εξής τραγελαφικό.Ξεκίνησαν να κάνουν σωματείο,έκαναν τη διαδικασία και πήγαιναν στο πρωτοδικείο να καταθέσουν τα χαρτιά.Μόλις έφτασαν εκεί,τους λέει ο αρμόδιος υπάλληλος,"μας τηλεφώνησαν από την εταιρεία σας,ότι δεν εκπροσωπείτε τους εργαζομένους διότι έχετε απολύθεί".Απολύθηκαν στο δρόμο,επειδή αποφάσισαν να κάνουν αυτό που προβλέπεται από το νόμο.
Οπότε μην κλαίγονται οι επιχειρηματίες.Ότι δεν είναι ανταγωνιστικοί στους ευρωπαίους,είναι αποτέλεσμα της αρπαχτής και της ασχετοσύνης που τους διακρίνει.Και στέκονται όρθιοι με αναπτυξιακούς νόμους ΣΔΙΤ Κ.Π.Σ και λοιπές αβάντες των υπόδουλων κομμάτων-κυβερνήσεων

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Για να νιώθει μονίμως πίεση και να μην αντιδρά όταν τον γαμάει ο επιχειρηματίας,στις απλήρωτες υπερωρίες.

Ξέρω πόσο εύκολα κλέβεται το δημόσιο από μη πληρωμή φόρων,ή καθυστέρηση τους,από μη καταβολή προστίμων,από μη πληρωμή εισφορών και ένταξή τους συνέχει σε ευεργετικές ρυθμίσεις.Διότι σου λέει το κράτος-κόμμα,"αν τσαντίσω τον επιχειρηματία θα μείνω χωρίς επιχείρηση και με 500 ανέργους να με βρίζουν.Χάρισε του μερικά λεφτά,και το έλλειμμα θα το πάρω από τον μαλάκα που δουλεύει,αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές,το χρόνο για σύνταξη κλπ..."
Αν αποφασίσει η επιθεώρηση εργασίας να λειτουργήσει σωστά,η μία μετά την άλλη θα κλείνουν οι "μεγάλες" επιχειρήσεις από τα πρόστιμα.Αλλά το ίδιο το υπουργείο λέει στους επιθεωρητές να κάνουν τα στραβά μάτια.Το ξέρεις ότι ακόμα και σήμερα,υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν ρολόι για κάρτα;Και γράφουν την προσέλευση σε χαρτί από το EXCEL;Το ξέρεις ότι μεγάλες επιχειρήσεις δεν επιτρέπουν τη δημιουργία του προβλεπόμενου από το νόμο σωματίου;Μεγάλη εισηγμένη στο ΧΑΑ επιχείρηση-που έχω εργαστεί...- έκανε το εξής τραγελαφικό.Ξεκίνησαν να κάνουν σωματείο,έκαναν τη διαδικασία και πήγαιναν στο πρωτοδικείο να καταθέσουν τα χαρτιά.Μόλις έφτασαν εκεί,τους λέει ο αρμόδιος υπάλληλος,"μας τηλεφώνησαν από την εταιρεία σας,ότι δεν εκπροσωπείτε τους εργαζομένους διότι έχετε απολύθεί".Απολύθηκαν στο δρόμο,επειδή αποφάσισαν να κάνουν αυτό που προβλέπεται από το νόμο.
Οπότε μην κλαίγονται οι επιχειρηματίες.Ότι δεν είναι ανταγωνιστικοί στους ευρωπαίους,είναι αποτέλεσμα της αρπαχτής και της ασχετοσύνης που τους διακρίνει.Και στέκονται όρθιοι με αναπτυξιακούς νόμους ΣΔΙΤ Κ.Π.Σ και λοιπές αβάντες των υπόδουλων κομμάτων-κυβερνήσεων

Αρκετα σπανιο για μας τους δυο αλλα.....

ΣΥΜΦΩΝΩ...100%

Πληρωσε τον εργαζομενο οπως πρεπει και δωστου ενα στοχο και θα αντποκριθει..

Δεν υπαρχουν λαμογια εργαζομενοι....υπαρχουν λαμογια αφεντικα.

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Λέχθηκε κάτι για κατάργηση της ΓΕΝΟΠ και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων.Ναι συμφωνώ,να καταργηθούν.Αλλά πρέπει να καταργηθούν ταυτόχρονα η Ε.Ε.Τ,ο ΣΕΒ,το ΕΒΕΑ που πήγε να κάνει μύνηση στη ΓΕΝΟΠ.Να μαζευτούν όλοι να κάνουν μήνυση σε όλους αυτούς που ακριβαίνουν συνεχώς τα προϊόντα.Και οι αλλες κλίκες που γαμάνε τον κοσμάκη.Έχετε ξεχάσει τις εναρμονισμένες τιμολογιακές πρακτικές των super markets και των γαλακτοβιομηχανιών;Τα πρόστιμα εισπράχθησαν;Οι supermarketades είχαν και το θράσος να πουν ότι θα μετακυλήσουν το πρόστιμο στον καταναλωτή.Θα τους πληρώσουμε και τα γαμήσια που μας κάνουν δηλαδή...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Καλό που δε διαφωνείς επί της ουσίας. Άλλα όμως δείχνει το κείμενό σου.

Προφανώς δεν έγινα αντιληπτός. Ή δεν έγινες εσύ αντιληπτός στο Post σου. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν την ουσία, ότι σε συγκεκριμένες θέσεις στο οργανόγραμμα μίας "μεγάλης" εταιρείας, θα υπάρχουν θέσεις/στελέχη τα οποία θα λαμβάνουν αποδοχές αστρονομικές. Δεν διαφωνώ με αυτό. Απλά, αυτό συνεπάγεται πολλά πράγματα παραπάνω από τα να απολαμβάνουν μόνο. Στην Ελλάδα δυστυχώς, τα μεγάλα στελέχη συνήθως απολαμβάνουν, και στις γκάφες γλιστράνε....εκεί διαφωνώ κατ' αρχήν.

Ειλικρινά, ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ (είπα) πως τον λένε τον Vodafone. Και δεν έψαξα (θα μπορούσα να το βρώ). Αν μου το πεις το όνομα, θα το αναγνωρίσω. Για τον κολλητό του που λες, δεν καταλαβαίνω σε ποιόν αναφέρεσαι (αν τον ξέρω κι όλας).

Χέστον αυτόν, τα έχει λύσει τα προβλήματά του πολλά χρόνια τώρα, η υστεροφημία δεν τον απασχολεί. Ο κολλητός του παλεύει ακόμη, αλλά είναι σε καλό δρόμο, πολύ καλό μάλιστα, θα παραιτηθεί και αυτός σύντομα.

Βεβαίως και δε σώθηκε η ΔΕΗ με τον Αθανασόπουλο. Ούτε ξέρω αν είναι καλός ή κακός manager ειδικά αυτός. Αυτό που λέω είναι ότι μάλλον καλύτερος είναι από τον Παλαιοκρασά, ας πούμε...

Αδιάφορο είναι πόσο καλός Manager είναι. Εντεταλμένος είναι ουσιαστικά αγαπητέ, οπότε τι σημασία έχει? Η κυβέρνηση τον ορίζει (ακόμη...θα αλλάξει και αυτό), η κυβέρνηση τον διατάζει. Δεν είναι ένας Δ/νων Σύμβουλος που τον ορίζει ένα ΔΣ, θέτει στόχους, βάζει Actions, αν τους πετύχει κερδίζει την σαμπάνια, εάν όχι παίρνει τον πούλο. Εντολές παίρνει, είτε το θέλει είτε όχι. Και για αυτό δεν έχει σημασία πόσο καλός είναι και πόσο όχι, οπότε, τι σκατά ρόλο παίζει η αμοιβή του? Εκτός εάν έχει ρόλο "Μενεγάκη".

Οι "Αθανασόπουλοι" δεν είναι "το τελευταίο" που χρειάζεται η ΔΕΗ για να γίνει μαγαζί. Είναι το δεύτερο. Το πρώτο είναι η αλλαγή της νομοθεσίας.
Η κατάργηση της ΓΕΝΟΠ (και κάθε ΓΕΝΟΠ) καλή (ίσως) θα ήταν, αλλά ακόμα καλύτερα (λέω) θα ήταν να μην αρχίσουμε από εκεί. Έχουμε άλλα να φτιάξουμε πρώτα.

Η νομοθεσία μια χαρά είναι. Βιώσιμη πρέπει να γίνει η ΔΕΗ (virtually είναι, στην πραγματικότητα όχι). Και σε αυτό δεν φταίει η νομοθεσία, άλλα φταίνε, με πρώτη την ΓΕΝΟΠ.

Ας αρχίσουμε απ το κεφάλι (Παλαιοκρασάς >> Αθανασόπουλος), μια που αυτό είναι το πρώτο σημείο που βρωμάνε τα ψάρια, όπως ξέρεις... Κι αν αυτό δε φτάνει, προχωράμε και παρακάτω.
Αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ να αρχίζουμε απ' το ξήλωμα του συνδικαλισμού.

Ας αρχίσουμε από τον "σκοπό" κάθε οργανισμού. Και ναι, από το κεφάλι βρωμάνε τα ψάρια (συμφωνούμε). Ποιο είναι το κεφάλι όμως? Εδώ διαφωνούμε φίλτατε. Δεν είναι ούτε ο Παλαιοκρασσάς, ούτε ο Αθανασόπουλος. Είναι η κυβέρνηση (για την ώρα) και η ΓΕΝΟΠ! Χωρίς την συγκατάθεση της ΓΕΝΟΠ δεν γίνεται τίποτα μέσα σε αυτό το μπουρδέλο. ΤΙΠΟΤΑ.

Τον συνδικαλισμό να μην τον αγγίξει κανείς. Τον συνδικαλισμό όμως, όχι το όχημα του κάθε εργοτοπατέρα που θέλει να γίνει βΟλευτής μία μέρα, ΟΚ?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αρκετα σπανιο για μας τους δυο αλλα.....

Δεν υπαρχουν λαμογια εργαζομενοι....υπαρχουν λαμογια αφεντικα.

Λαμόγια υπάρχουν παντού και θα υπάρχουν πάντα.

Και η κόντρα εργοδοσία, εργαζόμενοι θα υπάρχει επίσης (ευτυχώς) πάντα.

jammin

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Συμφωνω με τα λεγομενα σας περι λαμογιων αφεντικων. Να θεσω και κατι που ειναι αποριας αξιο...
Ολοι αυτοι οι συνδικαλιστες που υποτιθεται οτι ενδιαφερονται για τους εργαζομενους γιατι δεν κανουν κατι πιο ουσιαστικο, όπως για παραδειγμα να υποδειξουν επιχ/σεις που δεν δινουν στους εργαζομενους τους τουλαχιστον τα νομιμα (και υπάρχουν πάρα μα παρα πολλες).
Ενδιαφερονται για τα κατωτερα ορια λεει. Αντε και τα αυξησαν, ποσοι θα ειναι τελικα αυτοι που πραγματικα θα τα παρουν?
Γιατι και εγω με την οικογενεια μου ειχαμε επιχ/ση με 300 ατομα προσωπικο και απο την πρωτη κιολας στιγμη διναμε τα νομιμα σε ΟΛΟΥΣ. Απο την ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Η αγοραστικη δύναμη του κοσμου σιγουρα ειναι πεσμενη εξ'αιτιας του οτι ειναι μικροι οι μισθοι, αλλα στην ουσια ειναι πεσμενη γιατι δεν παιρνουν ουτε καν αυτους ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των εργαζομενων.
Οι συνδικαλιστες ομως προτιμουνε την ευκολη αντιπαραθεση με την κυβερνηση. Αυτη ειναι η αντιπαραθεση που αυριο μεθαυριο θα τους φερει πιο ψηλα (σε μια βουλευτικη θεση οπως ειπε και ο yorgos) ενω η αντιπαραθεση πε τους επιχειρηματιες πιθανως σε μια συγκρουση με αλλα σωματεια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom