Νέα

«Δεν έχω οξυγόνο»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troubakhs
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 14K
  • Εμφανίσεις 239K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 40 άτομα (16 μέλη και 24 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.742
Πόντοι
3.656
δεν είναι μόνο τα τιμολόγια, για να κλείσει ένα τέτοιο έργο πρέπει να γίνουν δοκιμές
σε τέτοιου είδους δοκιμές υπάρχει το λεγόμενο witnessing, κάποιοι είναι παρόντες και επιβεβαιώνουν (με υπογραφές) ή όχι τις δοκιμές. η πιστοποίηση ακολουθεί και το τιμολόγιο έρχεται αμέσως μετά
επίσης, δεν είναι τόσο απλό τύπου τελειώνω μια εργασία και στέλνω το τιμολόγιο, δεν είναι βάφω έναν τοίχο πλήρωσέ με γιατί τελείωσα
πρέπει να υπάρχουν αναλυτικές λίστες με όλους τους ελέγχους, με υπογραφές από αυτούς που κάνουν τις δοκιμές και αυτούς που παραλαμβάνουν μετά τις δοκιμές
το ίδιο το αντικείμενο των δοκιμών θα είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο σε μια τέτοια σύμβαση. δεν ολοκληρώνονται σε μια μέρα, μπορεί να πάρει και μήνες

πιστεύεις ότι ήταν παρών ο καραμανλής σε όλες αυτές τις δοκιμές?
σε καμιά περίπτωση δεν είναι αθώος, όλο αυτό το σύστημα παρακολούθησης τέτοιων σύνθετων έργων είναι πρακτικά ανύπαρκτο. δικιά του ήταν η ευθύνη να φτιάξει ότι ήταν λάθος.

τα υπόλοιπα κάτω από το τραπέζι κλπ, αν ήταν ο ίδιος, αν ήταν άλλοι και τον ενημέρωναν κλπ ας τα βρουν αυτοί που πρέπει
δε μπορώ να ξέρω
Μα δεν έφτασαν ποτέ στην ολοκλήρωση του έργου...ώστε να γίνει η πιστοποίηση....και η δοκιμή.

Εδώ φαίνεται ότι ο διαγωνισμός ήταν στημένος από την αρχή έτσι...ώστε να δωθεί η ανάθεση σε συγκεκριμένες εταιρείες...να παρουσιαστούν προβλήματα και να δίνεται παράταση.

όταν για κάποιο λόγο δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο στο συμβατικό χρόνο πολλές φορές στη σύμβαση δίνεται όριο παράτασης πχ +1 χρόνο....ε αυτοί επειδή το έργο δεν τελείωνε..και ο Σπίρτζης και ο Καραμανλής...έδιναν παρατάσεις...εκταμίευαν περισσότερα λεφτά...οι ανάδοχοι έπαιρναν λεφτά για την συνέχιση του έργου...και όλοι ευχαριστημένοι.

Δεν λέω ότι ο Καραμανλής ήξερε ότι ο σταθμάρχης είναι παρτάλι (που βέβαια φαίνεται να έιναι δικό του βύσμα)....

λέω ότι όταν εξασφάλιζε την ασφάλεια με το υψωμένο το δάχτυλο στην βουλή...γνώριζε ότι τα τρένα δεν έχουν συστήματα ασφαλείας...και γνώριζε επίσης ότι τα έργα της τηλεδιοίκησης, του etcs κτλπ δεν υπήρχαν. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τα γνώριζε αφού οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ του είχαν στείλει 20 προειδοποιήσεις.

Ο Καραμανλής είναι ο Γενικός Διευθυντής.....δεν θα παραστεί σε κάθε εγκατάσταση ξεχωριστά την ώρα που δοκιμάζεται...αλλά γνωρίζει...και ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει...για αυτό πληρώνεται άλλωστε....ότι το έργο είναι πχ ολοκληρωμένο κατά 50% και όχι 100%.

Συνεπώς....δεν μπορεί να εξασφαλίζει την ασφάλεια γνωρίζοντας τις ελλείψεις μέτρων ασφαλείας...ιδιαίτερα όταν όπως φαίνεται έχει τελέσει και απιστία....εννοώντας η Κοβέσι ότι παντελόνιασαν τα λεφτά και δεν έκαναν έργα.

Δεν ξέρω ακριβώς τι προβλέπει σύμβαση 717.....όμως επειδή έχω δει και έχω ολοκληρώσει συμβάσεις με το Δημόσιο μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι :

1. Αν δεν λέγεσαι υπουργείο που συνδιαλέγεται με ολιγάρχη......είναι υπόλογη ΚΑΙ η υπηρεσία ΚΑΙ ο ανάδοχος για την μη ολοκλήρωση του έργου...και για την καλή λειτουργία του.

2. Αν μια σύμβαση δεν είναι σωστή...ο ανάδοχος δεν την αποδέχεται....καθώς γνωρίζει ότι δεν είναι σε θέση να την εκτελέσει...αλλιώς κόβει το λαιμό του...δεν του εγκρίνει το κράτος +500% του αρχικού ποσού με άλλες 15 επεκτάσεις.

Σόρρυ για το σεντόνι

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.755
Πόντοι
5.565
Ναι εγώ άλλο σου λέω όμως και εσύ άλλο απαντάς. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι όραμα και γνώση...και μορφωμένοι και κοινωνικά και επιστημονικά....100 φορές πιο άξιοι από τις χωματερές που κυβερνούν σήμερα.

Εγώ σε ρωτάω το διαδικαστικό....πως ακριβώς προτείνεις να γίνει αυτή η μεάβαση???? Εγώ έχω προτείνει 100 φορές μέχρι τώρα. Εσύ δεν βλέπω να λες κάτι συγκεκριμένο...ποιος θα ρίξει το καθεστώς? πως θα το ρίξει? και σε ποιον θα το δώσει? Οι μαλακίες του ΚΚΕ ότι ο λαός θα το ρίξει και θα δώσει την εξουσία στον λαό είναι μπούρδες.

Αναγνωρίζεις και εσύ και εγώ το πρόβλημα...η λύση που προτείνεις ποια είναι?

ναι το βρήκες...είμαι της κυβέρνησης γιαυτό τους βρίζω από το πρωί μέχρι το βράδυ. Άσε τι τρώω εγώ....εσύ μπορείς να μου εξηγήσεις με κάτι λιγότερο γενικό...πως δουλεύει αυτό που προτείνεις?????

Γιατί αν με ρωτάς αν προτιμώ το χάος όχι δεν το θέλω....δεν είμαι στα όρια της αυτοκτονίας.

έχεις ύφος ευαγγελιστή που τα έχει πει και δεν τον ακούνε κύριε σοφέ;

δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό σύστημα θα πέσει από κάτω προς τα πάνω.
οι εκλογές έχουν νόημα όταν το κύκλωμα σπάσει και μπουν τα πράγματα στη θέση τους, αλλιώς αναμασάται και διατηρείται η ίδια μαλακία. Και για εκλογές ελάχιστο εισαγωγής το 0.5% για πολυφωνία.

μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με την τυπολατρεία σου όμως. Και δε λες και κάτι ουσιαστικό.
Προφανώς βολεμένος κάπως, κάπου.

Μην απαντήσεις. Άστο. Και πάλι λάθος που ξεκινήσαμε πάρε δώσε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.742
Πόντοι
3.656
Εν τω μεταξύ αυτη η καριολα δεν ειχε ουτε το φιλότιμο, ουτε την ευθιξία να παραιτηθεί απο την θεση της προέδρου της ΡΑΣ...
Πλακάκια τα είχαν κάνει...την ΡΑΣ την διόρισε το κράτος

η ΡΑΣ έδινε πιστοποιήσεις σε τρένα και υποδομές σαπάκια και μάσαγαν αν θυμάμαι καλά 8 άτομα 1.000.0000 στην επιτροπή.

Δες όλη την κατάθεση της και θα καταλάβεις ποιους πληρώνουμε με τους φόρους μας...

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.742
Πόντοι
3.656
έχεις ύφος ευαγγελιστή που τα έχει πει και δεν τον ακούνε κύριε σοφέ;

δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό σύστημα θα πέσει από κάτω προς τα πάνω.
οι εκλογές έχουν νόημα όταν το κύκλωμα σπάσει και μπουν τα πράγματα στη θέση τους, αλλιώς αναμασάται και διατηρείται η ίδια μαλακία. Και για εκλογές ελάχιστο εισαγωγής το 0.5% για πολυφωνία.

μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με την τυπολατρεία σου όμως. Και δε λες και κάτι ουσιαστικό.
Προφανώς βολεμένος κάπως, κάπου.

Μην απαντήσεις. Άστο. Και πάλι λάθος που ξεκινήσαμε πάρε δώσε.
Συγνώμη που δεν λέω αυτά που θέλεις να ακούσεις φίλε μου. Εσύ δεν λες κάτι ουσιαστικό....γιατί τι να πεις? επανάσταση και χάος? Δεν λέγεται.

Εννοείται και 1 βουλευτής χωρίς κόμμα θα έπρεπε να μπαίνει στη βουλή για πολυφωνία.

Τι σε νοιάζει εσένα αν είμαι βολεμένος εγώ? Εγώ σου λέω έλα να ψηφίσουμε κάτι άλλο..οτιδήποτε εκτός από τα 3 κόμματα που έχουν κυβερνήσει. Αλλά αν θες την απελπισία σου να μου την φορτώσεις ως καθεστώς στο κεφάλι...σόρρυ αλλά όχι.

Eraser..

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Like
13.223
Πόντοι
2.606
Μα δεν έφτασαν ποτέ στην ολοκλήρωση του έργου...ώστε να γίνει η πιστοποίηση....και η δοκιμή.

Εδώ φαίνεται ότι ο διαγωνισμός ήταν στημένος από την αρχή έτσι...ώστε να δωθεί η ανάθεση σε συγκεκριμένες εταιρείες...να παρουσιαστούν προβλήματα και να δίνεται παράταση.

όταν για κάποιο λόγο δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο στο συμβατικό χρόνο πολλές φορές στη σύμβαση δίνεται όριο παράτασης πχ +1 χρόνο....ε αυτοί επειδή το έργο δεν τελείωνε..και ο Σπίρτζης και ο Καραμανλής...έδιναν παρατάσεις...εκταμίευαν περισσότερα λεφτά...οι ανάδοχοι έπαιρναν λεφτά για την συνέχιση του έργου...και όλοι ευχαριστημένοι.

Δεν λέω ότι ο Καραμανλής ήξερε ότι ο σταθμάρχης είναι παρτάλι (που βέβαια φαίνεται να έιναι δικό του βύσμα)....

λέω ότι όταν εξασφάλιζε την ασφάλεια με το υψωμένο το δάχτυλο στην βουλή...γνώριζε ότι τα τρένα δεν έχουν συστήματα ασφαλείας...και γνώριζε επίσης ότι τα έργα της τηλεδιοίκησης, του etcs κτλπ δεν υπήρχαν. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τα γνώριζε αφού οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ του είχαν στείλει 20 προειδοποιήσεις.

Ο Καραμανλής είναι ο Γενικός Διευθυντής.....δεν θα παραστεί σε κάθε εγκατάσταση ξεχωριστά την ώρα που δοκιμάζεται...αλλά γνωρίζει...και ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει...για αυτό πληρώνεται άλλωστε....ότι το έργο είναι πχ ολοκληρωμένο κατά 50% και όχι 100%.

Συνεπώς....δεν μπορεί να εξασφαλίζει την ασφάλεια γνωρίζοντας τις ελλείψεις μέτρων ασφαλείας...ιδιαίτερα όταν όπως φαίνεται έχει τελέσει και απιστία....εννοώντας η Κοβέσι ότι παντελόνιασαν τα λεφτά και δεν έκαναν έργα.

Δεν ξέρω ακριβώς τι προβλέπει σύμβαση 717.....όμως επειδή έχω δει και έχω ολοκληρώσει συμβάσεις με το Δημόσιο μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι :

1. Αν δεν λέγεσαι υπουργείο που συνδιαλέγεται με ολιγάρχη......είναι υπόλογη ΚΑΙ η υπηρεσία ΚΑΙ ο ανάδοχος για την μη ολοκλήρωση του έργου...και για την καλή λειτουργία του.

2. Αν μια σύμβαση δεν είναι σωστή...ο ανάδοχος δεν την αποδέχεται....καθώς γνωρίζει ότι δεν είναι σε θέση να την εκτελέσει...αλλιώς κόβει το λαιμό του...δεν του εγκρίνει το κράτος +500% του αρχικού ποσού με άλλες 15 επεκτάσεις.

Σόρρυ για το σεντόνι
έχω επισημάνει κάποια σημεία στα οποία συμφωνούμε απολύτως

για το πρώτο μέρος του μηνύματός σου,
αυτές είναι οι ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν, σχετικά με την ολοκλήρωση ή όχι του έργου, ποιος έδινε παρατάσεις, γιατί τις έδινε, γιατί πλήρωναν παραπάνω κλπ και όλο αυτό το σκυλολόι που τρώει-πίνει και ζει εις βάρος των άλλων
είναι ένα ολόκληρο σύστημα ανθρώπων από πίσω, όλοι αυτοί πρέπει να βρεθούν. αν είναι σε υπουργεία, σε τεχνικές εταιρείες ή οπουδήποτε αλλού καμιά σημασία δεν (πρέπει να) έχει

και όλες αυτές τις μέρες κανείς δεν λέει τίποτα δημοσίως για όλα τα παραπάνω, έχουμε μόνο την Ζωίτσα που δεν δέχεται την συγνώμη του Κούλη:confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.742
Πόντοι
3.656
έχω επισημάνει κάποια σημεία στα οποία συμφωνούμε απολύτως

για το πρώτο μέρος του μηνύματός σου,
αυτές είναι οι ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν, σχετικά με την ολοκλήρωση ή όχι του έργου, ποιος έδινε παρατάσεις, γιατί τις έδινε, γιατί πλήρωναν παραπάνω κλπ και όλο αυτό το σκυλολόι που τρώει-πίνει και ζει εις βάρος των άλλων
είναι ένα ολόκληρο σύστημα ανθρώπων από πίσω, όλοι αυτοί πρέπει να βρεθούν. αν είναι σε υπουργεία, σε τεχνικές εταιρείες ή οπουδήποτε αλλού καμιά σημασία δεν (πρέπει) να έχει

και όλες αυτές τις μέρες κανείς δεν λέει τίποτα δημοσίως για όλα τα παραπάνω, έχουμε μόνο την Ζωίτσα που δεν δέχεται την συγνώμη του Κούλη:confused:
Μα ακριβώς.....και όχι μόνο αυτό...αλλά έντεχνα όλο το βάρος πέφτει πάνω στο ξυλόλιο (γιατί άραγε?) και το φιάσκο της εξεταστικής....η πολιτική κάλυψη των υπευθύνων για το ΠΡΙΝ το Έγκλημα έχει πάει περίπατο...από το σύνολο των βουλευτών.

Όσο για την έκταση της πλεκτάνης....σίγουρα εμπλέκονται πάρα πάρα πολλοί Από τους εκάστοτε υπουργούς....άτομα στο υπουργείο τους...άλλα υπουργεία που μπλέχθηκαν....ο ΟΣΕ!!!! με υπαλλήλους...ακόμα και μεγαλοσυνδικαλιστές...η ΧΕΛΕΝΙΚ ΤΡΕΙΝ.....που πήρε από τον σύριζα μια αγορά ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ....και φυσικά οι 2 ανάδοχες εταιρείες...μια εκ των οποίων η ζίμενς (πέφτουμε από τα σύννεφα..) η άλλη είναι η γνωστή εργολήπτρια.....

Αν ενώσεις με ότι πληροφορία έχεις όλες τις κουκκίδες θα δεις ότι είναι μια απάτη στημένη καλά....όχι πάνω σε ανικανότητα 1 ή 2 προσώπων.

Πως θα διερευνηθούν??? Από τα κόμματα που τις έστησαν??? από την δικαιοσύνη που διόρισαν αυτά τα κόμματα???? Από την υπουργική και βουλευτική ασυλία?? Από τις εξεταστικές με πλειοψηφία των κατηγορουμένων???

Φυσικά και δεν θα διερευνηθεί τίποτα....πιο πολύ τηλεθέαση κάνει το ξυλόλιο. Που μπορεί να υπήρχε ή να μην υπήρχε. Αλλά δεν θα είχε πεθάνει κανένας αν υπήρχαν συστήματα ασφαλείας.

και από την άλλη έχεις και κάποιους να υπερασπίζονται την ''πολιτική'' ευθύνη του καραμανλή και του σπίρτζη. Απλά μετά να μην απορούν γιατί κατεβαίνει ο κόσμος στους δρόμους...για να τα λέμε εμείς τα λέει και όλος ο κόσμος.

mallias20

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Αυγ 2013
Κριτικές
199
Like
26.023
Πόντοι
33.818
Ντροπή σου φίλε είσαι απαράδεκτος.Θα σαρεσε να χάσεις το γιο σου κατ αυτό το τρόπο; Να βλέπεις το κρεβάτι του γιου σου άδειο.Πιστεψε με θα είχες σπαραξει στο κλάμα.Τωρα επειδή σε βόλεψε ο Κούλης σε κάποια δουλειά τον υποστηρίζεις.Τουλαχιστον για τη μνήμη των νεκρών υποστηρίζετε τον από μέσα σας.Οι πλειοψηφία στο μπου είναι κατά του Κούλη στη πραγματικότητα το 78 τοις εκατό κατά οπότε όπως καταλαβαίνεις δε έχει λογική αυτό που κάνετε εσύ ο ανεμοδουρας ο μπαρόκ και ο Άλεξ.Σταματηστε και οι 3 κομματοσκυλα.Δε έχετε ίχνος αγάπης μέσα σας και συναισθημάτων.Αν ήταν ο δικός σας γιος θα είχατε πάει στη Βουλή να βάλετε βόμβα λίγο ντροπή.
Τύπε κλείσε αεροπορικά για Βραζιλία, πάρε μια βάρκα και μπες αμαζόνιο, περπάτα μέσα στη ζούγκλα 4-5 μέρες, βρες ένα δέντρο μεσαίου μεγέθους, πέσε στα γόνατα μπροστά του και ζήτα του συγνάμη για το οξυγόνο που καταναλώνεις.

Τελευταία τροποποίηση:

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
81.448
Πόντοι
15.931
ο μελιτζανόκωλος τιμημένος ΜΑΛΑΚΑΣ , ακα παρανυφάκι γεροΚλαούντιας
σχολιάζει για ορθογραφία...
το αστοιχείωτο παρτάλι που γράφει λάθος τις δυό πλέον πολυγραμμένες λέξεις στο νήμα αλλά κ γενικότερα :2funny:
Το μόνο που κάνει στην μίζερη ζωή του είναι ότι ψήνει το ψάρι και στις 2 πλευρές

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
79.575
Πόντοι
12.756
Εμενα παντως η σχεση μου με το δημοσιο ηταν πολυ πιο απλη ... :coffee:

1. Κανονιζα τηλεφωνικος για κανα φαγητο και εκει τα μιλαγαμε , και μετα εστελνα τους ανθρωπους μου στα υπουργεια

2 Αν επρεπε να παω απο εκει πηγαινα συστημένος σε καποιους στο υπουργειο ,
τους ανεφερα οτι ειμαι απο τον ταδε και να τον παρουν τηλεφωνο , μιλουσαν αυτοι μεταξυ τους
και ξεμπερδευα .. αντε να πηγαινα και μια δευτερη φορά στο τελος να κεράσω κανα καφε και να τους ρωτησω αν πηραν το δωρο τους αν τους άρεσε κτλ

Ολα αυτα που γραφεται ( Σαουλ και Eraser ) δεν μου φαινονται νομιμα :coffee::coffee:

OP
OP
troubakhs

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
33.448
Πόντοι
5.506
GikaYqlXwAEzsxn.jpeg

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.963
Πόντοι
216
Το βλαχάκι από την Κρήτη το έχει λούσει κρύος ιδρώτας.

Πρότεινε, δε, στον Νίκο Ανδρουλάκη, να συμφωνήσουν σε τέσσερα θέματα, εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει στην αλλαγή των διατάξεων για την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά και στην αναθεώρηση του άρθρου 86 για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κάλεσε, δε, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει στη συνταγματική κατοχύρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο και στην αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια.
Καραγκιόζης, ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΣ μεγάλος.

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
22.910
Πόντοι
6.256
Ρε παιδιά , ρε παιδιά , εχουμε πει να μην τσακωνεστε , να ειστε αγαπημένοι εδω μεσα
Απόψεις ανταλλάζουμε

Ημαρτον δηλαδη
Moνο αποψεις ή και κανενα αφμ αν δοθει η ευκαρια?:confused::confused::confused:

968

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Φεβ 2018
Like
7.810
Πόντοι
1.056

A΅ς ακουσουμε το βιντεακι

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.549
Πόντοι
786
Τύπε κλείσε αεροπορικά για Βραζιλία, πάρε μια βάρκα και μπες αμαζόνιο, περπάτα μέσα στη ζούγκλα 4-5 μέρες, βρες ένα δέντρο μεσαίου μεγέθους, πέσε στα γόνατα μπροστά του και ζήτα του συγνάμη για το οξυγόνο που καταναλώνεις.
έχει καντίνες ο αμαζόνιος;
μάλλον θα μείνει στο ρίο για τα φθηνά μπουρδελάκια και θα τη βγάζει με μπύρα στην παραλία

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom