Νέα

«Δεν έχω οξυγόνο»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troubakhs
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 53 άτομα (23 μέλη και 30 επισκέπτες)

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.660
Πόντοι
6.256
Ή εισαι ανοητος ή κανεις τον ανοητο.
Ενας εργατης δεν παει σε εναν.Τελειωνει με τον εναν και παει στον αλλο κ.ο.κ..Υπαρχουν περιοχες που εχουν χιλιαδες δεντρα.Οι ελιες δεν ειναι μαζευω και φευγω.Οι ελιες ειναι μαζευω προχωραω τελειωνω γυριζω κλαδευω γυριζω καιω κλαδια γυριζω ριχνω λιπασματα..Το οτι πηγες μια φορα και σου βγηκε η παναγια ειναι λογικο γιατι ειναι αλλο να καθεσαι στο σαλονι σου να κανεις κριτικη για τα παντα και αλλο να δουλευεις χρονια στα χωραφια.
Τι σχεση εχει ποσα δεντρα εχω εγω λοιπον??Ο εργατης δεν εξαρταται απο εναν παραγωγο..Ο εργατης ξεκιναει και δουλευει οταν αρχιζει η περιοδος που μαζευουν και τελειωνει οταν πεσουν και τα τελευταια λιπασματα στον τελευταιο που πηγε για δουλεια..ο εργατης θα παει σε 50 παραγωγους οχι σε εναν για να δουλεψει 10 μερες ολο το χειμωνα..
Καμια σχεση δεν εχει ποτε θα μαζεψεις..Σχεση εχει αν οι ελιες σου ειναι ποτιστικες αν εβρεξε προσφατα αν παιζει να σε φαει ο δακος και αλλα πολλα που δεν εχεις ιδεα..
Θελεις να βρω 200 αρθρα που λενε αν εχει σημασια ποτε μαζευεις;Για να δουμε ποιος ειναι ο ανοητος και ποιος οχι;

Το εξτρα παρθενο ελαιολαδο εχει την ιδια ποιοτητα αμα το μαζεψεις Νοεμβρη και ιδια αμα το μαζεψεις Φεβρουαριο;Το αγουρελαιο ποτε βγαινει;

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.542
Πόντοι
6.056
Εξαρτάται. Άμα μαζεύεις ελιές για 300-500 ευρώ μεροκάματο, είναι η καλύτερη δουλειά στον πλανήτη. Ό,τι κάνουν οι Πακιστανοί δηλαδή
Βγάζει σήμερα πακιστανός μεροκάματο 300-500 ευρώ σε χωράφια ;
Έχω άγνοια, για αυτό ρωτάω.
Μέχρι πρόσφατα άκουγα για κάτι 40€ την ημέρα .... και πρόσφατα 70€
που αμφιβάλω αν είναι αληθή.
Για πες μας όμως.

Μήπως βγάζουν και στη λάτζα ίδια λεφτά ;

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
8.159
Πόντοι
2.306
Έλα ρε.
Με 9€ το κιλό ... παίρνεις καθαρισμένες χωρίς κουκούτσια ....

Αυτές που είναι με πιπεριά γεμιστές ... κάνουν παραπάνω ...αλλά φταίνε οι πιπεριές !
Αυτες οι γεμιστες ειναι οι πιο ωραιες παντως…
αναρωτιεμαι γιατι δεν εχουν βγει πιπεριες γεμιστες με ελιες….
α ρε Μπεζος κανε ακρη σου ‘ ρχομαι!!!

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
21.432
Πόντοι
6.056
Μωρε εγω καταλαβα εσυ δεν καταλαβαινεις τι λεω...παμε αλλη μια.Σιγουρα οι νεες γενιες ειναι τεμπεληδες και μαμοθρεφτα.Κανεις δεν διαφωνει....

Απο την αλλη ολοι αυτοι που μουνοκλαιγονται και ειδικα οι ελαιοπαραγωγοι ειναι τα μουνοπανα που τοσα χρονια επειδη ειχαν τη καβαντζα των αλλοδαπων δινανε μερομισθια 30-35 ευρω και το παιζανε και βαρια πεπονια.Και δεν μιλαμε για πολυ πριν μιλαμε 3-4 χρονια πριν.

Τωρα λοιπον που δεν εχουν καβαντζα τους αλλοδαπους και ξεμεινανε απο δουλους και κινδυνεουν να βαλουν τις ελιες στο κωλο τους θυμηθηκαν να ανεβασουν τα μεροκαματα και να αρχισουν τη κλαψα για τους τεμπεληδες τους Ελληνες.

Εγω μια φορα κατεβηκα κατω να βοηθησω στο μαζεμα των ελιων της οικογενειας και μου βγηκε η Παναγια και δουλευαμε οπως σου ειπα...οποιος νομιζει οτι ειναι δουλεια της πλακας και ευκολα λεφτα ειναι βαθεια νυχτωμενος.
στην Αττική στις βαριές οικοδομικές εργασίες που χρησιμοποιούνται Πακιστανοί ,
το μεροκάματο είναι μαξ 25-30 ευρώ στους βοηθητικούς τσιλιμπήθρες που είναι η πλειονότητα
Και 50 ευρά το ανώτερο σε όσους γνωρίζουν την δουλειά καλά και αντέχουν ,αυτοί είναι ελάχιστοι
Εννοείται ότι με τέτοια μεροκάματα ούτε Έλληνας ούτε Αλβανός γίνεται μακάκας δούλος

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.637
Πόντοι
3.656
Τυπάρα, αν ήταν να μαζέψω ελιές το 2025 ... θα είχα αυτοκτονήσει κάπου το 1991 ....
που να ήξεραν ότι δεν θα έχεις λεφτά να πληρώσεις το τέλος επιτηδεύματος και τις ασφαλιστικές εισφορές σου :2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.660
Πόντοι
6.256
Ναι ωραία όλα αυτά και δεν διαφωνώ σε όλα

αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έγραψα εγώ. Δεν έχω χωράφια ούτε έχω καμία σχέση με τα αγροτικά θέματα...αλλά ξέρω από άλλους που έχουν ελιές ότι δίνουν 70 ευρώ γιατί με πιο κάτω δεν πάει κανένας.

Το τι κάνουν οι αγρότες το γνωρίζω....τουλάχιστον τι έκαναν τα χρόνια που έβρεχε λεφτά.

Εγώ που έχω κάποια εμπειρία από εργαζομένους εδώ στην Αθήνα σου λέω ότι άσχετα με το πόσα λεφτά θα πάρουν...υπάρχουν πολλοί που δεν κάνουν...και για να καταδεχτούν να κάνουν δυό σωστά πράγματα νομίζουν ότι αξίζουν 1500 ευρώ με το καλημέρα.

Ενώ δεν μπορούν ούτε τα παπούτσια τους να δέσουν.
Ειπα και πριν οτι προφανως και υπαρχουν τεμπεληδες που τους ταιζει ο μπαμπας και η μαμα...και ειδικα στην Αθηνα.

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
8.159
Πόντοι
2.306
Εξαρτάται. Άμα μαζεύεις ελιές για 300-500 ευρώ μεροκάματο, είναι η καλύτερη δουλειά στον πλανήτη. Ό,τι κάνουν οι Πακιστανοί δηλαδή και ότι έκαναν οι Αλβανοί το 1991 που ο καθένας με το μάζεμα ελιάς έβγαζε 2 μισθούς Γενικού Γραμματέα Υπουργείου σε έναν χρόνο, σε αγοραστική δύναμη της χώρας τους και με μηδέν έξοδα
Τυπε σε αφηνει ο Πακιστανος με 500 ευρω μεροκαματο, να βουτας στη πισινα του? σου δινει τη Μαζερατι για βολτα?
μη λετε μπαρουφες ρεεεε!!!!

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.660
Πόντοι
6.256
στην Αττική στις βαριές οικοδομικές εργασίες που χρησιμοποιούνται Πακιστανοί ,
το μεροκάματο είναι μαξ 25-30 ευρώ στους βοηθητικούς τσιλιμπήθρες που είναι η πλειονότητα
Και 50 ευρά το ανώτερο σε όσους γνωρίζουν την δουλειά καλά και αντέχουν ,αυτοί είναι ελάχιστοι
Εννοείται ότι με τέτοια μεροκάματα ούτε Έλληνας ούτε Αλβανός γίνεται μακάκας δούλος
Ειχαν καλομαθει ολα τα "αφεντικα" με τους δουλους τοσα χρονια και τωρα που δεν βρισκουν θυματα σκουζουν....ξυδακι.

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
968
Πόντοι
86
ότι νάναι... :jerking:
Αλήθεια ρε τύποι όταν γράφετε τέτοια πράγματα ξέρετε τι λέτε, το ψάχνετε καθόλου, ή απλά πετάτε μια μαλακία και όποιον πάρει ο χάρος ???
Εσύ απολαμβάνεις την ζωή πλουσιοπάροχα δηλαδή;
Δεν βλέπεις τι γίνεται τριγύρω σου;
Ή π
Δεν μπορώ να αποφασίσω αν είσαι τρολ ή βλάκας...
Όταν τα τελευταία 3 χρόνια τα σούπερ γράφουν κάθε χρόνο τεράστια αύξηση τζίρου και κερδών (και τους κατηγορούμε για κερδοσκοπία ακριβώς εξαιτίας αυτού) είναι ηλιθιότητα να γράφεις ότι "ο τζίρος τους έχει πέσει στο μισό..."
Και την στιγμή που με 10 δευτερόλεπτα ψάξιμο στο google αυτά θα τα έβλεπες μπροστά σου ποιός είναι είναι αυτός που "παριστάνει ότι δεν βλέπει" ?
Όχι όλα.
Μικρά καταστήματα σούπερ μάρκετ έχουν μείωση.
Άλλο ένα μεγάλο καταστημα αβ βασιλοπουλο.και άλλο ένα μικρό συνοικιακό.

Αυτό που λες το ξέρω.
Το έχουν γράψει κάτ επανάληψη.

Ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως ψώνιζε.

Πλέον πήγαινει ενα Σάββατο μόνο άντε και Παρασκευή.
Παλαιότερα κάθε μερα τα σούπερ μάρκετ ήταν γεμάτα.
Αυτό κάτι δείχνει .

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.995
Πόντοι
3.656
Θελεις να βρω 200 αρθρα που λενε αν εχει σημασια ποτε μαζευεις;Για να δουμε ποιος ειναι ο ανοητος και ποιος οχι;

Το εξτρα παρθενο ελαιολαδο εχει την ιδια ποιοτητα αμα το μαζεψεις Νοεμβρη και ιδια αμα το μαζεψεις Φεβρουαριο;Το αγουρελαιο ποτε βγαινει;
αστο μαν...ολα καλα..πηγες μια φορα και μαζεψες ελιες και φυσικα σαν ελληναρας τα εμαθες και ολα οσα την αφορουν..τι σχεση εχουν ολα αυτα που λες με τον ποσο καιρο μαζευει ενας εργατης ελιες και ποσα μεροκαματα θα κανει στους ελαιωνες..Εχω 5 χιλιαδες δεντρα και τα φερνω βολτα 30 χρονια τωρα για να ερθεις εσυ απο το σαλονι σου να μου πεις..εσενα περιμενα και τα αρθρα σου..

• Like
Αντιδράσεις: barock

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.542
Πόντοι
6.056
Απόκριες .... δεν ξέρω αν θυμάστε ... κοντά στο τριήμερο ... παίζει να βρεθεί και ελεύθερος χρόνος.
Να ανεβάσουμε φωτογραφίες ρε αδελφέ ... να θυμηθούμε παλιές καλές στιγμές.

Κάποια μουνόπανα, να τους γαμήσουμε ό,τι έχουν , ό,τι είναι και ό,τι πιστεύουν .
Να εξαφανιστούν για πάντα .

Ρίχτε καμιά ιδέα στο μεταξύ . Κυριακή είναι .

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
8.159
Πόντοι
2.306
Για πες μας όμως.

Με 500 ευρω μεροκαματο παιρνεις στις ελιες τον Τσακ Νορρις.
Παει στο χωραφι και φωναζει « πεστε στο δυχτι και μετα γρηγορα ολες στη κλουβα να μην σας γαμησω!».
Μαζευεις 10 στρεμματα σε 10 δευτερολεπτα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.637
Πόντοι
3.656
Ειπα και πριν οτι προφανως και υπαρχουν τεμπεληδες που τους ταιζει ο μπαμπας και η μαμα...και ειδικα στην Αθηνα.
Ε ωραία αφού λες για σκλάβους εσύ σε έναν τέτοιο θα έδινες 1500???

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
21.432
Πόντοι
6.056
Ειχαν καλομαθει ολα τα "αφεντικα" με τους δουλους τοσα χρονια και τωρα που δεν βρισκουν θυματα σκουζουν....ξυδακι.
στις καφετέριες , γενικά στην εστίαση ,στα αλυσίδες γυμναστήρια ,
πέφτει εκμετάλλευση και κλέψιμο στα ένσημα ...2-3 το μήνα είναι η γενική τακτική
και εννοείται πως δεν υπάρχει επιθεώρηση εργασίας
Θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε κάποιο συνδικάτο για να τρέξουν τα νομικά
Έχει ξεφύγει η φάση ....

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
8.159
Πόντοι
2.306
αστο μαν...ολα καλα..πηγες μια φορα και μαζεψες ελιες και φυσικα σαν ελληναρας τα εμαθες και ολα οσα την αφορουν..τι σχεση εχουν ολα αυτα που λες με τον ποσο καιρο μαζευει ενας εργατης ελιες και ποσα μεροκαματα θα κανει στους ελαιωνες..Εχω 5 χιλιαδες δεντρα και τα φερνω βολτα 30 χρονια τωρα για να ερθεις εσυ απο το σαλονι σου να μου πεις..εσενα περιμενα και τα αρθρα σου..
Αν παιζει τενεκες λαδι, θελω να ξερεις ειμαι φιλος σου…φιλος σου ειμαι!!!

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.542
Πόντοι
6.056
Με 500 ευρω μεροκαματο παιρνεις στις ελιες τον Τσακ Νορρις.
Παει στο χωραφι και φωναζει « πεστε στο δυχτι και μετα γρηγορα ολες στη κλουβα να μην σας γαμησω!».
Μαζευεις 10 στρεμματα σε 10 δευτερολεπτα.
Βαρύ μου φαίνεται , αλλά δεν ξέρω , δεν θέλω να πω κάτι .

Αυτή η κουτσουλιά το ζαβό ο Σαούλ ... λες θα έχει κότσια να ανεβάσει καμία φωτογραφία
αν αποφασίσουμε για σόου ;
ή θα πει μετρητά δεν έχει ... έχει πλατινένια πιστωτική ... αμάξι δεν έχει ... πάει με ούμπερ ...
ή δεν το χρειάζεται ... ρολόϊ δεν φοράει ... κοιτάει ώρα στο σμαρτ ... σπίτι δεν έχει ...
δεν το χρειάζεται μένει στα γιαπιά που είναι ... τσέος ... κοκ ;;;

Σαν άλλο μεγιστάνα μάνατζερ ... που δεν είχε ΙΧ ... επειδή έχει καλά λεωφορεία στην Αγγλία!
Πήρε βέβαια τον τίτλο του Mr Malakas.

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.660
Πόντοι
6.256
Ε ωραία αφού λες για σκλάβους εσύ σε έναν τέτοιο θα έδινες 1500???
Προφανως οχι....εσυ αμα ειχες εναν αξιο και ικανοτατο εργατη θα του εδινες παραπανω απο οτι προβλεπεται;

• Like

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.250
Πόντοι
216
Για πες μας όμως.

Τυπε σε αφηνει ο Πακιστανος με 500 ευρω μεροκαματο, να βουτας στη πισινα του? σου δινει τη Μαζερατι για βολτα?
μη λετε μπαρουφες ρεεεε!!!!

Ανέφερα σε αγοραστική δύναμη της χώρας του

Ο κατώτατος στο Πακιστάν είναι 125 ευρώ

Ένας Πακιστανός που θα δουλέψει Ελλάδα με 40 τη μέρα, βγάζει 1200 το μήνα δηλαδή 10 βασικούς μισθούς της χώρας του. Σα να βγάζει στην Ελλάδα 100Κ το χρόνο
Και με μηδέν φόρους-εισφορές, μηδέν έξοδα στέγασης και συχνά και φαγητού
Όλα τσεπάτα και τέλος του μήνα αποστολή με Western Union πίσω στη γυναίκα μισθό διπλάσιο από Γραμματέα Υπουργείου του Πακιστάν

Ακριβώς το ίδιο έκαναν οι Αλβανοί το 1991

Και οι Έλληνες του εξωτερικού (Γερμανία, Βέλγο, κλπ) το 1960 και νωρίτερα σε Αμερική-ΑΥΣ-Καναδά

• Like

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.542
Πόντοι
6.056
Προφανως οχι....εσυ αμα ειχες εναν αξιο και ικανοτατο εργατη θα του εδινες παραπανω απο οτι προβλεπεται;
Τι εργάτη να έχει αυτός ;
Στα βαψίματα με σάλιο ;;; ή στις χημικές χέστρες στα πανηγύρια ;;;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom