μνα κανουν κατι αλλα ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ
Πες μια πρόταση, φίλε.
Με λίγα λόγια, σου εξέθεσα ποιό είναι το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων σε σχέση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Να κάνουν κάτι, λες. ΤΙ?
εκτός από απεργία.
Ρίξε μια ιδέα.
μνα κανουν κατι αλλα ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ
Kάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.
Το Σύνταγμά μας προβλέπει τέτοιες κατηγορίες (Αστυνομία , Στρατός , Πυροσβεστική , Λιμενικό...)
Αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων , δεν έχουν δικαιώματα ???
Ελπίζω στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος , να έχει την ίδια μοίρα και η ΔΕΗ και οι Δημοτικοί υπάλληλοι (οι μόνιμα αδικημένοι και σκόπιμα ταλαιπωρούντες τον κόσμο)
Αυτά !
αυτα τα δικαιωματα ειναι που μας φαγανε φιλεΔικαίωμα στην απεργία έχουν όλοι.Και όταν απεργεί κάποιος τις επιπτώσεις τις αισθάνονται και οι άλλοι στην κοινωνία.Μην ξεχνάς πως ο άλλος είναι υπάλληλος,εσύ είσαι ιδιοκτήτης.Εσύ αύριο μπορεί να στραβοξυπνίσεις και να μην ανοίξεις το μαγαζί σου.Ή μπορείς να πας και να βάλεις 15% πάνω στις τιμές.Αυτός δεν μπορεί να μην πάει και δεν μπορεί να αυξήσει μονομερώς το μισθό του.Και για να έχουμε εμείς ρεύμα,κάποιοι είναι επάνω σε κολώνες ανά την Ελλάδα,κάποιοι άλλοι φορτώνουν τις ταινίες λυγνίτη.Όπως και κάποιοι άλλοι μυρίζουν κάθε ημέρα σκουπίδια,για να μπορούμε εμείς να πετάμε ελεύθερα το κουτί από το καινούριο κινητό που αγοράσαμε,ή εσύ να πετάς τα φελιζόλ από τα καινούρια κινητά που ήρθαν από το εργοστάσιο.Και σκατά λεφτά παίρνουν...
φιλε σταυρο ειλικρινα δεν ξερω τι μπορουν να κανουν.αλλα μια το ρευμα μια τα σκουπιδια ε γαμησε με ρε φιλεΠες μια πρόταση, φίλε.
Με λίγα λόγια, σου εξέθεσα ποιό είναι το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων σε σχέση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Να κάνουν κάτι, λες. ΤΙ?
εκτός από απεργία.
Ρίξε μια ιδέα.
Με σεισμό σου κάνει;παιδια έτυχε σε κανενα σας να γαμει καμια πουτανα και να κοπει το ρευμα εν μεσω του εργου?
εμπειρίες?
αυτα τα δικαιωματα ειναι που μας φαγανε φιλε
ο ενας να δουλευει εις βαρος του αλλου
οσο για το μαγαζατορας ναι μπορει οποια μερα μου καυλωσει να μην ανοιξω αλλα μπορει και μια μερα να βαρεσω κανονι και να χρωσταω μια ζωη σε αντιθεση με το ΔΥ που δεν θα εχει αυτο το προβλημα ποτε.οπως και ολους υατους που τα κανουν αυτα εγω και εσυ τους πληρωνουμε φιλε.και σου ξαναλεω οτι εγω σαν νικος επειδη ποτε δεν δουλεψα εις βαρος καποιοιυ δεν δεχομαι να το κανουν σε μενα αυτο ειτε εχουν δικιο ειτε οχι
ναι σωστο αυτοΟι Δημόσιοι Υπάλληλοι κάνουν απεργίες επειδή ακριβώς δεν μπορούν να τους απολύσουν.Αλλά τα κέρδη εφαρμόζονται και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους.Οι οποίοι δεν μπορούν να απεργήσουν επειδή την επόμενη ημέρα θα απολυθούν με τη δικαιολογία ότι η γραβάτα δεν ήταν καλά δεμένη...
Σωστός.αυτα τα δικαιωματα ειναι που μας φαγανε φιλε
ο ενας να δουλευει εις βαρος του αλλου
οσο για το μαγαζατορας ναι μπορει οποια μερα μου καυλωσει να μην ανοιξω αλλα μπορει και μια μερα να βαρεσω κανονι και να χρωσταω μια ζωη σε αντιθεση με το ΔΥ που δεν θα εχει αυτο το προβλημα ποτε.οπως και ολους υατους που τα κανουν αυτα εγω και εσυ τους πληρωνουμε φιλε.και σου ξαναλεω οτι εγω σαν νικος επειδη ποτε δεν δουλεψα εις βαρος καποιοιυ δεν δεχομαι να το κανουν σε μενα αυτο ειτε εχουν δικιο ειτε οχι
Σωστός.
Να κάνουν απεργία όσο θέλουν. Αλλά όχι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Γιατι δεν μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του ρεύματος π.χ.;
Γιατί δεν μπλοκάρουν τις εισπράξεις των Δήμων;
Να σου πώ εγω γιατί: Γιατί δεν θα πληρωθούν ποτέ γιαυτό κόβουν το ρεύμα σε μένα, σε σένα και σε όλους μας. Μας χρησιμοποιούν για να πιέζουν καταστάσεις και να απολαμβάνουν προνόμια οι μεγαλοσυνδικαλιστες. Αύριο που θα γίνουν Βολευτές θα καμαρώνουν σαν γύφτικα σκερπάνια, στους Αρχηγούς τους.
ναι σωστο αυτο
οι ιδιωτικοι ναι αλλα οχι και οι δημοσιοι μη χεσω
ειναι 1000 που δουλευουν και αλλοι 100000 καθονται και τους πληρωνω εγω να καθονται και οταν πας σε καποια δεη εφορια τεβε κτλπ να ακους τη θρυλικη ατακα ''και τι να κανω εγω κυριε''
αυτη ειναι η αιτιαΑπεργία σημαίνει αποχή από την εργασία.Δεν μπορούν να μπλοκάρουν τα έσοδα της εταιρείας και την ίδια ώρα να πληρώνονται.Και τώρα που απεργούν,δεν εισπράττουν χρήματα από λογαριασμούς,αλλά δεν πληρώνονται κιόλας.Το ρεύμα δεν το κόβουν,επειδή σε μισούν.Απεργούν,δεν επαρκεί φυσικά το προσωπικό,και για να μην γίνει black out κόβουν περιοχές περιοχές.
Και ποιός σου είπε εσένα οτι δεν πληρώνονται;Απεργία σημαίνει αποχή από την εργασία.Δεν μπορούν να μπλοκάρουν τα έσοδα της εταιρείας και την ίδια ώρα να πληρώνονται.Και τώρα που απεργούν,δεν εισπράττουν χρήματα από λογαριασμούς,αλλά δεν πληρώνονται κιόλας.Το ρεύμα δεν το κόβουν,επειδή σε μισούν.Απεργούν,δεν επαρκεί φυσικά το προσωπικό,και για να μην γίνει black out κόβουν περιοχές περιοχές.
σε αυτο δυστυχως εχεις δικιο φιλε μου και δυστυχως αυτοι οι ανθρωποι δεν μπορουν να κανουν κατιΔεν είμαι δημόσιος υπάλληλος,αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις δουλεύουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 12ωρα και 14ωρα με μόνιμη απειλή την απόλυση.Δεν ξέρω αν έχεις προσωπικό εσύ,αλλά οι 9/10 ιδιώτες επιχειρηματίες που παίρνουν συνεχώς λεφτά από το δημόσιο μέσω επιχορηγήσεων και Κ.Π.Σ τα ίδια κάνουν.Καλύτερα να πληρώνω έναν να κάθετε,παρά έναν επιχειρηματία και να αγοράζω ακριβά τα προϊόντα του...
Πες τα ρε φίλε Νίκο.αυτη ειναι η αιτια
το αποτελεσμα ομως ειναι οτι επειδη αυτος ειναι αδικημενος να μη δουλεψω εγω
φιλαρακι μου οσο εγωιστικο η οτι αλλο θες να το δεις αλλα ΟΧΙ δε το δεχομαι
και κατι αλλο που το θυμηθηκα τωρα
οτι εγω πηρα τα ρισκα μου και τα δανεια μου για να μην παω στο μεροκαματο οπου μεχρι τωρα δοξα το θεο κατι κανω
ο δημοσιος υπαλληλος φιλε αβαλε το θειο του τη θεια του για να μπει στο δημοσιο και να ξυνει τις αρχιδαρες του ολο το πρωι(οι εξαιρεσεις ειναι τοσο λιγες και μικρες που δεν τις αναφερω καν)
αλλα ξερεις οτι μολις ακουει ο αλλος εχω μαγαζι με κινητα νομιζει οτι ειμαι ο γερμανος και η βονταφον 2σε1
οχι ρε φιλαρακι μεροκαματο βγαζουμε
Και ποιός σου είπε εσένα οτι δεν πληρώνονται;
Σε πληροφορώ οτι πέρνουν απεργιακό επίδομα απο το Σωματείο τους.
Περίπου στα 30 Ευρώ την ημέρα.
Και δεν είπα εγώ οτι με μισούν.
Απλά έχουν στα χέρια τους μια δύναμη και την χρησιμοποιούν ενάντια στο κοινωνικό σύνολο.
Έκανε απεργία το μετρό και ο ηλεκτρικός σήμερα. Ποιος ταλαιπωρήθηκε σήμερα Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ή ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;
η το αλλο
ο δημοσιος υπαλληλος δεν ξερω αν ειναι για ολους αλλα στη δεη ειναι σιγουρα θα παρει ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
αν αυτο μπορει να σας πει κατι τοτε οκ
Αν δεν είμασταν πίσω από ένα πληκτρολόγιο και μιλούσαμε πρόσωπο με πρόσωπο θα έβλεπες ότι θα συμφωνούσαμε σε πολλά και θα διαφωνούσαμε σε λίγα.Μιλάς σοβαρά;Αν παίρνουν κάποιοι που έχουν μεγάλη ανάγκη μια βοήθεια από τους συναδέλφους τους και από τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ λεφτά,εσύ τι κόπτεσαι;
Ταλαιπωρήθηκα κι εγώ που έχω ετήσια κάρτα για τα ΜΜΜ.Πήρα ταξί,πλήρωσα 30€ να πάω στη δουλειά μου.Ας απεργήσω κι εγώ αύριο,κι εσύ και άλλοι να παραλήσει η χώρα να δει η κυβέρνηση τις επιπτώσεις.Όπως έκαναν στη Γερμανία και στη Γαλλία.Αλλά τα περιμένουμε από τους άλλους.Αν είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ θα έπρεπε να ζητάς από την εκάστοτε κυβέρνηση να επιστρέψει τα κλεμένα.Και να πάρει και από τους "επιχειρηματίες" τις εισφορές που χρωστάνε.Εσένα στα παίρνουν πριν τα πιάσεις,σε αυτούς τα χαρίζουν.
Πες τα ρε φίλε Νίκο.
Ακούν επιχειρηματίες και βγάζουν σπυράκια.
Δεν ξέρει κανείς τι τραβάμε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην ώρα τους. (Δεν μιλάω για τα λαμόγια που δυστυχώς έχουμε γεμίσει).
Τα ρίσκα που έχουμε πάρει και το άγχος το καθημερινό για να βγει το μεροκάματο όλων μας. (Εργοδότη και Εργαζομένων).
εσυ μιλας για τα στεγαστικαΔεν παίρνουν άτοκο δάνειο.Χαμηλότοκο από το παρκαταθηκών και δανείων παίρνουν.Και ξέρεις γιατί;Γιατί το ταμείο τους τα παίρνει από το μισθό κατευθείαν,και είναι σίγουρο ότι δε τα χάσει.Η ιδιωτική τράπεζα,δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι εγώ θα είμαι και του χρόνου στη δουλειά και θα έχω λεφτά να τους πληρώνω.Ο κίνδυνος είναι σχεδόν το μισό επιτόκιο.Και επαναλαμβάνω.Δεν παίρνουν άτοκο δάνειο.Χαμηλότοκο...