αρχηγέ το συμπέρασμα είναι πως τα μεροκάματα είναι χαμηλά ,πάτοςΕ ωραία αφού λες για σκλάβους εσύ σε έναν τέτοιο θα έδινες 1500???
ή αν θέλεις δεν επαρκούν για τα βασικά αν δεν τσοντάρουν γονείς παππούδια κτλπ
αρχηγέ το συμπέρασμα είναι πως τα μεροκάματα είναι χαμηλά ,πάτοςΕ ωραία αφού λες για σκλάβους εσύ σε έναν τέτοιο θα έδινες 1500???
Συμφωνοι, εγω μιλαω για το πεντακοσαρικο μεροκαματο…βαρυ…Ο κατώτατος στο Πακιστάν είνα 125 ευρώ
Ένας Πακιστανός που θα δουλέψει Ελλάδα με 40 τη μέρα, βγάζει 1200 το μήνα δηλαδή 10 βασικούς μισθούς της χώρας του. Σα να βγάζει στην Ελλάδα 100Κ το χρόνο
Και με μηδέν φόρους-εισφορές, μηδέν έξοδα στέγασης και συχνά και φαγητού
Όλα τσεπάτα και τέλος του μήνα αποστολή με Western Union πίσω στη γυναίκα μσθό διπλάσιο από Γραμματέα Υπουργείου
Ακριβώς το ίδιο έκαναν οι Αλβανοί το 1991
προφανώς και του δίνεις....το πιο δύσκολο πράγμα σήμερα είναι να βρεις ικανό προσωπικόΠροφανως οχι....εσυ αμα ειχες εναν αξιο και ικανοτατο εργατη θα του εδινες παραπανω απο οτι προβλεπεται;
ακριβώς έτσι !!!!!Ανέφερα σε αγοραστική δύναμη της χώρας του
Ο κατώτατος στο Πακιστάν είναι 125 ευρώ
Ένας Πακιστανός που θα δουλέψει Ελλάδα με 40 τη μέρα, βγάζει 1200 το μήνα δηλαδή 10 βασικούς μισθούς της χώρας του. Σα να βγάζει στην Ελλάδα 100Κ το χρόνο
Και με μηδέν φόρους-εισφορές, μηδέν έξοδα στέγασης και συχνά και φαγητού
Όλα τσεπάτα και τέλος του μήνα αποστολή με Western Union πίσω στη γυναίκα μισθό διπλάσιο από Γραμματέα Υπουργείου του Πακιστάν
Ακριβώς το ίδιο έκαναν οι Αλβανοί το 1991
Και οι Έλληνες του εξωτερικού (Γερμανία, Βέλγο, κλπ) το 1960 και νωρίτερα σε Αμερική-ΑΥΣ-Καναδά
Τώρα όλοι βγάζουν τα @@ τους όμως .Ακριβώς το ίδιο έκαναν οι Αλβανοί το 1991
Και οι Έλληνες του εξωτερικού (Γερμανία, Βέλγο, κλπ) το 1960 και νωρίτερα σε Αμερική-ΑΥΣ-Καναδά
Εσυ εισαι γνωστος πανηλιθιος που δε μπορει να παρει μυρωδια πως αυτα που εγραψε ο ΜΕΝ καποια ειναι αποσπασματα απο σχολια ηλιθιων που γραφουν τι θελουν να συμβει και οχι προσωπικες του αποψεις, μεταφερει το κλιμα αυτων που κανουν το μπαχαλο και που αποσκοπουν.Καλά εσύ είσαι γνωστός τενεκές. Από τη μια μας λες ότι δεν γουστάρεις το Μητσοτάκη, από την άλλη μας λες «Μητσοτάκης ή χάος». Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δίλημμα, έξω στο δρόμο να βγεις και να πιάσεις τον πρώτο τυχαίο και να τον βάλεις πρωθυπουργό καλύτερα από τον ζαβοαλήθωρο θα τα πάει.
Συμφωνοι, εγω μιλαω για το πεντακοσαρικο μεροκαματο…βαρυ…
γιατί είπα εγώ κάτι διαφορετικό?αρχηγέ το συμπέρασμα είναι πως τα μεροκάματα είναι χαμηλά ,πάτος
ή αν θέλεις δεν επαρκούν για τα βασικά αν δεν τσοντάρουν γονείς παππούδια κτλπ
Να βρισκεις λαδια απο περιοχες που δεν εχουν μεγαλες παραγωγες..καλες οι ποικιλιες αλλα τεραστιο ρολο στο λαδι παιζει το ελαιοτριβειο..σε περιοχες με τεραστιες ποσοτητες τα ελαιοτριβεια αυξανουν τις θερμοκρασιες οταν αλεθουν με αποτελεσμα το λαδι να "καιγεται"..την ανεβαζουν γιατι ετσι επιταχυνουν την διαδικασια και οταν εχουν μεγαλες ποσοτητες,ολοι οι παραγωγοι πιεζουν να αλεσουν για να μην "αναψει" ο καρπος στα τσουβαλια..Αν παιζει τενεκες λαδι, θελω να ξερεις ειμαι φιλος σου…φιλος σου ειμαι!!!
με πόσα μετρητά θα βγεις και θα γράψεις ''έκανα λάθος γιατί είμαι τρόμπας'' τύπε λάκη?Αν τους ζητήσεις να βάλουν φωτό 200€
Οχι τυπε δεν τα λες καλα, ο Πακιστανος ζει εδω.Καθαρά λόγω διαφοράς αγοραστικής δύναμης. Είναι σαν Έλληνας να ανεβαίνει σε πλοίο, κοιμάται-τρώει τζάμπα, κλπ και αμοίβεται σε ένα νόμισμα ΧΧΧ που στο τέλος του αποφέρει 500 ευρώ μερομάματο. Δε βγάζει 500 ευρώ τη μέρα; Άσχετα πόσο αξίζει το ΧΧΧ στη χώρα του
Παιδιά επικρατεί μεγάλη φτώχεια εκεί έξω.Η χωρα σέρνεται οικονομικά.
Διευθυντές σούπερ μάρκετ μου λένε απίστευτα πράγματα για τους καταναλωτές.
Ζητούν πχ τυρί τριμμένο ενάμιση ευρώ,ελιές δύο ευρώ.κρεας μέχρι 3,4 ευρώ.
Ο τζίρος τους έχει πέσει στο μισό.
Δεν είναι τυχαίο ότι μας έχουν ξεπεράσει σε βιοτικό επίπεδο χώρες όπως Βουλγαρία ,Λετονία,Ρουμανία.
Τι να λέμε τώρα.Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στηρίζει μεγαλοεπιχειρηματίες,μεγάλο ξενοδόχους,μεγάλο βιομηχάνους και έχει αφήσει τον απλό πολίτη στη μοιρα και την φτώχεια καταδεικνύει ότι ως πολιτικός είναι αποτυχημένος,λίγος και επικίνδυνος.
Δεν θα αναφερθώ για το επιτελείο του που αποτελείται από χουντικα αποβρασματα όπως Γεωργιάδη,Πλεύρη και Βορίδη ή για τα Τέμπη που είναι απόλυτα υπεύθυνος για το Κουκουλωμα της υπόθεσης.
Τον θεωρώ αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης.
Ο Εσκομπάρ ωχριά μπροστά του.
Μαζεμα νωρίς στη σαιζον ή αργα τυπε?Να βρισκεις λαδια απο περιοχες που δεν εχουν μεγαλες παραγωγες..καλες οι ποικιλιες αλλα τεραστιο ρολο στο λαδι παιζει το ελαιοτριβειο..σε περιοχες με τεραστιες ποσοτητες τα ελαιοτριβεια αυξανουν τις θερμοκρασιες οταν αλεθουν με αποτελεσμα το λαδι να "καιγεται"..την ανεβαζουν γιατι ετσι επιταχυνουν την διαδικασια και οταν εχουν μεγαλες ποσοτητες,ολοι οι παραγωγοι πιεζουν να αλεσουν για να μην "αναψει" ο καρπος στα τσουβαλια..
Είναι προτιμότερο να πεις "παιδιά έκανα λάθος και έγραψα μια μαλακία" παρά να επιμένεις με μια λογική του κώλου να βαφτίζεις το κρέας ψάρι...Όχι όλα.
Μικρά καταστήματα σούπερ μάρκετ έχουν μείωση.
Άλλο ένα μεγάλο καταστημα αβ βασιλοπουλο.και άλλο ένα μικρό συνοικιακό.
Αυτό που λες το ξέρω.
Το έχουν γράψει κάτ επανάληψη.
Ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως ψώνιζε.
Πλέον πήγαινει ενα Σάββατο μόνο άντε και Παρασκευή.
Παλαιότερα κάθε μερα τα σούπερ μάρκετ ήταν γεμάτα.
Αυτό κάτι δείχνει .
Εξαρταται απο πολλα αυτο..σε ποια περιοχη,εαν ποτιζες,εαν εβρεξε,εαν ψεκασες και ποσες φορες...το ιδιο χωραφι μπορει μια χρονια να το μαζεψεις αρχες Νοεμβρη και να σου δωσει 5/1 και 0,5 γραμμες και το ιδιο την επομενη χρονια να παει 8/1 και πανω απο 1 οξεο..Μαζεμα νωρίς στη σαιζον ή αργα τυπε?
Οχι τυπε δεν τα λες καλα, ο Πακιστανος ζει εδω.
Εχει να παει κι αυτος s/m , να πληρωσει σπιτι κοκ.
Αυτο το «κοιμαται , τρωει τσαμπα» ειναι μεγαλο παραμυθι, πληρωνουν και μαλλιατα μερικες φορες τους εκμεταλλεύονται οι ιδιοι οι ομοεθνεις τους.
Δεν σου βαζω και το δεκαρικο που δινει για να φτασει ως εδω στους σωματεμπορους και πρεπει να κανει αποσβεση.
Βεβαια δεν πληρωνει φορους και εδω ειναι το τεραστιο θεμα της αναγκης να γινει ορατος στο φορολογικο συστημα.
Με τη λογικη σου θα επρεπε να πεις σε ενα Πακιστανο, παρε 10 ευρω μεροκαματο και πολυ ειναι…
και βεβαια θα κοιτας τις ελιες σου να πεφτουν στο εδαφος.
ερωτηση : εχεις κανει επιστατης σε γαλερα?