Νέα

«Δεν έχω οξυγόνο»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troubakhs
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 27 άτομα (9 μέλη και 18 επισκέπτες)

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
967
Πόντοι
86
ότι νάναι... :jerking:
Αλήθεια ρε τύποι όταν γράφετε τέτοια πράγματα ξέρετε τι λέτε, το ψάχνετε καθόλου, ή απλά πετάτε μια μαλακία και όποιον πάρει ο χάρος ???
Εσύ απολαμβάνεις την ζωή πλουσιοπάροχα δηλαδή;
Δεν βλέπεις τι γίνεται τριγύρω σου;
Ή παριστάνεις ότι δεν βλέπεις;

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
8.159
Πόντοι
2.306
και πόσα παίρνουν τύπε?
Δεν ξερω τυπε, εγω παω στο σ/μ και δινω 10 ευρω για 5 ελιες….συντομα θα τις πουλανε σε κοσμηματοπωλειο…θα εχεια τα Ελαϊς να ανταγωνιζονται τα Μπουλγκαρι (ελληνικη φιρμα επισης, κατι αιωνες πριν…)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.637
Πόντοι
3.656
Ειναι ξεκαθαρο τι λεω τυπε....εχει παρει ολοι και πιπιλατε τη καραμελα οτι ολοι οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες και δεν πανε να δουλεψουν στα χωραφια παρολο που τους χρυσοπληρωνουν.Καταρχην τωρα εχουν ανεβει τα μεροκαματα και αυτο γιατι ολα αυτα τα χρονια δεν πηγαινανε και οι αλλοδαποι δεν πανε ουτε αυτοι πλεον οι Αλβανοι δηλαδη...

Γιαυτο ολοι αυτοι οι ελαιοπαραγωγοι που αισχροκερδουν ειδικα επι Μητσοτακη θελουν ο μαλακας να τους φερει Πακιστανους και αλλους δουλους για εργατικα χερια....
ε προφανώς δεν διάβασες αυτό που έγραψα καμία τέτοια καραμέλα δεν έβαλα...

είπα ότι υπάρχουν και τεμπέληδες και ότι ο ανειδίκευτος δεν μπορεί να περιμένει να ζήσει καλά...όχι να μην επιβιώνει όπως σήμερα το τόνισα κιόλας.

η δουλειά στα χωράφια δεν έχει μεροκάματο 35 ευρώ όπως είπε ο εστεμένος φίλος μας.

εγώ επειδή αθήνα ζω δεν γνωρίζω από αγροτικές δουλειές...ξέρω δουλειές με 60 και 70 ευρώ μεροκάματο αλλά θέλουν @@. Και καμία από αυτές δεν είναι 12ώρα. 12ωρα συνήθως είναι οι απλές δουλειές που σου ανοίγουν τον πάτο..όχι οι πολύ βαριές.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι γράφω.

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.796
Πόντοι
216
Εσύ απολαμβάνεις την ζωή πλουσιοπάροχα δηλαδή;
Δεν βλέπεις τι γίνεται τριγύρω σου;
Ή παριστάνεις ότι δεν βλέπεις;
Δεν μπορώ να αποφασίσω αν είσαι τρολ ή βλάκας...
Όταν τα τελευταία 3 χρόνια τα σούπερ γράφουν κάθε χρόνο τεράστια αύξηση τζίρου και κερδών (και τους κατηγορούμε για κερδοσκοπία ακριβώς εξαιτίας αυτού) είναι ηλιθιότητα να γράφεις ότι "ο τζίρος τους έχει πέσει στο μισό..."
Και την στιγμή που με 10 δευτερόλεπτα ψάξιμο στο google αυτά θα τα έβλεπες μπροστά σου ποιός είναι είναι αυτός που "παριστάνει ότι δεν βλέπει" ?

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.992
Πόντοι
3.656
όχι δεν ξέρω ούτε έχω μαζέψει και ποτέ.

Εσύ δεν είπες αυτό εσύ ρώτησες αν έχω κάνει ποτέ χειρωνακτικές δουλειές.

Εγώ είπα 8-9 ώρες εσύ λες 10....ο λάκης είπε 13 ώρες...δηλαδή από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ...με φακό τις μαζεύουν δηλαδή...

δε καταλαβαίνω που διαφωνείς?
Δεν τιθεται θεμα διαφωνιας αλλα αγνοιας...Οι ελιες ξεκινουν να μαζευονται αρχες Νοεμβρη και τελειωνουν μεσα Φλεβαρη(ΑΝ σε αφησει ο καιρος να μαζευεις) και τα μεροκαματα στο ραβδι ειναι 70 και στα πανια 50-60..Ενας εργατης ελιας πιανει δουλεια 8 το πρωι και 4 εχει φυγει απο το χωραφι..το μαζεμα σταματαει 1 ωρα πριν για να αδειασουν τα πανια και να σακιαστουν οι ελιες και να φορτωθουν να φυγουν,αν δεν στις παιρνει το ελαιοτριβειο απο το χωραφι με παραπανω χρεωση 2%-3% στην προμηθεια για το αλεσμα..

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.637
Πόντοι
3.656
Πριν το 90-95 ζούσε καλά ο ανειδίκευτος. Ένα σπίτι και συχνά και ένα εξοχικό τα έκανε άνετα στα20-30 χρόνια δουλειάς και χωρίς να δουλεύει η γυναίκα. Συν ότι σπούδαζε παιδιά. Βέβαια τότε τα οικόπεδα άξιζαν όσι μία τηλεόραση και όχι...500Κ που κοστίζουν σήμερα

Επίσης πολλές δουλειές που φαίνονται θέσεις ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ πρακτικά δεν είναι. Άμα μάθεις μια δουλειά και μείνεις χρόνια, συχνά είσαι αναντικατάστατος. Ειδίκευση δεν είναι μόνο να μάθεις προχωρημένη Μηχανική, Νομική, Βιολογίια, κλπ ειδίκευση είναι και να ξέρεις πχ το πελατολόγιο, τις διαδικασίες, τα κατατόπια μίας επιχείρησης
Αυτά ήταν τις εποχές που η Ελλάδα ζούσε με τα αγύριστα δάνεια. Ωραία είναι όλα αυτά αλλά εσύ θα πούλαγες το οικόπεδο σου για 5.000????

Δεν πάει έτσι με την ειδίκευση...υπάρχουν θέσεις που δεν θα τις φτάσεις ποτέ ως απλός υπάλληλος γραφείου ή ως εργάτης γιατί θέλουν γνώσεις και πτυχία. Δεν μπορείς μετά από 30 χρόνια σε νοσοκομείο να γίνεις χειρουργός.

Από την άλλη φυσικά και αν μάθεις τα μέσα και τα έξω της δουλειάς θα ανέβεις μισθολογικά....αλλά όχι κάνοντας την ίδια δουλειά...θα πρέπει να πάρεις ευθύνες και να μάθεις πράγματα κτλπ.

εδώ τώρα σε περιμένουν στην γωνία ώστε αν πεις κάτι κακό για τον ''εργαζόμενο λαό'' να σε τσουβαλιάσουν. Αυτά είναι μαλακίες....η πραγματικότητα είναι ότι δεν ζεις με τους μισθούς της αγοράς σήμερα...αλλά και πάρα πολλοί εργαζόμενοι δεν προσπαθούν καν και περιμένουν να ξεκινήσουν με 1500 ευρώ αλλιώς δεν καταδέχονται.

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.653
Πόντοι
6.256
ε προφανώς δεν διάβασες αυτό που έγραψα καμία τέτοια καραμέλα δεν έβαλα...

είπα ότι υπάρχουν και τεμπέληδες και ότι ο ανειδίκευτος δεν μπορεί να περιμένει να ζήσει καλά...όχι να μην επιβιώνει όπως σήμερα το τόνισα κιόλας.

η δουλειά στα χωράφια δεν έχει μεροκάματο 35 ευρώ όπως είπε ο εστεμένος φίλος μας.

εγώ επειδή αθήνα ζω δεν γνωρίζω από αγροτικές δουλειές...ξέρω δουλειές με 60 και 70 ευρώ μεροκάματο αλλά θέλουν @@. Και καμία από αυτές δεν είναι 12ώρα. 12ωρα συνήθως είναι οι απλές δουλειές που σου ανοίγουν τον πάτο..όχι οι πολύ βαριές.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι γράφω.
Μωρε εγω καταλαβα εσυ δεν καταλαβαινεις τι λεω...παμε αλλη μια.Σιγουρα οι νεες γενιες ειναι τεμπεληδες και μαμοθρεφτα.Κανεις δεν διαφωνει....

Απο την αλλη ολοι αυτοι που μουνοκλαιγονται και ειδικα οι ελαιοπαραγωγοι ειναι τα μουνοπανα που τοσα χρονια επειδη ειχαν τη καβαντζα των αλλοδαπων δινανε μερομισθια 30-35 ευρω και το παιζανε και βαρια πεπονια.Και δεν μιλαμε για πολυ πριν μιλαμε 3-4 χρονια πριν.

Τωρα λοιπον που δεν εχουν καβαντζα τους αλλοδαπους και ξεμεινανε απο δουλους και κινδυνεουν να βαλουν τις ελιες στο κωλο τους θυμηθηκαν να ανεβασουν τα μεροκαματα και να αρχισουν τη κλαψα για τους τεμπεληδες τους Ελληνες.

Εγω μια φορα κατεβηκα κατω να βοηθησω στο μαζεμα των ελιων της οικογενειας και μου βγηκε η Παναγια και δουλευαμε οπως σου ειπα...οποιος νομιζει οτι ειναι δουλεια της πλακας και ευκολα λεφτα ειναι βαθεια νυχτωμενος.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.540
Πόντοι
6.056
Δεν ξερω τυπε, εγω παω στο σ/μ και δινω 10 ευρω για 5 ελιες….συντομα θα τις πουλανε σε κοσμηματοπωλειο…θα εχεια τα Ελαϊς να ανταγωνιζονται τα Μπουλγκαρι (ελληνικη φιρμα επισης, κατι αιωνες πριν…)
Έλα ρε.
Με 9€ το κιλό ... παίρνεις καθαρισμένες χωρίς κουκούτσια ....

Αυτές που είναι με πιπεριά γεμιστές ... κάνουν παραπάνω ...αλλά φταίνε οι πιπεριές !

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.653
Πόντοι
6.256
Δεν τιθεται θεμα διαφωνιας αλλα αγνοιας...Οι ελιες ξεκινουν να μαζευονται αρχες Νοεμβρη και τελειωνουν μεσα Φλεβαρη(ΑΝ σε αφησει ο καιρος να μαζευεις) και τα μεροκαματα στο ραβδι ειναι 70 και στα πανια 50-60..Ενας εργατης ελιας πιανει δουλεια 8 το πρωι και 4 εχει φυγει απο το χωραφι..το μαζεμα σταματαει 1 ωρα πριν για να αδειασουν τα πανια και να σακιαστουν οι ελιες και να φορτωθουν να φυγουν,αν δεν στις παιρνει το ελαιοτριβειο απο το χωραφι με παραπανω χρεωση 2%-3% στην προμηθεια για το αλεσμα..
Αγνοια και μαυρα μεσανυχτα εχεις εσυ ως συνηθως...το μαζεμα της ελιας ξεκιναει αναλογα με τη ποικιλια της ελιας και τι λαδι θελεις να βγαλεις.Αμα θελεις να βγαλεις ποσοτητα σε βαρος της ποιοτητας ξεκινας πιο αργα.Αμα θελεις το αντιστροφο νωριτερα.Απο τη στιγμη που θα ξεκινησεις πανω απο μηνα δεν θα σου παρει να τελειωσεις εκτος και αν εχεις 1 εκ ελαιοδεντρα....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.637
Πόντοι
3.656
έχει και μηχάνημα αντί για ραβδί δεν έχει?

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.540
Πόντοι
6.056
Απο την αλλη ολοι αυτοι που μουνοκλαιγονται και ειδικα οι ελαιοπαραγωγοι ειναι τα μουνοπανα που τοσα χρονια επειδη ειχαν τη καβαντζα των αλλοδαπων δινανε μερομισθια 30-35 ευρω και το παιζανε και βαρια πεπονια.Και δεν μιλαμε για πολυ πριν μιλαμε 3-4 χρονια πριν.

Τωρα λοιπον που δεν εχουν καβαντζα τους αλλοδαπους και ξεμεινανε απο δουλους και κινδυνεουν να βαλουν τις ελιες στο κωλο τους θυμηθηκαν να ανεβασουν τα μεροκαματα και να αρχισουν τη κλαψα για τους τεμπεληδες τους Ελληνες.
Και έχουν λεφτά τα μουνόπανα , γιατί αυτοί πληρώνουν ΕΦΚΑ, 145€ το μήνα ... ΜΕΤΑ ΤΗΝ 5ετία ...
οι παλιοί χωρίς έκπτωση . Ενώ ο ιατρός δικηγόρος πληρώνει 290€ και 340€ το μήνα.

Στο διάολο τα καθίκια του κερατά.
Κακώς δεν έχουν φέρει ακόμη ελιές από αλγερία, μαρόκο , συρία
να ενισχύσουμε ξένες τσέπες, όχι εγχώρια γαλάζια μουνόπανα.
Αυτοί ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

Να ψηφίζουν γαλάζιους συνδικάλες, τα καθίκια του κερατά.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.540
Πόντοι
6.056
Εξειδικευμένη τεχνική δουλειά ...
πχ χειριστής κλαρκ , γερανών , σκαπτικών , πρέσας μπετού ...

γιατί να παίρνει ελλάδα από 1200€ μέχρι 1800€ και να μην πάει Ε.Ε. να παίρνει 4000€
ή Ελβετία Νορβηγία , να πάρει 9000€ ;;;

Σαραντανένατακατο .
Στο διάολο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.637
Πόντοι
3.656
Μωρε εγω καταλαβα εσυ δεν καταλαβαινεις τι λεω...παμε αλλη μια.Σιγουρα οι νεες γενιες ειναι τεμπεληδες και μαμοθρεφτα.Κανεις δεν διαφωνει....

Εγω μια φορα κατεβηκα κατω να βοηθησω στο μαζεμα των ελιων της οικογενειας και μου βγηκε η Παναγια και δουλευαμε οπως σου ειπα...οποιος νομιζει οτι ειναι δουλεια της πλακας και ευκολα λεφτα ειναι βαθεια νυχτωμενος.
Ναι ωραία όλα αυτά και δεν διαφωνώ σε όλα

αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έγραψα εγώ. Δεν έχω χωράφια ούτε έχω καμία σχέση με τα αγροτικά θέματα...αλλά ξέρω από άλλους που έχουν ελιές ότι δίνουν 70 ευρώ γιατί με πιο κάτω δεν πάει κανένας.

Το τι κάνουν οι αγρότες το γνωρίζω....τουλάχιστον τι έκαναν τα χρόνια που έβρεχε λεφτά.

Εγώ που έχω κάποια εμπειρία από εργαζομένους εδώ στην Αθήνα σου λέω ότι άσχετα με το πόσα λεφτά θα πάρουν...υπάρχουν πολλοί που δεν κάνουν...και για να καταδεχτούν να κάνουν δυό σωστά πράγματα νομίζουν ότι αξίζουν 1500 ευρώ με το καλημέρα.

Ενώ δεν μπορούν ούτε τα παπούτσια τους να δέσουν.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.992
Πόντοι
3.656
Αγνοια και μαυρα μεσανυχτα εχεις εσυ ως συνηθως...το μαζεμα της ελιας ξεκιναει αναλογα με τη ποικιλια της ελιας και τι λαδι θελεις να βγαλεις.Αμα θελεις να βγαλεις ποσοτητα σε βαρος της ποιοτητας ξεκινας πιο αργα.Αμα θελεις το αντιστροφο νωριτερα.Απο τη στιγμη που θα ξεκινησεις πανω απο μηνα δεν θα σου παρει να τελειωσεις εκτος και αν εχεις 1 εκ ελαιοδεντρα....
Ή εισαι ανοητος ή κανεις τον ανοητο.
Ενας εργατης δεν παει σε εναν.Τελειωνει με τον εναν και παει στον αλλο κ.ο.κ..Υπαρχουν περιοχες που εχουν χιλιαδες δεντρα.Οι ελιες δεν ειναι μαζευω και φευγω.Οι ελιες ειναι μαζευω προχωραω τελειωνω γυριζω κλαδευω γυριζω καιω κλαδια γυριζω ριχνω λιπασματα..Το οτι πηγες μια φορα και σου βγηκε η παναγια ειναι λογικο γιατι ειναι αλλο να καθεσαι στο σαλονι σου να κανεις κριτικη για τα παντα και αλλο να δουλευεις χρονια στα χωραφια.
Τι σχεση εχει ποσα δεντρα εχω εγω λοιπον??Ο εργατης δεν εξαρταται απο εναν παραγωγο..Ο εργατης ξεκιναει και δουλευει οταν αρχιζει η περιοδος που μαζευουν και τελειωνει οταν πεσουν και τα τελευταια λιπασματα στον τελευταιο που πηγε για δουλεια..ο εργατης θα παει σε 50 παραγωγους οχι σε εναν για να δουλεψει 10 μερες ολο το χειμωνα..
Καμια σχεση δεν εχει ποτε θα μαζεψεις..Σχεση εχει αν οι ελιες σου ειναι ποτιστικες αν εβρεξε προσφατα αν παιζει να σε φαει ο δακος και αλλα πολλα που δεν εχεις ιδεα..

• Like
Αντιδράσεις: barock

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
21.540
Πόντοι
6.056
Όταν χαράζει στις 7.30 και 17.30 είναι νύχτα μιλάμε για max 9 ώρες με 1-2 διαλείμματα...
Αν ποτέ έχεις μαζέψει ελιές 13 ώρες είναι γιατί προφανώς θα είχαν καταλάβει με τι μαλάκα είχαν να κάνουν και σου είχαν δώσει φακό για να συνεχίζεις να μαζεύεις νύχτα...
Τυπάρα, αν ήταν να μαζέψω ελιές το 2025 ... θα είχα αυτοκτονήσει κάπου το 1991 ....

Τελευταία τροποποίηση:

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.992
Πόντοι
3.656
έχει και μηχάνημα αντί για ραβδί δεν έχει?
ραβδιστικα μηχανηματα...αυτος που ριχνει με το ραβδι πληρωνεται παντα καλυτερα..βεβαια γυρνας σπιτι και κανεις κανα μισαωρο να ισιωσεις αυχενα

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.243
Πόντοι
216
Τυπάρα, αν ήταν να μαζέψω ελιές το 2025 ... θα είχα αυτοκτονήσει κάπου το 1991 ....

ή πιθανότερο θα είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας μου το 1975 ...

Ακόμη πιθανότερο να είχε κόψει ο πατέρας μου τα αρχίδια του το 1958 ....
αν υπολόγιζε ότι ο γιός του που θα γεννιόταν μετά από 15-20 χρόνια
θα μάζευε ελιές το 2025 ....

Ακόμη πιο πιθανό να είχε αυτοκτονήσει ο παππούς μου το 1945 ...
ή να είχε κόψει τα αρχίδια του το 1938 ....

Αν υπολόγιζε ότι ο εγγονός του θα μάζευε ελιές το 2025.

Γενικά όταν πας για ακά κρεμπιέ και απογόνους, καλό είναι να σκέφτεσαι
αν θα χρειαστεί ποτέ να μαζέψουν ελιές.
Αν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο, αντί για ακά κρεμπιέ και απογόνους
ίσως είναι καλύτερα να τον φας από πίσω ... να πάρεις κανά χαρτζηλίκι .

Εξαρτάται. Άμα μαζεύεις ελιές για 300-500 ευρώ μεροκάματο, είναι η καλύτερη δουλειά στον πλανήτη. Ό,τι κάνουν οι Πακιστανοί δηλαδή και ότι έκαναν οι Αλβανοί το 1991 που ο καθένας με το μάζεμα ελιάς έβγαζε 2 μισθούς Γενικού Γραμματέα Υπουργείου σε έναν χρόνο, σε αγοραστική δύναμη της χώρας τους και με μηδέν έξοδα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom